Trending:


Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

Kağıthane'de virajı alamayan beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere konvoyun önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkıştı.


Antalya’da sokak hayvanlarına klimalı konfor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez Kirişçiler Mahallesi'nde hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, yaz sıcaklarında can dostların korunması için çeşitli önlemler alıyor. Kedi ve köpekler, sıcak günlerde konforlu ve korunaklı alanlarda yaşamlarını sürdürüyor.


Antalya’daki orman yangını 4,5 saatte kontrol altına alındı

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 4,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.


Basit adımlarla omurga sağlığını koruyun

Son yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Sıcaktan kaçanlar Girlevik Şelalesi'nde serinliyor

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, sıcaktan bunalan gurbetçilerin serinlemek için tercih ettiği bir mekan haline geldi. Şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliği ve serin havasıyla dikkat çekiyor. Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor ve piknik yapmak için ideal bir yer olarak tercih ediliyor.


3 günlük yasak kalkınca sahile akın ettiler

Sakarya sahillerinde uygulanan denize giriş yasağı, bugün sona erdi. Güzel havayı fırsat bilen binlerce tatilci, adeta Karasu sahiline akın etti. Cankurtaranlar ise önlemlerini arttırırken tatilciler, deniz ve güneşin tadını çıkardı. Hafta sonunu denizde geçiren Hakan Avcı, “Yasakların kalkması güzel, yasak varsa da girmiyoruz. Bugün deniz güzel ve keyfini çıkartıyoruz” dedi. “10 GÜNDÜR BURADAYIZ, BUGÜN İLK DEFA GİRİYORUZ” 10 gün sonra ilk defa...


Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi

Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin İpsala ilçesinde jandarma ekipleri sıcak hava nedeniyle beslenmekte güçlük çeken hayvanlar için mama ve su bıraktı. İl Jandarma Komutanlığı çevre doğa ve hayvanları koruma timi, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesinde sıcak havadan olumsuz etkilenen sokak hayvanları i...


Sivrihisarlı kadınların ’El Emeği ve Göz Nuru Sergisi’ yoğun ilgi gördü

Eskişehir'de Sivrihisarlı kadınların bir sezon boyunca ürettikleri eserlerin sergilendiği ‘El Emeği ve Göz Nuru Sergisi' davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Yıllar önce yetiştirme yurdundan çıkanlar 15’inci Pilav Günü ile bir araya geldi

Eskişehir'de geçmiş yıllarda yetiştirme yurdunda kalmış olan vatandaşlar Geleneksel Pilav Günü'nün 15'incisinde toplanarak keyifli zaman geçirdi.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bu hafta BİM aktüel kataloğu içerisinde neler var?

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Muğla'daki İztuzu Sahili'nde caretta caretta yuvası sayısı 700'e ulaştı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi.


Küçükçekmece’de saunada çıkan yangın bina sakinlerini korkuttu

Küçükçekmece’de 14 katlı bir binanın eksi 1’inci katında bulunan saunada çıkan yangında, dumanlar binayı sarınca vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bina sakinleri ise tahliye edildi.


Farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizlediler

Bolu'da 2 arkadaş, örnek olması ve farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizledi.


Şanlıurfa’da balıkların sağımı yapıldı

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bulunan tesiste beslenen balıkların sağımı yapıldı. Dişilerden alınan yumurtaların erkeklerle döllenmesi sonucu elde edilen 25 milyon yavru balık, 10 ildeki iç sulara bırakılacak.


Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi

Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi Mithat ÜNAL/GÜLNAR(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Gülnar ilçesinde çıkan hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.İlçeye bağlı Yarmasu Mahallesi'nde sabah saatlerinde küçük çaplı hortum çıktı. Mahallenin içinden geçen hortum 48 saniye etkili oldu. Bazı tarla ve bahçelerdeki ürünlere ...


Göçer ailenin kızı Elif doğduğu yaylada şimdi öğretmenlik hayali kuruyor

Erzincanlı göçer ailenin kızı Elif Beydili, dünyaya geldiği Erzurum'daki Dumlubaba Yaylası'nda bir yandan ailesine destek olup hayvanları otlatıyor, diğer yandan da matematik öğretmeni olmanın hayalini kuruyor.


