Haber

Trending:


Marmaray'da kadınlar birbirlerine saldırdı

Olay, dün akşam saatlerinde Maltepe'de Marmaray'da yaşandı. İddiaya göre, Marmaray'da yolculuk yapan iki kadın arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. İkili arasındaki tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Küfürlerin havada uçuştuğu kavgada kadınlar birbirlerine saldırmaya çalıştı. Diğer yolcular duruma müdahale etti. Memur ve emekli zammı için son viraj! İşte enflasyon tahminlerine göre konuşulan zam oranları MARMARAY'DAN İNDİ...


Başörtülü genç kıza çirkin saldırı: Küfürler yağdırdı

Beyoğlu'ndaki bir AVM'de kahve almak için sıra bekleyen iki kız kardeş, kendilerinden sonra gelen kadının verdiği siparişin daha önce hazırlanmasına tepki göstererek çalışanı uyardı. Uyarıyı üzerine alınan kadın, kız kardeşlere küfür etti. Tıp öğrencisi olan kızın üzerine koşan kadın, ona saldırıp başörtüsünü açtı.


Bursa'da koruma altındaki bozayılar, soğutulmuş meyve yiyerek serinliyor

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağı’nda yaşamlarını sürdüren 7’si yavru 76 bozayı, bunaltıcı sıcaklarda, havuza girip, soğutulmuş meyve yiyerek serinliyor. Bakıcılarının verdiği karpuz, ananas, elma ve havuçları yiyerek karınlarını doyuran ayılar, günlerinin büyük bir bölümünü ise havuzda ve tırmandıkları ağaçların tepesinde geçiriyor.


2024 aşure günü hangi aya denk geliyor? Aşure günü ne zaman? 2024 Muharrem ayı başlangıç tarihi

Aşure gününün ne zaman idrak edileceği, tüm İslam camiası tarafından araştırılıyor. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından 'Allah'ın ayı' olarak nitelendirilen Muharrem ayında yapılan aşureler, evlere bolluk ve bereket getiriyor. Peki, 2024 aşure gğünü ne zaman, ayın kaçında?


Patos vururken dikkatli olunmalı!

Erzincan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, 35 derece sıcaklığın altında hayvanlarının kışlık yiyeceğini çıkartmak için mücadele verirken patosun getirdiği tehlikelere karşıda dikkatli olunması istendi.


Eşimle sosyal medyada tanıştım... 'Ben seni aldım'

Ünlü oyuncu Özgür Emre Yıldırım, Sibel Arna’nın YouTube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu.


Görsel zeka testi: Çakıl taşları arasındaki ördeği yalnızca dâhiler bulabilir!

Binlerce çakıl taşı arasındaki bir ördeği bulmak o kadar da kolay değildir. Şimdi onu siz bulmalısınız. Görsel zeka testleri arasında en zoru olarak kabul edilen bu resimdeki ördeği bulanlar dahi sayılıyor.


Fırıncıların 200 derece ateş başında ekmek mesaisi

Bayburt'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde 200 derece ateş başında ekmek pişiren fırıncı esnafı, vatandaşın ekmek ihtiyacını karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor.


Artvin'de yaz ortasında kayak keyfi

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Büyükova Yaylası, yaz aylarında da kayak yapma imkânı sunuyor. 3 bin metre rakımlı Boğa Tepe, Haziran ayında bile kayak severleri ağırlıyor.


Sütsüz Limon Dondurması Coğrafi İşaret Bekliyor

Adana'nın Kozan ilçesinde üretilen sütsüz limon dondurması, bölgeye özgü lezzetiyle coğrafi işaret bekliyor. Günlük 1 ton üretim yapan Neşet Yavuz, limon dondurmasının süt kullanılmadan yapıldığını belirtti.


Marmaris’te 9 günde 3 bin ton çöp toplandı

Kurban Bayramı tatilinden yararlanmak isteyen on binlerce turist Marmaris’e akın etti. Tatil boyunca yoğun mesai harcayan Marmaris Belediyesi temizlik emekçileri, 9 günlük sürede yaklaşık 3 bin ton çöp topladı. Zabıta da yasak yerlere park, seyyar satıcılık, inşaat yasağına uymama gibi konularda 438 adet işlem yaptı.


Turistleri zehirleyeceklerdi, uyuşturucularla birlikte kıskıvrak yakalandılar

İzmir'in gözde tatil kenti Çeşme ilçesinde yerli ve yabacı turistleri zehirlemeye çalışan şüpheli 8 kişi, İzmir polisinin yaptığı operasyonda esrar ve kokainlerle birlikte yakalandılar.


