NIKE’ıN ZAYıF KAZANCıNıN ARDıNDAN ADIDAS HISSE FIYATı RISK ALTıNDA Mı?

Adidas (ETR: ADS) hisse fiyatı, Nike’ın zayıf mali sonuçlar bildirmeye devam etmesi nedeniyle bu yıl Nike’tan daha iyi performans gösterdi. 2024’te %22’nin üzerinde yükselirken Nike %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Nike’ın satışları, zayıf sonuçlar ve yönlendirmeler yayınlamasının ardından uzun saatler boyunca hızlandı.

Nike rehberliği azaltıyor

Nike’ın zayıf mali sonuçlar yayınlamasının ardından rehberliğini kesmesinin ardından Cuma günü Adidas hisse senedi fiyatları mercek altına alındı. Doğrudan tüketiciye geliri %8 düşüşle 5,1 milyar dolara gerilerken, genel rakamı %2 düşüşle 12,6 milyar dolara geriledi.

Nike, işlerinin yumuşadığı ve bu yılki satışlarının beklenenden daha zayıf olacağı konusunda uyardı; bu da hisselerinin neden %12’den fazla düştüğünü açıklıyor.

Bu sonuçlar, Nike ve Adidas’ın On Holding ve Lululemon gibi şirketlerin ciddi rekabetiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi.

Yine de Adidas’ın Nike’tan daha iyi performans gösterdiğine dair işaretler var. Son mali sonuçlarında şirket, faaliyet karının geçen yılki 60 milyon €’dan son çeyrekte 336 milyon €’ya yükseldiğini söyledi.

Doğrudan tüketiciye yönelik işlerinde çift haneli satış büyümesi görülürken, brüt kar marjı %51,2’ye ulaştı. En önemlisi, şirket stok seviyelerini de 1,2 milyar Euro azaltarak 4,4 milyar Euro’ya düşürdü ve bu trend devam edecek.

Adidas’ın doğrudan tüketiciye geliri %20 arttı, e-ticaret rakamı ise Yeezy’nin etkisiyle %34 arttı.

Yine de bu performansa rağmen Adidas, talep endişelerinin devam etmesi nedeniyle pazarın ‘hala değişken ve kolay olmadığı’ konusunda uyardı.

Spor giyim markası üreticisi Nike ve Lululemon da bu görüşü doğruladı. Son kazançlarında Lululemon, toplam gelirinin 2,21 milyar dolara ulaşması nedeniyle ABD satış büyümesinin durduğunu söyledi.

Bu nedenle, zayıf Nike yönlendirmesinin ardından Adidas hisselerinin yakın vadede bir miktar volatiliteye sahip olacağına inanıyorum. Ancak uzun vadede, yönetim geri dönüşünü uygulamaya devam ettikçe şirket iyi bir performans sergileyecek.

Adidas hisse fiyatı tahmini

TradingView’den ADS grafiği

Günlük grafik, Adidas hisse senedi fiyatının 2022’de 93,15 Euro’ya kadar düştükten sonra yükselişe geçtiğini gösteriyor. Şu anda 220 Euro’nun üzerine çıktı ve 200 Euro’daki kilit direnç noktasının üzerine çıktı.

Hisse senedi %23,6 Fibonacci Geri Çekilme noktasının ve 50 günlük ve 100 günlük Üstel Hareketli Ortalamaların (EMA) üzerinde kalmayı sürdürüyor. Ayrıca Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50’deki nötr noktanın üzerine çıktı.

Bu nedenle, tüccarlar 31 Temmuz için belirlenen bir sonraki kazançları beklerken hisse senedi muhtemelen bu aralıkta kalacak ve bir miktar dalgalanma gösterecektir.

The post Nike'ın zayıf kazancının ardından Adidas hisse fiyatı risk altında mı? appeared first on Invezz

2024-06-28T08:19:34Z dg43tfdfdgfd