Trending:


Aynı göletten çıkmaya devam ediyor: 100’den fazla av sepeti topladı

Kastamonu'da amatör balıkçı tarafından gölete atılmış 100'den fazla av sepeti çıkartıldı. Geçen hafta da göletten ekiplerin 150'd sepetinin toplandığını belirten amatör balıkçı, sepetler sebebiyle yüzlerce balığın telef olduğunu söyledi.


Hayalinizde kiminle konuşursunuz?

Başkalarıyla yaptığımız konuşmaları genellikle kendi zihnimizde tekrar tekrar yeniden inşa ederek konuşuruz. Bu durum kendimizi ifade edememekten kaynaklanıyor. Peki vatandaş en çok kiminle neyi konuşuyor? https://haberglobal.com.tr/gundem/hayalinizde-kiminle-konusursunuz-367732


9 yaşındaki çocuğu kurtarırken hayatını kaybetmişti... 4 çocuk babası adam gözyaşları içinde toprağa verildi

Eskişehir’de sulama kanalına düşen 9 yaşındaki İ.M.E. isimli çocuğu kurtardıktan sonra suda kaybolan ve dalgıçlar tarafından cansız bedeni 500 metre ileride bulunan evli ve 4 çocuk babası İrfan Bağrıaçık (56), gözyaşlarıyla toprağa verildi.


İstanbul’un ihtişamlı ’kubbeleri’ kitap oldu

İstanbul’un siluetini oluşturan ve mimari ihtişamını gösteren İstanbul kubbeleri, İstanbul Ticaret Odası’nın yayınladığı Kubbe-i İstanbul isimli albüm kitapta bir araya geldi.


O an görenler donup kaldı: Pistin ortasında el ele tutuştular ve aniden dansa başladılar

Takvimler 29 Nisan 2011 yılını gösteriyordu... Bütün dünya, kelimenin tam anlamıyla işini gücünü bırakıp bulabildiği her kanaldan Londra'ya odaklandı. Milyonlarca kişi TV ya da telefon ekranından, bilgisayar monitöründen görkemli bir düğüne dikti gözlerini.


Kağıthane’de açılan ‘Maharetli Eller Çarşısı’na yoğun ilgi

Kağıthane Belediyesi, kadınların yeteneklerini sergilemesi ve ekonomik katkıda bulunması amacıyla açılan ‘Maharetli Eller Çarşısı’ yoğun ilgi görüyor.


Vali Kaya, “Yalova çok güvenli bir il, ruhsatsız tabancalar bizim ilimize yakışmıyor”

Yalova Valisi Hülya Kaya, “Yalova çok güvenli bir il. Ruhsatsız tabancalar bizim ilimize yakışmıyor. Dolayısıyla mutlaka elindeki, tabancaların tüfeklerin, ruhsatlarının çıkartılması gerekiyor” dedi.


Yer: Rize! Görüntülendiğini anlayınca poz verdi

Kendisine yiyecek arayan ayılar zaman zaman yaşam alanlarına inince vatandaşlar tarafından görüntüleniyor. Bu kez doğada yine yemek arayan bir boz ayı bu kez kendilerine ait yaşam alanında görüntülendi. Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin 500 rakımda bulunan Ambarlı Yaylasında koşturan ayı drone ile havadan görüntülendi. Bir yandan dağa tırmanıp bir yandan da karınlarını doyurmaya çalışan boz ayı kendisini görüntüleyen drona bakarak poz verdi....


Yabancıların yıl sonu dolar tahmini belli oldu

Uluslararası piyasalarda önde gelen yedi finans kurumu yıl sonu dolar kuru tahminlerini açıkladı.


Evde yılan paniği! Ekipler yakaladı

Erzin ilçesi Gökdere Mahallesi’nde evine yılan giren vatandaş durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri yılanı yakalamak için çalışma başlattı. İtfaiyeciler tarafından kısa sürede yakalanan yılan doğaya bırakıldı. Su içerken dünyanın en zehirli yılanı ısırdı! Böyle hayatta kalmayı başardı


VİDEO HABER | Instagram engeli psikolojileri bozdu! Neden?

Sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeli psikolojileri de etkiledi. Pek çok kişi depresyon belirtileri göstermeye başladı. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Caner Emre Kınacı'nın nedeni araştırdı. Detaylar haberimizde…


Efes Antik Kentinde ziyaretçi akını: Gece ziyaretçileri rekor kırdı

İzmir'in Selçuk ilçesinde her yıl çok sayıda turistin gezdiği Efes Antik Kenti, ocak-temmuz ayında 1 milyon 444 bin 405 ziyaretçi ağırladı. Böylelikle Efes Antik Kenti, Türkiye'de ilk 7 ayda yerli ve yabancı kişi sayısını artırarak en çok ziyaretçi ağırlayan müze oldu.


Yarı değerli taşlara şekil veriyor, ekmeğini taştan çıkartıyor

Yozgat’ta yaşayan Sinan Pınarcı, esnaflığı bırakmak zorunda kaldıktan sonra doğadan topladığı ametist, akik, jasper, kalsedon gibi renkli ve yarı değerli taşları seyyar tezgahında işleyip takı ve süs eşyasına çeviriyor.


Doğanın özel avcısı ‘Vaşak’ Tunceli’de görüntülendi

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde doğanın özel avcılarından olan ve nesli tükenme tehdidi altında olduğu için IUCN kırmızı listesinde yer alan vaşak görüntülendi.


Biz burada çok mutlu olduk... Sıra sizde! Eski evleri satıp parasıyla yenisini aldılar

Sadece üç yıl süren ilk evliliğinde aradığını bulamamıştı. Bir zamanlar büyük bir aşkla sevdiği, ilk çocuğunun babası ile dostane bir şekilde yollarını ayırdı. Sonra pek de beklemediği bir anda kendisinden yaşça genç bir adamla karşılaştı. Daha ilk buluşmalarında anladı ki o gerçekten aradığı 'kalbinin prensiydi'...


Çocuklarda uzun süren ishale dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Uzm. Dr. Esra Akkaya Yılmaz, çocuklardaki yaz ishalinin 3 ile 7 gün arasında sürdüğünü söyleyerek, "Sürekli kusan, beslenemeyen, kanlı ishali olan ve vücutta su kaybı belirtisi olan çocuklar mutlaka doktora başvurmalıdır" dedi.


Aynı evde yaşayan 7 kız kardeş yüzlerce çeşit süs bitkisi yetiştiriyor

Samsun’un Terme ilçesinde aynı evde yaşayan 7 kız kardeş, evlerinin bahçesinde ve seralarda yetiştirdikleri yüzlerce çeşit süs bitkisiyle dikkat çekiyor.


Mutluyken zaten söz yazılmıyor! BOL BOL DEDİKODU YAPTILAR

Ünlü şarkıcılar Elif Buse Doğan ve Irmak Arıcı, önceki akşam Çamlıca'daki bir mekandaydı. Arkadaşları ile birlikte okey oynamaya geldiklerini söyleyen iki yakın arkadaş, bol bol dedikodu yaptıklarını söyledi.


Man and Witch: Dance of a Thousand Steps Fragman


980 gramlık bebeğe uygulanan tedavi tıp literatürüne geçti... 2 milimetrelik artışla hayata tutundu

Ankara'da 7 aylık olarak doğan 980 gram ağırlığındaki Işık I. isimli erkek bebeğe, ana damarında tıkanıklık nedeniyle anjiyo yapıldı. Işık bebek, düşük ağırlığına rağmen kasıktaki toplardamar yoluyla onarım yapılan ilk bebek olarak Türkiye'deki tıp literatürüne geçti.


