21 YAşıNDAKI EşINI KATLEDEN KOCANıN CEZASı BELLI OLDU

21 yaşındaki eşini katleden kocanın cezası belli oldu

Fatihte 21 yaşındaki eşi Fatma Narmanı öldürmek suçlamasıyla tutuklu bulunan Yalçın Narmanın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Yalçın Narman, tutuksuz sanık Bahattin Narman ve müşteki ailesi ile taraf avukatları hazır bulundu.

"EŞİMİ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK HİÇBİR HAREKETİM OLMAMIŞTIR"

Savunmasında pişman olduğunu söyleyen Yalçın Narman, "HTS kayıtları araştırıldığında olayın olağan akışına uymayan bir şey yoktur. Eşimin ailesi ile aramda hiçbir sorunum yoktu. Eşimi öldürmeye yönelik hiçbir hareketim olmamıştır. Müşteki avukatlarının evde bulunan silah konusundaki beyanlarına itibar edilmemeli. Ben yalan söylemeden olayı olduğu gibi mahkemede anlattım. Keşke ben ölseydim çünkü çocuklarım hem yetim hem öksüz kaldı" dedi. Müşteki avukatı sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti sanık Yalçın Narmana Eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet sanığın cezasında indirim uygulamazken tutukluluk halinin ise devamına hükmetti. Mahkeme, Narmanın kardeşi Bahattin Narman hakkında ise beraat kararı verdi.

İDDİANAME

Olay, 24 Nisan 2022de Fatih Zeyrek Mahallesinde bulunan bir evde şüpheli ölüm ihbarı üzerine ortaya çıkmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Fatma Narmanın sırt üstü, çıplak şekilde yatar vaziyette bulunduğu, bir tanesi maktulün vücudunda olmak üzere toplam 4 adet mermi çekirdeğinin bulunduğu kaydedildi. Fatma Narmanın kocası Yalçın Narmanın kendi dükkanında çalışan Ayşe G. ile alınan mesaj içeriklerine göre bir gönül ilişkisi olduğu, bu durumun da sanığın evliliğine son vermek istediğini gösterdiği belirtildi. İddianamede, olay yerinde 4 adet mermi çekirdeği bulunmasına rağmen maktul Fatmada 2 adet ateşli silah yarası olduğu, yaralanmaların da bitişik ateş mesafesinde olmadığı nedeniyle kasten bir başkası tarafından öldürüldüğü, olay yerinde sanık Yalçın Narman ve Fatma Narman dışında kimsenin olmadığı ve sanık Yalçın Narmanın evdeki çocuklarını aşağıya indirerek araç içerisine bıraktıktan sonra tekrar eve çıktığı belirtildi. Yalçın Narmanın olay sonrası 112 ihbar hattını aradığı, Bahattin Narmanın çocukları araç içine alıp bekleyerek ağabeyinin eşini öldürmesine yardım ettiği aktarıldı. Yalçın Narmanın Eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Bahattin Narmanın ise Kasten öldürmeye yardım etme suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

2024-06-28T09:31:57Z dg43tfdfdgfd