Haber

Trending:


Saplantılı aşk dehşeti! 2 yıl önceki evlilik teklifini reddeden kadını öldürüp intihar etti

Olay, Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Dinçerler Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, işe gitmek için evinden çıkan ve servis durağına doğru giden 57 yaşındaki Hatice Usalan, yaklaşık 2 yıl önce görüştüğü ve evlilik teklifini reddettiği Necmettin Tepecik'in silahlı saldırısına uğradı. İlginizi Çekebilir Evlenme teklifinin reddedilmesi üstüne saplantılı hale gelen Necmettin Tepecik, Hatice Usalan'a pompalı tüfekle ateş ederek olay...


Meteoroloji haritayı güncelledi! 6 ile uyarı: Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Isparta, Burdur, Sivas, Sinop, Tokat, Van çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği...


Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nde incelemelerde bulundu

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 3 bin 921 metre uzunluğunda olan T14 Tüneli'nin son 200 metresinde oluşan bazı çatlaklar ve yüzeysel deformasyonların giderek büyümesi sonucu oluşan kısmi çökmeler ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.


'Ay lav yu' filmi gerçek oldu: Harita çizilirken unutuldu, 10 yıldır belirsizliğini koruyor

Hatay'ın 2014 yılında büyükşehir olmasıyla birlikte Arsuz ilçesi sınırları içerisinde kalan Büyükdere Mahallesi, çevresindeki mahallelerden farklı bir ilçeye bağlı olarak adeta unutuldu ve İskenderun'un bir mahallesi olarak kalmaya devam etti. 'Ay lav yu' filmindeki Tinne köyünü aratmayan mahallede, 10 yıldır belirsizlik sürüyor.


Eski mi, Yeni mi?

“Dünyada insanlar dâhil, eskimeyen hiçbir şey yoktur. Daha doğduğumuz andan itibaren ileriye sarıp eskimeye başlarız.”


Kadınlar eskimiş ürünleri sanat eserine dönüştürüyor

Rize'de kadınlar eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürdü.


Taze fasulyeden olur mu diye düşünmeyin! Kızartmasının tadı enfes: Patatesi aratmıyor

Taze fasülyeleri akşam yemekleri için kullananlar sağlıklı beslenmenin bir başka yolunu keşfetti. Kızartma yöntemiye fasulyeye bambaşka bir boyut getirildi.


Şişli’de Uluslararası Yoga Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü’nde etkinlik düzenledi. Etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye kasap şefkati

Bayburt'ta bir kasap dükkanında kasap olarak çalışan Murat Çınar isimli vatandaş, sokak hayvanlarına göz gibi bakıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde dükkana gelen kediler Çınar'ın verdiği etleri yiyerek, karınlarını bir güzel doyuruyorlar. Karnını doyurduğu kedinin yavruları olduğunu fark eden Çınar, 'Kirli' ismini verdiği kediyi özenle besliyor.


Bugün 10 ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısındaki bazı illerin aralarında olduğu 10 ilde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Marmara, kuzey Ege kıyıları ve Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.


İstek parça yüzünden düğün kana bulandı, 4 kişi yaralandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir düğünde istek parça yüzünden çıkan kavgada, rastgele kalabalığa pompalı tüfekle ateş açılması sonucu saçmaların isabet ettiği 4 kişi yaralandı. İki grup arasında çıkan tartışmanın büyümesiyle tüfekten çıkan saçmalardan yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.


Antalya’da üzümde bu yıl yüzde yüz rekolte bekleniyor

Geçen yıl çeşitli hastalıklar ve kuraklık nedeniyle istediği rekolteyi elde edemeyen Antalyalı üzüm üreticisi, buna karşılık fiyatların ciddi oranda yükselmesiyle iyi bir yıl geçirmişti. Bu yıl üretimde ciddi artış bekleyen çiftçiler, fiyatların da makul düzeyde artmasını umut ediyor. Üzümü ve pekmezi ile ünlü olan Akseki’de hasat mevsimi yaklaşıyor. Üzüm bağlarında koruklar baş göstermeye başlarken, temmuz ayı içinde erkenci üzümde ürün...


