Trending:


‘Tiktok Beyni' odaklanma ve dikkat süresini kısaltıyor olabilir

Sosyal medyanın günlük yaşam üzerindeki etkisi her geçen gün artarken, ‘TikTok Beyni’ olarak adlandırılan yeni bir kavram gündeme geldi. Özellikle gençlerde gözlemlenen dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerini tanımlamak için kullanılan TikTok Beyni kavramıyla ilgili konuşan Nöroloji Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan, “Sürekli kısa videolar izlemek, beynin hızlı bilgi akışına alışmasına neden oluyor. Bu durum, derinlemesine düşünme ve uzun süreli...


Adana'daki küçük Amerika! Kendilerine ait okul, market hatta ibadethaneleri bile var

Dış dünyaya kapalı olan İncirlik Hava Üssü'nde bulunan askerlerin yaşadıkları lojmanlar adeta Amerika'da bir sokağı andırıyor. Zaman zaman sosyal medyada gündem olan bu mahalleyi görenlere 'Adana'daki küçük Amerika' dedirtiyor.


İki farklı yüzü var! Tek isteği iyileşip gülmek...

Bebekken geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde oluşan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklı yüzü varmış gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaşındaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardım etmenin hayalini kuruyor. Rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü de kaybeden Enes, tedavi olursa ilk olarak aynaya bakarak gülümseyeceğini söylüyor.


Yüzünde bir anda ortaya çıktı: Başta sivilce sandılar ama bu yumruların sebebine doktorlar bile şaşırdı!

Güzellik standartları sosyal medyanın da desteğiyle artık arşa çıktı. Ancak bu birçok kişiyi de görünür kılmaya yetti. Bazı kuralların yerle bir olması onları daha iyi görmemizi sağladı. Bu örneklerden birisi de Libby Huffer oldu. Yüzündeki değişimle herkese ne kadar güzel olduğunu kanıtlamış durumda.


Darıca’da ekipler mahallelerde köşe bucak temizlik yapıyor

Darıca Belediyesi tarafından özel olarak kurulan ekip, her hafta farklı bir mahallede kapsamlı bir temizlik ve bakım onarım çalışması gerçekleştiriyor. Cadde ve sokakları yıkayıp süpüren ekipler boş arsaları temizlerken, parklarda da bakım onarım çalışması yapıyor.


Sivas'ın doğal güzelliği: 'Çaltı Kanyonu'

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan ‘Çaltı Kanyonu’, doğal güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.


Ihlamur toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek öldü

Rize’de ıhlamur toplamak için çıktığı ağaçtan düşen bir kişi hayatını kaybetti.


Afra, çocukken kendisini terk eden babasını affetti! İşte ilk kare

Güzel oyuncu Afra Saraçoğlu, küçükken kendisini terk eden babası Uğur Saraçoğlu'nu affetti. Babasını görmek için yurt dışına giden oyuncu, babasıyla bir araya gelerek poz vermeyi ihmal etmedi.


Yavrularını yiyen kargaya hayatının şokunu yaşatan şahinin görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Ağaç içine sakladığı yavrularını koruyup kollayan anne şahin, avlanmak için çıktığı sırada karga yavrulardan bazılarını yedi. O anlarda şahinin intikamı ise işte böyle görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/yavrularini-yiyen-kargaya-hayatinin-sokunu-yasatan-sahinin-goruntuleri-izlenme-rekoru-kirdi-357526


İş Görüşmelerinde Heyecanın Yenmenin Etkili Yolları!

İş görüşmelerinde heyecanınızı kontrol altında tutarak heyecanı yenmenin yollarını inceleyerek iş görüşmelerinizin profesyonel bir düzeyde gerçekleştirilebilirsiniz. İşte iş görüşmelerinizde dikkat etmeniz gereken hususlar....


Galatasaray'dan ayrılan Tanguy Ndombele'nin yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Tanguy Ndombele, Tottenham'daki sözleşmesinin bitmesinin ardından boşa çıkmıştı. Fransız futbolcuya ülkesinden talip çıktı.


