Gündem

Trending:


Yarından sonra hepsi değişecek! Bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, yaşlılık ve engelli aylığı...

Memur ve emeklilerin gözü kulağı yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarında. Haziran ayı tüketici fiyatları verisiyle birlikte memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı belli olacak. Öte yandan memur maaşına göre pek çok ödeme ve ücrette de artışa gidilecek. Peki maaşlara ne kadar zam yapılacak? En düşük SSK ve Bağkur emeklisi ile memur emeklisinin alacağı zamlı maaş ne kadar olacak? Merak edilen soruların cevapları ve detayları...


Çorum’da petshop mağazasında çıkan yangın korkuttu

Çorum’da bir petshop mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.


İstanköy Adası'nda orman yangını nedeniyle Kardamaina bölgesi tahliye edildi

Yunanistan'da orman yangını nedeniyle İstanköy (Kos) Adası'nın Kardamaina bölgesi tahliye edildi.


Kaskoda dayatma; bankadan kaçış yok, istedikleri fiyatı veriyorlar

Kredi ile alınan araçlarda kasko poliçelerini bankadan yaptırma mecburiyeti tüketiciyi isyan noktasına getirdi. Bazı bankalar, taşıt kredisi alan müşterilerini, yüzde 30 daha yüksek rakamla kendilerinden kasko yapmaya zorluyor.


Restorasyon için 3 yıl taş arandı

Osmanlı sadrazamlarından Hersekzade Ahmet Paşa tarafından 16’ncı yüzyılda inşa ettirilen kare planlı cami, 5 asır boyunca çeşitli restorasyonlar gördü.


Montları metro kapısına sıkışan kadınlar raylarda sürüklendi

T24 Dış Haberler İngiltere'de meydana gelen olayda, iki kadının montlarının metro kapısına sıkışması sonucu yaralandığı belirtildi. 101 yaşındaki bir kadın, Archway'deki Northern hattındaki platformda sürüklenerek ağır yaralandı. Arkadaşıyla birlikte trenden inerken trenin kapısı kapandı ve ceketi sıkıştı, iki kadın da iki metre boyunca platformda ...


Uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde satışı yaptığı esnada suç üstü yakalanan şüpheli H. G.’nin üzerinde ve aracında uyuşturucu ele geçirildi.


1992 Fragman


MasterChef 3. tura hangi yarışmacılar geçti? 1 Temmuz 2024 üst tura geçen yarışmacılar

MasterChef'te üst turu kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası belli oldu. 1 Temmuz Pazartesi 2024 akşamında her düello 3 yarışmacı arasında gerçekleşti. MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? Peki, MasterChef düelloları kim kazandı?


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


Yaşlı kadın tavukları için çıktığı çatıda mahsur kaldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde tavuk beslemek için çıktığı çatıda ayağı burkularak düşen yaşlı kadının imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Düşmenin etkisiyle kolu ve ayağı incinen yaşlı kadın, itfaiye ekipleri tarafından çatıdan indirildi.


Meteorolojiden Erzurum için yağış uyarısı

Meteoroloji, Erzurum için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.


Beşiktaş, eski yıldızı Talisca için harekete geçti! Bonservisi...

Trendyol Süper Lig'in yeni sezonunda hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Beşiktaş, transferde de büyük oynuyor!


Türkiye: Bir orman masalı!

Masal bu ya… Masallar ölür mü?


Afra, çocukken kendisini terk eden babasını affetti! İşte ilk kare

Güzel oyuncu Afra Saraçoğlu, küçükken kendisini terk eden babası Uğur Saraçoğlu'nu affetti. Babasını görmek için yurt dışına giden oyuncu, babasıyla bir araya gelerek poz vermeyi ihmal etmedi.


Mersin'de Antika Pazarı Hem Tutkunları Hem de Gençleri Çekiyor

Mersin'de her cumartesi kurulan antika pazarı, antika tutkunlarını tarihe yolculuğa çıkarırken, gençlere de geçmiş hakkında ışık tutuyor. Pazarda antika eşya satan Hasan Demirelli, eski teknolojiyi öğrencilere anlatarak kültür ve bilgi hizmeti verdiklerini belirtti.


