Trending:


Çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

TED Düzce Koleji yaz okulu başladı. Öğrenciler yaz okulunda hem öğreniyor hem de eğlenerek hoşça vakit geçiriyor.


ÇATALCA İCRA DAİRESİ

ÇATALCA İCRA DAİRESİ Ouml;rnek No:55* T.C.Ccedil;ATALCAİCRA DAİRESİ 2020/225 TLMT. TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI Bir borccedil;tan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa ccedil;ıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı gouml;rsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı accedil;ıklamalaraesatis.uyap.gov.tra...


Uzungöl'de sıcak hava balonu dönemi

Türkiye'nin en ünlü turizm merkezlerinden Uzungöl'de sıcak hava balonu turizmi başladı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, sıcak hava balonlarıyla eşsiz Uzungöl manzarasının keyfini artık havadan da sürebilecek.


İstanbul, Hatay ve Kütahya’nın vekil sayısı düştü

Vekil sayısı İstanbul’da 98’den 96’ya, Hatay’da 11’den 10’a, Kütahya’da ise 5’ten 4’e düşerken, Bursa’da 20’den 21’e, Eskişehir’de 6’dan 7’ye, Tunceli ve Bayburt’ta da 1’den 2’ye çıktı. Güncellenen milletvekili sayıları şöyle: “Adana 15, Adıyaman 5, Afyonkarahisar 6, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 36, Antalya 17, Artvin 2, Aydın 8, Balıkesir 9, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 21, Çanakkale 4, Çankırı 2, Çorum 4, Denizli 7,...


Balıkesir'de asırlardır süregelen gelenek: Düğün Sinisi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düğünlerin vazgeçilmez lezzeti “ düğün sinisi“, geleneği yüz yılı aşkın süredir yaşatılıyor. Gelenek ve göreneklerin asırlardır yaşatıldığı Sındırgı ilçesi Işıklar kırsal mahallesinde düğün öncesi fırınlar yanıyor, imece usulü hazırlanan “ düğün sinisi“ olarak adlandırılan börek, çörek ve geleneksel otlu sini yapılarak misafirlere ikram ediliyor.


Apple Vision Pro 2’nin yapımına ara verdi

Şirket Vision Pro’nun halefini çıkarmadan önce daha ucuz bir versiyonunu çıkaracak.


Bayraklı’da kent lokantaları açılıyor

Vatandaşın sağlıklı, lezzetli ve güvenilir yemeğe uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak Kent Lokantası’nın ilkini Matematik Parkı içindeki kafede hayata geçiren Bayraklı Belediyesi, ikinci kent lokantasını da Soğukkuyu’da açıyor. İlçe sakinlerinin memnuniyetle karşıladığı kent lokantalarında dört çeşit tabldot yemek sunuluyor.


iPhone 16’ya ait kılıfların fotoğrafları sızdı

Yeni sızıntıların adresi her zamanki gibi Majin Bu oldu. Ancak fotoğraflarda iPhone 16 Pro’ların kılıfları yok. Sadece standart modeller yani iPhone 16 ve Plus’ın kılıfıları var.


Türk kahvesi sade, orta ve şekerli olur ama bu şekli dondurmalı! Bu içeceğin tarifi çok kolay

Pek çok kişinin tadına doyamadığı Türk kahvesi sade, orta ve şekerli olarak damakları şenlendiriyor. Buna ek olarak son zamanlarda baharatlar ve aromalar da eklendi. Ancak sıcak yaz günlerinde Türk kahvesi dondurmalı olarak da tüketiliyor. İtalya'dan ithal edilen Affogato tarifi Türk kahvesine uyarlandı. Tarifin kolaylığı herkesi cezbediyor.


Suluboya Harry Potter çizimi 1,9 milyon dolara satıldı

Dünyanın en çok bilinen bilim kurgu serisi Harry Potter'ın ilk kitabı için yapılan orijinal suluboya çizim, açık artırmada 1.9 milyon dolara satıldı.


Tunceli’de ağaçlık alanda yangın

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü.


Telefonu tutuşunuz gerçek benliğinizi ortaya çıkarıyor! Bu test kişiliğinizi ele veriyor

Günümüzde 5 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısı var. Teknolojik ilerleme bir yandan psikolojimizi de etkiliyor. Akıllı telefonları kullanma şeklimiz de kişiliğimiz hakkında birçok ipucu veriyor.