200 metreden dereye uçtu!

200 metreden dereye uçtu! Siirtin Eruh ilçesinde 200 metrelik uçurumdan dereye düşen otomobilin sürücüsü Ali Özkan (64), yaşamını yitirdi. DHAnın haberine göre kaza, sabah saatlerinde Eruh ilçesine bağlı Yanılmaz köyü yakınlarında meydana geldi. Ali Özkanın kontrolünü yitirdiği plakası öğrenilemeyen otomobil, 200 metre yüksekliğindeki uçurumdan der...


Kartal'da bir dairede tüp patladı: 4 katlı apartman tahliye edildi

Kartal'da bir dairenin mutfak kısmındaki tüpün patlaması sonucu çıkan yangın nedeniyle 4 katlı apartman tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Bozcaada’da denizde kaybolan 79 yaşındaki kadın aranıyor

Olay, dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Figen Er evinin yakınında bulunan Sulubahçe Plajı’nda denize girdi. Er, aradan geçen zamana rağmen eve dönmeyince yakınları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Sahilde kıyafetleri bulunan ancak kendisinden haber alınamayan Figen Er’i ilk olarak Sahil Güvenlik ekipleri ve adalı dalgıçlar aramaya başladı. İlçe Jandarma ekipleri de çalışmalara karadan destek verdi. Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı...


Kendi çocuklarını dünyaya getirmek yerine koruyucu aile olmayı tercih ettiler

Gülerhan ve Murat Tosun çifti, biyolojik olarak çocuk sahibi olmalarına engel bulunmamasına rağmen koruyucu aile olmayı tercih etti.


Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan İBB’ye tepki: Genel sanat yönetmenliğini kaldırarak, yerini kolektif bir idareye bırakmak gülünçtür!

"Murat’ın şef olarak Cemal Reşit Rey’deki son konseridir, bu benim ve birçok dostumuzun kabul edemeyeceği bir tasarruf"


Konya Büyükşehir, Medine Müdafi Fahreddin Paşa Sergisini Konyalılarla buluşturdu

Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın çektiği fotoğrafların ve özel eşyalarının bulunduğu “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi” Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi'ndeki müze bölümünde ziyarete açıldı.


Yaylalarda kaçak yapılar yıkılıyor

Yaylalarda kaçak yapılar yıkılıyor TRABZON,(DHA)- TRABZON'da Sultan Murat, Öküzlü, Mavreyas, Yurt ve Eğrisu yaylaları olmak üzere birçok yaylada kaçak yapılar yıkıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği'nin yaylalarda izinsiz açılan ev yerlerinin kapatılması ve yapımına başlanılan kaçak yapıların yıkılma kararının hayata geçirilmesine ...


Eski eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşını kaybetti

Elazığ'da eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde 13 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşını kaybetti.


Av tüfeğiyle kendini vurdu

Adıyaman'da bir genç av tüfeğiyle kendini vurarak intihar etti.


Evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan kadın yakalandı

Kayseri'de bir kadın, evlilik vaadiyle bir kişiyi dolandırarak altın, elbise ve nakit para aldı. 39 ayrı suç kaydı bulunan kadın, polis tarafından yakalandı.


Dulkadiroğlu’nda park ve bahçelerin temizliği

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçelerin temizliği ve bakımını artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye ekipleri, bundan böyle her gün düzenli olarak park ve bahçeleri temizleyecek, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.


Muş’ta koyunları otlatırken kurt ile göz göze geldi

Muş'ta bir çoban hayvanlarını dağda otlattığı esnada kurt ile göz göze geldi. O anları cep telefonu ile kaydeden çoban, kurdun saniyeler içinde kaybolduğunu söyledi.


Lokiról kapta a nevét egy új dinoszauruszfaj

Így nézhetett ki a Lokiceratopsz


Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı'nın serinliğinde doğayla buluşuyor

Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı, şehir stresinden ve bunaltıcı sıcaklardan uzaklaşıp serin bir ortamda doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor.