Tunca Nehri’ni kuraklık vurdu: Kontrollü sulamaya geçildi

Edirne’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı sebebiyle yaşanan kuraklıkla birlikte Tunca Nehri, alarm seviyelerine geldi.


Nemrut Kalderası’nın bir yanı kar bir yanı bahar

Zirvesinde dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün yer aldığı Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda iki mevsim bir arada yaşanıyor.


Deprem, stresin tetiklediği deri hastalıklarını ortaya çıkardı

Kahramanmaraş'ta Prof. Dr. Perihan Öztürk, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede yaşayan insanlarda depremin oluşturduğu strese bağlı deri hastalıklarında artış yaşandığını belirtti.


Basit adımlarla omurga sağlığını koruyun

Son yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.


Patlayan boya tüpünün çıkardığı yangın kamerada

Karaman’da patlayan boya tüpünün kuru otları tutuşturarak yangın çıkarması kameraya yansıdı.


17 yaşındaki çocuk öldürmüştü; lise müdür yardımcısı cinayetinde 11 şüpheli adliyede

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde evinden çıkıp arabasına bindiği sırada başından vurularak öldürülen Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç (48) cinayetinde 3 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Cinayeti işleyen D.G.’nin (17) de aralarında bulunduğu 11 kişi, işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk ...


Havuzdan enfeksiyon kapma riskine karşı uzmanlardan uyarı

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Bel Ağrısıyla İlgili Yapılan Keşif, Teşhis ve Tedaviyi Değiştirecek

DÜNYADA ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek.


Babacan çifti 42 günlükken koruyucu ailesi oldukları Miran'ı şefkatle büyütüyor

Tekirdağ'da 3 yıl önce koruyucu aile olmaya karar veren Gülay ve Suat Babacan çifti, 42 günlükken aldıkları Miran'ı sıcak bir yuvaya kavuşturdu.


Gazipaşa Sahilleri duyarsızca kirletiliyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde sahillerin duyarsız ve alkol tüketen kişilerce kirletilmesi, ilçe halkı tarafından tepki görüyor. Sahillerde bırakılan alkol şişeleri ve kırıkları ise insan sağlığını tehdit ediyor.


Bugün son gün! Kiralarda yüzde 25 uygulaması sona eriyor!

Konut kiraları ve yıllık zam oranları, son iki yıldır vatandaşın en büyük sorunu. Daha önce TÜFE 12 aylık ortalamasına göre belirlenen konut kira zamları; yüksek enflasyon döneminde sabitlenmiş, kiracıları korumak için iki yıldır yüzde 25 zam sınırı uygulanmıştı. Uygulama temmuz ayı itibarıyla sona eriyor. Yarından itibaren konut kira zammında Temmuz 2024 itibarıyla yeniden 12 aylık TÜFE ortalaması tavan sınır olacak.


Meryem Uzerli ve Hülya Avşar arasında dikkat çeken diyalog

Meryem Uzerli ve Hülya Avşar arasında dikkat çeken diyalog


Adana'nın keşfedilen gizli cenneti ziyaretçileri büyüledi!

Adana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü içerisinde bulunan ’Nergis Adası’ barındırdığı milyonlarca nergisle güzel görüntüler sunuyor.


Yüzde 1’lik dilimden öğrencilere burs

Özel müfredatıyla öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zekâ, robotik kodlama ve yazılım dersleriyle hazırlayan okulda, 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor. Öğrencilere ayrıca kıyafet, kitap desteği ile 3 öğün yemek olanağı sunuluyor. Demirören Medya ve...


Jamal Thiare'den 90+7'de gelen mucize!


Burulaş ailesi piknikte buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burulaş, çalışanların motivasyonunu arttırmak ve kurum aidiyetini güçlendirmek amacıyla piknik düzenledi. Renkli anların yaşandığı piknikte, Burulaş personeli keyifli bir gün geçirdi.


