DIJITAL ALışVERIşTE BIR DAYANışMA VE EMEK HIKâYESI: TINYTREK

Duygu Karaca tarafından ebeveynlerin günlük yaşamlarını kolaylaştıran, stil sahibi ve pratik bir çocuk taşıma çözümü olarak hayata geçen Tinytrek, büyürken hem Hepsiburada’dan destek alıyor hem de siparişlerle birlikte gönderdiği el emeği hediyelerle kendi de kadın üreticileri destekliyor

Kadın girişimcilere 8 yıldır destek veren Hepsiburada'nın, 'Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü' programına katılan girişimci Duygu Karaca, ebeveynlere çocuk taşımanın pratik yolunu sunan markası Tinytrek ile hem yerli üretime katkı sağlıyor hem de deprem bölgesi dahil olmak üzere evde üretim yapan kadınları destekliyor.

 “Aslında çocuklarıyla dünyayı keşfetmek isteyen ailelere güvenli ve rahat bir taşıma deneyimi sunmayı hedefledim” diyerek yola çıkış hikâyesini özetleyen Karaca, “Bugün geldiğimiz noktada ise hikâye başka bir yere evrildi. Sadece Tinytrek ürünlerini satmıyoruz, evde üretim yapan kadınların emeklerini de bu yolculuğa dahil ediyor, Tinytrek severlere ulaştırıyoruz. Artık sadece bir ürün değil, el emeği, dayanışma ve sevginin hikâyesini ortaya koyuyoruz” diyor.

Ürün yelpazesi arasında yer alan müslin örtüler ve uyku oyuncakları, Hatay-Dörtyol’daki depremden etkilenen kadın girişimciler tarafından üretiliyor. Tinytrek’in her ürünü, Türkiye'nin dört bir yanından evde üretim yapan kadınların el emeğiyle hazırladığı özel bir hediye ile birlikte gönderiliyor.

Büyüme yolculuğunda Hepsiburada katkısı

Duygu Karaca, Tinytrek’i Haziran ayında Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programına dahil etti. Programın yöneticileri tarafından marka hızlandırma programına alınan markanın yakında yurt dışına açılmasının da hedeflendiği belirtildi. 

Tinytrek'in kurucusu Duygu Karaca, Hepsiburada’nın 24 Eylül’de İzmir’de düzenlenecek  Hepsi İş Ortağım toplantısında  da sahneye çıkarak hem marka hikâyesini hem de Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programını kendi perspektifinden anlatacak. 

Girişimci kadınlara hangi destekler sunuluyor? 

Yapılan açıklamada; Hepsiburada'nın 2017’de kadınların ekonomiye ve e-ticarete katılımlarını desteklemek amacıyla başlattığı 'Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü' programı kapsamında kadın girişimcilere markalaşma yolunda şu destekleri sunduğu belirtildi:

  • 100 bin TL’ye kadar %50 komisyon indirimi, hedeflere belirlenen sürelerde ulaşanlara 1 milyon TL’ye kadar komisyon indiriminden yararlanma fırsatı
  • 200 ürüne kadar ücretsiz fotoğraf çekimi desteği
  • HepsiAd reklam bakiyesi hediyesi
  • Ücretsiz entegrasyon hizmeti
  • Girişimci Kadınlar Finansal Engelleri Aşıyor projesi kapsamında avantajlı kadın bankacılığı ürün ve hizmetlerinden yararlanma hakkı
  • İndirimli ön muhasebe desteği
  • E-ticaret ve finansal okuryazarlık eğitimi

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

        ]]>

2024-09-19T10:46:56Z dg43tfdfdgfd