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Magazin camiası bunu konuşuyor! Jennifer Lopez ve Ben Affleck sessiz sedasız boşandı

Dolu dizgin başlayan evliliklerinin bir süredir sallantıda olduğu konuşulan Jennifer Lopez ve Ben Affleck'in mart ayında sessiz sedasız boşandığı iddiası magazin gündeminde geniş yankı uyandırdı. Lopez ile yaşadıkları malikaneden eşyalarını taşıyan Affleck'in son zamanlarda eski eşi Jennifer Garner'ı ziyaret etmesi de söylentileri güçlendirdi.


Mezun olduğunuzda maaş beklentiniz nedir?

Mezun olan her öğrencinin en büyük hayali iyi bir maaş ve sevdiği işi yapabilmekti. Ensonhaber muhabirleri İstanbul sokaklarında gençlere bu hayallerini sordu.


Meram Belediyesi estetik ve konforlu parklar için aralıksız çalışıyor

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, ilçenin dört bir yanında bulunan park, bahçe, yeşil alan ve mesire alanlarında bulunan oyun-spor grupları, park yolları, banklar ile kameriyelerin bakım onarımını için yoğun bir mesaiyle çalışıyor. Başkan Mustafa Kavuş, parkların estetik ve konforu ile Meram'ın bu noktada en iyi hizmeti alması için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.


Binde bir görülen 'Brugada sendromu', 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu! 'Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum'

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile...


Uygun fiyatlı Vision Pro modeli tek başına çalışamayacak

Apple Vision Pro’nun daha düşük maliyetli bir versiyonu geliyor. Ama bu versiyonu kullanabilmek için bir iPhone ya da Mac’e bağlamanız gerekecek.


Faciadan geriye acı hikayeler kaldı... Çocuklarına ayakkabı alacaktı

İzmir'de bir işyerinde tüpün patlaması sonrası hayatını kaybeden 5 kişinin, alışveriş için evlerinden çıktığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Ruken Çağur'un eşi, Çocuklarımıza ayakkabı almaya gitmişti dedi.


İhanet yuvasını yıkmıştı... Güzel oyuncu kaçamakta yakalandı... Sonra da soluğu gece kulübünde aldı

Çok değil daha geçen yaz magazinle hiç ilgilenmeyenler bile onun uğradığı ihaneti konuşuyordu... Doğurup büyüttüğü iki çocuğuna rağmen, çok sevdiği kocası onu genç bir kadınla aldatmıştı. Üstelik o, bu durumu aylar sonra fark etti. Yine uzun bir süre kocasını affedip affetmemeyi düşündü. Sonunda da bir zamanlar nice hevesle kurulan o yuva dağılıp gitti.


Soğan saklamak için bu taktik bulunmaz nimet; Aylarca küflenmez, filizlenmez!

Soğanları uzun süre taze tutmanın etkili bir yöntemini arayanlar için bu tüyo bulunmaz bir nimet. Doğru saklama tüyosuyla çürümenin, filizlenmenin önüne geçebilirsiniz.


Sol gözünde görme kaybı oluşan hasta Hatem’de sağlığına kavuştu

Keratokonus hastalığı nedeniyle sol gözünde görme kaybı oluşan hasta, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.


Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf!

Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf! Kütahyada edinilen bilgiye göre, Meydan Mahallesi Meltem Sokak üzerinde bulunan bir ikamette Mert Furkan Şenol (19), üvey babası Ünal Koçer (53) ile annesi Sevgi Koçeri (48) vurduktan sonra polis ekiplerine ihbarda bulunmuş, bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri daire kapısı kilitli olduğu...


Eline bıçağı alıp Arap turistlere tehditler savuran saldırgan hakkında karar

İstanbul'da elindeki bıçakla restoranda yemek yiyen Arap müşterileri tehdit edip, "Benim ülkem lan burası, delikanlınız gelsin, ben Türk'üm Türk. Arap marap anlamam." diyen şahıs evinde gözaltına alındı. Şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


‘Tüccarlar Çetesi'ni kim çökertecek

Domates tarlada çürütülüyor, patlıcan da, hıyar da! 'Tüccar' görünümlü alçaklar köylünün-çiftçinin parasını ödüyor 'mahsule dokunma, bırak çürürse çürüsün' diyor! 'Yahu yazıktır, günahtır' diyene de 'sana ne kardeşim, paranı aldın, gübre olsun tarlanda karışma' diyor. Çünkü mal bollaşırsa fiyat aşağı gelir. Tüccar on kat, yirmi kat kazanamaz! Girin...


