Haber

Trending:


Adanalılar sıcak havalarda karla serinliyor! 'Adana'nın adeta balı diyebilirim'

Adana sıcaklık rekoru kırarken vatandaş kendi çözümünü üretiyor. Vatandaşlar nem ile birlikte 50 derece hissedilen bunaltıcı sıcaklarda Toros Dağları'ndan getirilen kar ile serinliyor.


Samsun'da şimşekler geceyi aydınlattı

Samsun'da gece saatlerinde etkili olan şimşekler geceyi aydınlattı. Şimşek çakması ile doğa benzersiz yüzünü gösterdi.


'İnsan yüzlü örümceği' kavanozda besliyor

Antakya ilçesinde yaşayan ve haşere ilaçlama işi yapan Mehmet Şirin, Serinyol Mahallesi'nde bir evin bahçesinde görünümüyle dikkat çeken bir örümceğe rastladı. İnternet üzerinden yaptığı araştırmada bu örümceğin toplumda 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen köşeli yengeç örümceği olduğu fark eden Şirin, hayvanı kavanozun içerisine koyarak böceklerle beslemeye başladı. Görünümüyle dikkat çeken örümcek, Şirin'in sosyal medyada yaptığı paylaşım...


Sağlık için bitter çikolata tercihi önemli: “Keyif alırken sağlığınızı koruyun”

Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü'nde, kaliteli ve doğru miktarda çikolata tüketimin önemini vurguladı. Çakaloğlu, sağlıklı bireyler için günde 20-30 gram bitter çikolata tüketiminin makul bir miktar olarak kabul edildiğini söyledi.


Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni!

Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni! Adanada olay, 4 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Doğankent-Pekmezli Mahallesinde meydana geldi. KADIN AİLESİNİN EVİNE DÖNDÜ DHAda yer alan habere göre eşi Faruk Soyyiğitin (33) psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı T.S., bir süre önce ailesinin evine döndü. TARTIŞMA KA...


Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, 44 gündür nöbette: 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu hala yürürlükte; kısırlaştırın, aşılatın, yerinde yaşatın

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, 44 gündür Ankara'da sokakta yaşayan hayvanların yaşam hakları için nöbette. Hayvan hakları savunucuları, Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısına ilişkin olarak, "Sanki yasa askıya alınmış gibi usulsüz toplamalara, katliamlara göz yummayın. Kısırlaştırın, aşılatın, yerinde y...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: Bağışıklık baskılayıcı 5 yanlış

Bağışıklık sistemi yararlı bakterilere dokunmayıp zararlılara karşı mücadele verir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında bağışıklık sistemini baskılayan faktörlere dikkat çekti. Peki, yapılan hangi yanlışlar bağışıklığı olumsuz etkiliyor?


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Türk çayının daha önce duymadığınız 10 faydası

Siyah çay, Türkiye'de en çok tüketilen içecekler arasında geliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türk çayının, sağlık için 10 yararını sıraladı.


Elazığ’da bir ilk: Vişneli badem şekerinin ardından limonlusu yapıldı

Elazığ'da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri tüm Türkiye tarafından beğenilirken, bu sefer yeni tat olan limonlu badem şekerinin üretimi başladı. Türkiye'de sadece Elazığ'da yapılan limonlu badem şekeri, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Yoğun yağış köyü vurdu, sokakları su bastı

Sivas'ta dün akşam saatlerinde başlayan yağmur ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Çöte köyünü vuran yağış sonrası evleri ve sokakları su bastı.


Erzurum’da yabani dağ keçileri görüntülendi

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Erzurum-Artvin kara yolu üzerinde sarp arazide otlayan yabani dağ keçileri, yoldan geçen vatandaşların ilgisini çekti.


Manisa Kula'da orman yangını

Manisa'nın Kula ilçesinde, makilik ve ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Gece vakti denize girdi, cesedi 4 saat sonra parçalanmış halde bulundu

Kocaeli Kandıra'da arkadaşlarının ikazına rağmen gece saatlerinde denize giren 45 yaşındaki Ferhat Y. bir süre sonra kayboldu. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmasının ardından şahsın cansız bedeni yüzü ve vücudu parçalanmış halde bulundu. Ferhat Y.'nin cansız bedeninin tekne pervanesi çarpması sonucu parçalandığı ihtimali üzerinde duruluyor.


