YASTıKSıZ UYUMAK VüCUDUNUZDA NELERI DEğIşTIRIR?

İlk bakışta rahatsız edici görünse de yastıksız uyumak başta sırt ağrıları olmak üzere pek çok ağrıya şifa oluyor. Gelin yastıksız uyumanın vücutta yarattığı değişime birlikte bakalım.

Yaşlı gösteren aslında uykusuzluk değil yastık kılıfınız olabilir. Pamuklu yastık kılıflar ne kadar rahat ettirse de cildinize sürtünmeden dolayı kuruluğa neden olur.

Nemsiz cilt ince çizgilere yatkın hale gelir. Dolayısıyla kırışıklıklar belirir. Yastıksız uyumaya alışmak biraz zor olsa da uzun vadede cildinize fayda sağlar.

Cildin pürüzsüz görünmesi için nemlenmesi gerekir. Pamuklu yastık kılıfları cildin ihtiyaç duyduğu nemi adeta emer.

Bu da pul pul dökülmeye neden olur.

Hassas ciltler için de pamuklu yastık kılıfı en iyi seçenek değildir. Pamuk cilt üzerinde pürüzlüdür ve cildi tahriş edebilir.

Yastık bakterilerin birikebileceği bir yerdir ve dolayısıyla yüzünüzü bastırarak uyumak daha fazla sivilceye neden olur.

Yumuşak bir yastıkta uyumak kafaya giden kan akışını azaltır. Boyun ve baş ağrılarına neden olur. Yastıksız yatarsanız cildiniz daha aydınlık görünecektir.

Sabahları yüzünüzde uyku çizgileri ile uyanmanızın nedeni de yastık kılıfı olabilir. Uykunuzda döndüğünüzde kalın pamuklu yastık kılıfı cildinizde kırışıklıkların oluşmasına neden olur.

Her ne kadar bu çizgiler gün içerisinde yavaş yavaş kaybolsa da, tekrarlanan hasarlar sonunda kalıcı kırışıklıklara neden olabilir.

2024-06-24T07:27:15Z dg43tfdfdgfd