Haber

Trending:


O artık Londralı! Sivas'tan kilometrelerce uzakta, gören bir daha bakıyor

Londra'da ailesi ile birlikte kalan Isidora Saveljic güçlü ve büyük bir köpek sahiplenmek istedi. Bunun üzerine araştırma yapan Isidora Saveljic'in, Sivas'ın önemli marka değerlerinden olan ve dünyaca tanınan Kangal köpeği dikkatini çekti. Türkiye'deki arkadaşlarına ulaşan Saveljic, 2022 yılında Sivas'tan yavru bir Kangal köpeği aldı. İlginizi Çekebilir Kangal köpeğinin adını ise 'Pasha' koydu. Isidora'nın gözü gibi baktığı 'Pasha' büyüyerek 70...


1 Temmuz itibariyle satışlar başlayacak

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine hassasiyeti bulunan çölyak hastaları ekmeklerini Halk Ekmek büfelerinden temin edebilecek. Glutensiz ekmek satışları 1 Temmuz itibariyle 9 noktada hizmet veren büfelerde başlayacak.


Ramazan Pişkin'in katili 'cinsel istismar' bahanesine sığındı: Olayı o psikoloji altında gerçekleştirdim

İstanbul Fatih'te Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesi olayının davasında yeni duruşma görüldü. Duruşmada savunma yapan Baykut, "Maddenin etkisindeydim. Saboor Muradı isimli kişiyi Ramazan Pişkin zannettim. Olayı cinsel istismara uğramış bir insan psikolojisi altında gerçekleştirdim" dedi.


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


iOS 18 ‘le birlikte tarih olacak

Farklı markaların bluetooth aksesuarları artık AirPods’un eşleştirme sistemiyle iPhone’a bağlanabilecek.


Kadınların filografi sanatı görücüye çıktı

Başiskele Belediyesi tarafından gençlere ve kadınlara özel olarak ayrı ayrı düzenlenen filografi kursu sonrası kursiyerlerin yaptığı eserler sergiye çıktı.


İlk baskı Harry Potter 1.9 milyon dolar

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, 1,9 milyon dolarla (yaklaşık 63 milyon TL) şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu.


Düzce’de Maviyemiş hasadı başladı

DÜZCE(İHA) – Yüksek asitli topraklarda yetişen ve fındığa alternatif olan Maviyemiş bitkisinin hasadı başladı.


Aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara ilgiyi arttırdı

Adana’da aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara rağbeti arttırdı. İşletmeler menülerine dondurmalı tatlıları eklemeye başladı.


500 satın almacı güzellik için geldi

BeautyEurasia, Avrupa başta olmak üzere 60 ülkeden 500 profesyonel satın almacıyı İstanbul'da katılımcılarla buluşturdu.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş: İşte en yüksek mevduat faizi

Kısa vadeli faizler yükseldi. Peki en yüksek mevduat faizi ne kadar oldu?


İki mahallede iki bina çöktü

Bahçelievler'de dün çifte facia atlatıldı. Önce Yadigar Sokak'ta 3 katı kaçak olan 7 katlı bina kısmen çöktü; ardından Güngören Sokak'ta 39 yıllık binanın çatısında çökme meydana geldi. Olaylarda ölen, yaralanan olmadı.


Bu işe bu para reva mı! 12 saat mesai yapan fırıncıların yevmiyesi şaşkına çeviriyor

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Hatay'da fırıncılar, ocak başında zorlu mesai yapıyor. Günde 12 saat çalışan fırıncı ustaları, 800 lira yevmiye aldıklarını söylüyor.


300 kınalı keklik doğayla buluştu

Bilecik'e bağlı Bekdemir köyünde, 300 kınalı keklik doğaya salındı.


Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek

Huawei Tüketici İşleri Başkanı Yu Chengdong, Mate 70 serisinin, HarmonyOS NEXT’in beta sürümüyle önceden yüklü olarak gelen ilk seri olacağını açıkladı.


Bodrum'un diğer yüzü

İki haftadır Bodrum'un pahalı olduğunu yazıyorum. Evet, geldim gördüm; çok pahalı yerler var ama isteyene daha ucuz yerler de mevcut. Örneğin Türkbükü Cennet Koyu sosyetenin ilk tercih ettiği bölge. Bir tarafta Mandarin, diğer tarafta Lucca Beach. Girişler 130 euro veya 7 bin TL. Buralar yüksek mi geldi? Hemen ortalarında iki avukat hanımın işletti...


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


Balya makinesinden çıkan yangında 20 dönümlük tarla zarar gördü

Çankırı'da balya makinesinde çıkan yangının sıçradığı 20 dönümlük tarla ve içindeki mahsuller zarar gördü. Olay, dün Aşağıpelitözü mevkiinde bulunan bir tarlada meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.


Bir haftada 568 kişi öldü! Pakistan’ı sıcak çarptı

Pakistan’ın güneyinde etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 49 derece hissedilen sıcaklar nedeniyle hastanelerde boş yatak kalmadı.


