Sağlık & Fitness

Trending:


Erdoğan talimat vermişti, yapışık ikizler Türkiye'de ayrıldı! İşte son halleri...

Pakistanlı Mirha ve Minal, Eylül 2023'te başlarından yapışık şekilde dünyaya geldi. Yaşadıkları ülkede evlatlarına tedavi imkanı bulamayan ailenin yardım çığlığına Türkiye kayıtsız kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapışık ikizleri ayırma operasyonlarıyla tanınan Londra'daki pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani'nin kendisine ulaşarak bebeklerin durumunu anlatması üzerine, siyam ikizlerinin tedavi için Türkiye'ye getirilmesi...


Tam bin 800 yıllık: 12 tane iskeletin konulduğu lahit bulundu

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Roma döneminden kalma tam bin 800 yıllık, içerisinde 12 tane iskeletin bulunduğu bir lahit ortaya çıkarıldı.


Kadıköy'de özel bir kız öğrenci yurdunda şüpheli ölüm! Yurt bahçesinde kanlar içinde bulundu

İstanbul Kadıköy'de özel bir kız öğrenci yurdunda kalan 25 yaşındaki K.A. yurdun bahçesinde ölü bulundu. Yerde kanlar içindeki K.A.'yı gören yurt görevlileri, polis ekiplerine haber verdi. K.A.'nın 5'inci kattaki odasında inceleme yapan ekipler ölüm sebebini araştırıyor.


MasterChef'te ortalık karışıyor! Mehmet Yalçınkaya ile kavga eden Semih stüdyoyu terk ediyor

MasterChef Türkiye'nin bu akşam yayınlanacak bölümünde Semih ile şef Mehmet Yalçınkaya arasında tartışma çıkıyor. Semih'in karşı çıkmasına sinirlenen Yalçınkaya "Seni var ya buradan kolundan tuttuğum gibi atarım. Haddini bil" diyor. Semih ise önlüğünü çıkartarak stüdyoyu terk ediyor.


Başiskele’nin yeşil alanlarında sonbahar temizliği

Başiskele'deki parklarda ve yeşil alanlarda sonbahara hazırlık çalışmaları yürütülüyor.


Van Gogh'un ünlü resminin sırrını Çinli bilim insanları çözdü

Çinli bilim insanları, Vincent van Gogh'un "Yıldızlı Gece" eserinin, 19. yüzyılın bilimsel düşüncesinin çok ötesinde olduğunu keşfetti. Araştırmalar, van Gogh'un fırça darbelerinin gece gökyüzündeki türbülansı özenle yansıttığını ortaya koydu. Eser, atmosferin hareketiyle ilgili modern akışkan dinamiği ilkelerini neredeyse 70 yıl önceden öngörüyor.


Dijital alışverişte bir dayanışma ve emek hikâyesi: Tinytrek

Duygu Karaca tarafından ebeveynlerin günlük yaşamlarını kolaylaştıran, stil sahibi ve pratik bir çocuk taşıma çözümü olarak hayata geçen Tinytrek, büyürken hem Hepsiburada’dan destek alıyor hem de siparişlerle birlikte gönderdiği el emeği hediyelerle kendi de kadın üreticileri destekliyor


Temel kazısı sırasında 2 metre derinlikte bulundu... Koruma altına alındı

Gaziantep'te iş makinesiyle temel kazısı yapılırken 2 metre derinlikte Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen oda tipi mezar bulundu. 4 odadan oluşan mezar içerisinde 3 insana ait iskelet ve kemikler bulunurken koruma altına alınan mezar ile ilgili araştırma başlatıldı.


İstanbul'da mağazada beğendiği kıyafetleri çantasına doldurup kaçtı

Arnavutköy'de bir giyim mağazasının önüne giden kadın, dışarıya asılan elbiselerden beğendiklerini çantasına doldurarak çaldı. O anlar gücenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Covid-19 kabusu geri mi döndü! Prof. Dr. Özlü'den ‘XEC’ varyantı açıklaması

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Almanya’da ortaya çıkan, havaların soğumasıyla daha da etkili olabileceği öne sürülen Covid-19’un yeni ‘XEC’ varyantına ilişkin “Ne Dünya Sağlık Örgütü ne CDC böyle bir uyarı yapmış durumda değil. Genel itibarıyla gelen haberler de biraz spekülatif. Bu konuda şu anda endişe edecek bir durum görmüyorum" dedi.


Nazan Öncel'den estetik yorumu: Komik duruma düşmek istemem

Nazan Öncel, estetikle ilgili düşüncelerini dile getirdiği bir video yayınladı. Yaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Öncel; 'Öyle komik durumlara düşmek istemem açıkçası' dedi.


