Yaşam

Trending:


Koleksiyoncunun kaleminden: Babalar Günü'nde babaerkinin öyküsü

"Baba" egemenliğine dayalı patriarkal (pederşahi) yapı yerleşik hayatta tarımın başlamasıyla gücünü pekiştirmiş


Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı

Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Orhan Okşar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarısı yaptı.


İstanbul'da mahalleyi karıştıran kurbanlık! Sahibinin kolu kırıldı, kurbanlık ise...

Olay, Ferhatpaşa Mahallesi, Üsküdar Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bulunan kurban satış yerinde kamyonete bindirildiği sırada kaçan boğa ile vatandaşlar arasında kovalamaca başladı. Boğayı yakalamaya çalışan sahibi Sezgin Kılıç'ın kolu kırıldı. İki ilçe değiştirdi! İstanbul'da kurbanlık dana firarda Cadde üzerinde yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan boğa bağlandığı elektrik direğinde akıma kapıldı. Kolu...


Bu bayramda da gelenek bozulmadı: 57 kişi kurban yerine kendini kesti

Bu bayram da gelenek bozulmadı. Kurbanlıkların kesimi esnasında Düzce’de 57 kişi kendisini keserek hastanelere başvurdu.


831 yıllık camide Kurban Bayramı namazı kılındı

Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Kurban Bayramı namazı kılındı.


Devre mülk satışında vatandaşlara kritik uyarı! 14 gün içinde cayma hakkı var

Devre mülk tatilde hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir ceza ödemeden 14 gün içinde cayma hakkı bulunuyor.


‘Kurban etini kömür ateşinde yakmayın’

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 - 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin...


Maltepe’de sokaklar kesimhaneye döndü

Maltepe’de çok sayıda kişi kesim alanları dışında boş arsalarda, yol kenarlarında kurban kesti. Belediye ekipleri tarafından denetim yapılmaması dikkat çekti.


Buğra Adil Buyrukcu Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat!

Hepimizin ortak mutluluk günlerinden olan Kurban Bayramı‘nda yine şahane sofralar kurulacak, sevdiklerimizle hoş sohbetler ederek, tatilin keyfini çıkaracağız.


Yakaladıkları timsahı pişirip yediler

T24 Dış Haberler Kuzey Avustralya'da meydana gelen olayda bir Aborijin topluluğu, aylardır kendilerini takip eden ve çocuklar için risk oluşturduğunu belirttikleri 4 metre boyundaki bir timsahı pişirip yedi. Aylar boyunca topluluğa ait köpekleri ve diğer evcil hayvanları da yediği belirtilen timsahın, topluluk tarafından geleneksel bir ziyafete dön...


Aslan: Günlük Burç Yorumları - 16 Haziran

Aslan: 16 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Şairler ikiye ayrılırlar, ben âşıkları tutuyorum: Oruç Aruoba

Çocukluklarımız aslında bir hastalık gibi gelişir bizimle. Biz insanlar ilk şeklimizi o hayalhanenin bize giydirdiği hastalıklı elbise içinde alırız. Bu, bizim şiirimizin de, felsefemizin de ve hatta dinimizin de temelinde yer eder. Orada gelişip yönünü bulamayan her süreç dönüşeceğimiz kişiliklerin, taşıyacağımız kimliklerin içereceği omurganın neye ne kadar dayanacağını da belirleyen tek şey olur


Acemi kasaplar hastanelere akın ettiler! Acil servisler doldu taştı

Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl da acemi kasaplar sabahın erken saatlerinden itibaren acil servisi doldurdu.


Yer bulamayıp valiyi aradılar

KURBAN Bayramı tatilinde Antalya’ya, 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist bekleniyor.


Bayramın birinci günü marketler açık mı? Yarın A 101, BİM, Migros saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor?

Birçok vatandaş 'Bayramda marketler kapalı mı, açık mı?'' sorusuna yanıt arıyor. 2024 Kurban Bayramının birinci günü bu yıl 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geldi. İnsanlar bayram sabahının ilk günü marketlerin çalışma saatlerini sorguluyor. Peki ama zincir marketler kaça kadar açık? A 101, BİM, Migros, Kim, Seç, Örnek, Carrefour gibi marketler kaçta açılıyor?


Süpermarketi denize taşıdı

Migros'un yaz aylarını Ege koylarında geçiren müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurduğu Migros Deniz Market yaz sezonunun gelmesi ile hizmete başladı.