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


6 ay önce para etmediği için atılan limon 100 liraya çıktı!

6 ay önce para etmediği için çiftçilerin depolamadığı limonun fiyatı şimdi rekor kırdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/6-ay-once-para-etmedigi-icin-atilan-limon-100-liraya-cikti-356452


Selimiye Camisinin asırlık kapıları yenilendi

Selimiye Camisinin asırlık kapıları yenilendi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı restorasyonu devam eden, Mimar Sinanın ustalık eseri Selimiye Camisinin asırlık kapıları elden geçirildi. Restorasyon kapsamında, kündekari yapım tekniği ve büyüklüğüyle dikkati çeken 2 cümle ve 3 avlu kapısının bakımı yapıldı. 250 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA Bir ...


Tüketiciler tepkili! Kart dayatması tüketici hakkı ihlali

Bazı işletmelerin nakit yerine kasada sadece kredi kartı kabul etmesi tüketicilerin tepkisini çekiyor. Tüketici örgütlerine göre ‘kart dayatması'yla özellikle yaşlı ve engellilerin temel hakları ihlal ediliyor.


Ceviz ağacındaki sincap ailesinin mutlu halleri görüntülendi

Erzincan’ın Çağlayan Beldesinde ceviz ağacına yuva kuran 3 kişilik sincap ailesinin mutlu halleri görüntülendi.


Evlilik bitti, söylentiler başladı... Sevgilisini hazırlayıp karısını bıraktı!

Her ne kadar kendisi öyle olmasını istemese de dünyanın meraklı bakışları altında yaşayan biri o. Üstelik kendi öz kızlarının düğününe bile gitmeyecek kadar soğukkanlı ve etrafına yüksek duvarlar ören bir insan. Deyim yerindeyse "sokakta yürürken bile başını yerden kaldırmayan" bu kişi son birkaç gündür dünya çapında söylentilerin merkezinde...


Sadece cüceler girebiliyor: Elazığ'daki o dağ yıllardır gizemini koruyor

Elazığ'ın Nimri Dağında bulunan ve sadece cücelerin girebildiği tüneller yıllardır gizemini koruyor. Rivayete göre yıllar önce Ermeniler tarafından açılan bu tünellerde sadece cüceler çalışarak altın çıkarıyordu. Bölge halkı bu alanların turizme kazandırılması için çalışma yapılmasını istiyor.


Mersin, sezonluk misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de önemli üreme alanlarından biri olan Mersin'de, deniz kaplumbağaları sahillerde yumurtalama faaliyetlerine devam ediyor. Kazanlı'dan başlayarak Alata, Davultepe, Göksu ve Anamur'da haziran ayı ile başlayan yumurtlama faaliyetleri son günlerde artış göstermeye başladı.


Masterchef'te duygusal anlar... Mehmet Şef, yaşadığı kazayı ilk kez anlattı: Çocuklarım elimi dövme yaptırmış

Eleme turları devam eden Masterchef'in dün akşam yayınlanan bölümü duygusal anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Melek Baba'nın elini gören Mehmet Yalçınkaya, 'kaza ne zaman oldu' diye sordu. Baba, 3 yaşındayken elini traktörün pervanesine kaptırdığını söyledi. Benzer bir kaza geçiren şef Mehmet Yalçınkaya, sözleri ile genç kadına moral verirken; elinin hikayesini de ilk kez anlattı...


İsviçre’nin doğal güzelliği: Zürih Gölü

İsviçre'nin en büyük şehri olan Zürih’te bulunan Zürih Gölü, önemli bir rekreasyon mekanı olarak birçok kişinin dinlenmek, spor yapmak ve keyifli vakit geçirmek için ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.


Bahçelievler’de çöken binanın deniz kumuyla yapıldığı ortaya çıktı

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti.


Prenses Diana'nın elbiseleri ve notları, açık artırmada 4 milyon sterlinden fazlasına satıldı

Müzayede, Diana'nın kişisel eşyalarının en kapsamlı koleksiyonu olarak nitelendirildi


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Alaşehir'de aşırı sıcaklar üzüm tanelerini yaktı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü Sultani üzümün yetiştirildiği bağlarda aşırı sıcaklıklar nedeniyle büyük zarar meydana geldi. 11-12-13 Haziran'da sıcaklıkların 48 dereceye ulaşması, üzüm tanelerinin yanmasına neden oldu. Çiftçilerin yaprak alma işleminden kaçınmaları ve sulama ile bağ arası sürme gibi işçilikleri gece yapmaları konusunda uyarıldı. Salkımlarda oluşan yanmaların üzüm rekoltesini olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.


Kenti karıştıran 'sapıktır' ilanı! Gören şoke oldu

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi Girne Bulvarı'nda yaşanan olayda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından birçok aydınlatma, trafik direği ve otobüs durağına üzerinde bir erkek şahsın fotoğrafı ile '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polise haber versin. Herkesin haberi olsun, sapıktır' yazılı ilan asıldı. İlginizi Çekebilir İlanı görenler hayrete düşerken kimisi fotoğrafını çekip sosyal medya hesabından...


