SOğAN SAKLAMAK IçIN BU TAKTIK BULUNMAZ NIMET; AYLARCA KüFLENMEZ, FILIZLENMEZ!

Soğanları uzun süre taze tutmanın etkili bir yöntemini arayanlar için bu tüyo bulunmaz bir nimet. Doğru saklama tüyosuyla çürümenin, filizlenmenin önüne geçebilirsiniz.

Basit gibi görünse de soğanları saklamak hassastır. Doğru yöntemi kullanmazsak kısa sürede çürür. Soğan saklarken dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar var.

En önemli kurallardan birisi de soğanları kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Nemi sevmeyen soğan, bu ortamlarda çürür ve küflenir. Mutfak tezgahının altındaki dolap ya da kiler gibi nemi olmayan uzak alanlar tercih edilebilir.

Doğrudan güneş ışığı alan yerler de soğan için iyi bir saklama alanıdır. Soğanın içindeki nişastayı şekere dönüştüren güneş ışığı problem yaratır. Karanlık bir dolap yoksa bir kutu içinde ya da ışık geçirmeyen bir torbada muhafaza edilmelidir.

Havalandırma olduğunda soğanlar daha uzun süre saklanabilir. Hava almayan kapalı alanlarda saklanmaları onların neme ve çürümeye terk eder. File torbalar da bu hava dolaşımını sağlayabilir.

Soğanları üst üste koyup saklamak da ezilmelere ve çürümeye neden olabilir. Tek kat halinde ve yayarak saklanmalıdır.

Doğranmış soğanları da dikkatli bir şekilde saklamanız icap eder. Kesilmiş soğanlar hava almayacak şekilde streç filme sarılarak saklanabilir.

Saklanan soğanlar arada bir kontrol edilmelidir. Çürüyen ya da filizlenenler varsa aradan çekmelisiniz.

Kırmızı, beyaz ya da sarı soğan gibi farklı türlerde soğanlar da ayrı ayrı saklanmalıdır. Her bir soğan türünü ayrı kaplarda veya torbalarda saklanmalı.

2024-07-02T11:39:12Z dg43tfdfdgfd