Sağlık & Fitness

Trending:


Kocaeli’nin mavi bayraklı plajları tatilcileri bekliyor

Kocaeli'nin 9 mavi bayraklı halk plajı, temiz denizi ve çevresiyle tatilcileri bekliyor.


"Çevrede sahtekar çok inanmayın" diyerek dolandırdı

"Çevrede sahtekar çok inanmayın" diyerek dolandırdı Tokat merkeze bağlı Güryıldız beldesinde yaşayan evli ve 4 çocuk babası 45 yaşındaki Talip Atar, internetten evine beyaz eşya almak için araştırma yaptı. Atar, internette bir sitede adının B.Y. ve polis olduğunu söyleyerek, tayini çıktığı için eşyalarını satmaya çalıştığını belirten biri ile tanış...


Sefer LEVENT Bakmadan girme incelemeden ödeme

MALUM, son dönemde restoran kafe vs işletmelerin fiyatlarını, boş ya da dolu olmasını çok tartışıp duruyoruz.


İstanbul etabını tamamlayan Galatasaray, Avusturya'ya gidiyor

Galatasaray, 2024-2025 sezonu hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.


Gece saati denize girdi, cesedi 4 saat sonra parçalanmış halde bulundu

Kocaeli Kandıra'da arkadaşlarının ikazına rağmen gece saatlerinde denize giren 45 yaşındaki Ferhat Y. bir süre sonra kayboldu. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmasının ardından şahsın cansız bedeni yüzü ve vücudu parçalanmış halde bulundu. Ferhat Y.'nin cansız bedeninin tekne pervanesi çarpması sonucu parçalandığı ihtimali üzerinde duruluyor.


Malatyalılardan Büyükşehir Belediyesine Otobüs Tepkisi

Malatya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Orduzu Mahallesi'ne çalışan otobüs hattını kaldırması üzerine mahalle halkı çöp konteynerleri ile yolu kapatıp tepki gösterdi.


Dinçer Güner Kim daha değerli, kim daha önemli, tartışmayın!

Bu hafta Venüs, Aslan burcuna geçip 5 Ağustos’a kadar burada seyahat edecek. Venüs Aslan’da olduğunda kaygılar veya ego-gurur yüzünden ilişkiler zarara uğrayabilir. Bu en kötü senaryo. Size bir de iyi yönünü söyleyelim; tam da yaz aşkları dönemi başlıyor.


4 bin 200 yıl önce yanıp yıkılarak sona erdi, şimdi nedenleri araştırılacak

Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı ve 'Anadolu tarihinin başladığı yer' olarak bilinen Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde bulunan tabletler, özellikle dönemin ticari hayatı hakkında bilgiler veriyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/4-bin-200-yil-once-yanip-yikilarak-sona-erdi-simdi-nedenleri-arastirilacak-359003


Tarsus’ta ’Köyde Hayat Var’ etkinliği başladı

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 'Köyde Hayat Var' etkinliği, ilk durağı olan Beylice Mahallesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Çocuklar, birbirinden renkli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.


İş hayatına katılan otizmli Emre ve Furkan çalışma azmiyle takdir topluyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bireylerin istihdam edilmesine yönelik hayata geçirilen proje kapsamında iş hayatına dahil edilen otizmli 29 yaşındaki Emre Sakinoğlu ve 21 yaşındaki Furkan Fidancı, benzer durumdaki bireylere örnek oluyor.


Başak: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Başak: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Yaylada 40 yıl sonra koyun ve keçi sesleri

UĞUR YILDIRIM - Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Han Yaylası, 40 yıldır güvenlik nedeniyle kapalıydı. Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Ahmedi Hani’nin de doğduğu yer olan Han Yaylası’nda şimdilerde binlerce küçükbaş hayvan var. Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, bölgede huzur ortamı sağlanınca Şırnak’tan, Hakkari’den onlarca göçerin, binlerce küçükbaş hayvanı ile Han Yaylası’na geldiğini belirterek “Sadece göçerlerin değil Türkiye’deki...


Afyonkarahisar’da yeşil fasulye kalite ve fiyatıyla altın çağını yaşıyor

Türkiye'nin önemli yeşil fasulye üretim merkezlerinden birisi olan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye piyasası bu yıl kalitesi ve fiyatı ile üreticisinin yüzünü güldürürken, üretici ve satıcılar bu sene adeta ‘altın çağı' yaşadıklarını belirttiler.


Kırşehir Merkez'de icradan satılık 3+1 daire!

Kırşehir Merkez'de 3+1 daire icradan satışa sunuluyor.


Beykoz Belediyesi başıboş köpeklere müdahale etmiyor

Beykoz'da başıboş sokak köpekleri mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Vatandaşlar, Beykoz Belediyesi'nin ilgisizliğine tepki göstererek bu sorunun çözülmesini istiyor.


İnsanlarda merak uyandıran ’insan yüzlü örümceği’ kavanozda besliyor

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı.


Bodrum’da 10 kaçak göçmen yakalandı

Bodrum’da 10 kaçak göçmen yakalandı Fırat AKAY / BODRUM (Muğla),(DHA)-MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Yunan adalarına geçmeye çalışan lastik bottaki 10 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.Sahil Güvenlik Komutanlığı, 5 Temmuz saat 07.55’te Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde kaçak göçmen olduğu bilgisini aldı. Har...


663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son gün müsabakaları

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son günü, tozkoparan boydaki pehlivanların müsabakalarıyla başladı.


Şahinbey Belediyesi’nden Londra’ya uzanan yolculuk

Şahinbey Belediyesine bağlı Binevler Sosyal Tesis 'inde Moda tasarım bölümünde eğitim gören Rana Cingisiz Dünya'nın sayılı moda tasarım okullarından olan London College of Fashion'ı kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.


Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu

Hatay'da depremde evi ve 2 katlı işyeri yıkılan depremzede Fatma Bakır, bir yıldır yeni taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik işyerinde hayata tutundu. Azmiyle takdir toplatan başarılı kadın, hayatını kendi ayakları üzerinde durarak idame ettiriyor.


Manisa Kula'da orman yangını

Manisa'nın Kula ilçesinde, makilik ve ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.


Dede mesleği kalaycılığı sürdürebilmek için kendi çabasıyla iş yeri inşa etti

Hatay'da depremlerde iş yerini kaybeden kalaycı ustası, kendi imkanlarıyla inşa ettiği 9 metrekarelik iş yerinde dede mesleğini yaşatmaya devam ediyor.


Kazım Kurt: “Halkın olan bu merkezlere sahip çıkın”

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin 18 Halk Merkezinde ve Seramik Parkta yer alan atölyelerde üretilen eserler Adalar’da “Yıl Sonu Sergisi” ile vatandaşlara sunuldu.


Kulu’da plakasız, ruhsatsız ve belgesiz motosikletler toplanıyor

Konya’nın Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Amirliği ekipleri tarafından plakasız, ruhsatsız, evrak ve belge eksikleri bulunan motosikletler toplanıyor.


Sivrihisar’da çocuklar doyasıya eğleniyor

Sivrihisar'da düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali'nde çocuklar unutulmaz bir gün geçiriyor.


Ev sahipleri dikkat bankalar haber bile vermiyor! Her 4 konuttan 1'inde var: '2023'te sadece 600 TL'ydi bu yıl 5.300 TL'

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen; Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ile Elazığ'ı etkileyen deprem sonrası; milyonlarca vatandaş ev ve içerisindeki eşyaları korumak için konut sigortası yaptırdı. Konut sigortası poliçe ücretleri 2023'te ortalama olarak 600 TL'ydi. Fakat bu yıl durum değişti. Fiyatlar 5.300 TL'yi bulurken bazı banka ve sigorta şirketlerinin konuya dair...


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Tam 42 kamyon çöp çıktı! 20 yıl biriktirmişler...

Düzce'de bir evde sokak ve kümes hayvanları ile yaşayan ailenin yıllardır çöp biriktirdiği ihbarı üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Adrese giden ekipler 5 gün süren çalışmayla evden 42 kamyon çöp çıkardı.