Zeynep Mayruk kimdir? Tolga Sarıtaş'ın eşi Zeynep Mayruk kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Ünlü modacı Zeynep Mayruk kimdir, kaç yaşında ve evlendi mi soruları gündeme geliyor. Zeynep Mayruk 5 yıldır aşk yaşadığı Tolga Sarıtaş ile evlendi. Peki, Zeynep Mayruk kimdir?


GENÇLİĞE SELAM BABINDA ACI ÇEKMEK RUHUN FİYAKASIDIR deyin isterseniz; İsterseniz; OLACAK OLAN DA OLMUŞTUR a teslim olun /2

3 Sözlüklere göre, Arapça kökenli 'kitap' kelimesinin bir anlamı da; tutturmak/bağlamak/dikmek şeklindedir. Arasına yaprakların yerleştirildiği iki levhayı birbirine bağladığımızda alın size kitap... Bizim inancımıza göre hayat da bir kitaptır. Ve 'kitap' kitap olmaklığı nedeniyle sonlu bir şeydir. Doğum bir levha, ölüm başka bir levha ve bu iki le...


Tokat’ta havuzda kimyasal madde felaketi

Tokat'ta özel bir yüzme havuzunda ıslak zemine basan vatandaşların ayakları kimyasal madde nedeniyle yandı. Olayda yaralanan 5 kişi hukuk mücadelesi başlattı.


Rektör Kutluhan “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi S. Çiğdem Koçak’ın “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından açıldı.


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Aslan: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Aslan: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Haliç Metro Köprüsü’nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı böyle kurtardı

Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı. Kurtarma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.


Azimli kadınlar güçlerini birleştirip kendi iş yerlerini açtılar

Bayburt'ta kurulan Yeni Yüzyıl Kadın Kooperatifi, güçlü kadınlar tarafından işletilen bir yemek hizmeti sektörüdür. Kadın girişimciler, Bayburt'a özgü yöresel lezzetlerle müşterilerine hizmet vererek ekonomiye ve istihdama katkı sağlamaktadır. Kooperatifin hedefi ise ilerleyen zamanlarda bir fabrika kurmaktır.


Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var Hindistan seçimi Hint düğünlerinin önünü kesti, 2024 yılında sadece12 Hint düğünü yapıldı Hint düğünü için yeni pazar İngiltere'de yaşayan Hindistanlılar Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat...


Pandemiden sonra tüketimi ikiye katlandı, duyan şaşırıyor

KOCAELİ (İHA) – Pandemi öncesinde Türkiye’de temizlik kağıtlarının kullanımı kişi başı 5 kilogramdan, pandemiyle birlikte 8 kilogramlara çıktı. Avrupa'da bu rakam 20 kilogram, Amerika'da ise 25 kilogramları buluyor.


LGS tercihleri nasıl yapılacak, LGS tercih hakkı kaç tane? İşte adım adım Merkezi ve Yerel Yerleştirme detayları

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih detaylarına yönelik araştırmalar da arttı. Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.


Sincan Belediyesi’nden bin 150 kişiye yemek yardımı

Sincan Belediyesince aşevinde hazırlanan yemekler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 150 ihtiyaç sahibinin evine ulaştırılıyor.


Nike’ın zayıf kazancının ardından Adidas hisse fiyatı risk altında mı?

Adidas (ETR: ADS) hisse fiyatı, Nike’ın zayıf mali sonuçlar bildirmeye devam etmesi nedeniyle bu yıl Nike’tan daha iyi performans gösterdi. 2024’te %22’nin üzerinde yükselirken Nike %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Nike’ın satışları, zayıf sonuçlar ve yönlendirmeler yayınlamasının ardından uzun saatler boyunca hızlandı. Nike rehberliği azaltıyor Nike’...


'3 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan...

Adana'da otobüs duraklarına asılan '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan, görenleri hayrete düşürdü. https://haberglobal.com.tr/gundem/3-yasindaki-cocuga-cinsel-saldirida-bulundu-gorenler-polis-haber-versin-sapiktir-yazili-ilan-hayrete-dusurdu-356443


Çöken binanın beton parçalarında görüldü... Elle bile parçalanıyor

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti. Kısmen çöktükten sonra kontrollü yıkılan bina enkazından birkaç eşya ve motosiklet çıkartıldı. Yıkılan binanın arka tarafında bulunan ve hasar alan 2 apartmanın önünde ise bekleyiş devam ediyor.


Antalya'da çocuk parkında dehşete düşüren olay

Antalya'da bir kişi çocuk parkında göğsünden bıçaklanmış halde ölü bulundu. Olayla ilgili 6 kişi ifade için karakola götürülürken, polis ekipleri ise parkta çok sayıda alkol şişesini delil olarak değerlendirdi.