Hastanedeki tacize 11 yıl sonra tazminat

İstanbul’da Aralık 2013’te, iddiaya göre, S.K. (36) isimli bir kadın, özel bir hastanenin nöroloji bölümünde yatıyordu.


Yaz aylarının kabusu: Kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve batma varsa dikkat! Göz sağlığını tehdit ediyor...

Gözlerde kuruluk, yoğun kaşıntı, batma hissi, kızarıklık… Göz alerjisi yaz aylarını adeta kabusa dönüştürebiliyor! Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Tedavi edilmezse görme problemlerine veya enfeksiyona, bazı durumlarda çocuklarda astigmata, hatta kornea nakli gerektirecek hastalıklara bile yol açabiliyor.


Çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren üniversite temizlik malzemesi üretiyor

Yerleşkesindeki kullanılmayan çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren Iğdır Üniversitesi, ekimden elde edilen bitkiyle temizlik ürünleri üretiyor.


Çocuk parkında çimlere uzanıp kendini tatmin etti! Mahallelinin tepkisi hayli sert oldu

İstanbul Bahçelievler'de bir şahıs, çimlere uzanıp parkta çocuğuyla oynayan kadına bakarak dakikalarca kendini tatmin etti. Mide bulandıran olayı fark eden mahalleli telefonla görüntüleri kaydettikten sonra şahsı yakalayıp tekme tokat dövdü.


Eşya yüklü kamyonetteki çocukların tehlikeli yolculuğu

Adana'da eşya yüklü kamyonette 3 çocuğun tehlikeli yolculuğu yürekleri ağza getirdi. Çocuklardan ikisinin kamyonet kasasındaki direğe tutunarak uzun süre yolculuk etmesi kazaya davetiye çıkarttı.


Bu belirtilere dikkat! İzmir'de acil servisler alarm veriyor

Tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, turizm merkezlerindeki yoğunluk da hastane ve acil servislere kaydı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, tatil yapacak olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. SICAK HAVALARDA ÇEŞİTLİ SEMPTOMLARLA KARŞILAŞILIYOR Hava sıcaklıklarının bu dönem çok yüksek olduğunu ve bu kapsamda hastalarda da sıvı kaybına bağlı çok fazla semptom gördüklerini söyleyen Uzm. Dr....


Yanan çatı izolasyon malzemelerinin dumanı gökyüzünü kapladı

Yanan çatı izolasyon malzemelerinin dumanı gökyüzünü kapladı Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da çatı izolasyon malzemelerinin yanması paniğe neden olurken dumanlar gökyüzünü kapladı.Yangın, saat 10.00 sıralarında Antalya'nın Kepez İlçesi Avni Tolunay Mahallesi 4524 Sokak üzerinde meydana geldi. Çitle çevrilen ve bir fabrikaya ait çatı izolasyon...


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Customs Frontline Fragman


Turizm cenneti Antalya'da boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde günlük maliyet 1500 lira!

Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya'da tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği, yaz-kış boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde 1 günün maliyeti, 1500 liradan başlıyor. Loca tercih edilirse maliyet, bu rakamın 3 katını geçebiliyor.


Sıcaklar Egeli kadınları yıldırmıyor

Türkiye'nin en sıcak illerinden olan Aydın'da kadınların biber mesaisi başlarken, güneşin altında tarlada çapalama yapan kadınları sıcaklar yıldırmıyor.


Araştırma: İnsanlar kendilerine denk çekicilikteki kişilerle evleniyor

Araştırmacılar, erkeklerin ve kadınların kendi fiziksel çekiciliklerini değerlendirmede oldukça objektif olduklarını ve kendi güzellikleri konusunda benzer görüşlere sahip eşleri seçme eğiliminde olduklarını bildiriyor.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bugün satışa çıktı! İşte BİM aktüel kataloğu

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Erzurum'da doğal yaşam

Erzurum'daki park ve bahçelerde, farklı kelebek, karınca ve böcek türleri görüntülendi.


