TV Video

Trending:


Yasemin Ilıcalı'nın son hali dikkat çekti: Bu yaşta neden silikon?

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Zeynep Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kızı Yasemin Ilıcalı'nın doğum gününü kutladı. Annesine ikizi kadar benzeyen Ilıcalı'nın yüzündeki değişim takipçilerin dikkatinden kaçmadı. "Bu yaşta neden silikon, değişime erken başlamış" gibi yorumlar yapıldı.


Beykoz'da başıboş sokak köpekleri mahalleliyi canından bezdirdi

Sokak köpeklerinin tehlike saçtığını belirten mahalle sakinleri, Beykoz Belediyesi'nin ilgilenmediğini belirterek bu durumun bir an önce çözülmesini istedi.


Tarihi Meram Çay Bahçesi açıldı

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, tarihi yeniden canlandırarak misafirlerine anlar yaşatacak ‘Tarihi Meram Çay Bahçesi' çalışmasını tamamladı. Bölgenin tarihi ve yeşil dokusu korunarak düzenlenen çay bahçesi yeni çehresi ile hizmetlerine başladı.


Gece vakti denize girdi, cesedi 4 saat sonra parçalanmış halde bulundu

Kocaeli Kandıra'da arkadaşlarının ikazına rağmen gece saatlerinde denize giren 45 yaşındaki Ferhat Y. bir süre sonra kayboldu. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmasının ardından şahsın cansız bedeni yüzü ve vücudu parçalanmış halde bulundu. Ferhat Y.'nin cansız bedeninin tekne pervanesi çarpması sonucu parçalandığı ihtimali üzerinde duruluyor.


Uludağ’ın şelalelerine girmek yürek istiyor

Bursalı dağcılar Uludağ'ın gizli kalmış güzellikleri, zirveden dökülen buz gibi şelalelerini görüntüledi.


Türkiye’nin somut olmayan kültürel mirası fotoğraflarla belgelenecek

Bursa UNESCO Derneği tarafından somut olmayan kültürel miras unsurlarına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak hedefiyle düzenlenen 'Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın başvuruları başladı.


Sivas sucuğunun lezzetini bilimsel çalışmayla kanıtladı

Sivas sucuğu kalitesiyle yabancı öğrencileri adeta mest etti. Sosyal medyada paylaşılan videoda Sivas, Kayseri ve Afyonkarahisar'dan alınan sucuklar yabancı öğrencilere tattırıldı, öğrenciler ise hangi ile ait olduğunu bilmeden güzel olan sucuğu seçerken Sivas açık ara önde oldu.


Kocaeli’nin mavi bayraklı plajları tatilcileri bekliyor

Kocaeli'nin 9 mavi bayraklı halk plajı, temiz denizi ve çevresiyle tatilcileri bekliyor.


Sevgi Katkıcı’nın da Metin Akpınar’ın kızı olduğu kesinleşti

Sevgi Katkıcı’nın da Metin Akpınar’ın kızı olduğu kesinleşti


Yaz Mevsimi ve Vicdan Yangını: Ormanlarımız Alev Alev

Yaz mevsimi geldi. Tam da güneşe merhaba demiştik ki, yürek ve vicdan yakıcı orman yangını haberleriyle yeniden sarsılmaya başladık. Evet sevgili okurlarım, oksijen ve yaşam kaynağımız ormanlarımız yine alevler içinde. İçimiz parçalanarak müşahade ediyoruz. Öncelikle Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı'ndaki yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan...


Termometreler 41 dereceyi gördü! Kentte herkes denize koştu

Hava sıcaklığının gün ortasında 41 dereceyi bulduğu Antalya'da nem oranı yüzde 23, deniz suyu sıcaklığı 29,5 derece ölçüldü. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler de Konyaaltı Sahili'ni doldurdu. Sahile gelenlerden bazıları denizde yüzüp, dalış ve kürek sörfü yaparken, bazıları da güneşlenmenin yanı sıra gölgede denizi izlemeyi tercih etti. Çocuklarıyla beraber sahile gelen aileler, denizin içinde oynayıp eğlendi. KAYALIK MANZARASI...


Hitit kraliyet mühründe 'Bunu bozan ölecektir' uyarısı

Kırıkkale'de Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura ve ekibi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan Hitit İmparatorluğu dönemindeki kraliyet ailesinin kullandığı çivi yazılı mührün üzerinde, "Bunu bozan ölecektir" ifadesi dikkat çekiyor. Matsumura, 'Hattuşa'dan kral ve kraliçe buraya bir şeyler göndermiş. Bu da bu şehrin Hattuşa ile kraliyet ailesi arasında yoğun ilişkiler içinde olduğunu gösteriyor.' ifadelerini...


Kadınlar Sıcak Havaya Aldırmadan Ekmek Üretiyor

Mersin'de bir kadın girişimci açtığı dükkanda, sıcak havaya aldırmadan kadın çalışanlarla beraber günlük 900 köy yufkası üretiyor. Kadın girişimci Saliha Karak, dışarıda 30-35 derece olan hava sıcaklığına karşın, ocak başında 45 dereceyi aşan sıcaklıkta çalışan kadınlar, ürettikleri ürünleri hem marketlerde hem de evlere paket servisi yaparak müşterilere hizmet veriyorlar.


Zihnim görmeme izin vermiyormuş!

Bir bilinçaltı uzmanıyla tanıştım. Benim görmemi sağlayabilirmiş. Birkaç hikâye anlattı ama hepsi efsane ve kanıt, tanık yok. Ona göre benim görmemi birlikte sağlayabilirmişiz bilinçaltı çalışmalarıyla. Düşünüyorum da sorunlarımın kör olmamla ilgisi yok...


Su dolu kaplar, serin zeminler ve ıslak havlularla ferahlasınlar

Sıcaktan bunalan kediler, susuzluktan dili dışarıda köpekler ve kaçacak gölgeyi zor bulan kuşlar… Yazın büyük mücadele veren dostlarımıza karşı sorumluluklarımızı nasıl yerine getireceğiz? İlkyardım gerekirse veterineri aramak, hemen serin bir ortama alıp üzerine ıslak havlu koymak ve su içirmek önemli. Ayrıca gölge alanlar sağlamak, her zaman temiz ve taze suya eriştiklerinden emin olmak da gerek.


Bodrum'da Sıla kuyruğu

POP müziğin en sevilen kadın sanatçılarından Sıla, yaz turnesine hız kesmeden devam ediyor.


Geriye gurur kaldı

Büyük hedefler için yürünen yol hep meşakkatlidir. Yolun sarplığı, zorluğu kadar tökezlemeni bekleyeni, bozguncusu, halden bilmezi asıl prangadır ayağına... İşte, gözlerimiz yaşarana kadar bizi gururlandıran, millet olma duygumuzu yüreğimizden taşıran 'Bizim Çocuklar' bu meşakkatli yolun son yolcularıydı. Her şey güzel giderken sırt sıvayan bozgunc...


663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son gün müsabakaları

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son günü, tozkoparan boydaki pehlivanların müsabakalarıyla başladı.


Düğüne gelen ekrana kitlendi! Türk damat ile Hollandalı gelinin milli maç coşkusu

Ankaralı pastacı Mehmet Akif Doğan, 3 yıl önce Bodrum'a tatile gittiğinde Hollandalı bankacı Kim Brakman ile tanıştı. Yaklaşık 2 yıl görüştükten sonra evlenmeye karar veren çift, geçen sene mayıs ayında Hollanda'da kıyılan nikah ile dünyaevine girdi. Hollanda'da yaşayan çift, bu yıl Ankara'da düğün yapmak için Keçiören ilçesindeki bir düğün salonu ile anlaştı. İlginizi Çekebilir Çiftin aylar öncesinde seçtiği tarih, 2024 Avrupa Futbol...


Bir ilki gerçekleştirdi! Kilosu 300 liradan kapış kapış satıyor

Elazığ'da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri tüm Türkiye tarafından beğenilirken, bu sefer yeni tat olan limonlu badem şekerinin üretimi başladı. Türkiye'de sadece Elazığ'da yapılan limonlu badem şekeri, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


3 burç için en kötü senaryo bu hafta başlıyor! Astrolog Dinçer Güner: Venüs Aslan burcunda, yaz aşkları kapıda!

Bu hafta Venüs Aslan burcuna geçiyor. 5 Ağustos'a kadar sürecek bu seyahat 5 burç için yaz aşkıyla tanışmak demek. Ünlü astrolog Dinçer Güner, haftanın gün gün detaylarını paylaştı. Venüs ile Neptün'ün üçgen açısıyla başlayacak yeni haftada romantik ilişkilerin de seyri değişeceğe benziyor. Ay'ın Başak burcundaki seyahati de yeni haftanın gökyüzü olayları arasında olacak ki bu da tutkulu, heyecanlı ve kırılgan bir ilişkiler yumağını birçok...


Sağlık için bitter çikolata tercihi önemli: “Keyif alırken sağlığınızı koruyun”

Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü'nde, kaliteli ve doğru miktarda çikolata tüketimin önemini vurguladı. Çakaloğlu, sağlıklı bireyler için günde 20-30 gram bitter çikolata tüketiminin makul bir miktar olarak kabul edildiğini söyledi.


'Çevrede sahtekar çok, inanmayın' deyip dolandırdı... Mağdur adam soluğu karakolda aldı

Tokat'ta ucuz ev eşyası almak için internet sitesinden alışveriş yapan Talip Atar (45), 30 bin lira dolandırıldı. Atar, "Görüntülü konuşurken telefondaki kişinin eşi de namaz kılıyordu. Bize inandırıcı ve samimi geldiler. Polis olduğunu söyledi. İnandık" dedi.


Van'da Cem Adrian'a çirkin saldırı!

Van’da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nde sahne alan Cem Adrian'ın yüzüne su şişesi fırlatıldı. Adrian, yüzüne sert bir şekilde çarpan su şişesine rağmen konserine ara vermeden devam etti.


Cep telefonuyla geçirilen süreye dikkat! Hemoroid, anal fissür gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor

Tuvalette cep telefonu kullanma alışkanlığı, sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Tuvalette geçirilen süreyi uzatan bu alışkanlık, hemoroid ve anal fissür gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Ayrıca, bakteri ve virüslerin yayılmasına da yol açıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, cep telefonuyla tuvalete girmenin getirdiği tehlikelere dikkat çekiyor.


Alaşehir kültür kenti olma yolunda

Manisa'nın Alaşehir ilçesi İncil'de adı geçen 7 kiliseden birine ev sahipliği yapması ve antik çağlardan bu yana yerleşim bölgesi olması nedeniyle pek çok kültürel zenginliği içinde barındırıyor. Kültür kenti olma yolunda çalışmalarını sürdüren Alaşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında gerek kazı çalışmalarıyla gerekse restorasyon çalışmalarıyla kültürel zenginlikleri günümüze kazandırıyor.


Iğdır Belediyesi şehrin farklı yerlerine yeni ağaçlar dikti

Iğdır Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin çeşitli bölgelerinden kuruyan ağaçların yerine yeni ağaçlar dikildi.


Doğu Anadolu'nun kadim ilçesi Çukurca'da yaşam

Son yıllarda yapılan kültürel ve sportif aktiviteler, farklı etkinlikler ve foto maratonlarla adından sıkça söz ettiren Hakkari'nin Çukurca ilçesi, ziyaretçilerine eşsiz bir görsel zenginlik sunuyor. Tarihi ve doğasının yanı sıra kültürel çeşitliliği ile ön plana çıkan Çukurca, ziyaretçilerine doğal fotoğraf stüdyosu imkanı sağlıyor.


Buğra Adil Buyrukcu Sıvı kaybına karşı önleminizi alın

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi birçok kişinin su ve mineral kaybı sorunuyla karşı karşıya kalmasına neden oldu.


Yüzü insana benziyor! Kavanozda beslemeye başladı

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzu-insana-benziyor-kavanozda-beslemeye-basladi-358946


Spot piyasada elektrik fiyatları (07.07.24)

Spot piyasada elektrik fiyatları (07.07.24) Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 40,3 artarak 1 milyar 578 milyon 914 bin 699 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek saat 19.00-21.00 saatlerinde 3 bin lira, en düşük saat 07.00de 1298 l...


Ev küçük ama tartışma büyük

ALEYNA SEVİM İstanbul - Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Pandeminin ardından iyice yaygınlaşan ‘tiny house’lar (küçük ev) birçok bölgede valilik kararıyla yıkılmaya başlandı. Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde tiny house’ları kaldırmak için Valilik kararıyla harekete geçen Jandarma ve İl Özel İdare ekipleriyle mülk sahipleri...


İnsanlarda merak uyandıran 'insan yüzlü örümceği' kavanozda besliyor

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Şirin, örümceğin zararsız olduğunu ve böcekleri yiyerek neslini devam ettirdiğini belirtti.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Erzurum’da yabani dağ keçileri böyle görüntülendi

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Erzurum-Artvin karayolu üzerinde sarp arazide otlayan yabani dağ keçileri, yoldan geçen vatandaşların ilgisini çekti.


Dalga yüksekliği 2 metreyi buldu! 'Denize girmeyin' uyarısı geldi

Uzun süredir bölgesel rüzgarların etkili olduğu Samsun'da bugün de rüzgarlı bir hava var. Samsun Valiliği, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre vatandaşları uyararak, 'denize girmeyin' çağrısında bulundu. Yapılan uyarıda, "İlimizde Pazar günü rüzgarın 30 deniz mili hıza ve dalga yüksekliğinin 2 metreye ulaşacağı değerlendirildiğinden; muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek...


Sele karşı 'kapan'lı önlem

3 yıl önce 6 kişinin hayatını kaybettiği sel afetinin yaşandığı Rize'de, Asmalıırmak Deresi'ne inşa edilecek ‘sel kapanı'yla ağaç, kök, dal gibi yüzücü odunsu nesneler tutulacak ve olası taşkınların önüne geçilecek.


Rekor kıran sızıntı: 10 milyar şifre yayınlandı

Şifre sızıntısında rekor kıran bir paylaşım gerçekleşti. Bir forumda yayınlanan derleme dosyasında, 10 milyar şifre ifşa edildi. Teknolojinin gündelik hayatımıza hakim olmasıyla beraber artık kişisel verilerimizin güvenliği de son derece kritik hale geldi. Ancak sık sık bilgisayar korsanları tarafından bu verilerimiz tehlikeye giriyor. Ocak ayında ...


Irmak Ünal oyunculuğu bırakıp Bali'ye taşınmıştı! Mesleğini de değiştirdi

Cihan Ünal'ın kızı Irmak Ünal, çocukları Vadi ve Kayla ile birlikte 2021'de Bali'ye yerleşmişti. Oyunculuğu bırakıp kariyerine yoga eğitmeni olarak devam etme kararı alan ünlü isim, Nişantaşı'nda görüntülendi. Irmak Ünal, Bali'deki hayatını anlattı.


Sır cinayet 19 yıl sonra aydınlatıldı

Kastamonu'da 2005 yılında öldürülen Halil Çamyaran'ın katil zanlıları 19 yıl sonra yakalandı. 2005 yılından beri kardeşinin katil zanlılarını arayan Bahriye Çamyaran Erol, “ O sadece kardeşimi öldürmemişti, benim ayaklarımı, annemi, annemin emeklerini, hepimizi öldürmüştü. 19 yıl sonra benim zaferim, 19 yıl sonra ben yeniden doğdum. Bu hisler anlatılmaz” dedi.


Dede mesleği kalaycılığı sürdürebilmek için kendi çabasıyla iş yeri inşa etti

Hatay'da depremlerde iş yerini kaybeden kalaycı ustası, kendi imkanlarıyla inşa ettiği 9 metrekarelik iş yerinde dede mesleğini yaşatmaya devam ediyor.


Zeynep’i öldürüp bavula koyup dere yatağına attılar! 11 yıllık cesetsiz cinayette yeni gelişme

Yeşiloba Mahallesi’ndeki TOKİ evlerinde Zeynep Söğüt ile yaşayan Savaş Sanatma, 23 Aralık 2013’te emniyete giderek nikahsız yaşadığı Zeynep’in kendisi işteyken evi terk ederek gittiğini ve bir daha dönmediğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık, kayıp başvurusu üzerine 31 Aralık 2013’te kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. ‘KIZIM ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR’ Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı da 27 Aralık 2013’te Sarıçam Polis...


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar unutulmadı! Buzlu kokteyl hazırlandı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.


Ucuz ev eşyası almak isterken dolandırıldı

Tokat'ta ucuz ev eşyası almak için internet sitesinden alışveriş yapan Talip Atar (45), 30 bin lira dolandırıldı.


Dinçer Güner Kim daha değerli, kim daha önemli, tartışmayın!

Bu hafta Venüs, Aslan burcuna geçip 5 Ağustos’a kadar burada seyahat edecek. Venüs Aslan’da olduğunda kaygılar veya ego-gurur yüzünden ilişkiler zarara uğrayabilir. Bu en kötü senaryo. Size bir de iyi yönünü söyleyelim; tam da yaz aşkları dönemi başlıyor.


Bangladeş'te sel sularının çekilmemesi yaklaşık 500 bin kişiyi olumsuz etkiledi

Bangladeş'in Sunamganj bölgesinde 3 haftadır sel sularının çekilmemesi, yaklaşık 500 bin kişiyi olumsuz etkiledi.


Sıcaktan bunalanlar doğal kaynak suyunda hem serinliyor hem de yüzmeyi öğreniyor

Bingöl’ün Ilıcalar Beldesi’nde bulunan ve şifalı olduğu ileri sürülen doğal kaynak suyu, hem sıcaktan bunalanların hem de yüzmek isteyen çocukların uğrak noktası haline geldi.


Diyarbakır'da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni kalıntılar bulundu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yürütülen arkeolojik kazıda, içinde 55 mezarın olduğu 1500 yıllık kilise kalıntısının dördüncü sezon kurtarma kazısında 'amfora' ve 'deniz yıldızı' fosili bulundu. Kazı çalışmaları 2026 yılına kadar devam edecek.


4 bin 200 yıl önce yanıp yıkılarak sona erdi, şimdi nedenleri araştırılacak

Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı ve 'Anadolu tarihinin başladığı yer' olarak bilinen Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde bulunan tabletler, özellikle dönemin ticari hayatı hakkında bilgiler veriyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/4-bin-200-yil-once-yanip-yikilarak-sona-erdi-simdi-nedenleri-arastirilacak-359003


Manisa Kula'da orman yangını

Manisa'nın Kula ilçesinde, makilik ve ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.