Trending:


Karadeniz’de keçiboynuzu ağacı yetiştirdi, görenler şaştı kaldı

Sinop'ta yaşayan Ahmet Ustabaş, bahçesine yaklaşık 12 yıl önce diktiği keçiboynuzu ağacından meyve almaya başladı.


Sıcak hava yerini sağanak, fırtına ve gök gürültüsüne bırakıyor! Sıcaklık kaç derece düşecek? Yağmur kaç gün sürecek?

Yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara, Ege, Batı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Peki bir anda oluşan yağmurun nedeni ne? Kaç gün sürecek? Sıcaklık kaç derece düşecek?


Hayat Bilgisi'nin Pikaçu'su evlendi

'Hayat Bilgisi' dizisinde canlandırdığı 'Pikaçu' karakteri ile hafızalarda yer edinen oyuncu Kerem Kupacı, avukat sevgilisi Ece Ceylanlı ile evlendi.


Muhtarlıktan oldu ama hizmet aşkı bitmedi, hizmete ölülerden başladı

Sivaslı kısa süreli muhtar, muhtarlıktan düşürülmesine rağmen köyüne hizmetten geri durmadı. Hizmete ölülerden başlayan kısa süreli muhtar, köy mezarlığını güneş enerjisi paneli ile suya kavuşturdu.


Eli çatlayan miniğin valiyle sohbeti yüzleri gülümsetti

Vali Hamza Aydoğdu, eli çatlayan minik kız ile sohbet etti, ikili arasında geçen diyalog yüzlerde tebessüm oluşturdu.


’Türkiye’nin en iyi 100 yemeği’ arasında ’Bafra pidesi’ yer aldı

Dünyanın gıda atlası olarak nitelendirilen uluslararası bir internet sitesi tarafından güncellenen Türkiye'nin en iyi 100 yemeği listesine Samsun'dan "Bafra pidesi" 11'inci sıradan girdi.


Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor

Antalya'da tarlalara serilen binlerce el dokuması halı ve kilimin pastelleşme sürecine kadarki işlerin çoğu kadın işçiler tarafından yürütülüyor.


Evinin bahçesini atık malzemelerden sanat galerisine çevirdi

Kahramanmaraş'ta bir kadın, evinin bahçesini yaptığı el işi ürünlerinden ve atık malzemelerden sanat galerisine dönüştürdü.


Haydarpaşa'ya arkeopark

Restorasyon çalışmaları bu yıl sona erecek olan Haydarpaşa Garı'nda dünyada bir ilk olacak arkeopark projesi hayata geçiyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, arkeolojik kazıların yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.


Mavi renkli ağaç kurbağası

Normalde yeşil rengi ile bilinen Ağaç Kurbağası, Bursa'nın Karacabey ilçesinde çok nadir şekilde mavi renkli bir halde görüntülendi.


Semiha ölüme itilmiş: Kocasının laptopunda çıplak fotoğraflarını buldu

Altınova ilçesi Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiinde, Semiha Sözer (34), yanında eşi E.N.S, (41) varken yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşmesi sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmişti. Eşi ifadesinde, fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti. Şüphe üzerine kurulan bilirkişi heyeti olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığı, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine varmıştı. Zanlı yaşanan...


Çanakkale Belediyesi'nden ücretsiz HPV aşısı kampanyası

Çanakkale Belediyesi, HPV (Human Papilloma Virus) için ücretsiz aşı kampanyası başlatıyor


Ünlü çiftin boşanma savaşı bitmiyor... Ben çocuklarımın karnını doyuramazken eski kocam nişanlısını mücevherlere boğuyor

Konuyu takip ediyorsanız bilirsiniz zaten... Bazı ünlü çiftlerin boşanması gerçekten de zorlu oluyor. Hatta deyim yerindeyse bir tür savaya dönüşüyor. Öyle olaylar yaşanıyor, öyle açıklamalar yapılıyor ki hiç kimse bu iki kişinin bir zamanlar birbirlerine aşık olduğuna bile inanamıyor.


Bodrum’da otel personeli zehirlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çalıştıkları otelde yedikleri yemek sonrası karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile hastaneye kaldırılan 19 personelin gıda zehirlenmesi yaşadığı belirlendi. Personel, tedavilerinin ardından taburcu oldu.


4 il için sarı kodlu alarm: Meteoroloji'den birçok il için sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağını belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.


Cihan ŞENSÖZLÜ Turizm tespitleri

Dünyadaki popüler tatil yerlerini gezen biri olarak her zaman söylerim yaz aylarında Türkiye’nin bir cennet olduğunu.


Caretta carettalar Kuşadası’nda 3 ayrı noktaya yumurta bıraktı

Yuvalama alanı dışında olmasına rağmen Aydın'ın Kuşadası ilçesi sahillerine gelen caretta carettalar, 3 ayrı noktada yumurtalarını bıraktı. Gelen haberlerin mutluluk verici olduğunu ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; "Yumurtlama alanı tel kafeslerle koruma altına alındı" dedi.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Asfalt yol ve akülü sandalye ile 12 yaşındaki Umut'un yüzünü "devlet" güldürdü

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki down sendromlu Umut Genç, İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık tarafından yürütülen çalışma ile hem asfalt yola hem de akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu.


