YAşAM İçIN YASA İNISIYATIFI, 44 GüNDüR NöBETTE: 5199 SAYıLı HAYVANLARı KORUMA KANUNUNU HALA YüRüRLüKTE; KıSıRLAşTıRıN, AşıLATıN, YERINDE YAşATıN

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, 44 gündür Ankara'da sokakta yaşayan hayvanların yaşam hakları için nöbette. Hayvan hakları savunucuları, Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısına ilişkin olarak, "Sanki yasa askıya alınmış gibi usulsüz toplamalara, katliamlara göz yummayın. Kısırlaştırın, aşılatın, yerinde yaşatın" açıklamasını yaptı.

TIKLAYIN - Kulis: Erdoğan, sokak hayvanları teklifindeki “uyutma” alternatifine mesafeli, “yakala-kısırlaştır-sahiplendir” önerisi çerçevesinde yeniden çalışılması talimatı verdi

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi; sokakta yaşayan hayvanlara yönelik artan şiddet eylemleri, kanunsuz toplamalar ve TBMM'de görüşülecek yeni yasa tasarısına karşı Ankara Sakarya caddesinde başlattıkları eylemin 44. gününde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından müzik grubu Bandista, hayvanların yaşam haklarının savunulduğu eyleme destek verdi.

TIKLAYIN - TBMM mesaiye kaldı: 9. Yargı Paketi’nde 'etki ajanlığı' yer alacak mı, sokak hayvanları düzenlemesi yasalaşacak mı?

Hak savunucularının yaptığı açıklama şöyle:

"Katliamı ve tecriti meşrulaştırmak için hiç durmadan nefret kusan iktidarından muhalefetine siyasetçilere, Erdoğan'ın 'ne bekliyorsunuz, harekete geçin' demesiyle oldu bittiye getirerek Meclis tatile girmeden bu tasarıyı sırf bir avuç insan istiyor diye geçirmeye çalışanlara karşı inatla, haklılığımıza güvenerek direniyoruz.

Bu yasa tasarısı Meclis'e sunulmasın diye, katliam ve tecrit oylanmasın diye her alanda var olmaya devam edeceğiz. İktidar bir avuç insanın sözüyle, dayanaksız iddialarla temmuz ayı içerisinde önce komisyona sonra da Meclis'e götürecek bu katliamın ve tecridin oylamasını. Komisyonda sesimize ses katan vekiller olduğu gibi emre itaat edecek, iradesini teslim etmiş vekiller de var ne yazık ki.

"Halkı temsil edin, tek adamı değil"

Bizler, sokaklardaki dostlarımızın yalnızlığının boyutunu en çok bu görüşmelerde hissediyoruz. Onlar adına yaptığımız her çağrıda sanki konu Meclis'e ulaştığı anda onaylanacakmış gibi davranarak umudumuzu kıran vekillere hatırlatıyoruz. Sizler halkın iradesi ile o koltukları meşgul ediyorsunuz. Halkın sesine kulak tıkamayın. Bir avuç trolün, nefret çığırtkanının değil bizim sesimize kulak verin. Bu direnişi 1,5 aya yakındır sürdüren bizler sokağın nabzının bizimle, hak mücadelemizle attığını hissediyoruz, görüyoruz, biliyoruz. Siz de kendi etki gücünüzü hatırlayın. Halkı temsil edin, tek adamı değil.

"5199 sayılı hayvanları koruma kanununu hala yürürlükte"

Vekillere, siyasetçilere, meclise 5199 sayılı hayvanları koruma kanununun hala yürürlükte olduğunu hatırlatıyoruz. Sanki yasa askıya alınmış gibi belediyelerin usulsüz toplamalarına, katliamlarına göz yummayın. 6. Maddenin uygulanması için denetleyin, hesap sorun. Kısırlaştırın, aşılatın, yerinde yaşatın."

]]>

2024-07-06T19:18:50Z dg43tfdfdgfd