KıYAFETLERIN RENGINI ASLıNA DöNDüREN TüYO; NE çöPE NE RAFA KALDıRıN! EVDEKI IKI MALZEME YETIYOR, çAMAşıR MAKINESI RAHATLıYOR

Kıyafetlerin renginin solması kaçınılmazdır. Yaz mevsiminde neredeyse günlük olarak yıkanan giysilerin renginin solmasına engel olmak için etkili bir tüyo var. Kolay çözümü ev hanımları da çok kullanıyor.

Giysilerin yıkana yıkana zamana yenik düşmesi kaçınılmazdır. Sert deterjan kullanımı bunun nedenlerinden bir tanesidir. Çamaşır makinesinde kullanacağınız basit ve etkili bir tüyo kıyafetlerin renklerini yeniden canlandırabiliyor.

Doğal renk sabitleyici görevi olan sofra tuzu kumaş liflerindeki boyaların stabilize olmasında etkili rol oynar. Bu sayede kıyafetlerin renginin solmasını engelleyebilirsiniz. Tuz yıkama sırasında sudaki etkisiyle boyaların kumaştan çıkmasını engeller.

Kıyafetlerde renklerin daha uzun süre kalması için bir kap soğuk suya bir bardak tuz ekleyin ve kıyafetleri yarım saat kadar bekletin. Kumaşlardaki boyanın sabitlenmesinde önemli rol oynar.

Çamaşır makinesinin tamburuna doğrudan tuz eklemek de bir yöntemdir. Renk sabitleme etkisini güçlendirir. Yarım bardak yeterlidir.

Tuzun miktarını iyi ayarlamak gerekir. Yük başında bir fincan tuz ya da yıkama döngüsünde yarım fincan tuz giysilerin kalitesini etkilemez ve renk koruması sağlar.

HANGİ TUZ ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KONULUR?

Sofra tuzu çamaşır makinesinde kullanılabilir. Renklerin solmasını ve kıyafetlerin kalitesinin bozulmasını engeller. Bu basit ama etkili yöntemle, kıyafetlerinizin ömrünü uzatabilir ve her yıkamada canlı renkleri yakalayabilirsiniz.

2024-08-08T09:47:40Z dg43tfdfdgfd