Gören hayran kalıyor! Bu ilçedeki çocuklar 6 yaşında yüzmeyi öğreniyor

Çemişgezek ilçe merkezine yaklaşık 500 metre uzaklıkta akan Tağar Çayı, ilçenin doğasına güzellik kattığı gibi kentte yaşayanlar için doğal yüzme alanı olarak katkı sunuyor. Tağar Çayı boyunca oluşan doğal göletlerde serinlemek için çok küçük yaşta suya giren çocuklar, ailelerinin kontrolünde 6-7 yaşlarında yüzmeyi öğreniyor. Eğitim seviyesinin yüksek olduğu ilçede, çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra, özgüven kazanımlarında da fayda...


Oğlunu motive etmek için üniversiteye başladı

Okulu bırakan oğlunu motive etmek için 5 çocuklu anne üniversite okumaya başladı


Sağlıklı sandığınız, sağlıklı olmayan gıdalar

İşlenmiş gıdaların ve katkı maddelerinin yaygın kullanımı, bu ürünlerin sağlığa olan olumsuz etkilerini gizleyebiliyor.


Çocukluk hayalini bütün engellere rağmen tamamladı

Rizeli kaporta ustası Cihat Çelik, arkadaşından satın aldığı 12 metrelik direğin üzerine 3+1 ev yaptı.


Amiral Turgut Reis Bodrum'da anıldı

Amiral Turgut Reis Bodrum'da anıldı BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen programda dünya denizcilik tarihinde önemli izler bırakan Amiral Turgut Reis, şehit oluşunun 459'uncu yıl dönümünde anıldı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Amiral Turgut Reis'in Türk denizcilik tarihindeki en şanlı ve büyük amiralle...


Ağrı kesici kullanırken dikkat; işte bu hastalığa neden oluyor!

Gastroenteroloji uzmanı, ağrı kesicilerin mide sıvısında bulunan prostoglandin dengesini değiştirerek midenin tahriş olmasına neden olduğunu söyledi. İşte ağrı kesici kullanırken dikkat etmeniz gerekenler...


Satılık... 12 milyon dolar

Hollywood yıldızları Michael Douglas (79) ve Catherine Zeta-Jones (54) çifti New York, Irvington’daki rüya malikaneyi satışa çıkardı.


Sokakta canice katledildi... Ayten’in dramı

Ayten Çağıran, Abdülkadir Kocaoğlu ile 2004 yılında evlendi. Ancak sürekli şiddet gördü. Evliliği çekilmez hale gelince geçen yıl boşandı. 2 çocuğunu da yanına alıp kendisine Antalya’da yeni bir hayat kurdu. Ancak 19 Haziran’da peşine biri takıldı. Her şeyden habersiz yaşamına devam eden Çağıran, takvimler 22 Haziran’ı gösterdiğinde o kişiyle karşılaştı. 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Gölgelerde saklanan kişi ise tanıdık çıktı: Abdülkadir...


Kuzey ve kız arkadaşıyla

Çeşme’de tatil yapan Çağla Şıkel oğulları Kuzey ve Uzay’la birlikte eski eşi Emre Altuğ’un OM Paparazzi Beach adlı mekândaki konserini izlemeye gitti.


Kepez'den babalara özel etkinlik

Kepez'den babalara özel etkinlik ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve AÇEV işbirliğiyle Babalar Günü'ne özel 'İlk İş Babalık' sloganıyla etkinlik düzenlendi. Dokuma Park'ta gün boyu süren etkinliklerde babalar ve çocuklar tatlı rekabetler yaşarken, anneler de bu keyifli anları izledi.Kepez Belediyesi, Babalar Günü'nde özel bir etkinliğe imza attı. ...


Baba ile oğlundan damada 7 kurşun!

Baba ile oğlundan damada 7 kurşun! Tekirdağ Kapaklıda yaşayan Emrah Mergübeti (33), tartıştığı 1 çocuğunun annesi eşinin evi terk edip, baba evine gitmesi üzerine dün saat 20.30 sıralarında Mevlana Mahallesi Songül Sokakta bulunan kayınpederi Metin Ç.nin (47) evine gitti. EVDE TARTIŞMA ÇIKTI DHAda yer alan habere göre evde damat Mergübeti ile kayın...


İşte yaz meyvelerinin dengeleyici faydaları

Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, sıcak yaz günlerinde ferahlık verirken sağlık açısından da birçok fayda sağlayan meyvelerin, dengeli tüketilmesi gerektiğini anlattı. İşte haberin detayları...


Matematikçiler konuya el attı! İşte trafik çilesine 4 çözüm...

