Seyahat

Trending:


Galatasaray'dan ayrılan Tanguy Ndombele'nin yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Tanguy Ndombele, Tottenham'daki sözleşmesinin bitmesinin ardından boşa çıkmıştı. Fransız futbolcuya ülkesinden talip çıktı.


Murat Göğebakan filminde yanlış yaptık

“Kalbim Yaralı” filminde merhum sanatçı Murat Göğebakan’ı canlandıran Burak Sevinç, projeyle ilgili dikkat çekici bir itirafta bulundu.


Bursa'da uyarılara aldırış etmeyen konar-göçer şahısları dövdüler

Bursa'da, para ve yiyecek isteyen konar-göçer şahısların uyarılara aldırış etmemesi üzerine işyeri sahipleri ve vatandaşlar tarafından darp edildi. Olay, Osmangazi ilçesinde meydana geldi ve yaşananlar site sakinleri tarafından kaydedildi.


Sıcaklar Egeli kadınları yıldırmıyor

Türkiye'nin en sıcak illerinden olan Aydın'da kadınların biber mesaisi başlarken, güneşin altında tarlada çapalama yapan kadınları sıcaklar yıldırmıyor.


Tanzanya'da yaban hayatı

Tanzanya’nın önde gelen safari merkezlerinden Mikumi Milli Parkı, ülkedeki en büyük dördüncü doğal yaşam alanlarından biri olma özelliği taşıyor.


Tuvalette bulduğu 10 bin lirayı sahibine teslim etti

Edirne'de tuvaletin klozetinde bulduğu parayı eline poşet bağlayıp alan bir vatandaş, parayı zabıta gözetiminde sahibine teslim etti.


Damadının öldürdüğü kayınpeder, kızının bıçaklandığını görünce kendini siper etmiş

Bolu'da 2 çocuğunun annesi, 16 yıllık eşi Meltem Zengin (35) ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i (63) bıçaklayarak öldürüp, araya giren kayınvalidesi Emine Doğanyiğit'i yaralayan Serkan Zengin (36) hakkında 1'i ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet ile 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, ifadesine yer verilen Emine Doğanyiğit, "Birkaç kere Meltem'e bıçağı soktu. Serkan, kızımı bıçakladığı sırada eşim kendini siper edip, kızıma...


Bu fitne ateşini kim söndürecek?

Yıllardır özenle döşüyorlar bu fitne taşlarını, üstelik gizlice değil. Gözlerimizin önünde yaşanıyor her şey. Ülkemizde yaşayan sığınmacılar üzerinden bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi coğrafyada güçsüz kılmak ve iktidarı devirmek istiyorlar. Hedefleri çok açık ve gizlemiyorlar. O kadar iyi bildiğimiz bir senaryo ki bu, acısını hâlâ çekiyoruz. Mara...


Milli Sarayları yılın ilk 6 ayında 3 milyon 945 bin 741 kişi ziyaret etti

Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı tarihi yapılar ve müzeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yılın ilk 6 ayında yüzde 19 artarak 3 milyon 945 bini aştı.


Kapsül hapların doldurulma yöntemi

Kapsül hapların doldurulma yöntemi


Suriye Milli Ordusu'ndan kardeşiz mesajı

Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, ülkenin kuzeyinde Türk bayrağını göndere çekerek, "kardeşiz" mesajı paylaştı.


Afra, çocukken kendisini terk eden babasını affetti! İşte ilk kare

Güzel oyuncu Afra Saraçoğlu, küçükken kendisini terk eden babası Uğur Saraçoğlu'nu affetti. Babasını görmek için yurt dışına giden oyuncu, babasıyla bir araya gelerek poz vermeyi ihmal etmedi.


Eşya yüklü kamyonetteki çocukların tehlikeli yolculuğu

Adana'da eşya yüklü kamyonette 3 çocuğun tehlikeli yolculuğu yürekleri ağza getirdi. Çocuklardan ikisinin kamyonet kasasındaki direğe tutunarak uzun süre yolculuk etmesi kazaya davetiye çıkarttı.


