Trending:


Samsun'da şimşekler geceyi aydınlattı

Samsun'da gece saatlerinde etkili olan şimşekler geceyi aydınlattı. Şimşek çakması ile doğa benzersiz yüzünü gösterdi.


Genç kız aldatılınca kafa atıp bıçakladı!

Genç kız aldatılınca kafa atıp bıçakladı! İstanbul Kağıthane Şirintepede meydana gelen olayda iddiaya göre E.K. (17) ile Ömer K. (22) bir süre önce tanışıp sevgili oldu. Ancak Ömer K., E.K.nin yakın arkadaşıyla sosyal medyada konuşmaya başladı. GENÇ KIZ ALDATILDIĞINI ÖĞRENDİ İHAda yer alan habere göre bunu öğrenen E.K., sevgilisi Ömer K. ile buluşm...


Sağlık için bitter çikolata tercihi önemli: “Keyif alırken sağlığınızı koruyun”

Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü'nde, kaliteli ve doğru miktarda çikolata tüketimin önemini vurguladı. Çakaloğlu, sağlıklı bireyler için günde 20-30 gram bitter çikolata tüketiminin makul bir miktar olarak kabul edildiğini söyledi.


Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu

Hatay'da depremde evi ve 2 katlı işyeri yıkılan Fatma Bakır, yeni taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik işyerinde hayata tutunmayı başardı. Azmiyle takdir toplayan Bakır, kendi ayakları üzerinde durarak hayatını sürdürüyor. Depremde zarar gören birçok esnaf farklı ilçelerde işlerine devam ederken, Bakır yeni yerleştiği mahallede yeni bir işyeri açarak hayallerini gerçekleştiriyor. 12 metrekarelik işyerinde erkek ve kadın giyim ürünleri satan Bakır, kazandığı gelirle hayata tutunmaya çalışıyor.


Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni!

Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni! Adanada olay, 4 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Doğankent-Pekmezli Mahallesinde meydana geldi. KADIN AİLESİNİN EVİNE DÖNDÜ DHAda yer alan habere göre eşi Faruk Soyyiğitin (33) psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı T.S., bir süre önce ailesinin evine döndü. TARTIŞMA KA...


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Adana'da çekilen filmlere bir yenisi eklendi: Kum Zambağı seyirci ile buluştu

Adana, cumhuriyet tarihi boyunca, sadece gastronomi turizmi ve tarihi zenginlikleriyle değil, sinema ile de anılan sayılı şehirlerden birisi olarak öne çıkıyor. Adana'da çekilen son sinema filmi Kum Zambağı seyircisiyle buluştu. Peki, Adana'da hangi filmler Adana'da hangi unutulmaz başyapıtlar çekildi? İşte Adana'nın sinema tarihinden öne çıkan filmlerden sadece birkaçı...


Bahçede bulduğu bitkin düşen tilki yavrusunu bakın nasıl besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bir çiftçi, fındık bahçesinde bulduğu bitkin haldeki tilki yavrusunu kendine getirebilmek için su içirmek istedi. Ancak suyu koyacak bir kap bulamayan çiftçi, poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu su ile yavruyu beslemeye çalıştı. Yavru tilki su içmeye çalışırken tekrar yere düştüğünde ise çiftçi yardımcı oldu ve bu anları cep telefonu ile kaydetti.


Tarsus Belediyesi’nden renkli yaz etkinliği

Tarsus Belediyesi’nden renkli yaz etkinliği MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Köyde Hayat Var’ etkinliği, ilk durağı olan Beylice Mahallesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kreş Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlik...


Sopa ve bıçaklarla saldırdılar! Giresun'da düğünde çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü

Giresun'da bir düğünde kadınlar ve erkekler arasında çıkan kavgada ortalık bir anda savaş alanına döndü. Sopalar ve bıçakların kullanıldığı kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi. Kavga anı cep telefonu kameralarına yansıdı.


Su dolu kaplar, serin zeminler ve ıslak havlularla ferahlasınlar

Sıcaktan bunalan kediler, susuzluktan dili dışarıda köpekler ve kaçacak gölgeyi zor bulan kuşlar… Yazın büyük mücadele veren dostlarımıza karşı sorumluluklarımızı nasıl yerine getireceğiz? İlkyardım gerekirse veterineri aramak, hemen serin bir ortama alıp üzerine ıslak havlu koymak ve su içirmek önemli. Ayrıca gölge alanlar sağlamak, her zaman temiz ve taze suya eriştiklerinden emin olmak da gerek.