"Deniz kızı" olup su altındaki güzellikleri keşfediyorlar

Türkiye'nin önemli dalış merkezlerinden İzmir'in Karaburun ilçesinde verilen deniz kızı dalış eğitimi, kadın ve kız çocuklarından talep görüyor.


Uzmanından ebeveynlere uyarı: “Çocukların yanında haber izlemeyin”

Psikolog Selver Yazıcı, çocukların çocuk istismarı ve cinsel tacizlerle ilgili izledikleri haberlerden etkilenerek yakınlarından uzaklaşabildiğini söyleyerek, “Anne babalar haber saatinde televizyonu kapatıp daha sonra izleyebilir” dedi.


Iraklı berber, müşterilerinin saç telinden tablolar çiziyor

Iraklı berber Hüseyin Falih, tıraş ettiği müşterilerin saç tellerinden insan portresi ve hayvan çizimleri gibi değişik tablolar yaparak, mesleğiyle resim sanatını birleştiriyor.


8 yaşındaki Narin'i nasıl öldürdüler? Rapordaki ayrıntılar kahretti

Diyarbakır'da, boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 'Histopatoloji' raporunda ön boyun kemikleri dışında, özellikle sol boyun ile ense birleşiminde ve sol çene altında yoğun kanama tespit edildi. Kanamanın yoğun olduğu bölgeler ve göğüs tarafındaki baskıya bakılarak, katil zanlısının Narin'e arkadan koluyla sararak boğduğu ihtimali üzerinde duruluyor.


'Kocaman yürekli aşık' genç meslektaşının kalbini kırmış: Tam bir hayal kırıklığı oldu

Sinema seyircisi onu bazı özellikleriyle tanıdı ve bağrına bastı... Tabii ki ilk özelliği fiziksel görüntüsüydü... Uzun boyu, uzun saçları ve çok da yaşını göstermeyen yüz hatlarıyla kendine geniş bir hayran kitlesi edinmesi uzun sürmedi... Filmlerini zaten hiç söylemiyoruz bile, her biri izlenme rekorları kırıyor.


TÜİK, yaşam süresi en uzun ili açıkladı... Kentteki yaşlılar, sağlıklı yaşamın sırrını anlattı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz....


Gaziantep sebze kurutmalıkları dünya mutfaklarında

UNESCO Gastronomi Kenti Gaziantep'in geleneksel yemeklerinin vazgeçilmezi sebze kurutmalıkları, dünya mutfaklarının tercihi haline geldi. Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, kış ayları için imece usulü ile hazırlanan sebze kurutmalıklarının hem kültürel miras hem de ekonomik değer açısından büyük önem taşıdığını söyledi.


Doğuma günler kala evlenmişti... Ünlü çift üçüncü yılını kutladı!

Özge Özpirinçci ve Burak Yamantürk çifti evlilik yıldönümlerini yaptıkları paylaşımla kutladı.


"Küpe" tasarımlı işitme cihazı estetik görünümüyle kişilere özgüven sağlıyor

Duyma kaybına çözüm için tasarlanan "küpe" şeklindeki cihaz kullanıcılarını doğal seslerle buluştururken estetik ve şık bir görüntü sağlıyor.


Geleceğin modacıları hayallerine kavuşmak için ter döktü

Kocaeli'de hayata geçirilen Moda Akademisi, ilk kursiyer adaylarını belirlemek için alanında uzman jüri üyeleri eşliğinde birçok alanda sınav gerçekleştirdi.


Esenler’de açılan Anne - Bebek Kütüphanesi 1 yaşında

Esenlerli anne ve bebeklerin birlikte keyifli anlar yaşadığı ve kitap ödünç alabildiği Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, bir yıl içinde aylık 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak anne ve bebeklerin gözde mekanlarından biri oldu.


Tekere dolanan elbise kazayı beraberinde getirdi

Bilecik'te seyir halindeki motorlu bisiklet, arka tekerliğine elbisenin dolanması üzerine devrildi.


Giresun’da kırmızı tatlı patates üretimi başarıyla test edildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırmızı tatlı patates bitkisinin iklim ve toprak koşullarına uyumunu tespit etmek amacıyla üç ilçede deneme üretimi çalışmaları başlattı. Bu çerçevede çiftçilere dağıtılan 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidesinden verimli sonuç alındığı belirtildi.


Glütensiz mutfakta kapışma: Yarışmanın birincisi içli köfte oldu

Çayırova'da düzenlenen Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması'na 11 ilden aşçılar katıldı. Çölyak hastalığına karşı farkındalığın oluşturulduğu yarışmada birinci seçilen yemek "glütensiz içli köfte" oldu.