Sır perdesi aralandı! Ön raporda dikkat çeken detaylar: Fit vücut uğruna can vermiş...

Muğla'da sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın ölümünde sır perdesi aralandı. Polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Muğla'da, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu 32 yaşındaki Bahtiyar Bahar'ın, polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını...


Pestilin Giresun fındığı ile buluştuğu lezzetler yurt içi ve dışında talep görüyor

Giresun'da pestil ile fındık ezmesi kullanılarak imal edilen ürünler iç ve dış pazarda alıcı buluyor.


At ile arkadaşlık yapan köpek

At ile arkadaşlık yapan köpek


Baz istasyonu 4 leyleğin 10 yıldır vazgeçmediği göç istasyonu oldu

Antalya'nın gökyüzünü renklendiren uzun süreli misafirleri olan 4 leylek 10 yıldır sürekli Antalya'ya gelerek aynı baz istasyonunda bulunan yuvalarında konaklayıp yavruluyor.


2020 yılında nikah masasına oturmuşlardı! Duygusal yıldönümü mesajı!

Ceren Benderlioğlu, 2010 yılında nikah masasına oturduğu ve birlikte mutlu bir evlilik sürdürdüğü eşi Emir Benderlioğlu ile evlilik yıldönümünü bu yıl ilk kez ayrı geçirdi. Güneş çarpması sonucu rahatsızlanan ve hastanede serum takılan Ceren Benderlioğlu, eşi Emir'in sinema projesi için Makedonya'da bulunması nedeniyle bu özel günü sosyal medyadan kutladı.


Gençlerin doğum günü şakası polisi kızdırdı!

Erzurum'da gençler, doğum günü olan arkadaşlarını direğe bağlayıp şakayla darp etti ve başından aşağı un döküp, yumurta kırdı. Bir şahsın direğe bağlanarak darp edildiği ihbarını alan polis ekipleri 112 görevlileri ile olay yerine gittiklerinde konunun şaka olduğunu öğrendi. Gencin iple bağlı olan elleri sağlık görevlileri tarafından kesilerek kurtarıldı. Gençlerin pişkin pişkin gülüşmeleri üzerine polis memuru, 'Biz önemli bir konu varmış gibi...


Scorpios yeni sanat programını duyurdu

Sanat platformu Scorpios, HOFA Gallery ortaklığıyla 'Evolving Perspectives'i duyurdu.


Yaz geldi, pazarda fiyatlar düştü

Kayseri’de yaz aylarının gelmesiyle semt pazarlarında meyve ve sebze fiyatları düştü.


Nesli tehlike altında olan balık görüntülendi! 'Nesli dinozorlar döneminden de öncesine dayanıyor'

Nesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


Bandırmalı hacılar çiçeklerle karşılandı

Kutsal topraklara giden hacı kafilesi, aileleri ve yakınları tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Haşerelerin kabusu otlar! 10 kutu ilaca eş değer, anında etkili

Haşereler ev halkının kabusu oluyor. Böcekleri evden uzaklaştırmanın ise çeşitli formülleri var. Özellikle yaz mevsiminde baş belası olan haşerelerden nasıl kurtulunur?


'Rosinante' İtalyan festivalinde

Baran Gündüzalp’in ilk uzun metrajı “Rosinante”nin Avrupa prömiyeri, İtalya’da 22. Ischia Film Festivali’nde yapıldı.


Tur midibüsünde can pazarı! 1 ölü 20 yaralı

Alanya'daki otellerden aldığı turistleri Antalya Havalimanı'na götürmek için yola çıkan Şavki Çoban'ın kullandığı midibüs tabela direğine çarptı.


Sanatçıların yaz buluşması

Sanatçıların yaz buluşması Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI sanatçılar, çoğunluğu resim, rölyef ve fotoğraftan oluşan eserlerini 'Yaz Sergisi'nde bir araya getirip beğeniye sundu. Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma sergiye, sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Serginin kurdelesini ANSAN Başkan...


Fekeli lavanta üreticileri sahte ürünlere karşı tüketiciyi uyardı

Adana'nın Feke ilçesindeki lavanta tarlalarında hasat yaklaşırken, üreticiler sahte lavanta yağlarına karşı uyarıda bulundu. Üreticiler, tüketicilerin ürünleri tarlalardan ve Feke'de kurulan kadın kooperatifinden temin etmeleri gerektiğini vurguladı.


Eşim 'kayalıklardan düştü' demişti... Yalova'daki korkunç ölümde detaylar ortaya çıktı

Yalova'nın Altınova ilçesinde 24 Ocak 2023 tarihinde fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklardan düşerek ölen Semiha S.'nin eşi E.N.S, karısını uçurumdan iterek öldürdüğü iddiasıyla olaydan 15 ay sonra tutuklanmıştı. İddianamede E.N.S.'nin telefon kayıtlarına ulaşılırken M.E.'yle, 'İzmit'teyim, özledim seni. Baya oldu, sana gelmek istiyorum.' şeklinde konuştuğu belirlendi. Semiha S'nin arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelerde ise "evlendikten sonra...