Kayseri’nin parfüm kokan mahallesi: Erkilet

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kurulan ve içerisinde 15 bin kök lavantanın bulunduğu Erkilet Osmangazi Mahallesi'ndeki Lavanta Bahçesi, hem etrafa verdiği kokuyla hem de görsel güzelliğiyle vatandaşların uğrak yeri oldu.


Altın fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Alım için son fırsat geldi, sonrası rekor

Altın fiyatları ABD'den gelen haber akışıyla rotasını değiştirdi. Büyüme verisiyle yükselişini güçlendiren ons altın tekrar geri çekildi. Buradan esen ters rüzgarla gram altın yükselişini sınırladı. Altın piyasasındaki oynaklık nedeniyle Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı merak edilenler arasına girdi. Öte yandan altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahmin geldi. Altında yeni rekor için Temmuz ayı işaret...


Babacan çifti 42 günlükken koruyucu ailesi oldukları Miran'ı şefkatle büyütüyor

Tekirdağ'da 3 yıl önce koruyucu aile olmaya karar veren Gülay ve Suat Babacan çifti, 42 günlükken aldıkları Miran'ı sıcak bir yuvaya kavuşturdu.


Haziran sonunda kar sürprizi yaşandı

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ovit Yaylası'na Haziran ayında kar yağdı.


‘Gerçekten Düşe’ sergisi Misi’de sanatseverlerle buluştu

Reha Akçakaya'nın kızılötesi tekniğini kullanarak elde ettiği eserlerinden oluşan ‘Gerçekten Düşe' sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi'nde açıldı.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nde incelemelerde bulundu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 3 bin 921 metre uzunluğunda olan T14 Tüneli'nin son 200 metresinde oluşan bazı çatlaklar ve yüzeysel deformasyonların giderek büyümesi sonucu oluşan kısmi çökmeler ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.


Geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan siyezden yapılan ekmekler, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen siyez buğdayı ile yapılan ekmekler, Türkiye’nin dört bir yanındaki diyabet hastalarından yoğun ilgi görüyor.


LGBTİ+'lardan "ters köşe": Beyoğlu'nda başlaması beklenen Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi'nde başladı

Can Öztürk-T24 2. İstanbul Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi’ndeki Zara’nın önünde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi. Taksim ve İstiklal Caddesi ablukaya alındığı için Onur Yürüyüşü komitesi, polisi şaşırtma amaçlı yürüyüşü Beyoğlu’ndan Kadıköye taşıdı. Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloga...


Pamukkale'de "Hazal" ve "Yankı"lı jandarma devriyesi görev başında

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de görevli atlı jandarma timi, turistlerin huzurlu ve güvenli vakit geçirmeleri için mesai harcıyor.


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Artvin Ziraat Odası Başkanı: Sahte bal satanlara karşı önlem alınmalı

Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, piyasada satılan sahte ballara karşı tüketicileri uyardı. Portakal, bal yemek isteyen kişilerin en az 500 lirayı gözden çıkarması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Artvin Arıcılar Birliği Arı Teknikeri Rahime Özçelik de sahte bal satışı yapanlara karşı daha caydırıcı önlemler alınmasını istedi. Artvin bölgesinin endemik türleri açısından zengin olduğunu vurgulayan Özçelik, Artvin'de üretilen balların dünyaca en iyi ve en kaliteli ballar olduğunu söyledi. Gıda üzerinde oynanan oyunlara karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirten Özçelik, hükümet ve devletten bu konuda destek beklediklerini ifade etti.


Kars'ta doğal yaşam

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü göleti sazlığında büyüyen angut yavruları yüzmeye başladı.


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.


Bodrum Gölköy su isale hattı arızası giderildi

Bodrum yarımadasının içme ve kullanma suyunun sağlandığı ana Gölköy mevkiindeki ana isale hattında yaşanan arıza Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekiplerinin sabaha kadar gerçekleştirdikleri çalışma sonrası tekrar su akışı başladı.


Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını