Sağlık & Fitness

Trending:


Kalp kapağındaki kaçağa mitral kapak ameliyatı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne solunum sıkıntısı şikayeti ile başvuran hasta, minimal invaziv yöntem ile yapılan mitral kapak tamiri ile sağlığına kavuştu.


Yalova'da baba, tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle vurarak öldürdü

Yalova'da yaşanan olayda baba Nizamettin Ölger, evlerinin bahçesinde tartıştığı oğlu Ramazan Ölger'i pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Polis ekipleri olay yerine gelerek baba Nizamettin Ölger'i gözaltına aldı. Olayın detaylarına ilişkin soruşturma devam ediyor.


Safiye’yi işe giderken katletti

2 çocuk annesi Safiye Bıçak, boşanma aşamasındaki eşi Vedat Bıçak tarafından işe giderken sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırılarak öldürüldü.


Diyarbakır’da dev etçil çekirge ağaçta böyle görüntülendi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dut ağacında dev etçil çekirge görüntülendi.


Emekliye yüzde 24.73, memura yüzde 19.31

Yaklaşık 20 milyon emekli ve memurun maaş zammı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon olan yüzde 24.73 oranında; memur ve memur emeklileri ise yüzde 19.31 zam alacak. En düşük memur maaşı 39 bin 177 TL'ye çıkacak.


"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı!

"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı! Adanada, kaynakçılık ve kebapçılık yapan 4 çocuk babası Burak Kayacan (36), deprem korkusu yaşayan halası Hülya Aktaşlı için evinin karşısındaki belediyenin arsasına prefabrik ev yaptı. "PARAYI ÖDEYEMEYECEĞİZ" YANITINI ALDI DHAda yer alan habere göre halası ve eniştesi Kemal Aktaşlıdan (59) 300 ...


Kısır Sanılan At 10 Yıl Sonra İlk Kez Doğum Yaptı

Bursa'da kısır olduğu sanılan bir dişi at, Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Gököz Mahallesi'nde ilk kez doğum yaptı. Hürkan isimli 14 yaşındaki damgalı bir Arap atı, Güneş isimli erkek bir at ile çiftleştirildikten sonra hamile kaldı ve doğum yaptı. Doğan Güneş adı verilen kahverengi yavru, büyük bir sürpriz oldu.


Define bulma uğruna... Tarihi şehitliğe bu yapılır mı?

Define bulma uğruna... Tarihi şehitliğe bu yapılır mı? İstanbulda, Osmanlı ve Bizans döneminden kalan önemli tarihi eserlere ev sahipliği yapan Fatihte bulunan On Sekiz Sekbanlar Şehitliği, 1453 yılında İstanbulun fethine katılarak şehit düşen isimsiz askerlerin defnedildiği yerler arasında. AAda yer alan habere göre Osmanlı ordusunda Yeniçeri Ocağ...


Bodrum’dan küresel dersler

FIRSAT bulup Bodrum’a gidemedim. Ama Bodrum’u seven arkadaşlarım anlattılar ve dediler ki; “Bu yaz Bodrum’un ışıltılı sokaklarında bir tuhaflık var.”


Haydarpaşa'ya arkeopark

Restorasyon çalışmaları bu yıl sona erecek olan Haydarpaşa Garı'nda dünyada bir ilk olacak arkeopark projesi hayata geçiyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, arkeolojik kazıların yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.


Borsanın en değerli 10 şirketi yüzde 51,9 büyüdü

Borsanın yılın ilk yarısında en değerli şirketleri belli oldu. İlk ona giren şirketlerin dördünü bankalar oluştururken, Koç Holding listenin zirvesindeki yerini korudu. Geçen yılı 2,6 trilyon TL piyasa değeri ile kapatan ilk on şirketin toplam değeri yılın ilk yarısında yüzde 51,9 artarak 4 trilyon lirayı geçti. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, ...


Doğu Karadeniz'de kene vakaları aynı seviyede kaldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kene vakalarının geçen seneye göre hemen hemen aynı seviyede kaldığı belirtildi. Kurban Bayramı döneminde artış beklenirken vakaların azalmasının beklenildiği ifade edildi.


Enflasyon hizaya giriyor

Enflasyonda beklenen kırılma haziranda geldi. Aylık enflasyon, 8 ay sonra ilk kez gerileme göstererek % 1.64 oldu.


Adana’nın çekirdeksiz karpuzu Avrupa sofralarını süslüyor

Adana'da yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekilen çekirdeksiz karpuz, Avrupa ülkelerinin sofralarını süslerken ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.


Kolyesini çalmak istediği kadından dayak yedi... O anlar kamerada

Adana'da bisikletli bir şüpheli, sohbet ettiği kadının altın kolyesini çalmaya çalıştı. Ancak kadın, şüpheliye ağaç dalı ile vurarak uzaklaştırdı. Olay güvenlik kameralarına yansırken, şüpheli yakalandı ve tutuklandı.