Bahçede bulduğu bitkin düşen tilki yavrusunu bakın nasıl besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bir çiftçi, fındık bahçesinde bulduğu bitkin haldeki tilki yavrusunu kendine getirebilmek için su içirmek istedi. Ancak suyu koyacak bir kap bulamayan çiftçi, poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu su ile yavruyu beslemeye çalıştı. Yavru tilki su içmeye çalışırken tekrar yere düştüğünde ise çiftçi yardımcı oldu ve bu anları cep telefonu ile kaydetti.


Ahmet HAKAN Yıldız Sarayı kapılarını açıyor

115 yıldır müze olarak halka açık değildi Yıldız Sarayı. Beş yıldır süren restorasyon çalışmaları büyük ölçüde bitmiş. Saray, 19 Temmuz’da müze olarak açılıyor. Açılıştan önce gittim, gezdim, gördüm. Milli Saraylar İdaresi, harikulade bir çalışma yapmış. Abdülhamid devrinin anılarıyla dopdolu Yıldız Sarayı, en özgün şekilde ortaya çıkmış. Bir devri yeniden yaşamak ve anlamak için Yıldız Sarayı’nı mutlaka gezin, görün.


Ev küçük ama tartışma büyük

ALEYNA SEVİM İstanbul - Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Pandeminin ardından iyice yaygınlaşan ‘tiny house’lar (küçük ev) birçok bölgede valilik kararıyla yıkılmaya başlandı. Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde tiny house’ları kaldırmak için Valilik kararıyla harekete geçen Jandarma ve İl Özel İdare ekipleriyle mülk sahipleri...


Diyarbakır’da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni buluntular

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yürütülen arkeolojik kazıda, içinde 55 mezarın olduğu bin 500 yıllık kilise kalıntısının dördüncü sezon kurtarma kazısında "amfora" ve "deniz yıldızı" fosili bulundu.


Barbaros Tapan FİLMLER DÜNYANIN BİR YANSIMASIDIR

Emma Stone ile Jesse Plemons’un başrollerini üstlendiği “Merhamet Hikâyeleri” (Kinds of Kindness) önceki gün vizyona girdi. 77. Cannes Film Festivali’nde Plemons’a “en iyi erkek oyuncu” ödülünü getiren film, üç farklı hikâyeyi konu alıyor. Lanthimos yapımda “insanların hükmetme dürtüsünü ve özgür iradenin yokluğunu” anlatıyor. Usta yönetmen Yorgos Lanthimos ile Cannes’da bir araya geldik ve Kelebek okurları için yeni filmini konuştuk.


Sarıkamış'taki Hançerli düzünde kuluçkadan çıkan angutlar uçma aşamasına geldi

Kars'ın Sarıkamış ilçesine yaklaşık iki ay önce gelen angutların yumurtadan çıkan yavruları, beslendikleri Hançerli düzündeki göletlerde uçma aşamasına geldi.


Ankara'da ve İstanbul'da berber ve kuaförlerin kapalı olacağı gün belli oldu

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girdi. Uygulamanın ardından Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı. Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyl...


Bahçelievler'de kendiliğinden çöken apartmanın çevresindeki binalar da çürük çıktı

İstanbul Bahçelievler'de kendiliğinden yıkılan apartmanın çevresindeki 5 binadan alınan karot örnekleri sonrası binaların tahliyesine başlandı.


Yüzünüz dahi süzülecek! Yağları 90 km hızla eriten detoks suyu

Detoks suları yağ eritiyor. Limon ise en büyük detoks meyvelerinin başında geliyor. Peki limonlu su gerçekten kilo verdiriyor mu?


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.


Sivas sucuğunun lezzetini bilimsel çalışmayla kanıtladı

Sivas sucuğu kalitesiyle yabancı öğrencileri adeta mest etti. Sosyal medyada paylaşılan videoda Sivas, Kayseri ve Afyonkarahisar'dan alınan sucuklar yabancı öğrencilere tattırıldı, öğrenciler ise hangi ile ait olduğunu bilmeden güzel olan sucuğu seçerken Sivas açık ara önde oldu.