Eynif Ovası'nın yılkı atları dronla görüntülendi

Antalya'nın Beydağları eteklerinde sürüler halinde dolaşan yılkı atları görüntülendi.


Selin Irmak KAÇMAZ Tek kullanımlık bardak krizine karşı 'yenilebilir bardaklar'

Tek kullanımlık bardak krizi konusu bir süredir hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündeminde. Özellikle her geçen sayısı artan kahve dükkanlarıyla birlikte, tek kullanımlık bardakların kullanımı da artarak devam ediyor. Şimdi size plastik ve karton bardak kullanımını azaltmaya yönelik yeni bir girişimden bahsedeceğim; yenilebilir bardak.


"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı!

"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı! Adanada, kaynakçılık ve kebapçılık yapan 4 çocuk babası Burak Kayacan (36), deprem korkusu yaşayan halası Hülya Aktaşlı için evinin karşısındaki belediyenin arsasına prefabrik ev yaptı. "PARAYI ÖDEYEMEYECEĞİZ" YANITINI ALDI DHAda yer alan habere göre halası ve eniştesi Kemal Aktaşlıdan (59) 300 ...


Tekirdağ'da ayçiçeklerinin açması bölgeye renk kattı

Tekirdağ'da ayçiçeklerin açmasıyla sarıya boyanan tarlalar güzel görüntüler oluşturdu.


545 milyon yıllık fosillerin bulunduğu müzeyi 4 ayda 100 bini aşkın kişi gezdi

Amisos Hazinesi, 2 milyon yıllık Güney Mamudu fosilleri ve 5 bin yıl önce ameliyat edilen kafatası gibi tarihi eserlerin sergilendiği Samsun Müzesini açıldığı günden bu yana 100 bini aşkın kişi ziyaret etti.


Kızının arkadaşına cinsel istismarda bulunan kaptan tutuklandı... 'Ayrı odalarda yattık, iftira'

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kızının arkadaşına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen tekne kaptanı Ömer Deniz K. (39) gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Ömer Deniz K., tutuklandı.


Dijital platformlarda bu hafta en çok hangi dizi ve filmler izlendi?

Box Office Türkiye, 3 dijital platformunun en çok izlenen yapımlarını derledi. İşte haftanın enleri...


İstanbul'da çatlaklar oluşan 6 katlı bina boşaltıldı

İstanbul Esenler'de yapımı devam eden 6 katlı bir bina, oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye edildi.


Rüştü Onur Atilla, eski eşine gözdağı vererek yeni aşkına böyle sahip çıktı

Boşandıktan 20 gün sonra şarkıcı Nez ile aşk yaşamaya başlayan oyuncu Rüştü Onur Atilla "Boşanmak istemedim, malum sebeplerden dolayı üslubu çok kırıcıydı" diyen eski eşine cevap verdi. Eski eşine "Asılsız ithamları devam ederse mahkeme huzurunda hakkımı arayacağım" diyen oyuncu Nez'i de yere göğe sığdıramadı.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Yaşlılık devrimine hazır olun

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşlanmayla ilgili bilgiler vererek ''Yaşlılık bir 'kayıplar, hastalıklar, doktor/hastane kapılarında sağlık sorunlarına çare aramalar' dönemi olmaktan çıkmaya 'bir huzur, bir zarafet, bir bilgelik ve bir kendine has iyilik dönemi' olarak algılanma sürecine girdi, giriyor'' dedi.


Niğde’de Hayat Kahvesi’ne Olan İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Niğde Belediyesi’nin down sendromlu gençler ve özel bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olabilmeleri için kente kazandırdığı 'Hayat Kahvesi', özel lezzetleri ve eğlenceli etkinlikleri ile ilgi çekmeye devam ediyor.


Yeşil ve kahverenginin buluştuğu ülke: Çad

Afrika kıtasının ortasında yer alan Çad, çöl ve tropikal bitki örtüsüyle birçok rengi bünyesinde barındırıyor.


Adana'da kolyesini çalmak istediği kadın tarafından dayak yiyen adam

Adana'da bisikletle kadının yanından geçen adam, onun kolyesine doğru yeltenince dayağı yedi. https://haberglobal.com.tr/gundem/adanada-kolyesini-calmak-istedigi-kadin-tarafindan-dayak-yiyen-adam-358152


Kobra Murat, torununun doğum günü için parti verdi! Altın ve paralar havada uçuştu

Ünlü şarkıcı Kobra Murat, torununun doğum günü düğün salonunda parti verdi. Torununa kilolarca altın takan şarkıcı, aldığı hediyelerle adından söz ettirdi. Ünlü isim, havaya attığı paraları toplayan bir çocuğu da kızarak uzaklaştırdı.