İki farklı yüzü var gibi görünüyor, tek hayali iyileşip gülebilmek

Bebekken geçirdiği beyin kanaması yüzünden iki farklı yüzü var gibi duran 14 yaşındaki Enes, en kısa zamanda iyileşmenin hayalini kuruyor. Büyüyünce de doktor olarak kendi gibi olanların tedavisini yapmak istiyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/iki-farkli-yuzu-var-gibi-gorunuyor-tek-hayali-iyilesip-gulebilmek-357519


Finike'de 3 gün festival coşkusu

Finike'de 3 gün festival coşkusu FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Finike Festivali ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, büyük coşku ile kutlandı. Üç gün devam eden ve Finikelilere unutulmaz anlar yaşatan festival, konserler, yarışmalar ve gösteriler ile tamamlandı.Finike Belediyesi tarafından d...


Adana'daki küçük Amerika! Kendilerine ait okul, market hatta ibadethaneleri bile var

Dış dünyaya kapalı olan İncirlik Hava Üssü'nde bulunan askerlerin yaşadıkları lojmanlar adeta Amerika'da bir sokağı andırıyor. Zaman zaman sosyal medyada gündem olan bu mahalleyi görenlere 'Adana'daki küçük Amerika' dedirtiyor.


Bu belirtilere dikkat! İzmir'de acil servisler alarm veriyor

Tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, turizm merkezlerindeki yoğunluk da hastane ve acil servislere kaydı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, tatil yapacak olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. SICAK HAVALARDA ÇEŞİTLİ SEMPTOMLARLA KARŞILAŞILIYOR Hava sıcaklıklarının bu dönem çok yüksek olduğunu ve bu kapsamda hastalarda da sıvı kaybına bağlı çok fazla semptom gördüklerini söyleyen Uzm. Dr....


Antika pazarına hem antika tutkunları, hem de gençler ilgi gösteriyor

Mersin'de her cumartesi kurulan 'antika pazarı', antika tutkunlarını tarihe yolculuğa çıkarırken, gençlere de geçmiş hakkında ışık tutuyor. Gaz lambalarından plaklara, fotoğraf makinelerinden radyo teyplere kadar birçok eşyanın yer aldığı pazarı gezen gençler, bazı ürünler hakkında satıcılardan bilgi alıyor.


Küçükçekmece’de oyun başladı, sokaklar, çocuk sesleriyle şenlendi

Küçükçekmece Belediyesi, “Sokakta Oyun Var” etkinliği ile unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını çocuklarla buluşturdu. İnönü Mahallesi Sarıgül Sokak’ta ilki gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar birbirinden eğlenceli oyunlar oynayarak, keyifli hatıralar biriktirmenin mutluluğunu yaşadı.


Muğla’da çocuklar kültürden sanata ve spora yazı eğlenceli geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, GSB Gençlik Yaz Okulu kapsamında sanattan spora, kültürel faaliyetlerle çocukların tatilde hem öğrenerek hem de eğlenerek zamanlarını verimli geçirmelerine imkan sağlıyor.


Binde bir görülen 'Brugada sendromu', 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu! 'Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum'

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile...


Altın fiyatları tepetaklak oldu! Yatırımcıya kritik uyarı geldi, rekor üstüne rekor gelecek

Altın, dolar ve borsa fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Doların değerini korumasının etkisiyle altın fiyatları düşüşünü sürdürüyor. Piyasalar bugün Jerome Powell'ın konuşmasını bekliyor. Ons altın değeri 2 bin 331 dolardan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 442 TL seyrediyor. Öte yandan altın ile ilgili uzmanlardan rekor üstüne rekor uyarısı geldi.


Karısını dövüyordu, o esnada bir babayiğit yetişip haddini bildirdi

Diyarbakır'da karısını gündüz vakti sokak ortasında yumruklayan adam, yoldan geçen başka biri tarafında atılan yumruk darbesiyle yere yığıldı. O anlar güvenlik kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.


Beşiktaş, eski yıldızı Talisca için harekete geçti! Bonservisi...

Trendyol Süper Lig'in yeni sezonunda hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Beşiktaş, transferde de büyük oynuyor!


Restorasyon için 3 yıl taş arandı

Osmanlı sadrazamlarından Hersekzade Ahmet Paşa tarafından 16’ncı yüzyılda inşa ettirilen kare planlı cami, 5 asır boyunca çeşitli restorasyonlar gördü.


Ümraniye'de restoranda bıçaklı tuvalet kavgası

Ümraniye'de bir pastane sahibi ile pastanenin tuvaletini kullanmak isteyen şahıs arasında kavga çıktı. Pastane sahibinin kardeşi müşteriyi bıçakladı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Orkun Ün Bir aşk hikâyesi

Tam anlamıyla böyleydi...


Yaz aylarının kabusu: Kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve batma varsa dikkat! Göz sağlığını tehdit ediyor...

Gözlerde kuruluk, yoğun kaşıntı, batma hissi, kızarıklık… Göz alerjisi yaz aylarını adeta kabusa dönüştürebiliyor! Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Tedavi edilmezse görme problemlerine veya enfeksiyona, bazı durumlarda çocuklarda astigmata, hatta kornea nakli gerektirecek hastalıklara bile yol açabiliyor.


Türkiye: Bir orman masalı!

Masal bu ya… Masallar ölür mü?


Buldan’da Yukarı Pazar kuldu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, Buldan ve çevre mahallelerde üretilen sebze ve meyveler Pazartesi günleri kurulan Yukarı Pazara gelmeye başladı.


Samsun’dan Türkiye’ye sülün

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 11. Bölge Müdürlüğü tarafından 2024'te üretilen 2 bin 600 sülünün bin 600'ü 5 ilde doğaya salındı.


Sokak ortasında eşini döven adamı dövdüler

Çınar ilçesinde eşini sokak ortasında tekme ve yumruk darbeleriyle döven bir erkek, çevredekiler tarafından darbedildi. Kurtarılan kadın, kendi isteğiyle sığınma evine gönderilirken, şikayetçi olmaması üzerine kocası savcılık talimatıyla ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaşanan darp anı ise kameralara yansıdı


Çay, kahve lekelerini çamaşır suyu kullanmış gibi siliyor! Dakikalar içinde leke yok eden formül

Çay ve kahve lekesi eşyaların kirli kalmasına neden olabilir. Formül sayesinde lekeler çamaşır suyu kullanmış gibi siliniyor. İşte bardaklar dahil pek çok yerde kullanılan o tüyo.


Sıcaktan bunalan hayvanlara fıskiye ve gölgeli destek

Konya’nın Karatay ilçesinde yer alan Hayvanat Bahçesi’nde hayvanları sıcaklardan korumak isteyen yetkililer, hayvanların konforunu sağlamak amacıyla farklı serinletme yöntemleri uyguluyor.


Aslan: Günlük Burç Yorumları - 2 Temmuz

Aslan: 2 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


‘Tiktok Beyni' odaklanma ve dikkat süresini kısaltıyor olabilir

Sosyal medyanın günlük yaşam üzerindeki etkisi her geçen gün artarken, ‘TikTok Beyni’ olarak adlandırılan yeni bir kavram gündeme geldi. Özellikle gençlerde gözlemlenen dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerini tanımlamak için kullanılan TikTok Beyni kavramıyla ilgili konuşan Nöroloji Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan, “Sürekli kısa videolar izlemek, beynin hızlı bilgi akışına alışmasına neden oluyor. Bu durum, derinlemesine düşünme ve uzun süreli...


