TüRK KAHVESI SADE, ORTA VE şEKERLI OLUR AMA BU şEKLI DONDURMALı! BU IçECEğIN TARIFI çOK KOLAY

Pek çok kişinin tadına doyamadığı Türk kahvesi sade, orta ve şekerli olarak damakları şenlendiriyor. Buna ek olarak son zamanlarda baharatlar ve aromalar da eklendi. Ancak sıcak yaz günlerinde Türk kahvesi dondurmalı olarak da tüketiliyor. İtalya'dan ithal edilen Affogato tarifi Türk kahvesine uyarlandı. Tarifin kolaylığı herkesi cezbediyor.

Misafirlere de ikram edilir yaz günlerinde serinlemek için de içilir. Türk kahvesinin dondurmayla buluştuğu lezzetli tarif popüler hale geldi. Türk kahvesinin eşsiz lezzeti bir de dondurmanın ferahlatıcı tadıyla birleşti. Kahve tutkunlarını mest edecek tarif haberimizde.

4 MALZEME VAR

İtalyanların Affogato tarifinden esinlenen bu muhteşem içeceğin yapımı için 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 kesme şeker, 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı dondurma yetiyor.

Türk kahvesini kişi sayısına göre pişirdikten sonra fincana koyduğunuz kahveye 1 tatlı kaşığı dondurma ekleyin ve anında servis edin.

Geleneksel Türk kahvesinin lezzetini dondurmanın ferahlatıcı tadıyla birleştiğini düşünün. Sıcak yaz günleri için inanılmaz bir alternatif.

Dondurmalı kahve aslında İtalyan lezzeti Affogato'dur. Donduma ve kahvenin birlikteliği acı kahveler için mükemmel sonuç veriyor. Affogato'da espresso ve dondurma ikilisi var. Türkiye’de ise dünyanın en iyi kahvelerinden biri olan Türk kahvesiyle yapılabilir.

Dondurmalı Türk kahvesi vanilyalı dondurma kullanılabilir. Kahvenin acı tadı ile uyum yakalar. Kaymaklı dondurma ve Maraş dondurması da tercih edilebilir.

2024-06-27T09:18:42Z dg43tfdfdgfd