Haber

Trending:


Şiddetli sel ve fırtına Şili'yi vurdu!

Şili’de etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. 1 kişinin hayatını kaybettiği afette en az 2 bin 300 evde hasar oluştu.


Boğa: Günlük Burç Yorumları - 16 Haziran

Boğa: 16 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Can Yaman, 11 milyon takipçili hesabını tek kalemde sildi

Son günlerde Sandokan isimli projesiyle adından söz ettiren ve uzun zamandır İtalya'da yaşayan oyuncu Can Yaman, 11 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabını sildi.


Kapadokya’da yoga etkinliği

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlik ile katılımcılar Kapadokya’da yoga yaptı.


İskenderun'da 14 rezerv alanda 4 bin 714 konut üretiliyor

İskenderun'da 14 rezerv alanda 4 bin 714 konut üretiliyor Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 6 Şubat depremlerinin ardından hak sahipleri için 14 rezerv alanda 4 bin 714 konutun yapımına başlandığını açıkladı.Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, büyük yıkıma neden olan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler...


Öğretmenlerin karne sevinci gülümsetti

Bursa'da bir ilkokulda eğitim veren öğretmenlerin, karne sevinci gülümsetti. Son ders zilinin çalmasıyla, ellerindeki kağıtları havaya atarak okuldan koşturarak çıkmaları sosyal medyada da beğeni topladı. Öğrencilerin ise, öğretmenlerinin arkasından hayretle bakışları renkli görüntülere sahne oldu.


Bayramda 1 gün çalışan 2 günlük ücret alır

Arife günü ve bayramda çalıştırılacak işçilere işveren mutlaka ilave ücret ödemek durumunda. Bayramda çalışacak işçiler, yasal hakları olarak çalıştıkları her gün için 1 değil 2 günlük ücretlerini alır. Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü. Bu yıl bayramın çarşamba günü sona ermesi nedeniyle çalışanların önemli bir bölümü iki günlük yıllık izinle tati...


Zekayı 5'le çarpan kahvaltılık! Canan Karatay önerisi, 12 saat tok tutuyor

Prof. Dr. Canan Karatay zekayı geliştiren kahvaltılık tarifini verdi. Domates, yumurta ve kaşar peynirinin buluştuğu bu kahvaltılık nasıl yapılır?


Sattığı kurbanlıklarla duygusal bağ kuran adam yaptıklarıyla gülümsetiyor

Hatay'da hayvanlarıyla duygusal bağ kuran satıcı Ali Yalçın, kendine öpücük atan ve komutlarını dinleyen küçükbaş hayvanlarıyla olan diyaloglarıyla gülümsetiyor.


Kurban ibadeti dinlere nasıl yerleşti?

İbrahim Peygamber’in Allah için oğlunu kurban etmeye hazır olmasını anan Kurban Bayramı kutlanmaya başlanıyor. Peki diğer büyük dinler bu ibadeti nasıl yaşıyor?


Süt dolu kovaya düşen 1 buçuk yaşındaki bebekten kahreden haber

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 14 aylık bir bebek, ailesinin peynir yapmak için beklettiği süt dolu kovaya düştü. Olay sonrasında hastaneye kaldırılan bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 değer kazanarak 10.471,32 puandan tamamladı.


İncili heyecanı başladı

Türkiye’nin ilk ve tek değerlendirme ve derecelendirme sistemiyle hazırlanan rehberi ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı için Onur Kurulu, Bebek Baylan’da düzenlenen özel gecede bir araya geldi.


Eti sağlıklı tüketmek için "Kızartmayın, kavurmayın" uyarısı

Kurban Bayramı'nda fazla tüketilen kırmızı etin sağlık problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Merve Sena Nazlı, etin kızartma ya da kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.


Baharatçılarda Kurban Bayramı mesaisi

Kayseri’de Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar sucuk yapmak için baharatlarını hazırlamaya başladı.


Marmaris’te 47 derece sıcağı gören kendini denize attı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde termometreler 47 dereceyi gösterdi. İlçe sakinleri ve turistler serinlemek için deniz ve havuzlara akın etti. Plajlara akın eden vatandaşlar, yakıcı güneşin etkisini denizde bir nebze olsun serinleyerek gidermeye çalıştı.


Antalya'da yakalanınca çantasındaki parayı çaldığı kadından helallik istedi

Antalya'da iş yerini açan Zühra Korkmaz'ın (59) dalgınlığından faydalanıp, çantasındaki 500 TL'yi çalan N.Ö.'yü, çevredeki esnaf yakaladı. Polise teslim edilen şüpheli emniyete götürülürken, "Abla özür dilerim. Hakkınızı helal edin" dedi. Şüpheliyi kovalarken ayağını burkan Zühra Korkmaz ise hastaneye götürüldü


Milli tenisçi Zeynep Sönmez'den dev galibiyet

Almanya'da düzenlenen WTA 500 Ecotrans Ladies Açık'ta mücadele eden Milli tenisçi Zeynep Sönmez, önemli bir galibiyet elde etti.