Düzce Belediyesi Çölyak hastalarının yanında

Düzce Belediyesi, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle şehir genelinde bulunan 9 Halk Ekmek büfesinde glutensiz ekmek satışına başladı. Glutensiz ekmeğe kolayca ve daha uygun fiyata ulaşma imkanına kavuşan çölyak hastaları Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkürlerini iletti.


Halk sağlığı uzmanından klimaları doğru kullanma uyarısı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Aylin Güngör, sıcak havalarda klima kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.


Terazi: Günlük Burç Yorumları - 2 Temmuz

Terazi: 2 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Duyun bu feryadı: Korkuyla yaşamaktan bıktım beni kurtarın

Psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı 25 yıllık eşi Fadime D.’nin boşanma davası açması üzerine Ali D., uzaklaştırma kararına rağmen eve giderek demir çubukla tüm eşyaları kırıp tehditler savurdu. Fadime D., “Korkuyla yaşamaktan bıktım, beni kurtarın” dedi.


Eskişehir’de hava sıcaklığı artacak

Eskişehir'de hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak bazı ilçelerde 40 dereceye kadar ulaşması beklenirken, meteoroloji yüksek hava sıcaklığına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarı yaptı.


Kütahya’da annesini ve üvey babasını öldüren zanlı suçunu itiraf etti

Kütahya'da annesini ve üvey babasını öldüren şüpheli, emniyette verdiği ifadede suçunu itiraf etti. Zanlının cinayetten önce silah ve çelik yelek aldığı ortaya çıktı.


Antalya Ticaret Borsası Haziran hal endeksini açıkladı

Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi yıllık yüzde 6,83 ve sebzede yüzde 7,88 azalırken, meyvede yüzde 2,13 arttı. Domates fiyat endeksi yıllık yüzde 27,49 artarken, sebze fiyat endeksi yıllık yüzde 45,53 arttı, meyvenin yıllık işlem miktarındaki artışa rağmen fiyat endeksi yıllık yüzde 89,80 arttı.


Hastanedeki tacize 11 yıl sonra tazminat

İstanbul’da Aralık 2013’te, iddiaya göre, S.K. (36) isimli bir kadın, özel bir hastanenin nöroloji bölümünde yatıyordu.


Christelle Diallo, Melikgazi Kayseri Basketbol’da

Melikgazi Kayseri Basketbol, dış transferde Fransız oyuncusu Christelle Diallo ile anlaştı.


Seyir halinde damperini açan kamyon, 200 metre boyunca yola toprak döktü o anlar kamerada

Hatay'da bir hafriyat kamyonu, seyir halindeyken damperini 200 metre boyunca yola toprak döktü. Kamyonun yola toprak döktüğü anlar güvenlik kamerasına yansırken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.


Alzheimer’ın ilacı sağlıklı hayatta

DİDEM SEYMEN İstanbul - İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi Hekimi Dr. Kerem Korkut konuyla ilgili şunları söyledi: İlginizi Çekebilir “Çalışmada beslenme ve yaşam şeklini değiştiren, destek ürünler kullanan, stresi yöneten ve uyku kalitesine dikkat edenlerin bağırsak florasında önemli değişiklikler görülmüş. Özellikle Alzheimer’da hastalığın bileşeni olan iki özel bakterideki azalma tersine dönüyor....


Kiracılar dikkat! 'Anahtar' detayı her şeyi değiştiriyor: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsiniz

Kiracı ve ev sahipleri arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle tahliye davalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kiracıları tahliye süreci ile ilgili uyarıyor. Birçok kiracı bilmeden yapıyor. Evin anahtarının teslim edilmesi ile ilgili prosedürlerin doğru uygulanmaması durumunda kiracı fazladan kira ödemek zorunda kalabiliyor. İşte konunun ayrıntıları...


