Haber

Trending:


Dikkat: Hırsızlar tatil yapmıyor!

MİTHAT YURDAKUL - Tatil dönemiyle birlikte yazlık bölgelere ve memleketlerine gidenlerin, geride bıraktıkları evlerinin güvenli kalması için bazı noktalara dikkat etmeleri önem arz ediyor. Güvenlik şirketi Securitas, tatile çıkarken seyahat planlarına dair kritik bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması, özellikle evin ne zaman boş kalacağına yönelik ipuçlarına yer verilmemesini öneriyor. Sürgü mekanizmalı kilitler kullanmak, garaj ve apartman...


Kars'ta doğal yaşam

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü göleti sazlığında büyüyen angut yavruları yüzmeye başladı.


Topkapı Sarayı gece turları: Topkapı Sarayı gece turları hangi günler? 2024 Topkapı Sarayı ziyaret saatleri

Topkapı Sarayı, 2024 yılında ziyaretçilerini gece turlarıyla ağırlayacak. Bu eşsiz deneyim, ziyaretçilere sarayın büyülü atmosferini farklı bir perspektiften keşfetme fırsatı sunuyor. Peki, Topkapı Sarayı gece turları hangi günler ve saatler arasında yapılacak? İşte 2024 yılı için Topkapı Sarayı'nın ziyaret saatleri


Türk gencin intikam planı ülkeyi karıştırdı

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da kendisiyle barışmayan kız arkadaşının telefonunu gasp eden ve kadını utandırmak için özel fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 26 yaşındaki Emir isimli Türk genci ülkeyi resmen karıştırdı.


Bel Ağrısıyla İlgili Yapılan Keşif, Teşhis ve Tedaviyi Değiştirecek

DÜNYADA ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek.


Pamukkale'de "Hazal" ve "Yankı"lı jandarma devriyesi görev başında

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de görevli atlı jandarma timi, turistlerin huzurlu ve güvenli vakit geçirmeleri için mesai harcıyor.


Sungurlu’da ’sarıkız’ paniği

Çorum’un Sungurlu ilçesinde güçlü zehre sahip olan, bir metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep avlayabilen 'sarıkız' cinsi örümcek tekrar görüldü.


Çocuklarıyla girdikleri sınavda üniversiteyi kazanan kadınlar mezuniyet sevinci yaşadı

Çocuklarıyla birlikte girdikleri üniversite sınavında Trakya Üniversitesi (TÜ) Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu'nu kazanan 3 kadın, bölümlerini başarıyla tamamladı.


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


Eski mi, Yeni mi?

“Dünyada insanlar dâhil, eskimeyen hiçbir şey yoktur. Daha doğduğumuz andan itibaren ileriye sarıp eskimeye başlarız.”


‘Bağımlılık kötü alışkanlık değil, hastalıktır’

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla geçen hafta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’le bir araya geldik. Dinç’e göre Türkiye’de bağımlılık ya kötü alışkanlık olarak hafife alınıyor ya da sulandırılıyor: “Oysa bağımlılık bir hastalık ve tedavisi şart!”


Basit adımlarla omurga sağlığını koruyun

Son yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.


Yüzde 1’lik dilimden öğrencilere burs

Özel müfredatıyla öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zekâ, robotik kodlama ve yazılım dersleriyle hazırlayan okulda, 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor. Öğrencilere ayrıca kıyafet, kitap desteği ile 3 öğün yemek olanağı sunuluyor. Demirören Medya ve...


Muhteşem göl manzarasının 1 günü time-lapse tekniğiyle kaydedildi

Erzincan'da şehir stresinden uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Dumanlı Tabiat Parkında bulunan göl, time-lapse tekniğiyle kaydedildi.


Yıldız Tilbe konserini peruksuz bitirdi

Yıldız Tilbe önceki akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Deniz Boy'un haberi...


VR etkinliğiyle Mersin’i yeniden keşfettiler

Hem öğretici hem de keyifli etkinliklere imza atan Sayapark Alış Veriş Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, kentin gözde yerlerini VR teknolojisi ile ziyaretçilerini buluşturdu.


Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nde incelemelerde bulundu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 3 bin 921 metre uzunluğunda olan T14 Tüneli'nin son 200 metresinde oluşan bazı çatlaklar ve yüzeysel deformasyonların giderek büyümesi sonucu oluşan kısmi çökmeler ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.


Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı'nın serinliğinde doğayla buluşuyor

Erzincan'daki Dumanlı Tabiat Parkı, şehir stresinden ve bunaltıcı sıcaklardan uzaklaşıp serin bir ortamda doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor.


Saplantılı olduğu kadını pompalı tüfekle öldüren şahıs intihar etti

Eskişehir'de meydana gelen olayda, yaklaşık 2 yıl önce evlenmek istediği fakat reddedilmesi üzerine saplantı haline getirdiği Hatice Usalan'ı pompalı tüfekle vurarak öldüren Necmettin Tepecik, olaydan birkaç saat sonra intihar etmiş halde bulundu.


50 yıllık evli çift, ötanazi ile yaşamlarına son verdi

T24 Dış Haberler Hollanda'da yaşayan ve 50 yıldır mutlu bir evlilikleri olduğu belirtilen Jan ve Els, ötanazi ile yaşamlarına son verdi. 50 yıllık evliliklerinin büyük bir kısmını bir karavanda ve teknede geçiren çiftin, gönüllü olarak son nefeslerini vermelerine 3 gün kala, yaşamlarının son günlerini Hollanda'nın kuzeyindeki Friesland'da güneşli b...