Dinçer Güner Kim daha değerli, kim daha önemli, tartışmayın!

Bu hafta Venüs, Aslan burcuna geçip 5 Ağustos’a kadar burada seyahat edecek. Venüs Aslan’da olduğunda kaygılar veya ego-gurur yüzünden ilişkiler zarara uğrayabilir. Bu en kötü senaryo. Size bir de iyi yönünü söyleyelim; tam da yaz aşkları dönemi başlıyor.


Van’da Cem Adrian’a çirkin saldırı

Van’da düzenlenen ‘Kültür Yolu Festivali’ kapsamında sahne alan Cem Adrian'ın yüzüne, şarkı söylediği sırada fırlatılan bir pet şişe isabet etti.


Sır cinayet 19 yıl sonra aydınlatıldı

Kastamonu'da 2005 yılında öldürülen Halil Çamyaran'ın katil zanlıları 19 yıl sonra yakalandı. 2005 yılından beri kardeşinin katil zanlılarını arayan Bahriye Çamyaran Erol, “ O sadece kardeşimi öldürmemişti, benim ayaklarımı, annemi, annemin emeklerini, hepimizi öldürmüştü. 19 yıl sonra benim zaferim, 19 yıl sonra ben yeniden doğdum. Bu hisler anlatılmaz” dedi.


2024 Hicri Yılbaşı bugün mü? Diyanet Muharrem ayı 10. günü ve Aşure Günü tarihi

İslam aleminin hicri yılbaşı başladı. Bu ay içerisinde idrak edilecek Aşure Günü ne zaman, Muharrem ayı 10. günü hangi gün gibi sorular gündemde. 10. güne dikkat çekilen pek çok hadis konuyla ilgili kaynak gösteriliyor. Peki; 2024 Aşure Günü tarihi ne zaman?


Berçelan Yaylası'ndaki buzul gölleri doğaseverlerin gözdesi oldu

Hakkari'de yaz ve kışın bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası'ndaki buzul göllerinin bulunduğu bölge, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla doğaseverlerin gözde rotalarından biri oldu. Bir saati aşkın tırmanışın sonunda Lis Gölü'nün bulunduğu bölgeye ulaşan doğaseverler, burada çevresi karla kaplı olan ve bir bölümünde buz tabakasının bulunduğu gölde hem kano yaptı hem de yüzdü.


Bilecik'te doğa tutkunlarını bir araya getiren Gölpark Fest çevre illerden de katılımcıları ağırlıyor

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Gölpark Fest, ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor.


Sefer LEVENT Bakmadan girme incelemeden ödeme

MALUM, son dönemde restoran kafe vs işletmelerin fiyatlarını, boş ya da dolu olmasını çok tartışıp duruyoruz.


Keskin gözler için siyah çikolata tüketin

Kararında tüketilen çikolatanın göz sağlığı açısından faydalı olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, "Son zamanlarda yapılan çalışmada katılımcılara siyah çikolata ve sütlü çikolata verilmiş ve sonrasında görme testleri uygulanmıştır. Siyah çikolata tüketenlerin görme keskinliğinde ve kontrast hassasiyetinde kısa süreli iyileşmeler gözlemlenmiştir. Benzer şekilde, katarakt oluşumuna yol açan protein agregasyonunu...


Kova: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Kova: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Çınarlı kubbeli mavi bir limandan arta kalan

Şimdilerde o keşmekeş içinde olamıyor ama geçmişte Ayasofya'nın üst katına çıkıp bir köşeye oturduğunuzda, neredeyse görünür olan bir sessizlik fanusu içinde hikâyelerini fısıldardı size şehir. Yazarların ve şairlerin de İstanbul'u anlatan eserlerinin hep bu fısıltılarla yazıldığına inanmışımdır. Çünkü o büyüyü keşfeden, o saklı büyücüyü bulan anlatabilir ancak İstanbul'u


Suriyeli sanılmaktan korktu, motosikletine yazdı: 'Artık önümü kesmiyorlar'

Kocaeli'de kağıt toplayıcısı olan Barış İrgen, Suriyeli sanılarak saldırıya uğramaktan korktuğu için motosikletine 'Suriyeli değilim' yazısı yazdı. Bu durum sosyal medyada gündem oldu ve İrgen, işini daha rahat yapabildiğini belirtti.


Geriye gurur kaldı

Büyük hedefler için yürünen yol hep meşakkatlidir. Yolun sarplığı, zorluğu kadar tökezlemeni bekleyeni, bozguncusu, halden bilmezi asıl prangadır ayağına... İşte, gözlerimiz yaşarana kadar bizi gururlandıran, millet olma duygumuzu yüreğimizden taşıran 'Bizim Çocuklar' bu meşakkatli yolun son yolcularıydı. Her şey güzel giderken sırt sıvayan bozgunc...


Dior ve Armani'nin İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyım atandı

Dior ve Armani için el çantaları ve diğer deri ürünleri yapan atölyelerin yüksek kaliteli ürünleri perakende fiyatlarının çok altında üretmek için düşük ücretle yabancı işgücü kullandığı ortaya çıktı


Sopa ve bıçaklarla saldırdılar! Giresun'da düğünde çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü

Giresun'da bir düğünde kadınlar ve erkekler arasında çıkan kavgada ortalık bir anda savaş alanına döndü. Sopalar ve bıçakların kullanıldığı kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi. Kavga anı cep telefonu kameralarına yansıdı.


Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti

Aydın'da inşaat sektörü ile uğraşan Hayrettin Güven, imalathanesinin yanındaki bahçesini kendi imal ettikleri tekerlekli el sabanı ile işliyor. Pratik zekası ile işini kolaylaştıran Güven, 10 kişinin yapacağı işi yarım saatte bitirdiğini ifade etti.


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Muharrem ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

İslam alemi yeni yılına 'merhaba' diyor. 1 Muharrem olarak bililenen Hicri Yılbaşı 7 Temmuz itibarıyla idrak edilemeye başladı. Muharrem orucu tutmak isteyen Müslümanlar araştırmalara hız kazandırdı.


Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat! "Serinlemek isterken yüz felci geçirmeyin"

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, "Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir" dedi.


İstanbul dahil birçok ilden görülmüştü: Gökyüzünde süzülen ışık hüzmesi aslında ne?

Türkiye'nin birçok bölgesinde dün gece saatlerinde görülen ışık hüzmesi merak uyandırdı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Ankara'dan da görülen ışık hüzmesini, vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti. Görülen ışık huzmesinin, meteor sanıldığını söyleyen Uzman Astronom Ersin Kaygısız, ortaya çıkan görüntünün aslında ne olabileceğine dair bilgiler verdi. İşte detaylar...


Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu

Hatay'da depremde evi ve 2 katlı işyeri yıkılan depremzede Fatma Bakır, bir yıldır yeni taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik işyerinde hayata tutundu. Azmiyle takdir toplatan başarılı kadın, hayatını kendi ayakları üzerinde durarak idame ettiriyor.


Batı, güney ve iç kesimlerde sıcaklık artıyor!

Batı, güney ve iç kesimlerde sıcaklık artıyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzeyi ile Sinop, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kayserinin kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışl...


Tarsus Belediyesi’nden renkli yaz etkinliği

Tarsus Belediyesi’nden renkli yaz etkinliği MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Köyde Hayat Var’ etkinliği, ilk durağı olan Beylice Mahallesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kreş Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlik...


Kırmızı ve sulu karpuz nasıl seçilir? Kelek seçmeyeceksiniz

Yaz mevsiminde sevilerek tüketilen karpuzun şifaları saymakla bitmiyor. Karpuzun kırmızı ve sulu olanı lezzetli oluyor. Peki lezzetli karpuz nasıl seçilir?


Devrek’te alışveriş stantları kurulmaya başlandı

Devrek’te yaz sezonu alışveriş stantları kurulmaya başlandı.