İSTANBUL’DA YARıM LITRELIK SU 10 TL OLDU!

Son iki ayda, yarım litrelik pet şişe suyun fiyatı yüzde 100 artarak 10 TL’ye çıktı. Birçok zincir markette, farklı markalara ait sular 10 TL’den satılmaya başlandı. Hatta bazı markaların fiyatları 10,70 TL'yi buluyor. Marketler, akaryakıt istasyonları, büfeler ve simit tezgahlarında su fiyatları benzer şekilde yükseldi. Trafikteki sokak satıcılarında ise pet şişe sular 15 ila 20 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Su Bulmanın Zorluğu

Bazı zincir marketler, 10 TL'nin altındaki su markalarını raflarda bulundurmazken, bazıları ise ucuz su markalarını dolaplara yerleştirmiyor. Bu durum, özellikle yaz aylarında su tüketiminin arttığı dönemde halkın tepkisini çekti. Vatandaşların bazıları, gıda fiyatlarındaki artışlara alıştıklarını belirtirken, bazıları ise Türkiye’deki gıda enflasyonunun açıklanamayacak derecede yüksek olduğunu ifade etti.

İstanbul’da bir üniversite öğrencisi, gün içerisinde suya 30 TL verdiğini belirterek duruma alıştığını söyledi. Kaan Çubuk, "Artık 20 TL’de olsa benim için fark etmiyor. Her geçen gün suyun fiyatı artıyor. Susayınca mecbur almak zorundayız" dedi.

Normalde Fiyatlar Çok Daha Düşüktü

Yarım litrelik pet şişe suya 10 TL verdiğini ifade eden Mustafa Uçak, "Normalde bu sular 1-2 TL arasındaydı. Hava sıcak olunca dışarıdan mecbur su alıyorum" diye konuştu.

Su fiyatlarının yüksek olduğuna değinen Kaan Özdemir, "Enflasyonu en çok etkileyen sektörlerden biri gıda sektörü. Bu içtiğimiz suya da yansıdı. Yarım litrelik pet şişe suyu 10 TL’ye aldım. Dışarda olunca mecbur alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Su fiyatlarına tepki gösteren Rıza Mamak ise "Suyu 10 TL’ye aldım. Normalde 4-5 TL arasında olması lazım. Devletin bunu araştırması lazım. Bu zamları ben benzine, mazota gelen zamlara bağlıyorum. Günde 4-5 tane su içiyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul’da Su Fiyatlarına Dikkat!

İstanbul'da su fiyatlarındaki artış, yaz aylarında su tüketiminin artmasıyla daha da belirgin hale geldi. Vatandaşlar, yüksek su fiyatlarının yaşam standartlarını zorladığını ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirtiyor. Su fiyatlarındaki bu artış, hem günlük yaşamı zorlaştırıyor hem de bütçeleri zorluyor.

4o

2024-07-04T17:30:09Z dg43tfdfdgfd