Diyarbakır’da kaybolan kuzenler köyden 8 kilometre uzaklıkta bulundu

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde dün kaybolan iki kuzen, ekiplerin yaptığı 9 saatlik arama tarama çalışmaları sonucu köyden 8 kilometre uzaklıkta uyurken bulundu.


Eski eşinin kaçtığını düşündüğü kadının dükkanını taşladı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde bir kadın, boşandığı eşinin kaçtığını düşündüğü kadına ait dükkanı taşladı.


Çanakkale'de bayramlaşma zinciri geleneği yüz yıldır sürüyor

Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü tüm yurtta coşku ile kutlanırken, bazı bölgelerde kendine özgü adet ve gelenekler de devam ediyor.


Psikoloğunuz sahte olabilir! Denetimsizlik ve yasal boşluk sahte psikolog sayısını artırıyor! Pandemiden sonra artışa geçti

Son yıllarda özellikle sosyal medyanın etkisiyle sahte psikologların sayısında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar bu alanda yeterli denetimin olmadığını ve meslek yasasının olmamasının fırsat bilindiğini açıklarken konu ile ilgili toplum ruh sağlığını koruyan yeni bir yasanın hayata geçirilmesini atılması gereken en önemli adımlardan birisi olduğunu dile getiriyor.


Erkekleri aratmayan kadın kasaplar

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Bursa’da kurban kesim yerleri doldu taştı. Kesim alanındaki kadın kasaplar ise erkeklere taş çıkarttı.


İnsani gelişimimiz hakkında Küresel Sosyal Gelişme Endeksi ne diyor?

Çocuklar ve gençler söz konusu olduğunda ilk fırsatta sormamız gereken soru şudur: Okullar ve üniversiteler, öğrencileri geliştiriyor ve güçlendiriyor mu? Amaçlı, anlamlı ve onurlu bir yaşam sürdürmesi için eğitim kurumları çocukları ve gençleri ne denli güçlendiriyor? Bu sorulara kendi eğitim ve öğrenme coğrafyamızdan olumlu cevap vermek güçtür. Çünkü Türkiye'de, çocuk, genç, yetişkin, kadınlar, yaşlılar ve tüm yurttaşlar her gün güçlerinden,...


İstanbullular dikkat! Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı: Kavurucu sıcaklar geri dönüyor

Meteoroloji verilerine göre bugün yurdun geniş kesiminde güneşli hava hakim. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise yer yer sağanak yağış bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu tahminini paylaştı. Şen, İstanbul'da tekrar sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkacağını duyurdu.


İlber Ortaylı 250’nci yılında tarihçi Hammer

Hammer, Maria Theresia’nın kurdurduğu “dil oğlanları” diye çevrilen Orientalische Akademie’de Latince, Yunanca, Arapça, Farsça ve Türkçe öğrenmişti. Avusturya Bilimler Akademisi’nin ilk reisiydi. Osmanlı Encümen-i Dâniş’inin ilk Avusturyalı üyesiydi. Tıpkı Ahundzâde’ye Latince alfabesinden dolayı Padişah Abdülmecid’in bir Mecidiye nişan vermesi gibi Hammer’e de ilk örneklerden sayılan ikinci dereceden Mecidiye nişanı verilmiştir.


Ahmet Hakan: Rasim Ozan Kütahyalı’nın “Oh! Ne güzel gündeme geliyorum” diye içten içe sevindiğine yemin ederim

Eski eşi Nagehan Alçı, Kütahyalı'nın kendisine psikolojik ve fiziksel şiddette bulunduğunu açıklamıştı


Bayramda çalışanlar dikkat, haklarınızı öğrenin: Yol ücreti, fazla mesai, avans, çift yevmiye...

Bayramda çalışanlar dikkat, haklarınızı öğrenin: Yol ücreti, fazla mesai, avans, çift yevmiye...


Karadeniz’de müsilaj yayılıyor

Karadeniz'e kıyısı olan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde denizde müsilaj oluşumu dikkat çekti.


Engelli oğluna ömrünü adayan baba evsiz kalmanın eşiğinde

Manisa'da serebral palsili 38 yaşındaki oğluna hem analık hem de babalık yapan 64 yaşındaki Zeki Eyilik, bir Babalar Günü'nü daha oğluyla geçireceği için mutlu olduğunu söyledi. Oğluna olan sevgisi gözlerine yansıyan baba Zeki Eyilik, Allah ömür verdikçe oğluna bakmaya devam edeceğini belirterek, oturdukları evin satılacak olmasından dolayı evsiz kalmanın eşiğine geldiklerini anlattı.