İkizler: Günlük Burç Yorumları - 30 Haziran

İkizler: 30 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Yuvadan düşen yavru kargaya bebek gibi bakıyorlar

Karlıova ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde geçtiğimiz ay yuvasından düşen yavru karga, duyarlı bir vatandaş tarafından fark edildi. Yavru karga, hayvansever bir vatandaş olan Atilla Yıldız’a teslim edildi. Yavru kargaya bir aydır evlerinin bahçesinde bebek gibi bakan Yıldız ve ailesi, şırınga yardımıyla süt vererek onu besliyor. Yavru karga da Atilla Yıldız’ın hem parmaklarına konuyor hem de omzundan aşağı inmiyor. Bir yavrularını kaybetmişlerdi!...


17 suç kaydı bulunan hırsız yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; 17 suç kaydı bulunan bir kişi yakalandı.


Kartal'da bir dairede tüp patladı

Kartal'da bir dairenin mutfak kısmındaki tüpün patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alırken, 4 katlı apartman tahliye edildi.


Dikkat: Hırsızlar tatil yapmıyor!

MİTHAT YURDAKUL - Tatil dönemiyle birlikte yazlık bölgelere ve memleketlerine gidenlerin, geride bıraktıkları evlerinin güvenli kalması için bazı noktalara dikkat etmeleri önem arz ediyor. Güvenlik şirketi Securitas, tatile çıkarken seyahat planlarına dair kritik bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması, özellikle evin ne zaman boş kalacağına yönelik ipuçlarına yer verilmemesini öneriyor. Sürgü mekanizmalı kilitler kullanmak, garaj ve apartman...


(Özel) Uludağ eteklerinde kurulan alabalık çiftliğinde yetiştirilen balıklar rağbet görüyor

Bursa'da Uludağ'ın güney yamacına kurulan çiftlikte yetiştirilen alabalıklar rağbet görüyor. Bin 300 rakımda buz gibi sularda yetiştirilen taze balıklar müşterilerin beğenisine sunulurken, Uludağ manzarası ise gelenleri mest ediyor.


‘Bağımlılık kötü alışkanlık değil, hastalıktır’

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla geçen hafta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’le bir araya geldik. Dinç’e göre Türkiye’de bağımlılık ya kötü alışkanlık olarak hafife alınıyor ya da sulandırılıyor: “Oysa bağımlılık bir hastalık ve tedavisi şart!”


‘İnsanlığa tüm derdini, kederini unutturan müzik’

Sokaktan geçen arabada, sosyal medya paylaşımlarında, plajlarda en çok onların şarkılarını duyuyoruz. Özellikle bu yıl ‘Şşşt Sessizlik’ (İyi ki Sen) ve ‘Kocam da Kocam’ isimli Roman şarkılar, Gülşen ve Serdar Ortaç gibi dev sanatçıların hitlerinin yerini aldı. Biz de Şenol Evgi ve Romantik Erhan’dan popüler şarkılarının hikâyesini dinledik.


Karadeniz'de 225 bin yunus

5 Karadeniz ülkesinde 225 bin yunusun yaşadığını tespit eden bilim insanları, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna'nın kara sularında üç türe rastladı.


Bozcaada'da denize giren kadın kayboldu; arama çalışmaları sürüyor

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde denize girdikten sonra kaybolan kadının bulunması için çalışma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, Bozcaada'da yaşayan Fügen Er (77), dün öğle saatlerinde denize girmek için adanın güneyinde yer alan Sulubahçe Koyu'na geldi. Bir süre komşularıyla sohbet eden Er, serinlemek için denize girdi. Saatler sonra Er'in denizde...


6 milyon metreküp tarama yapıldı

6 milyon metreküp tarama yapıldı Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, deniz dibi tarama faaliyetinin mekanik veya hidrolik yöntemlerle gerçekleştirildiğine işaret ederek, bu taramalarda, başta balçık olmak üzere kum, çakıl veya kaya gibi yapıları çıkarma ve başka bir yere nakletme işleminin uygulandığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, "Çevrenin,...