11 aylık Pera bebeğin kahreden ölümü! Evde annesiyle oynarken yorgun mermi başına isabet etti

Olay, dün saat 14.00 sıralarında, Söke ilçesi Çeltikçi Mahallesi Bayındır Caddesi'nde meydana geldi. Evde annesi Buse Palabıyık ile birlikte oyun oynayan 11 aylık Pera Palabıyık'a, yoldan geçen düğün konvoyundan ateşlenen yorgun mermi isabet etti. Mermi, evlerinin tavanından sekip Pera bebeğin başına isabet etti. Kanlar içinde kalan bebek, ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buse-Ahmet Palabıyık çiftinin tek...


İstanbul’da fiyatı en fazla artan ürün limon oldu

Haziran ayında İstanbul’da limon fiyatı yüzde 56,64 arttı.


50 yaşın üzerinde her iki kişiden birinde varis görülüyor

Varis hastalığının 50 yaşın üstündeki her 2 kişiden birinde görüldüğüne dikkat çeken Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “Varis yaygın bir hastalık ama çözümü kolay. Aşırı kilo alıp vermekten kaçının, düzenli yürüyüş yapın, bacak kaslarınızı kuvvetlendirin, uzun saatler bilgisayar başındaysanız mutlaka 1-2 saatlik aralarla ayağa kalkıp dolaşın” dedi.


Mahalle kahvehanesini yarım asırdır takım elbisesi ile işletiyor

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yarım asırdır kahvehane işleten Ekrem Karga, işine ve insanlara olan saygısıyla örnek teşkil ediyor. 1972 yılından beri aynı dükkanın kapısını gömlek, süveter, kumaş pantolon giymeden ve tıraş olmadan açmayan Karga, disiplinli tavrıyla dikkat çekiyor.


The Best Christmas Pageant Ever Fragman


Pursaklar’da eski parklara estetik dokunuş

İlçenin mevcut doğallığını koruyup, yeşil alanlarını zenginleştiren Pursaklar Belediyesi, mevcut park alanlarını baştan sona yenileyerek, daha kullanışlı ve daha modern hale getiriyor.


Kapsül hapların doldurulma yöntemi

Kapsül hapların doldurulma yöntemi


Bardağa döken yandı! Bu içecek şişesinde vitaminli...

Maden suyu mineral açısından çok zengin. Maden suyu içerisinde bol miktarda faydalı bileşen var. Peki maden suyu nasıl içilir?


Bu fitne ateşini kim söndürecek?

Yıllardır özenle döşüyorlar bu fitne taşlarını, üstelik gizlice değil. Gözlerimizin önünde yaşanıyor her şey. Ülkemizde yaşayan sığınmacılar üzerinden bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi coğrafyada güçsüz kılmak ve iktidarı devirmek istiyorlar. Hedefleri çok açık ve gizlemiyorlar. O kadar iyi bildiğimiz bir senaryo ki bu, acısını hâlâ çekiyoruz. Mara...


Kediyi 4.kattan attı! 3 yıl hapsi istendi

Kediyi 4.kattan attı! 3 yıl hapsi istendi Küçükçekmecede "Şirine" isimli kediyi tekmeleyip dördüncü kattan atarak yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sanık Elanur P.nin 3 yıla kadar hapsi istendi. AAda yer alan habere göre Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kedinin sahibi müşteki Fatma Aydın ile taraf avukatları ve İstanbul B...


Wobilimoda Mobilya AVM, evleneceklerin yanında

Wobilimoda Mobilya AVM, ilkbahar aylarında başlattığı düğün paketi fırsatı ürünleri kampanyası büyük ilgi gördüğü için yaz ayında da devam ettiriyor.


Sertab Erener sevenlerini korkuttu

Sertap Erener büyüleyici sesinin yanı sıra tıp ve güzellik dünyasındaki son gelişmeleri takip etmesiyle tanınıyor. Daha önce yaptığı bir açıklamada Telomer tedavisiyle 100 yaşına kadar yaşamayı hedeflediğini söyleyen Sertap Erener mecbursun şarkısını yeniden seslendirerek klip çekmiş ve yeni görüntüsüyle çok konuşulmuştu. Erener şimdi ise bir aydır sağlık sorunlarıyla uğraştığını açıkladı.