İstanbul'da çatlaklar oluşan 6 katlı bina boşaltıldı

İstanbul Esenler'de yapımı devam eden 6 katlı bir bina, oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye edildi.


Cihan ŞENSÖZLÜ Turizm tespitleri

Dünyadaki popüler tatil yerlerini gezen biri olarak her zaman söylerim yaz aylarında Türkiye’nin bir cennet olduğunu.


Çocuğun cinsel istismarı suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı

Afyonkarahisar’da sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı suçundan 4 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı.


SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERİ: Bugüne dikkat! İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya hava durumu nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere...


Zonguldak’ta şimşekler geceyi aydınlattı

Zonguldak'ta gün boyu etkili olan sıcak hava, akşam yerini gök gürültülü yağışa bıraktı.


Gökyüzü şimşeklerle aydınlandı, izleyenler hayran kaldı

Düzce’de yağmurlu hava öncesinde kara bulutların arasında birbiri ardına çakan şimşekler görsel şölen oluşturdu.


Sivas’ta hacılar çiçeklerle karşılandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan Sivaslı hacılar yurda döndü.


Adana'da kökeni yüzyıllar öncesine dayanıyor, asırlardır aynı yöntem kullanılıyor: Rengi solmuyor, kullanıldıkça canlanıyor

Yüzlerce yıllık ilmek tarzı ve mesaj içeren motifleri geleceğe taşıyan Adana'nın meşhur Karatepe kilimi, Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi almaya hak kazandı. Kök boyaları kullanılarak el yapımı olarak dokunan tarihi Karatepe kiliminin coğrafi işaret tesciliyle bilinirliğinin daha da arttırılıyor.


Sedef Batı Kimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor! Arabaya biner binmez camları açın

Yaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.


Ziraat Bankası 2024 personel alımı: Ziraat Bankası personel alımı başvuru ne zaman başlıyor? ZB alımları hangi tarihte?

Ziraat Bankası 2024 personel alımları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ziraat Bankası kısa bir süre önce alımlara başlayacağını duyurmuştu. Bankanın bünyesinde çalışmak isteyenler de başvuruların ne zaman ve nereden yapılacağına dair araştırmalara başladı. İşte Ziraat Bankası personel alımı başvuru şartları ve tarihleriyle ilgili merak edilen sorular ile yanıtları...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Yaşlılık devrimine hazır olun

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşlanmayla ilgili bilgiler vererek ''Yaşlılık bir 'kayıplar, hastalıklar, doktor/hastane kapılarında sağlık sorunlarına çare aramalar' dönemi olmaktan çıkmaya 'bir huzur, bir zarafet, bir bilgelik ve bir kendine has iyilik dönemi' olarak algılanma sürecine girdi, giriyor'' dedi.


Ege Üniversitesi, Türkiye’de ilk 5’te

Hollanda'nın Leiden Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren CWTS Leiden Sıralama Sistemi “2024 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralaması” açıklandı. Ege Üniversitesi, sıralamada bir önceki yıla göre Avrupa’da 11 basamak yükselerek 190’ıncı, dünyada 624’üncü, Türkiye’de 5’inci ve Asya’da 261’inci sırada yer alma başarısı gösterdi. Alan bazlı değerlendirmede ise Ege Üniversitesi “Yaşam ve Yer Bilimleri” alanında Türkiye 1’incisi olurken dünyada...


Egeli bilim adamı Prof. Dr. Yıldırım, ’İzmirborçağı’nı literatüre kazandırdı

Pek çok bitki türünü literatüre kazandıran Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Hasan Yıldırım, İzmir’de Baklagiller ailesinden yeni bir çalı türü keşfetti. Menderes ilçesinde keşfedilen yeni türe “İzmirborçağı”, bilimsel olarak ise "Chamaecytisus erythropetalus" ismi verildi.


Altın fiyatlarında son durum

Altının gramı, güne yatay başlamasının ardından 2 bin 466 lira seviyesinde işlem görüyor.


Bine yakın Rus turist Samsun’da

Bine yakın Rus turistin bulunduğu dev turist gemisi Samsun'a demir attı. 995’i Rus turist olmak üzere toplam 1430 kişiye Samsun Limanı’na demirleyen kruvaziyer gemideki yolcular gün boyu Samsun’u keşfedecek.


Rüştü Onur Atilla'dan eski eşine uzun yanıt: Çocuklarım için susuyorum

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabından şarkıcı Nez ile ilişkisini ilan etti. Her fırsatta 'ihanet yok' diyen Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi sessizliğini bozdu. Ayyıldız'ın takipçilerine verdiği manidar yanıtlar gözlerden kaçmazken, Rüştü Onur Atilla olanlara kayıtsız kalmadı ve uzun bir açıklama...