Tokat'ta düğüne milli maç arası

Tokat'ta bir düğün salonunda yapılan düğünle dünyaevine giren çift, düğünlerine milli maç arası verdi.


Berçelan Yaylası'ndaki buzul gölleri doğaseverlerin gözdesi oldu

Hakkari'de yaz ve kışın bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası'ndaki buzul göllerinin bulunduğu bölge, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla doğaseverlerin gözde rotalarından biri oldu. Bir saati aşkın tırmanışın sonunda Lis Gölü'nün bulunduğu bölgeye ulaşan doğaseverler, burada çevresi karla kaplı olan ve bir bölümünde buz tabakasının bulunduğu gölde hem kano yaptı hem de yüzdü.


Trabzon'daki 'Ters Ev' Arap turistlerin ilgi odağı oldu

Trabzon'da tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirlerinin başını döndüren 'Ters ev' özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye'nin metrekare bakamından en büyük ters evi olan bu ilginç yapı, günlük 500'e yakın Arap turistin ziyaret ettiği bir turistik mekan haline gelmiştir.


Muş’ta Kızılağaç deresinde renkli görüntüler: Kadınlar halı yıkadı, çocuklar yüzdü

Muş'ta kadınlar Kızılağaç deresindeki sodalı suda halı yıkarken, çocuklar da yüzerek suyun tadını çıkardı.


Gece vakti denize girdi, cesedi 4 saat sonra parçalanmış halde bulundu

Kocaeli Kandıra'da arkadaşlarının ikazına rağmen gece saatlerinde denize giren 45 yaşındaki Ferhat Y. bir süre sonra kayboldu. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmasının ardından şahsın cansız bedeni yüzü ve vücudu parçalanmış halde bulundu. Ferhat Y.'nin cansız bedeninin tekne pervanesi çarpması sonucu parçalandığı ihtimali üzerinde duruluyor.


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Pratik zekasını konuşturdu, zamandan ve paradan tasarruf etti

Aydın'da inşaat sektörü ile uğraşan Hayrettin Güven, imalathanesinin yanındaki bahçesini kendi imal ettikleri tekerlekli el sabanı ile işliyor. Pratik zekası ile işini kolaylaştıran Güven, 10 kişinin yapacağı işi yarım saatte bitirdiğini ifade etti.


Gümüşhane'de kazanlar pestil için kaynıyor

Gümüşhane'de kadınlar, dutların olgunlaşmasıyla geleneksel yöntemlerle pestil üretimine başladı.


Dört gencecik kız Türk pop müzik dünyasında fırtınalar estirmişti... Şimdi hepsi başka hayatların kahramanı oldu

Takvimler 2005 yılını gösteriyordu... Dört tane genç kız "Bir" adını verdikleri ilk albümleriyle piyasaya çıktı ve kelimenin tam anlamıyla ortalığı birbirine kattı.


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Rusya'da geleneksel olarak kullanılan tedavi yöntemi Türkiye'de! Buraya gelenler arıyla şifa buluyor

Bursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar daha dinç kalkıyor.


Türk çayının daha önce duymadığınız 10 faydası

Siyah çay, Türkiye'de en çok tüketilen içecekler arasında geliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türk çayının, sağlık için 10 yararını sıraladı.


Kova: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Kova: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Faili meçhul cinayet 19 yıl sonra aydınlatıldı, sevincini "yeniden doğdum" diyerek anlattı

Kastamonu'da 2005 yılında öldürülen şahsın katil zanlıları 19 yıl sonra yakalandı. 2005 yılından beri kardeşinin katil zanlılarını arayan Bahriye Çamyaran Erol, “19 yıl sonra benim zaferim, 19 yıl sonra ben yeniden doğdum. Bu hisler anlatılmaz” dedi.


Kırşehir Merkez'de icradan satılık 3+1 daire!

Kırşehir Merkez'de 3+1 daire icradan satışa sunuluyor.


