LLOYDS HISSE FIYATı TEMMUZ AYıNDA SERT BIR GERI DöNüş RISKIYLE KARşı KARşıYA KALABILIR

Lloyds ( LON:LLOY ) hisse fiyatı, yatırımcıların yaklaşan İngiltere seçimlerine ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz oranı kararına odaklanmasıyla son birkaç hafta içinde durdu. Pazartesi günü bu yılın en yüksek noktasından neredeyse %3 düşüşle 55,6 puanda işlem görüyordu.

İngiltere’de seçim yaklaşıyor

Halifax, MBNA, Scottish Widows ve MBNA’nın ana şirketi olan Lloyds Bank, en iyi performans gösteren FTSE 100’den biri olduBu yıl şirketler. Hisseleri 2023’teki en düşük noktasından %40’ın üzerinde artış göstererek NatWest ve Barclays gibi diğer en iyi performans gösteren bankalar arasına katıldı.

Lloyds iyi bir performans sergiledi çünkü Birleşik Krallık ekonomisi beklenenden daha dirençliydi. Örneğin Pazartesi günü açıklanan veriler konut sektörünün haziran ayında da iyi performans göstermeye devam ettiğini ortaya koydu. Konut fiyat endeksi (KFE) 2023 yılının aynı dönemine göre %1,5 arttı.

Cuma günü yayınlanan bir başka rapor, ülke ekonomisinin ilk çeyrekte %0,7 büyüyerek beklenen %0,6’yı aştığını ortaya koydu. Bu toparlanma ekonominin teknik resesyondan çıktığı anlamına geliyor.

Lloyds hisse fiyatı için bir sonraki potansiyel katalizör, Muhafazakar Parti’nin kötü bir şekilde kaybetmesinin beklendiği bu haftaki seçim olacak. Anketlerin çoğu İşçi Partisi’nin kazanacağını ve Keir Starmer’ın bir sonraki başbakan olacağını gösteriyor.

Bu seçimin İngiliz bankaları ve genel olarak diğer şirketler için sonuçları olup olmayacağı belli değil. Ancak geçmiş büyük seçimlerde olduğu gibi, İşçi Partisi’nin kazanma ihtimalinin fiyatlanması nedeniyle hisse senetlerinin toparlanma ihtimali var.

İngiltere Merkez Bankası ve kazançlar

Lloyds hisse senedi fiyatını nihai olarak hareketlendirecek diğer şey ise İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) 1 Ağustos’ta vereceği faiz oranı kararıdır.

Bu önemli bir toplantı olacak çünkü enflasyonun %2 hedefine doğru ilerlemesi nedeniyle bankanın faiz oranlarını %0,25 oranında düşürmesi bekleniyor. Analistler ayrıca gelecek verilerin fiyatların Haziran ayında düşmeye devam ettiğini göstermesini bekliyor.

Bankalar, net gelir marjı (NIM) üzerindeki etkisi nedeniyle faiz oranlarına karşı oldukça duyarlıdır. Gerçekten de, merkez bankalarının faiz oranlarını artırması nedeniyle tüm bankalar son birkaç yılda NIM’de büyük bir artış bildirdi. Aşağıda gösterildiği gibi bankanın net faiz marjı, BoE’nin faiz artırımıyla birlikte keskin bir şekilde arttı.

Lloyds Bank marjları

Lloyds Bank hisse senedi fiyatı aynı zamanda JPMorgan, Wells Fargo ve Citigroup gibi şirketlerin kazançlarını açıklayacağı önümüzdeki hafta başlayacak olan banka kazanç sezonuna da tepki verecek.

Tarihsel olarak Lloyds gibi İngiliz bankaları, ekonomide olup bitenlere ışık tuttuğu için ABD bankalarının kazançlarına tepki gösteriyor. Lloyds ikinci çeyrek sonuçlarını bu ayın sonlarında yayınlayacak.

Şirket, en son sonuçlarında vergi sonrası yasal kârının 1,2 milyar £’a gerilediğini, net gelirinin ise 4,2 milyar £ olduğunu belirtti. Maddi özsermaye karlılığı ise %13,3 oldu. Bu sonuçlar yüksek faiz oranlarının etkisinin azaldığının sinyalini verdi.

Lloyds hisse fiyatı tahmini

TradingView tarafından hazırlanan LLOY grafiği

Günlük grafik, LLOY hisse senedi fiyatının son birkaç hafta içinde yatay hareket ettiğini gösteriyor. Bu konsolidasyonda popüler bir düşüş işareti olan çift tepe formasyonu oluştu.

Hisse senedi, bir miktar destek sağlayan 50 günlük ve 100 günlük Üstel Hareketli Ortalamaların (EMA) üzerinde kaldı.

Bu nedenle, çift tepeli grafik paterni nedeniyle hisse senedinin bu ayın sonlarına doğru planlanan kazançlarından önce gerileme ihtimali var. Böyle bir durumda izlenecek bir sonraki nokta bu formasyonun boyun çizgisi olan 53,05 dolar olacak.

Bu seviyenin altına bir düşüş, geçen yılın Şubat ayındaki en yüksek noktası olan 50p’deki desteğe düşme olasılığını artıracak. Alternatif senaryo ise hisse senedinin 56,56p’nin üzerine çıkması ve bu durumun daha fazla yükselişe yol açmasıdır.

The post Lloyds hisse fiyatı Temmuz ayında sert bir geri dönüş riskiyle karşı karşıya kalabilir appeared first on Invezz

2024-07-02T06:20:36Z dg43tfdfdgfd