B. Riley (RILY) hissesinin %52 kısa faizi, %11 getirisi var: bu bir alım mı?

B. Riley Financial ( NASDAQ: RILY ) hisse senedi fiyatı bu yıl finansal hizmetler sektöründeki en kötü performans gösterenlerden biri oldu. Bu yıl %16,8’in üzerinde düşüş yaşarken, S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri %14’ten fazla artış göstererek tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bulunuyor. Yüksek derecede kısa devre ve yüksek temettü getirisi B...


Seğmen Kardeşler ve Efor Çay payları ne zaman işlemlere başlayacak?

Investing.com - Borsa İstanbul’da geçen hafta halka arz süreçlerini tamamlayan iki şirket olan Seğmen Kardeşler ve Efor Çay paylarının işlem görmeye başlayacağı tarihler belirlendi. Efor Çay payları 5...


Hürrem Çavuş Camii Yaz Kur’an Kursu coşkuyla açıldı

Fatih'te bulunan Hürrem Çavuş Camii'nde yaz Kur'an kursu düzenlenen kutlamayla başladı. “Yaşayan ve Yaşatan Cami” sloganıyla bilinen Hürrem Çavuş Camii'nde düzenlenen açılış programına katılan çocuklar ve aileler büyük sevinç yaşadı.


Hülya Avşar: Meryem Uzerli'yi kıskanmadım

Programında ağırladığı Meryem Uzerli’ye “Neden seninle evlenmediler?” sorusunu yönelten Hülya Avşar, “kıskançlık yaptığı” yorumlarına yanıt verdi: “O kadar tatlı ki, insan kıskanamıyor bile.”


Lloyds hisse fiyatı Temmuz ayında sert bir geri dönüş riskiyle karşı karşıya kalabilir

Lloyds ( LON:LLOY ) hisse fiyatı, yatırımcıların yaklaşan İngiltere seçimlerine ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz oranı kararına odaklanmasıyla son birkaç hafta içinde durdu. Pazartesi günü bu yılın en yüksek noktasından neredeyse %3 düşüşle 55,6 puanda işlem görüyordu. İngiltere’de seçim yaklaşıyor Halifax, MBNA, Scottish Widows ve MBNA’n...


Aracın çarptığı motosiklet sürücüsü 5 metrelik ağaçta asılı kaldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde meydana gelen kazada, aracın çarptığı motosiklet sürücüsü çarpmanın etkisi ile 5 metrelik ağaçta asılı kaldı.


Yalan'da sır ortaya çıktı! Duru Bebek kim?

Kanal D’nin yapımını Süreç Film, yapımcılığını Ali Gündoğdu ve İnci Gündoğdu'nun üstlendiği ve kadrosunda Aslıhan Güner, Feyyaz Duman, Eylül Tumbar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Özge Borak, Emir Benderlioğlu, Serra Pirinç, Atakan Hoşgören, Renan Bilek, Kubilay Tunçer, Zeynep Eronat, Ozan Yiğit'in yer aldığı yeni dizisi 'Yalan' beşinci bölümü ile ekranlardaydı...


Bu fitne ateşini kim söndürecek?

Yıllardır özenle döşüyorlar bu fitne taşlarını, üstelik gizlice değil. Gözlerimizin önünde yaşanıyor her şey. Ülkemizde yaşayan sığınmacılar üzerinden bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi coğrafyada güçsüz kılmak ve iktidarı devirmek istiyorlar. Hedefleri çok açık ve gizlemiyorlar. O kadar iyi bildiğimiz bir senaryo ki bu, acısını hâlâ çekiyoruz. Mara...


Samandağ’da Başsavcı Gülderen için veda yemeği düzenlendi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen için veda yemeği düzenlendi.


‘Yangına karşı kırmızı alarm pozisyonundayız’

Özel, şunları söyledi: “İzmir ile Aydın’ın il sınırında önce Selçuk’ta başlayıp daha sonra Kuşadası’na sirayet eden, ilk belirlemelere göre en az 350 hektar orman alanını kaybettiğimiz, cumartesi günkü büyük orman yangının olduğu bölgedeyiz. Bir daha böyle bir kızılçam ormanının oluşması 50 yıl sürecek. Her bir metrekare yeşil alan hepimizin bu millete namus borcudur. Her bir çam ağacı ve makilik arazi bu memlekete bizim borcumuzdur. O yüzden...