Antalya'da Yıkım kararını kaldırmak için cinsel ilişki isteyen müdüre 6 yıl hapis istemi

Antalya'da cinsel ilişki karşılığında iş yerinin yıkım kararını kaldırmaya yönelik Suriye uyruklu Faten E. adlı kadınla pazarlık görüntüleri ortaya çıkan eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı hakkında 'rüşvet talebinde bulunma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı


Kobra Murat, torununun doğum günü için parti verdi! Altın ve paralar havada uçuştu

Ünlü şarkıcı Kobra Murat, torununun doğum günü düğün salonunda parti verdi. Torununa kilolarca altın takan şarkıcı, aldığı hediyelerle adından söz ettirdi. Ünlü isim, havaya attığı paraları toplayan bir çocuğu da kızarak uzaklaştırdı.


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Harput'un tarihi dokusu, amigurumi sanatıyla buluştu

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde amigurumi sanatı canlanıyor. Halk Eğitim Merkezi'nde Betül Çoban önderliğinde verilen eğitimlerle, yerel motiflerle süslenmiş amigurumi bebekler üretiliyor. Bu el işleri kadınların ekonomik özgürlüğüne katkı sağlarken, turistlerin de ilgisini çekiyor.


Ünlü çiftin boşanma savaşı bitmiyor... Ben çocuklarımın karnını doyuramazken eski kocam nişanlısını mücevherlere boğuyor

Konuyu takip ediyorsanız bilirsiniz zaten... Bazı ünlü çiftlerin boşanması gerçekten de zorlu oluyor. Hatta deyim yerindeyse bir tür savaya dönüşüyor. Öyle olaylar yaşanıyor, öyle açıklamalar yapılıyor ki hiç kimse bu iki kişinin bir zamanlar birbirlerine aşık olduğuna bile inanamıyor.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


Yıl sonunda dolar kaç para olacak? Uzman isim rakam açıkladı...

Dolar, altın ve borsada hareketleri günler yaşanmaya devam ediyor. Yatırımcılar bir yandan piyasanın nabzını tutmaya çalışırken bir yandan da uzman isimlerden gelen ön görüleri takip etmekte. Peki yakın dönemde Altın fiyatlarında sıçrama olur mu? Borsa yakın dönemde rekor kırar mı? Yıl sonu dolar kaç para olur? Ata Yatırım Araştırma GMY Cemal Demirtaş merak edilen soruları tek tek yanıtladı...


Haşerelerin kabusu otlar! 10 kutu ilaca eş değer, anında etkili

Haşereler ev halkının kabusu oluyor. Böcekleri evden uzaklaştırmanın ise çeşitli formülleri var. Özellikle yaz mevsiminde baş belası olan haşerelerden nasıl kurtulunur?


Koç: Günlük Burç Yorumları - 4 Temmuz

Koç: 4 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Üzüm bağları beyaz gelinliklerini giymeye başladı

Manisa'nın dünyaca ünlü sofralık Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarının üstleri beyaz kanaviçelerle örtülmeye başlandı. Ağustos ayında hasadına başlanacak olan üzümler örtü sayesinde aralık ayının sonuna kadar dalında tazeliğini korurken, doğa olaylarına karşı da tedbir alınmış oluyor.


Caretta carettalar Kuşadası’nda 3 ayrı noktaya yumurta bıraktı

Yuvalama alanı dışında olmasına rağmen Aydın'ın Kuşadası ilçesi sahillerine gelen caretta carettalar, 3 ayrı noktada yumurtalarını bıraktı. Gelen haberlerin mutluluk verici olduğunu ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; "Yumurtlama alanı tel kafeslerle koruma altına alındı" dedi.


Eli çatlayan miniğin valiyle sohbeti yüzleri gülümsetti

Vali Hamza Aydoğdu, eli çatlayan minik kız ile sohbet etti, ikili arasında geçen diyalog yüzlerde tebessüm oluşturdu.


Esenler'de Çatlaklar Nedeniyle Apartman Tahliye Edildi

Esenler'de yapımı devam eden bir inşaat nedeniyle yanında bulunan 6 katlı binada çatlaklar artınca apartman sakinleri tahliye edildi.


Restorasyon kapsamında Ulu Cami’nde taşlar sökülüyor

6 Şubat depreminde yıkılan Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları kapsamında ayakta kalan duvardaki taşlar tek tek numaralandırılarak söküm işlemine başlandı.


Dolu yağışı sonrası her yer beyaza büründü

Ardahan'da etkili olan dolu yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken yollar beyaza büründü.


Caddede yürüyen kadın bıçaklı saldırıya uğradı

Çorum'da bir kadın caddede yürürken bıçaklı saldırıya uğradı.


4 il için sarı kodlu alarm: Meteoroloji'den birçok il için sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağını belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.


'Rosinante' İtalyan festivalinde

Baran Gündüzalp’in ilk uzun metrajı “Rosinante”nin Avrupa prömiyeri, İtalya’da 22. Ischia Film Festivali’nde yapıldı.


Hazar Ergüçlü'den siyah bikinili paylaşım

Hazar Ergüçlü'den siyah bikinili paylaşım