ZAM üSTüNE ZAM GELDI; ÜRüNDEN VAZGEçMEDI, TüKETICILER KUYRUK OLDU!

Son gelen zamlardan Türk kahvesi de nasibini alarak, kilosuna son bir ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Bu durum da Türk kahvesinin kilosu 460 TL’ye kadar çıktı. Fiyatı günbegün artan, Türk kahvesi için ise Eminönü esnafı ve tüketiciler birbirinden farklı yorumlarda bulundu. Eminönü esnafı, gelen zammın döviz bazlı ve giderlerin yükselmesinden kaynaklı olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar kahve fiyatlarındaki artışı yetersiz buldu...

Kahve fiyatları 460 TL’ye kadar yükseldi!

Türk kahvesi satışlarının iyi olduğunu dile getiren Eminönü esnafı basına yapmış olduğu açıklamasında, “Satışlar iyi olunca fiyatlarda yansıma olduğunu en son 1 ay içerisinde yüzde 15 zam gelmesine rağmen, kahve içenleri etkilemediğini ifade ederek, zam gelmeden önce kilo fiyatı 390 TL iken şu anda 460 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Eminönü esnafı, “Türk kahvesine gelen zammı döviz bazlı olmasını ve giderlere bağlıyoruz” diyerek fiyatların artması noktasında tek etkilenen hususun, “eskiden kilo şeklinde alınırken, şimdi gram olarak alınıyor olması” denildi.

Taze çekilmiş kahve ile rafta satılan kahvenin arasında büyük farkı var diyen esnaf, “Burası turistlik bölge o yüzden yabancılarda merak edip çok fazla alıyorlar” dedi.

Türk kahvesine gelen zamlara tüketicilerin yorumları dikkatleri çekti!

Türk kahvesine gelen zammı çok bulmadığını dile getiren bir vatandaş, “Genel olarak hayat pahalı. Sonuçta kahve zevk meselesi. Kahve her keseyi hitap ediyor. Bu neden dolayı da kilo ile alma şartı yok gram olarak alabilir. Ben her sene alıyorum. Şuan hediye olarak yarım kilo aldım 230 TL verdim. Kendim için alacağım zaman 1 kilo tercih edeceğim. Bu nedenle de kahveye yapılan zam bana göre çok fazla değil” derken, Başka bir vatandaş ise, kahveye yapılan zammı fazla bularak “Eskisi gibi kilo olarak alamıyoruz. Ben sadece 100 gram alabildim. Daha uyguna bulduğumda toplu satılan yerlerden almayı tercih ediyorum. Kahvenin bile tadı kaçtı. Kahvenin 40 yıl hatırı var derlerdi insanlar artık bunu bile ağız tadıyla içemiyor” dedi.

2024-05-22T18:25:27Z dg43tfdfdgfd