Bahçenizi daha konforlu hale getirecek 7 şey

Yaz geldi ve artık bahçe keyfi yapmanın tam zamanı. Bahçeye çıkın, güneşin tadını çıkarın, çimlerin üzerinde saatlerce oturun ve aklınızı başıboş bırakın. Peki güneş bulutların arkasına saklandığında ne yaparsınız, sadece evin içinde mi saklanırsınız? Bunu yapmak zorunda değilsiniz, çünkü size sunduğumuz bahçe dekorasyon fikirleri ile bahçenizde daha özel bir güneşlenme alanı oluşturabilirsiniz. Bahçe güneşlenme alanları ile ilgili olarak peyzaj...


The Best Christmas Pageant Ever Fragman


Beyaz eşya ihracatı Mayısta yüzde 22 azaldı

Beyaz eşya ihracatı Mayısta yüzde 22 azaldı Beyaz eşya ihracatı Mayısta yıllık yüzde 22 düşüşle 2,1 milyon adet oldu. 6 ana üründe Mayısta iç satışlar yüzde 4 artarak 977 bin 759 olarak gerçekleşirken üretim yüzde 19 artışla 3,42 milyon adet oldu. Yılın ilk 5 ayında ihracat yüzde 4 düşüşle 9,02 milyon adet, iç satışlar yüzde 18 artışla 4,84 milyon ...


Ayı ve yavruları köyün içinde görüntülendi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Söğütağıl köyünde evlerin önüne kadar gelen anne ayı ve 2 yavrusu, köpeklere aldırış etmeden yiyecek aradı.


‘Tüccarlar Çetesi'ni kim çökertecek

Domates tarlada çürütülüyor, patlıcan da, hıyar da! 'Tüccar' görünümlü alçaklar köylünün-çiftçinin parasını ödüyor 'mahsule dokunma, bırak çürürse çürüsün' diyor! 'Yahu yazıktır, günahtır' diyene de 'sana ne kardeşim, paranı aldın, gübre olsun tarlanda karışma' diyor. Çünkü mal bollaşırsa fiyat aşağı gelir. Tüccar on kat, yirmi kat kazanamaz! Girin...


Tüylü dostlarınızı koruyun: Hangi yiyecekler köpekler için tehlikeli?

Bazen çok masum görünen yiyecekler bile köpekler için çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor.


Suriye Milli Ordusu'ndan kardeşiz mesajı

Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, ülkenin kuzeyinde Türk bayrağını göndere çekerek, "kardeşiz" mesajı paylaştı.


Bu belirtilere dikkat! İzmir'de acil servisler alarm veriyor

Tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, turizm merkezlerindeki yoğunluk da hastane ve acil servislere kaydı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, tatil yapacak olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. SICAK HAVALARDA ÇEŞİTLİ SEMPTOMLARLA KARŞILAŞILIYOR Hava sıcaklıklarının bu dönem çok yüksek olduğunu ve bu kapsamda hastalarda da sıvı kaybına bağlı çok fazla semptom gördüklerini söyleyen Uzm. Dr....


Erzurum’da dutun pekmeze yolculuğu sürüyor

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Erzurum’un coğrafi işaretli ürünlerinden olan Karnavas Pekmezi’nin üretiminde emek veren çiftçileri ile Olur bir araya geldi.


Sokak ortasında eşini döven adamı dövdüler

Çınar ilçesinde eşini sokak ortasında tekme ve yumruk darbeleriyle döven bir erkek, çevredekiler tarafından darbedildi. Kurtarılan kadın, kendi isteğiyle sığınma evine gönderilirken, şikayetçi olmaması üzerine kocası savcılık talimatıyla ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaşanan darp anı ise kameralara yansıdı


Ortaca’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşku ile kutlandı.


Yayalara çarpmamak için frene basan motosikletli kadın yaralandı

Yolun karşısına geçmek için bir anda yola fırlayan yayalara çarpmamak için frene basan motosikletli kadın yaralandı.