İrem Derici takipçisinden gelen uyarıya kayıtsız kalamadı: Biraz geç oldu ama anladım!

İrem Derici ile Gökhan Fırat'ın, yedi aylık ilişkilerini noktalamıştı. Ünlü popçu, birlikte çekilen fotoğraflarını kaldırmış ve yönetmeni takipten çıkmıştı. Derici, son olarak bir takipçisinin 'Birlikteliklerini sosyal medyadan paylaşma' uyarısına yanıt verdi.


Eid mubarak ne demek, ne anlama geliyor? Eid mubarak 2021 kutlama mesajları!

İslam alemi için bu özel ve anlamlı günde sevdiklerine mesajlar gönderenler sosyal medyada 'Eid mubarak' etiketiyle paylaşımlar yapıyorlar. Eid mubarak ne demek? Eid mubarak ne anlama geliyor?


CİMER’e gülümseten başvurular

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - CİMER çocuklardan da büyük ilgi görüyor. CİMER’e çocuklardan, birbirinden ilginç sorular ve talepler geliyor. Çocukların bazı talepleri gülümsetirken, bazıları da ülke sorunlarına olan duyarlılığı gösteriyor. “Saat kaçta doğdum?”, çocukların en çok yönelttiği sorular arasında yer alıyor. ‘Uyutmak, cinayet’ Artvin’den yazan bir çocuk, “Psikolojimi olumsuz yönde etkiliyor” diyerek sevmediği “gülen yüz emojisinin”...


Kurban kesen kişi abdestli olmalı mı? Abdestsiz kurban kesilir mi?

Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü itibarıyla başladı. Bayram vesilesiyle binlerce kişi kurban kesecek. Abdestsiz kurban kesilir mi?


50 babayla konuştuk, onlara ‘sihirli babalık formülleri’ni sorduk: Oyun oynuyorlar, şaka yapıyorlar, dinliyorlar ve bol bol sarılıyorlar

Doğru ebeveynlik tartışmaları genellikle anneler üzerinden yürütülse de bu babaların tavsiye aramadığı anlamına gelmiyor. Bazen telaşlı bir çocuğu sakinleştirmek veya bir ergenle bağlantıda kalmak her zaman kolay olmuyor. Babalar Günü’ne özel, babalara ‘sihirli formüllerini’ sorduk…


Babalar günü mesajları! Eşe, ölen babaya, kayınbabaya babalar günü sözleri! Babalar günü duygusal şarkılar, mesajlar, kutlama cümleleri GİF'li, fotoğraflı!

Resimli, fotoğraflı babalar günü mesajları sıkça aratılıyor. Kurumsal babalar günü mesajlarını da haberimizde bulabilrisiniz. Duygusal babalar günü sözleri de ölmüş babalar için okunacak dualar da yine haberimizde... Bu yıl 16 Haziran 2024 tarihinde kutlanan Babalar Günü'ne özel mesajlar gündemde... Haziran ayının 3. pazar günü her yıl kutlanan bu özel günde babanıza hediyeler alabilir, notlarınıza bu sözleri ekleyebilirsiniz. Patron, arkadaş,...


İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde, tatil bölgelerinde ve yurtdışında geçirmek isteyenlerin yolculuğu sürüyor. İstanbul Havalimanı'nda da arife günü bayram yoğunluğu yaşandı.


Eti sağlıklı tüketmek için "Kızartmayın, kavurmayın" uyarısı

Kurban Bayramı'nda fazla tüketilen kırmızı etin sağlık problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Merve Sena Nazlı, etin kızartma ya da kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.


Dinçer Güner Bu yaz planlı olacağız... Bütçe ve ekonomiye dikkat!

Gökyüzünde Yengeç dönemi başlıyor. Güneş’in Yengeç burcuna geçmesi demek yazın resmi olarak geldiğine işaret eder. Ayrıca 22 Haziran’da Oğlak burcundaki dolunay bu yaz daha planlı, organize, bütçe ve ekonomiye dikkat ederek davranacağımızı gösteriyor.


Günlerce kokmadan bozulmadan durabiliyor! Kavurma eti cam kavanozda nasıl saklanır?