Kediler, aynı evi paylaştıkları hayvan dostlarının ölümüne yas tutuyor

Bilim insanları, kedilerin köpekler de dahil olmak üzere aynı evde yaşayan diğer evcil hayvanların ölümünün ardından yas tuttuğunu gözlemledi.


Tavukları için "pazarlık yaptığı" tilki ile dost oldu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Mustafa Uysal, bahçesindeki tavuklara dokunmaması için her gün yemek verdiği tilkiyle dost oldu.


Karslı Arı Adam binlerce arıyla resim yaptı! Dünyaya tek bir mesaj verdi

Karslı 'Arı Adam' Yücel Üzeyir, vücudunu binlerce arıyla kaplayarak dünya genelindeki savaşlara dikkat çekti. Aynı zamanda ressam sanatçı olan Üzeyir, çıplak vücuduna aldığı binlerce ari ile 'bal damlası üzerine ağlayan bir kız çocuğu' resmi çizerek savaşların durmasını istedi.


Paris 2024'te maraton yüzme kadınlar 10 km yarışında altın madalya Sharon van Rouwendall'ın oldu!

Paris 2024'te maraton yüzme kadınlar 10 kilometre yarışında Hollandalı Sharon van Rouwendall altın madalya aldı.


Hayvanları otlatmak için evden ayrılmıştı... Cesedi bulundu

Çorum'un İskilip İlçesi'nde, hayvanlarını otlatmak için araziye çıkan adamın cesedi bulundu.


Diş çekimi öncesinde tüm sağlık durumu detaylı değerlendirilmeli

Kalp rahatsızlığı başta olmak üzere çeşitli hastalığı bulunan hastaların diş çekiminde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Rüştü Cem Tanyel, hastanın herhangi bir sistemik rahatsızlığı varsa dikkatlice ele alınıp ona göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Tanyel, “Vücutta herhangi bir operasyonun yapılmasına engel teşkil edecek her türlü durumda çekim risklidir. Kontrol altında olmayan hipertansiyon hastaları, çok yakın...


Yozgat'ta doğadan bulduğu taşlarla geçimini sağlıyor

Yozgat'ta market işletmeciliği yapan Emin Sinan Pınarcı, iş yerini kapattıktan sonra doğadan bulduğu taşları işleyerek takı ve süs eşyası yaparak geçimini sağlıyor.


Başkan Yazıcıoğlu: Tokat'ta konforlu ve estetik ulaşım dönemi başlıyor

Başkan Yazıcıoğlu: Tokat'ta konforlu ve estetik ulaşım dönemi başlıyor Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) – TOKAT'ta yenilenen halk otobüsleri Cumhuriyet Meydanı'nda tanıtıldı. Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu modern ve konforlu ulaşım döneminin başladığını söyledi.Cumhuriyet Meydanı'nda, 3 Nolu Tokat Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi ile 11 Nolu Tokat ...


Çocuklarda artan obezite bu hastalığı da tetikledi! Uzun süre hareketsiz kalmak tetikliyor

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Akbıyık, çocuklarda artan obezitenin yalnızca kiloya bağlı sağlık sorunlarına değil, aynı zamanda kıl dönmesi vakalarında da belirgin bir artışa yol açtığını söyledi. Prof. Dr. Akbıyık, hijyen kurallarına uymanın, cilt temizliğine özen göstermenin, düzenli egzersiz yapmanın ve uzun süre oturmaktan kaçınmanın kıl dönmesi riskini azalttığını kaydetti.


Yangın yüzyıllık mirası yuttu: Yüzlerine nasıl bakacağız

Yangının çıkış nedeni halen belirlenemezken, yangın sırasında zeytinliklerin büyük zarar gördüğü bildirildi. Sekköy Mahallesi sakini Ayşen Solmaz, yangında dedesinden kalma 70 yıllık zeytin ağaçlarının yandığını belirtti. Olayın ardından büyük üzüntü yaşayan Solmaz, “Zeytinliklerim yok oldu, yüzlerine nasıl bakacağız, kapkara oldu. Sadece ineklerim kaldı, çok üzgünüm. Annem tansiyon hastası, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı” dedi....


İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeydan: "Aşırı sıcaklar önemli hastalıklara yol açabilir"

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, aşırı sıcak havalarda dikkatli olunmaz ise yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocuklar için istenmeyen sonuçların ortaya çıkabileceğini söyledi.


Adana’da zirai ilaç bayileri denetlendi

Adana’da 439 zirai ilaç bayisi denetlendi. Mevzuata uygun satış yapmadığı belirlenen 6 bitki koruma ürünü bayisine 438 bin 858 TL idari yaptırım cezası uygulandı.


Hapis kanyonu ziyaretçi akınına uğruyor

Kahramanmaraş'ta doğa güzellikleri ile ilgi çeken hapis kanyonu ziyaretçi akınına uğruyor.


Kıvırcık saçlara özel saç maskesinde elektriklenmeye veda! Balla karıştırınca kuruluk da kalmıyor

Kuru saçlardan pek çok kadın şikayetçidir. Kuaförlerde pek çok ürün tavsiyesi verilir ancak sonuç alınmaz. Cüzdan ve zaman da boşa gider. Bu saç maskesi kıvırcık saçlılar için oldukça işe yarıyor.


İŞKUR açıkladı: İşte en çok iş arayışı olan meslekler

İŞKUR verilerine göre yılın ilk yedi ayında açık iş sayısı yüzde 0,99'luk artışla 1 milyon 570 bin 273'ü buldu. Açık işlerin çoğunun özel sektörlerden çıkması dikkat çekti. En çok iş arayışı olan açık iş turizm-otelcilik elemanı, özel güvenlik görevlisi ve garsonluk alanında oldu.


Ünlü rapçi Ceza'nın yeni tarzı olay oldu: Tıpkı Cennet Mahallesi'ndeki Rüstem!

Ünlü rapçi Ceza'nın yeni tarzı sosyal medyada büyük ilgi gördü!


Altın madalya kazanan sporcudan Yusuf Dikeç pozu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadınlar sırıkla atlamada Avustralyalı Nina Kennedy, altın madalya kazandı. Kennedy, sevincini milli atıcımız Yusuf Dikeç'in ikonikleşen eli cebinde atış pozunu vererek yaşadı.


Adana resmen alev aldı: Termometreler başka hissedilen sıcaklık başka! Uzmanlarda hayati uyarı geldi

Sıcaklık rekorları ile gündemden düşmeyen Adana'da asfalt eriten bir yaz yaşanıyor. Sıcak ve nem nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmayınca sokaklar bomboş kaldı. Adanalılar şehri terk edip yaylalara akın etti, şehit adete hayat şehre döndü. Uzmanlar ise vatandaşları uyarıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, aşırı sıcak havalarda dikkatli olunmaz ise yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocuklar için istenmeyen sonuçların ortaya...


Fındık bahçesine giren ayıya Rizelinin tepkisi: İnsan bir izin alır

Fındık bahçesine giren ayıya Rizelinin tepkisi: İnsan bir izin alır


Yıllarca 1 bebek beklerken üçüzleri oldu

Giresun'da yaşayan Ali Hakyemez (36) ve Berna Hakyemez (35) çifti, uzun süredir evli olmalarına rağmen bebek hasreti çekmeye başladı. Birçok merkeze başvurup tedavi yolları arayan çift, sonunda normal yollarla bir bebek isterken üçüz bebek sahibi oldu.


Mühendislik öğrencisi çaresizlikten okulunu bırakıp pazarda limon satmaya başladı

"Baktım bir gelecek yok ortalıkta, en azından işime döneyim, ekmeğimi kazanayım"


Kanal D’nin Mahsun Kırmızıgül imzalı yeni dizisi başlıyor! Güzel Aşklar Diyarı yeni sezona damga vuracak

Kanal D’nin heyecanla beklenen Mahsun Kırmızıgül imzalı dizisi “Güzel Aşklar Diyarı”nın çekimleri 10 Ağustos’ta Kapadokya’da başlıyor. Hazırlık aşaması 2.5 yıl süren dizinin oyuncu kadrosu ilk kez önceki gün okuma provasında basının karşısına çıktı.