Dulkadiroğlu’nda park ve bahçelerin temizliği

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçelerin temizliği ve bakımını artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye ekipleri, bundan böyle her gün düzenli olarak park ve bahçeleri temizleyecek, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.


Dinçer Güner Haftanın kelimesi: Güven

Güvenli ilişkiler kurabileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Bugün hayallerimizle baş başa kalabiliriz, salı zihnimiz çözüm odaklı çalışabilir. Çarşambaysa çok fazla eleştiri alabiliriz.


LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’te

LGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.


Türkiye, Yunanistan ve GKRY’e yine geçit vermedi

AYDIN HASAN / ANKARA - Bu konuda son gerilim ise C/S Teliri adlı İtalyan kablo döşeme gemisinin Mısır, İsrail, GKRY ve Yunanistan arasındaki kablo anlaşması çerçevesinde Akdeniz’de yürüttüğü çalışma sırasında yaşandı. GKRY’ye ait Larnaka istasyonu tarafından 23 Haziran’da Teliri’nin faaliyet bölgesiyle ilgili Navtex ilan edildi. MA92-250/24 numaralı duyuruda, Temmuz ayı içinde Doğu Akdeniz’de koordinatları bildirilen geniş bir sahada kablo...


Zigana Dağı’nın serin sığınağı Limni Gölü ziyaretçilerini bekliyor

Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve tarihin her döneminde zorlu ve önemli bir geçit olan Zigana Dağı'nın eteklerinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor.


Topkapı Sarayı gece turları: Topkapı Sarayı gece turları hangi günler? 2024 Topkapı Sarayı ziyaret saatleri

Topkapı Sarayı, 2024 yılında ziyaretçilerini gece turlarıyla ağırlayacak. Bu eşsiz deneyim, ziyaretçilere sarayın büyülü atmosferini farklı bir perspektiften keşfetme fırsatı sunuyor. Peki, Topkapı Sarayı gece turları hangi günler ve saatler arasında yapılacak? İşte 2024 yılı için Topkapı Sarayı'nın ziyaret saatleri


ALTIN'da düşüş: 30 Haziran 2024 Gram, tam, çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları son dakika hareketliliği ile yakından takip ediliyor. Bugünlerde dalgalı seyrini sürdüren cumhuriyet altın fiyatı 15,677 TL'den işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise bugün saat 15.45 itibariyle 2,326 dolardan güne başladı. Peki, 30 Haziran canlı altın fiyatları ile bugün gram altın ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?


‘Gerçekten Düşe’ sergisi Misi’de sanatseverlerle buluştu

Reha Akçakaya'nın kızılötesi tekniğini kullanarak elde ettiği eserlerinden oluşan ‘Gerçekten Düşe' sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi'nde açıldı.


Evde saç boyamada can sıkar: Saç boyasını kıyafetten çıkarmanın 5 yolu

Saç boyamak için kuaföre gitmeyenlerin alternatifi evdedir. Ancak parlak ve ışıltılı saçlara kavuşmak zordur. Öyle ki evde saçlarınızı kendiniz boyuyorsanız bir de kıyafetlere sıçrama riski vardır. Bu da oldukça can sıkıcıdır. Kıyafetlerden saç boyasını çıkarmak için altın değerinde 5 tüyo var.


Türk gencin intikam planı ülkeyi karıştırdı

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da kendisiyle barışmayan kız arkadaşının telefonunu gasp eden ve kadını utandırmak için özel fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 26 yaşındaki Emir isimli Türk genci ülkeyi resmen karıştırdı.


Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ücretsiz eğitimler veriyor

Elazığ'da yıllardır dövüş sanatlarıyla uğraşan milli antrenör ve hakem Fethi Oruç, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek için Keban ilçesinde kurduğu kulüpte, miniklere yaklaşık 30 yıldır ücretsiz eğitim veriyor.