VANECK, ABD’DE SOLANA ETF IHRACı IçIN BAşVURUDA BULUNDU

Investing.com - Kripto varlık yönetim şirketi VanEck, bu hafta kripto katılımcılarını ikinci kez heyecanlandıran bir hamle yaptı.

VanEck, bu hafta Ethereum ETF’i için SEC’e işlemlere başlama konusundaki gerekli evrakları gönderdikten sonra bugün de spot Solana ETF’i ihraç etmek resmi bir başvuruda bulundu.

Şirketin Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Matthew Sigel, bugün X üzerinden VanEck’in ABD’de ilk SOL ETF’ini ihraç etmek için başvuruda bulunduğunu duyuran isimdi. Başvuru detaylarında ise VanEck Solana Trust’ın Cboe BZX Exchange’de listelenmesi planlandığı görülürken şirketin bildirimine göre SOL varlıkları VanEck bünyesinde tutulacak ve bu varlıklar MarketVectorTM Solana Benchmark Rate'e göre değerlendirecek.

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ başladı! %50 indirime ek %20 indirim için KAZAN kuponunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

SEC, Solana’yı menkul kıymet olarak etiketlemişti

Diğer yandan VanEck’in başvurusunun ardından SEC’in geçen yıl Binance’e karşı suç duyurusunda bulunması sırasında Solana ile birlikte birçok altcoin’i menkul kıymet olarak tanımladığı konusu gündeme geldi.

Matthew Sigel ise Solana’nın bir emtia olduğuna inandıklarını söyledi ve kripto varlığın Bitcoin ve Ethereum’a benzer şekilde işlev gördüğü iddiasında bulundu. Ancak yine de SEC’nin Bitcoin ve Ethereum haricindeki kripto varlıkları menkul kıymet olarak görmesi, ETF onayı önündeki en büyük engel olarak görülebilir.

Bununla birlikte kripto yatırımcılarının henüz bu tür endişeleri dert etmediği görülüyor. Öyle ki VanEck’in spot Solana ETF başvurusunun duyurulmasının ardından piyasa genelinde görünüm pozitife döndü.

Solana, kısa sürede %10’a yaklaşan değer artışı görürken son saat itibarıyla 150 dolar sınırına kadar yükseldi. Bitcoin’de günlük değer artışı şu an %1,5 civarındayken Ethereum, %2,5 seviyesinde yükselişle 3.450 dolar bandında hareket ediyor.

En büyük 100 kripto para arasında MKR ve BOME, %10’un üzerinde değer artışıyla zirvede yer alırken birleşmenin eşiğinde olan yapay zeka tokenleri FET ve AGIX’in %10’u aşan düşüşler kaydettiği görülüyor.

2024-06-27T14:40:47Z dg43tfdfdgfd