Sarıkamış'taki Hançerli düzünde kuluçkadan çıkan angutlar uçma aşamasına geldi

Kars'ın Sarıkamış ilçesine yaklaşık iki ay önce gelen angutların yumurtadan çıkan yavruları, beslendikleri Hançerli düzündeki göletlerde uçma aşamasına geldi.


Iğdır’da Kafkas Keleri güneşlenirken görüntülendi

Doğal yaşamın renkli örneklerinden biri olan Kafkas keleri, Iğdır’da öğle güneşinde güneşlenirken görüntülendi.


Dalga yüksekliği 2 metreyi buldu! 'Denize girmeyin' uyarısı geldi

Uzun süredir bölgesel rüzgarların etkili olduğu Samsun'da bugün de rüzgarlı bir hava var. Samsun Valiliği, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre vatandaşları uyararak, 'denize girmeyin' çağrısında bulundu. Yapılan uyarıda, "İlimizde Pazar günü rüzgarın 30 deniz mili hıza ve dalga yüksekliğinin 2 metreye ulaşacağı değerlendirildiğinden; muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek...


Bodrum Art Fair sanatseverleri bekliyor

3-7 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bodrum Art Fair kapılarını sanatseverlere açtı.


Suriyeli sanılmaktan korktu, motosikletine yazdı: 'Artık önümü kesmiyorlar'

Kocaeli'de kağıt toplayıcısı olan Barış İrgen, Suriyeli sanılarak saldırıya uğramaktan korktuğu için motosikletine 'Suriyeli değilim' yazısı yazdı. Bu durum sosyal medyada gündem oldu ve İrgen, işini daha rahat yapabildiğini belirtti.


Ahmet HAKAN Yıldız Sarayı kapılarını açıyor

115 yıldır müze olarak halka açık değildi Yıldız Sarayı. Beş yıldır süren restorasyon çalışmaları büyük ölçüde bitmiş. Saray, 19 Temmuz’da müze olarak açılıyor. Açılıştan önce gittim, gezdim, gördüm. Milli Saraylar İdaresi, harikulade bir çalışma yapmış. Abdülhamid devrinin anılarıyla dopdolu Yıldız Sarayı, en özgün şekilde ortaya çıkmış. Bir devri yeniden yaşamak ve anlamak için Yıldız Sarayı’nı mutlaka gezin, görün.


Artvinli kadın boğacının cesareti festivale damga vurdu

Artvin’de düzenlenen geleneksel boğa güreşi festivalinde kadın boğacı Nezafet Sılacı’nın gösterdiği cesaret ve yetenek büyük ilgi topladı. Sılacı, boğa güreşi sahasında sergilediği performansla hem izleyicilerden hem de diğer boğacılardan büyük övgü aldı.


Ev küçük ama tartışma büyük

ALEYNA SEVİM İstanbul - Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Pandeminin ardından iyice yaygınlaşan ‘tiny house’lar (küçük ev) birçok bölgede valilik kararıyla yıkılmaya başlandı. Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde tiny house’ları kaldırmak için Valilik kararıyla harekete geçen Jandarma ve İl Özel İdare ekipleriyle mülk sahipleri...


Sefer LEVENT Bakmadan girme incelemeden ödeme

MALUM, son dönemde restoran kafe vs işletmelerin fiyatlarını, boş ya da dolu olmasını çok tartışıp duruyoruz.


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.


Kevin Costner Bu filmi yapmak zorundaydım

Dilan Çiçek Deniz’in 77. Cannes Film Festivali’nde Kevin Costner ile buluşması büyük ses getirdi. Deniz, dünyaca ünlü yıldızla Kelebek için röportaj yaptı. Costner, Türkiye’de geçen cuma vizyona giren “Horizon: An American Saga Chapter 1” filmine dair merak edilenleri anlattı.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


(Özel) Dağın başına kurduğu sera, deniz seviyelerine göre 5 kat daha verimli oldu

Bursa'da 900 rakımda kurduğu serada süs bitkileri yetiştiren Mehmet Sakarya, Uludağ'dan eriyen kar suları ile sulama ile 5 kat daha fazla verim elde ediyor.


İstanbul dahil birçok ilden görülmüştü: Gökyüzünde süzülen ışık hüzmesi aslında ne?