Samsun’da uyuşturucuyla yakalanan şahıs gözaltına alındı

Samsun'da uyuşturucuyla yakalanan bir kişi gözaltına alındı.


Muhtardan çocukların yüzünü güldüren hamle: Karneyi alana top ve anahtarlık hediye etti

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde karnelerini alarak 86 günlük yaz tatiline giren öğrencilere, mahalle muhtarı top ve anahtarlık hediye etti.


‘Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ’ sergisi için son günler

‘Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ’ sergisi, 30 Haziran Pazar gününe dek İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.


Beslenme ve Diyet Uzmanı Güneş: "Et tüketimini 1 öğünle sınırlı tutun"

Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, "Et tüketimini sadece 1 öğün ile sınırlı tutmak, sağlıklı pişirme yöntemleriyle pişirmek ve yanında bol C vitamini içeren besinlerle beraber yemek etin sağlıklı bir şekilde tüketilmesine yardımcı olacaktır" dedi.


Sağlık Bakanı Koca uyardı: Bayramda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.' ifadelerini kullandı.


Ankara Valisi Şahin: “Kurban ibadetinin en güzel şekilde yapılmasının altyapısı hazırlanmış”

Kurban Bayramı öncesinde Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan kesim alanını ziyaret eden Ankara Valisi Vasip Şahin, “Kurban ibadetinin en güzel şekilde, en temiz şekilde yapılmasının altyapısı hazırlanmış. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.


3 aydan uzun süren ağrı depresyona götürüyor! Aman dikkat

3 aydan uzun süren ağrının kronik ağrı sendromu olabileceğini belirten Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kronik ağrıda sadece ağrı yoktur. İyileşme adına umudunu kaybetmiş, çaresiz, huzursuz, sabrı ve dayanma gücü tükenmiş, ağrı hakkında kendine has tecrübeler edinmiş kısaca duygusal, psikolojik, fiziksel ve ruhsal olarak etkilenmiş bir hasta vardır artık. Bu nedenle ağrı tedavisinin etkili ve başarılı olması için daha karmaşık bir program şeklinde...


Tekirdağ'da Eypio ve Koç rüzgarı! Sevenlerini coşturdular

Tekirdağ'da 58. Uluslararası Kiraz Festivali kapsamında şarkıcı Eypio ve Oğuzhan Koç sahne aldı. https://haberglobal.com.tr/magazin/tekirdagda-eypio-ve-koc-ruzgari-sevenlerini-costurdular-353009


Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi mayıs ayında azaldı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,91 azalırken geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 61,24 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıkladı.


Haliliye Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı

Haliliye Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan ibadethaneleri halı yıkama ve gülsuyu temizlik çalışmalarıyla bayram namazına hazırladı. Kurban kesim yerlerinde de çalışmaları titizlikle sürdüren ekipler, tüm ekipmanlarıyla kurban kesim yerlerinde hazır bulunacak.


Avcılar’da ders kitapları geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak

AVCILAR'da 2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında öğrencilerin yol boyunca kullandığı defter ve kitaplar okullarda toplanıyor. Kampanyayla kullanılan binlerce kitap ve defter geri dönüşüm yoluyla yeniden ekonomiye kazandırılacak


Hazar Ergüçlü'den anne filmi

Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi “İnci Taneleri”nde canlandırdığı ‘Dilber’ karakteriyle yılın en çok konuşulan isimleri arasına giren Hazar Ergüçlü, yeni filminin çekimlerine başladı.


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala şiş siparişleri arttı

Gaziantep'te Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kebaplık şiş siparişleri arttı.


Kuş Cenneti Milli Parkı’ndaki taksidermiler kayboldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Kuş Cenneti Milli Parkı'nda bulunan onlarca taksidermi (Ölü hayvanların doldurulması) restorasyondan sonra ortadan kayboldu. Taksidermilerin nerede oldukları ise merak konusu oldu.


İl il bayram namazı saatleri

İşte il il bayram namazı saatleri


Göztepe 99. yaşını büyük bir coşkuyla kutladı

İzmir’in köklü kulüplerinden olan Göztepe, kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar Güzelyalı Sahili’ne akın ederek büyük bir coşku yaşarken, yaktıkları meşalelerle geceyi aydınlattı


Kan sadece acil değil, sürekli bir ihtiyaç

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kan Merkezi Sorumlusu ve İç Hastalıkları AD. Hematoloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Mandacı Şanlı, “14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü” dolayısıyla açıklamada, “Dünyada her yıl yüzlerce kişi, kaza sonrası veya bazı hastalıkların sonucunda kan kaybına bağlı hayatını kaybetmektedir. Bu kayıpların önüne geçmenin tek yolu düzenli kan bağışıdır” diye konuştu.