Kucağına düşen yavru serçeye şırıngayla su verdi

Kucağına düşen yavru serçeye şırıngayla su verdi Amasya Belediyesine ait hayvan barınağının bahçesinde oturan veteriner teknikeri Mehmet Akif Erdoğanın kucağına yavru serçe düştü. Erdoğan, kuşa şırıngayla su içirip, beslenmesine yardımcı oldu. Yavru serçenin bakımını da yapan Erdoğan, "Hayvan barınağında bakımlarını yaptığımız can dostlarımızın işl...


Kıyafetlerin rengini aslına döndüren tüyo; Ne çöpe ne rafa kaldırın! Evdeki iki malzeme yetiyor, çamaşır makinesi rahatlıyor

Kıyafetlerin renginin solması kaçınılmazdır. Yaz mevsiminde neredeyse günlük olarak yıkanan giysilerin renginin solmasına engel olmak için etkili bir tüyo var. Kolay çözümü ev hanımları da çok kullanıyor.


Antalya'da korkunç cinayet! Başına çekiçle vurulup, tabancayla ateş edilerek öldürüldü

Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait çekicide şoför olarak çalışan Mert Engin, aküsü biten taksiyi çekeceği sırada tartıştığı kardeşlerden B.D. tarafından başına çekiçle vurulup, tabancayla ateş edilerek öldürüldü.


Close to You Fragman


Kaliteli yumurta ve spermde vitamin takviyesinin önemi: Doğurganlığı arttırıyor!

Prof. Dr. Gökalp Öner, kaliteli yumurta ve spermde, vitamin takviyesinin önemine değindi. Öner, "Amacımız, tüp bebekte ilk seferde en kaliteli embriyo ile gebeliği yakalayabilmek. En kaliteli embriyoda gebeliği yakalayabilmek için kaliteli yumurta ve kaliteli sperme ihtiyacımız var. Kaliteli yumurta ve sperm içinde, yumurta ve sperm kalitesini artıracak etkin dozlarda vitamin takviyeleri çok önemli" dedi.


Afrika savanaları değil! Bu görüntüler Türkiye'den

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde mandalar, sıcak yaz aylarında serinlemek için çaya giriyor. Mandaların sürü halinde suya girip, Afrika savanalarındaki bufalo sürülerini andırdığı anlar, dronla saniye saniye kaydedildi.


Duygusal dengesiz kişilerde görülen 10 davranış

İnsanların ruh hali, davranış ve düşüncelerinde aniden meydana gelen yoğun değişikler "duygusal dengesizlik" yaşadığını gösteren belirtiler olarak adlandırılıyor. Bu tür psikolojik dengesizlik hali kişinin çevresiyle olan ilişkilerini de etkiliyor. Karmaşık bir ruh hali taşıyan "duygusal olarak dengesiz" kişilerin kendini belli eden 10 davranışı nelerdir? İşte duygusal olarak dengesiz kişilerin sergileyebileceğini 10 davranış


Teknede buzlukta ceset! Şok detaylar ortaya çıktı

İzmir Karşıyaka’daki balıkçı barınağında bağlı halde bulunan bir teknenin derin dondurucusunun içerisinde 24 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin’in cesedi bulunmuştu. İlk tespitlere göre genç kadının boğularak öldürüldüğü belirlenirken, olayla ilgili tekne sahibi, karısı ve bir kişinin daha gözaltında olduğu belirtildi. İlginizi Çekebilir Olay, dün akşam saatlerinde Karşıyaka’da bulunan Bostanlı İskelesi yakınlarındaki balıkçı barınağında meydana...