Unutulmaya yüz tutmuş lezzet ’durak yoğurdu’

Unutulmaya yüz tutmuş olan lezzetlerden 'durak yoğurdu' ve yoğurt taşı; Çadıryeri Muhtarı Fatma Ayboğan tarafından sofraları süslemeye devam ediyor.


İkizler: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

İkizler: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağınıda hasat başladı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı. Yaşanan çil hastalığı sebebiyle yüzde 30 verim kaybı bekleniyor.


Ardahan’da açan çiçekler doğayı süsledi

Ardahan’nın Damal ilçesi her mevsim güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor. Yüksek rakımı ve sert iklimi nedeniyle bahar ayının geç uğradığı bölgede açan çiçekler doğaya renk katıyor.


Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı arızalandı

Yıldız-Mahmutbey metro hattında teknik arıza nedeniyle seferler aksadı


Yasak aşk yaşadığı sevgilisini maket bıçağıyla öldüren sanık: "Bana küfür etti"

Kırıkkale'de yaklaşık 3 yıldır birlikte olduğu 42 yaşındaki sevgilisini maket bıçağıyla öldüren sanık, "Eşim doğum yapacaktı, Ankara'ya gidecektim. Fidan evime geldi ve 'Gidemezsin' dedi. Ben de bu yüzden çocuğumu göremedim. Olay günü Fidan beni evimin önünden aldı, daha sonra bana küfür etti" dedi.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş! 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu, İşte en yüksek mevduat faizi...

Mevduat faizi ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. 100 bin liranın 1 aylık getirisi hesaplandı. İşte faiz oranlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...


Yaşlanmayı nasıl yavaşlatabiliriz? Uzun yaşamın şifreleri

Longevity, sağlıklı ve uzun yaşamak anlamına gelir. Bu felsefe, hastalığı tedavi etmek yerine önlemeyi amaçlar. Sağlık harcamalarını azaltmanın yolu hastalıkları önlemektir. Örneğin, 80 yaşına kadar sağlıklı yaşayan bir kişi, sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltır. Kardiyoloji Uzmanı ve Fonksiyonel Tıp Uygulayıcısı Dr. Begüm Öztürk, geleceğin sağlık felsefesi Longevity hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.


Sultangazi’de kadın ve çocuklara ücretsiz danışmanlık hizmeti

Kadınlara yönelik ücretsiz psikolojik destek veren SU-MEKAN bünyesindeki Sultangazi Aile Danışmanlık Merkezi(SADEM), hizmet alanını genişletti. Psikolog ve aile danışmanları artık, çocuklara da danışmanlık yaparak onların geleceğe daha güvenle bakmasını sağlıyor.


İklim değişikliği ruhsal hastalıkları artırıyor

İklim değişikliği ruhsal hastalıkları artırıyor Uzman Psikolog Tara Çapar iklim değişikliği ve sıcaklıkların artmasının ekosistemin yanı sıra insan sağlığı için de biyolojik, psikolojik ve sosyal boyutlarıyla büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Psikolog Çapar iklim değişikliğinin insan sağlığına olumsuz etkilerini "Sıcaklığa bağlı ölümlerde ...


Altı ay sonra ilk kez ortaya çıkmıştı... Sonra kapılar yine üstüne kapandı..: Kate sessizce dua ediyor

Şu anda dünya üzerinde milyonlarca kişinin çok merak ettiği biri var: İngiliz kraliyet ailesinin gözde gelini, geleceğin kraliçesi, Galler Prensesi Kate Middleton.


Tatlı yiyerek zayıflamak mümkün! İşte o sağlıklı atıştırmalıklar...

Yaz aylarına girdiğimiz günlerde vücut formunu korumak her ne kadar zor gibi görünse de sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek tatlı krizleriyle başa çıkmak mümkün.


Isparta'da dehşet! Babasını boğazını satırla keserek öldürdü

Isparta'nın Senirkent ilçesinde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen O.S. çıkan tartışmada babası Abdullah Sarıtaş'ın (51) boğazına satırla vurdu. Ağır yaralı halde hastaneye götürülen baba Sarıtaş, hayatını kaybetti.


Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından korumak mümkün

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vefa Mirzaliyeva, çocuklarda havuz enfeksiyonuna karşı dikkatli olunması konusunda uyararaK, alınabilecek tedbirleri sıraladı.


Güzel Sanatlar Fakültesi'nden sergi

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden sergi ANTALYA (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kuruluşunun 25. yıl dönümünü Geleneksel Türk Sanatları Öğrenci Sergisi ile taçlandırdı. Olbia Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen sergi; geleneksel Türk sanatlarının derinliklerine bir yolculuk sunarak, öğrencilere hem klasik hem de çağdaş sanat tekni...


MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya, eline ne olduğunu açıkladı: "Bugüne kadar bu konuya hiç değinmedim"

'MasterChef Türkiye' jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya'nın, yıllar önce mutfakta geçirdiği kaza sonucu sol elinin üç parmağını kaybettiği iddia ediliyordu. Bir yarışmacının geçirdiği kazayı anlatması üzerine Yalçınkaya da sol eline ne olduğunu anlattı.


Kayseri'de hayvanat bahçesinin sakinleri kavurucu sıcaklarda meyve kokteyli ile serinliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki hayvanat bahçesinde kavurucu sıcaklardan bunalan hayvanlar, özel hazırlanan buzlu meyve kokteyli ile serinledi.


Kütahya’da 6 yıldır ibadete kapalı olan Çinili Camii ile ilgili bilgilendirme toplantısı

Kütahya'da zemin kayması sebebiyle 6 yıldır ibadete kapalı olan kentin simgelerinden Çinili Camii ile ilgili bilgilendirme toplantı düzenlendi.


Yaz tatilinde çocuğunuzun kişisel gelişimine katkı sunacak 9 öneri

Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, çocukların öğrenme hallerinin tatilde de devam ettiğini belirterek ve ebeveynlere oldukça önemli görevler düştüğünü söyledi.


Adanalı kebapçıya ‘Kent tanıtımı’ plaketi

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’a kent gastronomisine yaptığı katkılar nedeniyle plaket verildi.


Restorasyonu tamamlanan tarihi Harran Ulu Cami ziyaretçilerle buluşacak

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yeri'ndeki Ulu Cami, sona eren restorasyon ve kazı çalışmaları sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.


LGS sonuçları bugün açıklanıyor! Şimdi sıra tercihte

Daha iyi bir lisede okumak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS sonuçları bugün açıklanıyor. Tercih döneminde öğrenci ve velilere okulları iyi araştırmaları uyarısında bulunan uzmanlar, “En iyi okul eve yakın olandır” önerisinde bulundu.


Bafralı kadınların bisiklet merakı

Samsun’un Bafra ilçesinde kadınlara bisiklet sürme eğitimi veriliyor. Haftanın üç günü eğitim alan kadınlar, bisikleti şehir içinde ulaşım amacıyla kullanmak istiyor.


Gece kalkıp karpuz yiyen küçük kız

Gece kalkıp karpuz yiyen küçük kız


Dağ keçileriyle inek sürüsü bir arada

Munzur Dağlarının yaylasında taşların üzerinde tuz yalayan dağ keçileriyle ile otlayan inek sürüsü bir arada objektiflere yansıdı.


Zamanın Kapıları 4.Bölüm Fragman VCRH STCRH

Zamanın Kapıları 4.Bölüm Fragman VCRH STCRH


Depresyonun hafif hali: Distimi

Distimi, hafif seyirli ancak uzun süren bir depresif ruh hali olarak tanımlanır. Genellikle hafif bir depresyon olarak adlandırılsa da, etkileri kişisel ve sosyal yaşam üzerinde derin izler bırakabilir. Distimi, bireyin yaşamını gölgelerken, umutlarını ve hayattan aldığı keyfi sinsi bir şekilde azaltır. Kişi kendini sürekli olarak yorgun, umutsuz ve değersiz hissedebilir. Bu hisler zamanla hayatın her alanına nüfuz ederek kişinin sosyal...


Hıdırlık Kulesi'nde tarih yeniden canlanacak

Hıdırlık Kulesi'nde tarih yeniden canlanacak ANTALYA (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde hummalı çalışma sürüyor. Projede, antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajı tamamlandı.Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya'nın kültürel mirası ve ...


İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli ikizlerin yüzlerini ilk kez gösterdi! ‘Kocanı klonlamayı nasıl başardın’

İdo Tatlıses ve Yasemin Şefkatli çifti, ocak ayında dünyaya gelen ikiz bebekleri İbrahim Ayel ve Sinan Emir'in yüzünü gösterdi. Çiftin bebekleri babaya ve dede İbrahim Tatlıses'e benzetildi.


Haliç Metro Köprüsü'nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı kurtardı

Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı. Olay, saat 00.00 sıralarında Haliç Metro Köprüsü üzerinde meydana geldi. Gencin çırpındığını gören tur teknesinin kaptanı tekneyle yardıma koştu. Can simidini denizde çırpınan gence atan kaptan, deniz polisinin de yardımıyla genci tekneye aldı. Tekneyle karaya çıkarılan genç, sahilde bekleyen ambulansa alınarak tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Manisa'da yediveren incirinin hasadı başladı

Ege Bölgesi'nde sadece Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen ve yıl içerisinde bir ağaçtan 7 kez meyve alınması nedeniyle "yediveren inciri" adı verilen meyvenin hasadına başlandı.


Sıcaktan evde bunalan vatandaş çareyi parkta uyumakta buldu

Bilecik'te sıcaktan evde bunalan vatandaş çareyi parkta uyumakta bulurken, o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.


Midenizin zili çalmayacak! Kilo verdirirken tok tutan besinler, sittin sene acıktırmıyor

Kilo verirken aç hissetme riski var. Tok tutan besinler gün boyu enerjinizin depolanmasını sağlıyor. Peki hangi besinler toklukla beraber formda kalmanızı sağlar?


Hac ibadeti sırasında sağlık sorunu yaşayan 13 kişi Ankara'ya getirilecek

Sağlık Bakanlığı, hac ibadetini yerine getirirken sağlık sorunları yaşayan 13 vatandaşın 10 kişilik sağlık ekibi eşliğinde Ankara'ya getirileceğini açıkladı.


İki mahallede iki bina çöktü

Bahçelievler'de dün çifte facia atlatıldı. Önce Yadigar Sokak'ta 3 katı kaçak olan 7 katlı bina kısmen çöktü; ardından Güngören Sokak'ta 39 yıllık binanın çatısında çökme meydana geldi. Olaylarda ölen, yaralanan olmadı.


Düğünde gelini ve davetlileri şaşırtan hediyeyle renkli görüntüler oluştu

Hatay'da motor tutkunu damat, eşine düğün esnasında motosiklet hediye etti. Renkli görüntülerin oluştuğu düğünde davetliler ve çift, unutulmaz anlar yaşadı.


4 çocuk annesi kendisini evine bırakan polisi vurmuştu! Cinsel taciz iddiasında şok detaylar

Olay, 31 Ocak 2024'te saat 23.00 sıralarında, Uzundere Mahallesi 6002 Sokak TOKİ Konutları’ndaki bir apartmanda meydana geldi. İlk eşinden 4 çocuğu bulunan ve ikinci evliliğinde şiddetli geçimsizlik yaşadığı belirtilen Büşra Karademir (32), eşi Cenk Karademir'e boşanma davası açtı. 2 Şubat'ta boşanma davası görülecek olan Büşra Karademir, iddiaya göre, eşinin evine gelmesi üzerine 'KADES' uygulamasından yardım istedi. Kısa sürede eve gelen polis...


Eşini, 'Neden, mini etek giyiyorsun?' diye vurdu! Şoke eden karar

Olay, 2023 Haziran'da Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde meydana geldi. Hurdacılık yapan 2 çocuk babası Erol G., geçimsizlik nedeniyle çocuklarını alıp, Denizli'deki yakınlarının yanına giden 13 yıllık eşi Büşra G.'yi, "Kızımı ve oğlumu görmek istiyorum" diyerek Bursa'ya çağırdı. Çocukları ve eniştesi İ.E. ile yanına gelen Büşra G.'nin otomobiline binen Erol G., gece kulübünde çalışmakla suçladığı eşine, "Neden, mini etek giyiyorsun? Eniştenin...