Türkiye'nin ve dünyanın ortak sorunu olan trafik, hayatımızın kaçınılmaz bir parçası haline geldi. Sürücüler, uzun saatler boyunca direksiyon başında kalarak hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlanıyor. Ancak, trafik akışı konusunda uzmanlaşmış matematikçiler, trafik sıkışıklıklarının büyük bir kısmının gereksiz olduğunu vurguluyor. İşte matematikçilerin trafik sorununa yönelik geliştirdikleri 4 çözüm


Piknikçiler yiyip içip, geride çöp yığınları bırakıp gitti

Batman'da 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla mesire alanlarını dolduran piknikçiler, doğal alanlarda yiyip, içtikten sonra çöplerini doğaya bırakıp gitti.


Beşiktaşa yeni sol bek! Masuakunun yerine geliyor

Beşiktaş sol bek arayışında rotayı Johan Mojica’ya çevirdi. Yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle Masuaku ile yolları ayırmayı planlayan siyah-beyazlıların, Kolombiyalı oyuncu için Villarreal’e teklif yapacağı bildirildi.


Tatilden kalan

Dokuz günlük tatil dün son buldu. Milyonlarca vatandaş ‘topluca' seyahat edip geri döndü, turistik merkezlerde geriye çöp dağları kaldı.


Rizeli’nin çılgın evi! Uğruna ölümlerden döndü ama pes etmedi

Rize'de yaşayan Cihat Çelik, yaklaşık 9 yıl önce bir arkadaşından 12 metrelik bir direk satın aldı. Aldığı bu direk ile neler yapabileceği hakkında kafa yoran Çelik, en sonunda direğin üstünde bir ev yapmaya karar verdi. Çelik, evin nasıl oluşabileceği hakkında notlar almaya başladı. Direğin evi taşıyabilmesi için yakın çevresinde bulunan mühendis, fizikçi ve matematikçilerden yardım aldı. İlginizi Çekebilir Yaklaşık 3 yıl boyunca projeyi...


Köyceğiz Toparlar Şelalesi serinlemek isteyenlerin uğrak noktası oluyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Toparlar Şelalesi aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde serinlemek isteyenlerin uğrak noktası oluyor.


İsimleriyle literatüre kazandırdıkları bitki ve böceği 20 yıl sonra yeniden yerinde incelediler

Erzurum'da tespit ettikleri bitki ve böceği 2008'de literatüre duyuran Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Levent Gültekin ve Rusya Bilimler Akademisinden Prof. Dr. Vladimir Dorofeev, türlerin 20 yıl sonraki popülasyon durumunu gözlemledi.


4 metrekare kulübe 64 yıldır ekmek kapısı

Osmaniye’de ayakkabı tamirciliği yapan Sezai Avşar (74), 64 yıldır kendi yaptığı 4 metrekare ahşap kulübede mesleğini yaşatmaya çalışıyor.


Kübra 20 yaşındaydı... Ölüme götüren konuşma!

Kübra 20 yaşındaydı... Ölüme götüren konuşma! Hakkari- Van kara yolundaki Sümbül Mahallesinde bulunan seyir tepesine gelen Kübra Gültekin (20), iddiaya göre, dün saat 22.00 sıralarında cep telefonuyla konuştuktan sonra önce çanta ve ayakkabısını uçurumdan attı, ardından kendisi atladı. 150 METRELİK UÇURUM DHAda yer alan habere göre Gültekinin yakla...


Bayram tatili sonrası sahiller turistlere kaldı

9 Günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile Antalya sahillerinde yoğunluk azaldı. Konyaaltı sahilindeki yoğunluğun büyük oranda azaldığı gözlendi.


MasterChef'te Arzu'nun hikayesi herkesi ağlattı

MasterChef yarışmasının yeni bölümü yayınlandı. Yarışmaya katılan Arzu, 12 yaşında yaşadığı zorlukları şeflerle paylaştı. Arzu'nun hikayesi tüm dinleyenleri hüzne boğdu.


Geleceğin aşçıları siyah pirinç pilavını öğrendi

Düzce'de yetiştirilen ve hem glütensiz hem de vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de mutfağını süsleyecek. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendiler. Siyah pirinç diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında protein açısından en yüksek pirinçler arasında yer alıyor. Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Çilimli'deki siyah pirinç üretim kooperatifine gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Siyah pirinç pilavının yapımını öğrenen öğrenciler, yemek kültürlerine siyah pirinci de eklediler.


Sıcaktan bunalan çocukların tehlikeli serinleme yöntemi

Eskişehir'de sıcaktan bunalan çocuklar, süs havuzuna atlayarak serinlemeye çalışırken tehlikeli bir oyun oynuyorlar. Bir vatandaş ise bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.


Herkes onun sağlıklı hayat önerilerini konuşuyordu… Buz adam lakaplı yaşam koçuna şok suçlama: Kızlarımız senin yüzünden öldü

Son yıllarda soğuk suya dayanma ve nefes teknikleri konusundaki öğretileri çok popüler olan yaşam koçu ve influencer Wim Hof, aşırı soğuğa dayanma kabiliyetinin sağlıklı yaşamın en büyük anahtarı olduğunu iddia ediyordu.


Kütahyalı fırın çalışanlarının bunaltıcı sıcaklarda zorlu mesaisi

Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya'da da etkili olan yüksek hava sıcaklığı fırın işçilerinin çalışma şartlarını zorlaştırıyor. Kütahya'da hava sıcaklıkları 40 dereceyi gösterirken, fırın işçileri odun ateşiyle yanan ve 200 dereceyi bulan fırınların başında mesai yapıyor.


Bu otun faydası yumurtayla birlikte ortaya çıkıyor!

Hodan, zılbınt ya da ıspıt olarak bilinen kaldırık otundan birçok kişi habersizdir. Ancak bu lezzetli otun faydaları inanılmaz.


Kars’ta belediye süs bitkisi yetiştiriyor

Kars Belediye kentte kullanılmak üzere süs bitkisi yetiştiriyor.


Arıcı çift, kaliteli bal için 30 yıldır Muğla ile Afyonkarahisar arasında mekik dokuyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi ile Afyonkarahisar arasında arı kovanlarıyla 30 yıldır mekik dokuyan arıcı çift, Anadolu'nun zengin bitki örtüsü sayesinde kaliteli bal üretiyor.


Hurma bahçeleri hacılarla şenlendi

Milyonlarca kişinin hac için geldiği Suudi Arabistan’da bazı bölgelerde hurma hasadı için hazırlıklar başladı.


Keçe üzerine yünle resim yapıyor

Bursa'da yaşayan ressam Mükerrem Turhan, tuval olarak kullandığı keçelerin üzerine boya yerine yün parçalarıyla resimler yapıyor.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Sızma zeytinyağı nasıl olmalı?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında ''zeytin ve zeytinyağında bulunan fenolik bileşiklerin en önemlilerinden biri'' diye açıkladığı ''oleuropein''den bahsetti.


İstanbul'da bu hafta hangi kültür sanat etkinlikleri var?

İstanbul'da farklı birçok etkinlikle yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslar, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. İşte o etkinlikler...


Mısır piramitlerindeki gizem Sivas'ta da ortaya çıktı! 'Tesadüfün olmadığını düşünüyorum'

Sivas'ta Mengücekliler tarafından inşa ettirilen ve “Anadolu'nun El-Hamrası” olarak nitelendirilen 800 yıllık tarihi Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, mimari üslubu ve eşsiz bezemeleriyle birlikte yeni keşfedilen özellikleriyle de dikkatleri üzerine topluyor. Tarihi yapıyla ilgili yapılan bilimsel araştırmalar, eşsiz yapının bilinmeyen pek çok özelliğini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık, Güzel Sanatlar ve...


Almanya kayıp 3 çocuğu arıyor

Almanya’da 7 gün önce kaldıkları bakımevinden kaçan 3 çocuk aranıyor. Polis, bir metro istasyonuna gittikleri anlaşılan çocuklara gizemli bir kadının eşlik ettiğini belirledi.


Marmara'da oltasına takıldı, ölümden döndü! Tüm vücuduna böyle yayıldı

Geçtiğimiz hafta Merkez ilçe Dereağzı'ndan tekneyle arkadaşlarıyla balık tutmak için Marmara Denizi'ne açılan Burak Ulusoy, TİGEM ve üniversite arası açıklarında oltasını denize attı. Ulusoy, burada oltasına takılan zehirli trakonya balığının dikeninin parmağına batmasıyla büyük bir acı yaşadı. Önce parmağı sonra vücudunu sol tarafı uyuşan Ulusoy'u arkadaşları Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan iğne ve verilen...


MasterChef Türkiye'de Arzu Çoban'ın hikayesi şeflerin ağzını açık bıraktı: Ailemle hortuma yakalandık

MasterChef ana kadro elemelerine katılan 21 yaşındaki Arzu Çoban, ailesiyle kaldıkları yaylada hortuma kapılıp savrulduklarını ve annesinin hastalığını anlattı. Küçük yaşta kardeşlerine annelik yapmak zorunda kalan Arzu'nun anlattıkları şefleri şaşkına çevirdi.