Metrelerce uzunlukta! Yılancı Kemal elleri ile yakalandı

Yaz aylarının gelmesi ve havaların aşırı ısınmasından dolayı yeraltı canlıları, gün yüzüne çıkmaya başladı. Yer altı canlılarından özellikle yılanlar; doğada, yollarda, bahçelerde ve evlerde görülmeye başladı. Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan ve haşere ilaçlama işi yapan Kemal Başer de insanların yaşam alanına giren karayılanı yakaladı. İlginizi Çekebilir Bölgede 'Yılancı Kemal' olarak bilinen Başer'in karayılan hakkında bilgi verdiği anlar ve...


Düzce Belediyesi Çölyak hastalarının yanında

Düzce Belediyesi, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle şehir genelinde bulunan 9 Halk Ekmek büfesinde glutensiz ekmek satışına başladı. Glutensiz ekmeğe kolayca ve daha uygun fiyata ulaşma imkanına kavuşan çölyak hastaları Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkürlerini iletti.


Çocuğunu doğurmamak için ilk kocasını aldatmıştı... İkinci kocasıyla hayalleri gerçekleşti... 'Çiçek gibi' kızı artık lise mezunu

Gösteri dünyasının bazı ünlüleri bugünlerde her zamankinden çok daha heyecanlı. Onları sarıp sarmalayan bu heyecanın içinde gurur, mutluluk, neşe dolu kahkahalar ama aynı zamanda coşkulu gözyaşları var. Çünkü bu ünlüler, küçücük birer bebekken kucaklarına aldıkları çocuklarının mezuniyet mutluluğuna tanık oldu. Kimi ilkokul, kimi liseyi bitirdi bu çocukların. Anne ve babalarının duygusu ise ortak!


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bugün satışa çıktı! İşte BİM aktüel kataloğu

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Aşırı sıcaklar elektrik tüketimini haziranda yüzde 15 artırdı

Türkiye'nin elektrik tüketimi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, artan klima kullanımı gibi nedenlerle haziranda geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 arttı.


Ormanya’da yaz okulu başlıyor

Ormanya, çocukların ekolojik farkındalık kazanacakları Orman Okulu Yaz Eğitim Programı'nı başlatıyor.


Evet bir sigara izmariti

Hafta sonu hepimiz için bir kabustu.


Latmos koruma altına alınıyor

Kültür varlıkları açısından Batı Anadolu’nun en önemli alanlarından biri olan Latmos (Beşparmak) Dağları’nda Kilim Mevkii Arkeolojik Yerleşimi ve Kutsal Alanı 1. Derece Arkeolojik Sit” ilan edildi.


Elazığ’daki Kent Müzesi’nde sona gelindi

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen, şehrin kültür ve turizmine yeni bir değer katacak olan Kent Müzesinde çalışmaların sonuna gelindi.


Gümüşhane'de anne ayı ve yavruları insanların yanına geldi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Söğütağıl köyünde evlerin önüne kadar gelen anne ayı ve 2 yavrusu, köpeklere aldırış etmeden yiyecek aradı. https://haberglobal.com.tr/gundem/gumushanede-anne-ayi-ve-yavrulari-insanlarin-yanina-geldi-357508


The Real Bros of Simi Valley: The Movie Fragman


Hastanedeki tacize 11 yıl sonra tazminat

İstanbul’da Aralık 2013’te, iddiaya göre, S.K. (36) isimli bir kadın, özel bir hastanenin nöroloji bölümünde yatıyordu.


Dutun şifa yolculuğu başladı: Tunceli’de pekmez kazanları kuruldu

Türkiye'de dut üretiminin en yoğun yapıldığı yerlerden Çemişgezek ilçesinde, pekmez kazanları kaynamaya başladı.


iQOO 13’ün ekran özellikleri ortaya çıktı

Yeni nesil Snapdargon 8 Gen 4 yonga setini kullanacak ilk telefonlardan biri olacak iQOO 13’ün çıkışına daha birkaç ay olsa da daha şimdiden telefonun teknik özelliklerine dair ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı.