İş GöRüşMELERINDE HEYECANıN YENMENIN ETKILI YOLLARı!

İş Görüşmelerinde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

İş görüşmeleri kimi zaman iş arayan kişilere zorlayıcı ve stresli anlar yaşatıyor. Özellikle heyecanın kontrolü zaman zaman zor anlar yaşanmasına neden oluyor. Kişilerde meydana gelen heyecan, görüşme sırasında bazen normal olarak değerlendirilse de bazı durumlarda heyecanın korku kaynaklı olması düşüncesi neden olabilir. Bu durumda da iş başvurusu yapan kişilerin korku kaynaklı heyecanı iş alımına engel olabilir.

İş Görüşmelerinizde Bu Hususlara Dikkat!

İş görüşmesine giderken öncelik kötü düşünceleri üstünüzden atmanız gerekiyor. Çünkü kötü düşüncelerle yapılan görüşmelerde karşı tarafa kendinizi tam olarak anlatamazsınız. Bu nedenden dolayı da, iş görüşmesi öncesinde, “beni beğenmezlerse? Beni almazlarsa?” gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın, unutmayın mülakatı yapacak kişiler de sizin gibi insanlar.

Heyecanı attıktan sonra, mülakat sırasında profesyonel olarak iletişim kurmanız işe alım noktasında en önemli hususlar arasında neredeyse en başta geliyor. Şunu unutmayın, saygılı ve profesyonel bir şekilde yapacağınız iletişim sayesinde, yeni bir iş kapısını aralayabilirsiniz.

Bir diğer husus ise iş görüşmesine belirtilen saatteler de gidilmesi. Görüşmeye geç kalmamaya özen gösterin.

Muhakkak kendinize güvenin, bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmaktan kaçının. Mülakat esnasında, çok somurtkan bir şekilde durmayın ve gereksiz yere de gülmeyin.

Gereksiz samimiyetten kaçının, iş görüşmelerine kesinlikle yalnız ve kendisine güvenen bir şekilde gidiniz.

Sorulan soruları sakince düşünerek ve saygı çerçevesinde cevap veriniz. Unutmayın kendine güvenmeyen özgüven eksikliği olan kişilerin iş başvurusunun onaylanma ihtimali oldukça düşüktür.

İş görüşmesinde önce mülakat yapan kişilerin sorularına yanıt verin daha sonra siz kendi beklentilerinizi sıralayınız.

İş görüşmelerinde heyecanınızı kontrol altında tutarak, profesyonel ve kendine güvenen bir izlenim bırakmanız, başarı şansınızı iki katına çıkaracaktır. Bu hususlara dikkat ederek, mülakat görüşmelerinizde daha başarılı olabilirsiniz.

2024-07-02T12:51:30Z dg43tfdfdgfd