Adana'da Kadın Giyim Mağazasına Silahlı Saldırı

Adana'da motosikletli şüpheliler, bir kadın giyim mağazasına silahlı saldırı düzenledi. Polis, olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.


Neslihan Atagül sabah 05.00'te bikinisini giyip sahile indi, resmen yorum yağdı

Kendisi gibi oyuncu olan Kadir Doğulu ile yedi yıl önce dünyaevine giren Neslihan Atagül, soluğu plajda aldı. Sabahın erken saatlerinde deniz kenarında çekilen karelerini sosyal medya sayfasından paylaşan oyuncuya beğeni ve yorum yağdı.


Bolu bayram namazı saat kaçta? Bolu 2024 Kurban Bayramı namazı vakti, saati Diyanet

Bolu bayram namazı saati Diyanet tarafından paylaşıldı. Peki, 2024 Kurban Bayramı namazı vakti Bolu ilinde saat kaçta olacak? İşte namaz vakitleri sayfasında yer alan bilgilere göre Bolu bayram namazı vakti…


Kilis’te bayram namazı coşkusu: Camiler doldu taştı

Kurban Bayramı sabahında camiye giden vatandaşlar bayram namazını huşu içinde eda etti.


Van’da öğrencilerin karne heyecanı

Van’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 309 bin 610 öğrenci ile 19 bin 156 öğretmen yaz tatiline girdi.


Depo olarak kullanılan baraka yangında küle döndü

Antalya’da ikametlere yakın otluk alanda başlayan yangın bir evin depo olarak kullanılan kısmını küle çevirdi.


Erbaa’da fırtınanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgâr, Kelkit Mahallesi'nde İlhan Çınar’a ait çiçek serasında büyük zarara yol açtı. Fırtına nedeniyle serada bulunan 600 bin çiçek hasar gördü.


Şekerli gıdaları ana yemeklerle tüketmek çürük riskini azaltıyor

Ülkemizde çocuklarda diş çürüğüne rastlanma oranının oldukça yüksek olduğunu belirten Doç. Dr. Canan Duman, diş çürüklerine erken müdahalenin önemine işaret etti. Diş çürüklerinin önlenmesinde öncelikli olarak şeker tüketiminin mutlaka sınırlandırılması ve dişlerin en az iki kere fırçalanması gerektiğini söyleyen Duman, şekerin alındığı zamanın da çürük oluşumu için önemli olduğunu vurguladı. Ana yemekle birlikte şeker tüketimi diş çürüğü...


Türkiye’de ilk Kurban Bayramı namazı Iğdır’da kılındı

Türkiye'de ilk Kurban Bayramı namazı ülkenin doğusundaki Iğdır ilinde sabahın erken saatlerinde şehrin farklı yerlerindeki camilerde cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi.


Buğra Adil Buyrukcu Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat!

Hepimizin ortak mutluluk günlerinden olan Kurban Bayramı‘nda yine şahane sofralar kurulacak, sevdiklerimizle hoş sohbetler ederek, tatilin keyfini çıkaracağız.


Bebekken yola düşün, gezmeye alışsın

Gizem ve Gülay bu hafta çocuklara seyahati sevdirmenin yollarından biri olan kitaplardan bahsettiler. Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu’nun yeni çocuk kitabı serisini yazarlarına sorup maceraya ailece atılmak isteyenler için kitabın turlarının da yapılacağını öğrendiler.


Altın bayram tatiline çıkarken burnunu yukarı çevirdi: Gram ne kadar?

Haftanın son işlem gününün açılışında güncel ons altın değeri 2 bin 303 dolardan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 408 TL seviyesinden güne başladı.


Kakaonun Ton Fiyatı Yeniden 10 bin Dolar Çıktı!

Gana kaynaklı üretim ve arz endişeleri ile birlikte, kakaoda ton fiyatı tekrar 10 bin dolar seviyesine kadar dayandı. “Peki bu yükselişin altıda yatan ne?” diyorsanız detaylar işte sizlerle...


Jandarma broveli sıcak hava balonu Kapadokya'da semalarında süzüldü

Kapadokya'da, jandarmanın kuruluşunun 185'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında yerli bir firma tarafından üretilen sıcak hava balonu uçuş gerçekleştirdi.


İstanbul’da bayram tatili başlamasıyla trafikte yoğunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı'nı memleketinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş araçlarıyla yola koyuldu. Mega kentte trafikte uzun kuyruklar oluştu.