Tatile çıkacaklar dikkat! Hırsızlık olaylarına karşı kritik uyarı: Sakın çöpe atmayın

Tatil döneminde boş kalan evlerde hırsızlık riski artıyor. Türkiye’de evlerde alarm kullanım oranı ise sadece yüzde bir. Peki, tatile çıkarken evlerimizi nasıl daha güvenli hale getirebiliriz?


Buğra Adil Buyrukcu Yaz ishallerine dikkat!

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.


Yüzde 90 hibe desteği ile kendi işini kurdu! Şimdi tonlarca üretim yapıyor, paraya para demiyor

Günümüzde birçok kişi kendi işini yapmak istiyor ancak bu kişilerin çok azı hayallerine ulaşabiliyor. Tokat'ta yaşayan Ali Güner de devlet desteği ile hayalini kurduğu işe kavuştu. Gerekli paranın sadece yüzde 10'u Güner'in cebinden çıktı. Şimdi tonlarca üretim yapıyor..


LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’te

LGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.


Kağıthane'de Beton Mikseri Gelin Arabasının Üzerine Devrildi, Bir Çocuk Hayatını Kaybetti

Kağıthane'de meydana gelen kazada, virajı alamayan bir beton mikseri, düğün konvoyundaki gelin arabasının üzerine devrildi. Kazada, gelin arabasının önünde bekleyen bir çocuk hayatını kaybetti. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve çalışmalar devam ediyor.


Nemrut Kalderası’nın bir yanı kar bir yanı bahar

Zirvesinde dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün yer aldığı Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda iki mevsim bir arada yaşanıyor.


Dulkadiroğlu’nda park ve bahçelerin temizliği

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçelerin temizliği ve bakımını artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye ekipleri, bundan böyle her gün düzenli olarak park ve bahçeleri temizleyecek, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bu hafta BİM aktüel kataloğu içerisinde neler var?

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


LGBTİ+'lardan "ters köşe": Beyoğlu'nda başlaması beklenen Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi'nde başladı

Can Öztürk-T24 2. İstanbul Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi’ndeki Zara’nın önünde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi. Taksim ve İstiklal Caddesi ablukaya alındığı için Onur Yürüyüşü komitesi, polisi şaşırtma amaçlı yürüyüşü Beyoğlu’ndan Kadıköye taşıdı. Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloga...


Kendi çocuklarını dünyaya getirmek yerine koruyucu aile olmayı tercih ettiler

Gülerhan ve Murat Tosun çifti, biyolojik olarak çocuk sahibi olmalarına engel bulunmamasına rağmen koruyucu aile olmayı tercih etti.


Arda Kural yeni işini açıkladı: Evimin bir odasını atölyeye çevirdim, beş yıla zengin olacağım

2000'li yılların başında 'Yerli Leonardo DiCaprio' lakabıyla anılan Arda Kural, uzun süre sağlık sorunlarıyla mücadele etti. Yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakıp kendini toparlayan oyuncu, Uzman Psikolog Esra Ezmeci'nin programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Muğla'daki İztuzu Sahili'nde caretta caretta yuvası sayısı 700'e ulaştı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi.


Kayseri’nin parfüm kokan mahallesi: Erkilet

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kurulan ve içerisinde 15 bin kök lavantanın bulunduğu Erkilet Osmangazi Mahallesi’ndeki Lavanta Bahçesi, hem etrafa verdiği kokuyla hem de görsel güzelliğiyle vatandaşların uğrak yeri oldu.


Türkiye, Yunanistan ve GKRY’e yine geçit vermedi

AYDIN HASAN / ANKARA - Bu konuda son gerilim ise C/S Teliri adlı İtalyan kablo döşeme gemisinin Mısır, İsrail, GKRY ve Yunanistan arasındaki kablo anlaşması çerçevesinde Akdeniz’de yürüttüğü çalışma sırasında yaşandı. GKRY’ye ait Larnaka istasyonu tarafından 23 Haziran’da Teliri’nin faaliyet bölgesiyle ilgili Navtex ilan edildi. MA92-250/24 numaralı duyuruda, Temmuz ayı içinde Doğu Akdeniz’de koordinatları bildirilen geniş bir sahada kablo...


Antalya'da orman yangını

Antalya'da orman yangını Antalya'nın Lara bölgesinde orman yangını çıktı.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Havuzdan enfeksiyon kapma riskine karşı uzmanlardan uyarı

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Babacan çifti 42 günlükken koruyucu ailesi oldukları Miran'ı şefkatle büyütüyor

Tekirdağ'da 3 yıl önce koruyucu aile olmaya karar veren Gülay ve Suat Babacan çifti, 42 günlükken aldıkları Miran'ı sıcak bir yuvaya kavuşturdu.


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


Kadınlar eskimiş ürünleri sanat eserine dönüştürüyor

Rize'de kadınlar eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürdü.


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


Farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizlediler

Bolu'da 2 arkadaş, örnek olması ve farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizledi.


Annesini katlettiğin çocuğuna hangi yüzle bakacaksın

Öğretmen eşi Hatice Çelik’i öldürüp bacanağı Murat Akdöker’i de ağır yaralayan uzman çavuş Gökhan Çelik, izini polise kaybettirdikten sonra yakalandı. Eşinin uzaklaştırma kararı aldırıp boşanmak istediğini söyleyen Çelik, cinayetin bahanesini ifadesinde “Boşanırsak bir daha çocuğumu göremeyeceğim diye korktum” diyerek anlattı.


Lokiról kapta a nevét egy új dinoszauruszfaj

Így nézhetett ki a Lokiceratopsz


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Yavru kargaya bebek gibi bakıyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki Yıldız ailesi, yuvasından düşen ve bakıma ihtiyacı olan yavru kargaya evlerinin bahçesinde bebek gibi bakıyor.