EVDE SAç BOYAMADA CAN SıKAR: SAç BOYASıNı KıYAFETTEN çıKARMANıN 5 YOLU

Saç boyamak için kuaföre gitmeyenlerin alternatifi evdedir. Ancak parlak ve ışıltılı saçlara kavuşmak zordur. Öyle ki evde saçlarınızı kendiniz boyuyorsanız bir de kıyafetlere sıçrama riski vardır. Bu da oldukça can sıkıcıdır. Kıyafetlerden saç boyasını çıkarmak için altın değerinde 5 tüyo var.

Saçları boyarken saç boyasının kıyafetlere sıçrama riski her zaman vardır. Bu durum üzücüdür.

Ancak bunun canınızı sıkmasına izin vermeyin. Basit bir tüyoyla saç boyasını kıyafetlerden çıkarabilirsiniz.

Boyayı giysilerden hızlı bir şekilde çıkarmak istiyorsanız hemen davranmalısınız. Çünkü zaman geçtikçe işler biraz daha zorlaşır.

Ancak saç boyasının her zaman çıkmayabileceğini ve işlemin tekrar yapılması gerektiği aklınızda bulunsun.

İlk adımda saç boyası lekesiyle karşılaşırsanız ilk olarak giysideki fazla sıvıyı kurulayın. Kağıt havlu iş görür. Ve lekeyi ovalamayın.

Boyanın ılık suda durulanması önemlidir. Musluğu çok açın ve leke üzerindeki basıncı artırın.

Güçlü bir leke çıkarıcıya sahipseniz kıyafeti ön işlemden geçirmeniz gerekebilir. Leke çıkarıcının olmadığı durumlarda deterjan da kullanılbilir. Giysinin liflerine dairesel hareketlerle nüfuz etmesine yardımcı olmak için kumaşı birbirine sürtün. Bu işlemden sonra 20 dakika bekleyin.

Kıyafeti her zamanki gibi diğer çamaşırlarla yıkayın. Su sıcaklığını kontrol edin. Ancak çok soğuk suda da yıkanabileceğini unutmayın.

Çamaşır makinesinden çıkardığınız giysiyi hemen kurutma makinesine atmayın. Bunun yerine lekenin çıkıp çıkmadığından emin olun. Hala biraz fazla leke varsa, işlemi tekrarlayın.

2024-06-30T08:45:44Z dg43tfdfdgfd