Dünya bu ay yeni uydusuna kavuşuyor! "Mini Ay" geliyor...

Yörüngeye sürpriz bir misafir geliyor. Dünya, yakın gelecekte geçici bir doğal uyduya kavuşacak. Yaklaşık 10 metre çapındaki küçük bir asteroit olan 2024 PT5, bir süreliğine gezegenimizin yörüngesine girecek. Bu, mini ayın ilk kez ziyareti değil...


Konut alacaklar dikkat: Fiyat ve satışta dikkat çeken değişim!

Konut alacaklar dikkat: Fiyat ve satışta dikkat çeken değişim!


Deve kuşu gibi iki parmakları var! Köye gelenler korkarak baksa da avantaja çevirdiler

Derleyen: Betül Topaklı / Milliyet.com.tr -Afrika’nın güneydoğusunda yer alan Zimbabve'nin kuzeybatısındaki Zambezi Vadisi’ndeki Vadoma Kabilesi’nde yaşayan insanların ayaklarında sadece iki parmakları var. Eşi benzeri olmayan özellikleri nedeniyle adeta filmlerden fırlamış gibi olan yerel topluluk bu durumu oldukça normal karşılıyor. Peki dünyanın en ilginç insan topluluklarından biri olan Vadoma Kabilesi üyelerinin ayakları neden deve kuşuna...


İlayda Alişan sevgilisi Oğulcan Engin'in davetine tarzıyla damga vurdu!

Oğulcan Engin ile aşk yaşayan İlayda Alişan son olarak sevgilisinin davetinde boy gösterdi.


Deniz kaplumbağaları bu yıl Didim’e yumurta bırakmadı

Türkiye’de yuvalama alanları dışında olan Didim’de geçtiğimiz yıl 3 farklı noktaya yuva yapan ve yavruları denizle buluşan Caretta caretta iribaş deniz kaplumbağaları bu yıl Didim’e yumurta bırakmadı.


Yavru Kedi, Yemek Borusu Hastalığı Nedeniyle Tavuk Sesi Çıkartıyor

Eskişehir'de yemek borusu genişleyen yavru kedi 'Kupa', tedavi sonrası sıcak bir yuva arıyor.


Damar yollarını tazyikli suyla yıkıyor! En temizleyici bitki yoğurtla tüketin

Roka yoğurtla tüketilebilen sağlıklı bitkidir. Roka kalp ve damar yollarını temizliyor. Kemikleri kuvvetlendiren rokanın muadili yok. Peki yüksek C vitamini içeren rokanın faydaları neler?


Tesettüre de girmişti bir zamanlar! Niran Ünsal son haliyle yıllara meydan okuyor

Niran Ünsal artık gözlerden uzak yaşıyor. Sahnelere devam eden şarkıcı son haliyle dikkat çekti.


Konukların gözü yıldızları bile görmedi... Daha önce kimseyi sevmemiş gibi durup durup aşkına sarıldı!

Gösteri dünyasında öyle ünlüler var ki bırakın onlarla yakın bir ilişki içinde olmayı sadece "merhaba" diyenler bile geniş bir kitlenin ilgisini üzerinde toplar. Üstelik kendisi öyle ünlü biri olmasa bile.... Hele bir de hiç tanınmayan birinin böyle bir ünlüyle romantik bir ilişki yaşadığını düşünün...


Bebeksi cildin yapı taşı bu formüller! Su içmek yeterli değil

Tertemiz ve pürüzsüz cildin bakım tüyoları merak ediliyor. Günlük 2 litre su içmek cildi neme doyurur. Şeker ve trans yağdan uzak bir beslenme şekli cildi yeniler. Peki cilt dostu bakım sırları neler?


Fatih'te korkunç olay! Otel odasında ölü bulundu

İstanbul Fatih'te 26 yaşındaki Neslişah Şentürk bir otel odasında ölü bulundu. Oda içerisinde incelemelerde bulunan ekipler uyuşturucu haplar ve kokain buldu.


Demet Akalın Müge Anlı'ya bir kez daha seslendi! Takipçisi cevap verince sert çıktı

Narin haberleri bir an olsun gündemden düşmezken ünlü şarkıcı Demet Akalın bir kez daha Müge Anlı'ya yüklendi. Ünlü isim Anlı'ya 'Israrla Narin'i neden işlemiyorsun?'diye sordu.


MAGAZİN HABERLERİ: 7 yıllık evlilik tek celsede bitmişti! Ümit Erdim, eski eşi Seda Çınar ile boşanmasının nedenini açıkladı

Bir döneme damga vuran 'Hayat Bilgisi' dizisinde 'Var mısın Arif' karakterini canlandıran Ümit Erdim, 2017'de Seda Çınar ile nikâh masasına oturmuştu. 2018'de Ses'in doğumu ile ilk kez anne ve baba olma mutluluğu yaşayan çift, 2022'de Eda adını verdikleri ikinci kızlarını kucaklarına almıştı. "NİSANDA ANLAŞMALI OLARAK BOŞANDILAR" İkili, avukatları aracılığıyla yaptıkları ortak açıklama ile Nisan 2024'te anlaşmalı olarak boşandıklarını...


Kangal köpeği sokakta gezdirilen cins köpeği parçalayıp öldürdü; sahibi kalp krizi geçirdi

Ataşehir'de sahipleri tarafından serbest bırakılan kangal cinsi köpek, sahibi tarafından gezdirilen 'Poddle' cinsi köpeğe saldırdı. Toffy isimli köpek ölürken, sahibi kalp krizi geçirdi. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.


“Tarımın Kadın Yıldızları” Sustainable Brands Türkiye 2024’te konuşuldu

“Tarımın Kadın Yıldızları” projesi, Sustainable Brands Türkiye 2024 etkinliğinde ele alındı.


Yemek Borusu Genişleyen Kedinin Tavuk Sesleri Şaşırttı

Eskişehir'de yemek borusu genişlemesi nedeniyle tavuk sesi çıkaran 'Kupa' isimli yavru kedi, veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Kedinin sağlıklı bir yuva bulması için birini bekliyor.


Kokusu limon şekli patates gibi! Altın gibi gramla satılıyor, dört koldan şifalı

Zencefil çayının mideyi ve sindirimi desteklediği ispatlandı. Zencefil özellikle soğuk algınlığına birebir. Kan şekerini de dengede tutan zencefil bitkisi göğüs hastalıklarına da iyi geliyor.


Kapadokya’da balon turları iptal edildi

Kapadokya'da yapılan sıcak hava balonu turları, bölgede zaman zaman etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle iptal edildi.


Tekirdağ'daki iğrenç olayda yeni detay ortaya çıktı: Bebeğin annesi, kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış

Tekirdağ'da gördüğü şiddet nedeniyle beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismara uğradığı belirlenen S.Y. (2) adlı kız bebeğin tutuklanan annesi Bakiye Y.'nin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden maddi ve manevi destek aldığı ve kadın sığınma evinden de kendi isteğiyle ayrıldığı ortaya çıktı.


Koltuk lekelerini bir çırpıda çıkaran formül! Herkesin imdadına yetişiyor

Koltuklar, zamanla dökülen yiyecekler, içecekler ve diğer dış etkenler nedeniyle leke tutabilir. Ancak, bu basit formüller sayesinde koltuklarınızdaki lekelerle vedalaşmak artık çok kolay!


İşte dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri: Türkiye hangi sırada?

İşte dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri: Türkiye hangi sırada?


Glutensiz yemekler yarıştı

Glutensiz yemekler yarıştı Kocaelinin Çayırova Belediyesi ve Çayırova Glutensiz Yaşam Derneğinin birlikte düzenlediği "Ulusal Glutensiz Yemek Yarışması", dün Çağdaşkent Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. 11 ilden gelen dernek temsilcileri ve aşçıların katıldığı yarışmada, şefler lezzetlerini glutensiz şekilde sergiledi. Uşak, Bursa, Kütahya, Koc...


Kayıp Nihal'i ararken ailesine kanlı fotoğraflarını göndermişlerdi... Bulunan kemikler genç kadına ait çıktı

Antalya'nın Serik ilçesinde, bir dönem dini nikahla birlikte yaşadığı kişinin yer göstermesiyle toprağa gömülü bulunan kemik parçalarının, 9 aydır kayıp olan işitme engelli Nihal Babayiğit'e (24) ait olduğu belirlendi. Kızının kemiklerini teslim alıp toprağa veren Vedat Babayiğit, "Allah'a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız" dedi.


Görüntülerdeki kadını görünce şoke oldu! 'Bizden gelip özür dilesin'

Arnavutköy Merkez Mahallesi'nde bulunan bir kadın giyim mağazasında geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, mağaza önüne gelen bir kadın kapı önünde sergilenen ürünleri dakikalarca seçerek beğendi. Beğendiği ürünleri beraberinde bulunan sırt çantasına koyarak çalan kadın hiç bir şey olmamış gibi mağaza önünden uzaklaştı. İlginizi Çekebilir Hırsızlık anı işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde kadının ürünleri...


Acun Ilıcalı ve Çağla Altunkaya düğünden sonra ilk kez poz verdi

Acun Ilıcalı uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya ile geçtiğimiz hafta görkemli bir düğünle evlendi.