Kurban bayramında etlerin nasıl saklanacağı önemli bir konu. Kurban etinin en steril saklanma şekli cam kavanozda muhafazası. Kavurma yapılarak da kurban eti saklanabilir. İşte detaylar...


Kaçan boğa çatıya çıktı!

Kaçan boğa çatıya çıktı!


Muğla’da ormancılardan tatilcilere broşürlü ‘Yangın’ uyarısı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde özellikle piknik ve mangal ateşinden çıkan orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bayram tatili için yöreye gelen ziyaretçilere broşür dağıtılıyor.


TEV'in dokunduğu hayatlar geleceği aydınlatacak

1967 yılında Vehbi Koç, sadece bir vakıf kurmadı; aynı zamanda geleceğe ışık tutan bir hikayenin ilk satırlarını yazdı. Türk Eğitim Vakfı (TEV), o günden bu yana on binlerce gencin hayatına dokundu, onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.


Kuyucak’ta jandarma orman yangınlarına dikkat çekti

Aydın'da orman yangınlarını önleyici tedbirler çerçevesinde sahaya inen jandarma ekipleri, Kuyucak’ta ormanlık alanlarda dikkat edilmesi gereken kuralları anlatarak farkındalık oluşturdu.


Toprağa düşen gözyaşı: Bodrum Cennet Koyu

Yıl dört mevsim olsa da Bodrum'da sadece iki mevsimin, madalyonun iki yüzü gibi yaşandığını düşünüyorum: Biri toprağa düşen gözyaşı gibi diğeri ise insanın yüreğine umut ve mutluluk serpen melodiler ve renkler gibi


Doğan HIZLAN Cumhuriyet’in 100. yılında müzik kültürümüz

100’üncü yılla ilgili çalışmalar içinde üzerinde durulması gereken türler arasında müzik ilk sırlarda yer alır .


Mehmet Günsür sokak tarzıyla dikkat çekti! Eski ve yırtık ayakkabısı şaşırttı

Son olarak 'Kül' adlı yapımda yer alan Mehmet Günsür, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Ayaküstü muhabirlerle konuşmayı ihmal etmeyen ünlü isim, tarzıyla dikkat çekti. Günsür'ün ayakkabısının eski ve yırtık olduğu görüldü.


Kesilen et 24 saat sonra tüketilmeli

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini anlattı: Etler kesildikten hemen sonra 5-6 saat serin bir yerde (14-16 C), sonrasında 18-19 saat da buzdolabında bekletilmeli. dedi.


Polis alarma geçti her yerde arıyor! Pompalı tüfekle dehşet saçtı

Olay, bugün saat 21.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi 2357. Sokak'ta bulunan bir tekel bayiide meydana geldi. İddiaya göre, beş yıl önce boşandığı Meral Tınastepe'nin işlettiği tekel bayiisine gelen Şeref Ç., burada eski eşiyle birlikte yaşadığını öğrendiği Musa Ayaz ile tartıştı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Şeref Ç., aracına dönerek yanında getirdiği pompalı tüfek ile geri döndü. Şeref Ş.’nin pompalı tüfekle açtığı ateş...


Mezarlıkta kızgın boğa alarmı!

Beyoğlu’nda sahibinin elinden kaçan kızgın boğa ortalığı birbirine kattı. Mezarlığa dalan boğa iki kişiyi yaraladı, kabir ziyaretine gelenler anonsla boşaltıldı. Yaşananlar kameralara yansıdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/beyoglundaki-mezarlikta-kizgin-boga-alarmi-kabir-ziyaretine-gelenler-tahliye-edildi-353222


İstanbul'da bayramın 1. gününde yollar boş kaldı

Kurban Bayramı'nın 1.gününde 9 günlük bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşların İstanbul'u terk etmesiyle yollar boş kaldı. E-5 karayolunda boş kalan yollar havadan görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/istanbulda-bayramin-1-gununde-yollar-bos-kaldi-353214


Kavurucu sıcaklarda kalbin iş yükü ve kalp kriz riski artar

Yaz aylarında havanın ısınmasının damarlarda genişlemeye, sıvı ve tuz kaybına, kalp atışlarının hızlanmasına, kalbin iş yükünün ve kanın pıhtılaşma eğiliminin artmasına neden olabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özgür Mete, bu sebeple risk grubunda olan kişilerin kalp krizi geçirme oranının da arttığını söyledi.