Türkiye'nin birçok bölgesinde dün gece saatlerinde görülen ışık hüzmesi merak uyandırdı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Ankara'dan da görülen ışık hüzmesini, vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti. Görülen ışık huzmesinin, meteor sanıldığını söyleyen Uzman Astronom Ersin Kaygısız, ortaya çıkan görüntünün aslında ne olabileceğine dair bilgiler verdi. İşte detaylar...


Çınarlı kubbeli mavi bir limandan arta kalan

Şimdilerde o keşmekeş içinde olamıyor ama geçmişte Ayasofya'nın üst katına çıkıp bir köşeye oturduğunuzda, neredeyse görünür olan bir sessizlik fanusu içinde hikâyelerini fısıldardı size şehir. Yazarların ve şairlerin de İstanbul'u anlatan eserlerinin hep bu fısıltılarla yazıldığına inanmışımdır. Çünkü o büyüyü keşfeden, o saklı büyücüyü bulan anlatabilir ancak İstanbul'u


Çöp evden 5 günde 42 kamyon çöp çıktı!

Bakımevine alınan 5 kişilik aileye sosyal ve psikolojik destek verilecek


Dior ve Armani’ye kayyum

Dünyaca ünlü markalar Dior ve Armani’nin İtalya’daki üretim operasyonlarına, işgücü sömürüsüne izin verdikleri ve teşvik ettikleri şüphesiyle bir yıl süreyle kayyum atandı. 34 sayfalık mahkeme kararında, işçilerin ‘24 saat boyunca çalıştırılması’ amacıyla iş yerinde uyumaya zorlandığı belirtildi. Mahkeme kararında, işçilerin ‘asgari düzeyin altında hijyen ve sağlık koşullarına’ maruz kaldıkları belirtildi.


Samsun'da cadde ve iş yerleri sular altında kaldı

Samsun'da cadde ve iş yerleri sular altında kaldı


Çilekte yeni moda: Kendin topla

Yıllarca tarım firmalarında idarecilik yapan Yılmaz Keleş, çilek yetiştiriciliğine başlayarak vatandaşlara kendi çileklerini toplama imkanı sunuyor.


Sevgi Katkıcı’nın da Metin Akpınar’ın kızı olduğu kesinleşti

Sevgi Katkıcı’nın da Metin Akpınar’ın kızı olduğu kesinleşti


'İnsan yüzlü örümceği' kavanozda besliyor

Antakya ilçesinde yaşayan ve haşere ilaçlama işi yapan Mehmet Şirin, Serinyol Mahallesi'nde bir evin bahçesinde görünümüyle dikkat çeken bir örümceğe rastladı. İnternet üzerinden yaptığı araştırmada bu örümceğin toplumda 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen köşeli yengeç örümceği olduğu fark eden Şirin, hayvanı kavanozun içerisine koyarak böceklerle beslemeye başladı. Görünümüyle dikkat çeken örümcek, Şirin'in sosyal medyada yaptığı paylaşım...


Dünya Güzellerim'in setinde olay çıktı! Bülent Ersoy, yönetmeni dövmek için 6 saat bekledi

Dünya Güzellerim Tatilde programıyla ekrana dönen Bülent Ersoy ile yönetmen arasında kriz çıktı. Tekne çekimlerinde denizden düşen Ersoy, bu anları kayda alınmadığını öğrenenince yönetmeni dövmek için 6 saat boyunca kapının önünde nöbet tuttu. Yönetmen ise kendisini odaya kilitledi.


Devrek’te alışveriş stantları kurulmaya başlandı

Devrek’te yaz sezonu alışveriş stantları kurulmaya başlandı.


Ev sahipleri dikkat bankalar haber bile vermiyor! Her 4 konuttan 1'inde var: '2023'te sadece 600 TL'ydi bu yıl 5.300 TL'

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen; Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ile Elazığ'ı etkileyen deprem sonrası; milyonlarca vatandaş ev ve içerisindeki eşyaları korumak için konut sigortası yaptırdı. Konut sigortası poliçe ücretleri 2023'te ortalama olarak 600 TL'ydi. Fakat bu yıl durum değişti. Fiyatlar 5.300 TL'yi bulurken bazı banka ve sigorta şirketlerinin konuya dair...