Kadınlar sıcak havaya aldırmadan ekmek üretiyor

Mersin'de bir kadın girişimci açtığı dükkanda, sıcak havaya aldırmadan kadın çalışanlarla beraber günlük 900 köy yufkası üretiyor.


Spot piyasada elektrik fiyatları (07.07.24)

Spot piyasada elektrik fiyatları (07.07.24) Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 40,3 artarak 1 milyar 578 milyon 914 bin 699 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek saat 19.00-21.00 saatlerinde 3 bin lira, en düşük saat 07.00de 1298 l...


Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat! "Serinlemek isterken yüz felci geçirmeyin"

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, "Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir" dedi.


Kadıköy'de eğlence mekanı önünde silahlı saldırı

Kadıköy'de bir eğlence mekanında rahatsızlık veren bir kişi dışarı çıkarıldıktan sonra silahla geri dönerek çalışanlara ateş açtı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Depresyonun soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı olduğu ortaya çıktı! ‘Tıpkı bir kişinin esnemesiyle karşısındaki kişinin esnemesi gibi...’ | Bu nasıl oluyor, nelere dikkat etmeli?

Günümüzde depresyon gibi düşük ruh hali ve çaresizlik semptomlarından şikayetçi olan insanların sayısı artıyor. Yapılan araştırmalar, her beş kişiden birinin depresif semptomlar yaşadığını gösteriyor. Finlandiya'da yapılan yeni bir çalışma ise depresyonun, soğuk algınlığı veya grip gibi bulaşıcı olabileceğini ortaya çıkardı. Bu durumun nasıl gerçekleştiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu uzman Psikolog Deniz Mutlu ile mercek altına...


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.


Diyarbakır’da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni buluntular

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yürütülen arkeolojik kazıda, içinde 55 mezarın olduğu bin 500 yıllık kilise kalıntısının dördüncü sezon kurtarma kazısında "amfora" ve "deniz yıldızı" fosili bulundu.


"Altına yatırım yapacak kişilere 24 ayar gram altın tavsiye ediyoruz"

Kuyumcular, altına yatırım yapmayı düşünen kişilere 24 ayar gram altın, cumhuriyet altını ve çeyrek altını önerdi.


Tokat'ta ucuza ev eşyası almak isterken dolandırıldı

Güryıldız beldesinde yaşayan Talip Atar, internet sitesinde gördüğü uygun fiyatlı eşyalar için iletişime geçtiği dolandırıcıya 30 bin TL kaptırdı.


Şeker hastalarında kullanılan insülin iğneleri kilo vermek isteyenlere uyarı

Şeker hastalarında kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Ancak uzmanlar, uzun süreli kullanımının hormonal bozukluklara ve pankreas kanseri riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor. İlaçların doktor kontrolünde kullanılması gerektiği vurgulanıyor.


Dalga yüksekliği 2 metreyi buldu! 'Denize girmeyin' uyarısı geldi

Uzun süredir bölgesel rüzgarların etkili olduğu Samsun'da bugün de rüzgarlı bir hava var. Samsun Valiliği, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre vatandaşları uyararak, 'denize girmeyin' çağrısında bulundu. Yapılan uyarıda, "İlimizde Pazar günü rüzgarın 30 deniz mili hıza ve dalga yüksekliğinin 2 metreye ulaşacağı değerlendirildiğinden; muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek...


Uludağ’ın şelalelerine girmek yürek istiyor

Bursalı dağcılar Uludağ'ın gizli kalmış güzellikleri, zirveden dökülen buz gibi şelalelerini görüntüledi.


Beethovenın "Neşeye Övgü"sü 200 yaşında

Beethovenın "Neşeye Övgü"sü 200 yaşında "Avusturyalıların en zekice işi Avusturya doğumlu Hitleri Alman diye, Almanya doğumlu Beethovenı Avusturyalı diye dünyaya pazarlama başarılarıdır" diye ünlü bir söz vardır. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük bestecilerinden Beethovenın Dokuzuncu Senfonisi çağları aşmış ve aşmaya devam eden bir eser olarak insanl...


Geriye gurur kaldı

Büyük hedefler için yürünen yol hep meşakkatlidir. Yolun sarplığı, zorluğu kadar tökezlemeni bekleyeni, bozguncusu, halden bilmezi asıl prangadır ayağına... İşte, gözlerimiz yaşarana kadar bizi gururlandıran, millet olma duygumuzu yüreğimizden taşıran 'Bizim Çocuklar' bu meşakkatli yolun son yolcularıydı. Her şey güzel giderken sırt sıvayan bozgunc...


Çınarlı kubbeli mavi bir limandan arta kalan

Şimdilerde o keşmekeş içinde olamıyor ama geçmişte Ayasofya'nın üst katına çıkıp bir köşeye oturduğunuzda, neredeyse görünür olan bir sessizlik fanusu içinde hikâyelerini fısıldardı size şehir. Yazarların ve şairlerin de İstanbul'u anlatan eserlerinin hep bu fısıltılarla yazıldığına inanmışımdır. Çünkü o büyüyü keşfeden, o saklı büyücüyü bulan anlatabilir ancak İstanbul'u


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Aydın, yeni haftaya sıcakla başlayacak

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın'da son günlerde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, Pazartesi'den itibaren 40 derecenin üzerine çıkacak.


3 burç için en kötü senaryo bu hafta başlıyor! Astrolog Dinçer Güner: Venüs Aslan burcunda, yaz aşkları kapıda!

Bu hafta Venüs Aslan burcuna geçiyor. 5 Ağustos'a kadar sürecek bu seyahat 5 burç için yaz aşkıyla tanışmak demek. Ünlü astrolog Dinçer Güner, haftanın gün gün detaylarını paylaştı. Venüs ile Neptün'ün üçgen açısıyla başlayacak yeni haftada romantik ilişkilerin de seyri değişeceğe benziyor. Ay'ın Başak burcundaki seyahati de yeni haftanın gökyüzü olayları arasında olacak ki bu da tutkulu, heyecanlı ve kırılgan bir ilişkiler yumağını birçok...


"Benim için çok değerli"

"Benim için çok değerli" Devrim Özkan, Galatasaraylı Lucas Torreira ile ocak ayında biten ilişkisi hakkında aylar sonra konuştu. Özkan, birbirleri için değerli olduklarını belirterek şunları söyledi; "Her zaman olanı veya olmayanı söylemeye çalıştım. O benim için çok değerli bir insan. Ben de onun için değerliyimdir. İnsan hayatı sonuçta. Ne o zama...


Başkan Altay Ladik’te yapımında sona gelinen düğün salonunu inceledi, Bilgehane öğrencileriyle buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği düğün salonu tamamlanıyor.


Termometreler 41 dereceyi gördü! Kentte herkes denize koştu

Hava sıcaklığının gün ortasında 41 dereceyi bulduğu Antalya'da nem oranı yüzde 23, deniz suyu sıcaklığı 29,5 derece ölçüldü. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler de Konyaaltı Sahili'ni doldurdu. Sahile gelenlerden bazıları denizde yüzüp, dalış ve kürek sörfü yaparken, bazıları da güneşlenmenin yanı sıra gölgede denizi izlemeyi tercih etti. Çocuklarıyla beraber sahile gelen aileler, denizin içinde oynayıp eğlendi. KAYALIK MANZARASI...


Faili meçhul cinayet 19 yıl sonra aydınlatıldı, sevincini "yeniden doğdum" diyerek anlattı

Kastamonu'da 2005 yılında öldürülen şahsın katil zanlıları 19 yıl sonra yakalandı. 2005 yılından beri kardeşinin katil zanlılarını arayan Bahriye Çamyaran Erol, “19 yıl sonra benim zaferim, 19 yıl sonra ben yeniden doğdum. Bu hisler anlatılmaz” dedi.