YUNAN ADALARı GEZI REHBERI

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasıyla giriş hakkı Türk vatandaşlarının buraya olan ilgisini artırdı. Kapıların açıldığı tarihte adaların bir bölümünü yazmıştık. Bu devam yazısında diğer adalara bakacağız.

Bu yaz, vize prosedürleriyle uğraşmadan her biri kendine has özellikler barındıran Yunan adalarının masmavi sularına dalabilir, güneşli plajlarında dinlenebilir ve tarihi dokuyla harmanlanmış sokaklarında keşfe çıkabilirsiniz. Midilli, Sakız, Sisam, Limni, Leros, Kalimnos, Kos, Simi, Rodos, Meis adaları kendine özgü güzellikleri ve atmosferiyle unutulmaz bir tatil vaat ediyor. Türkiye'deki belirli kıyı bölgelerinden deniz yoluyla gelen ziyaretçiler, bu 10 adaya vardıklarında 7 günlük vize başvurusunda bulunabiliyor.

EGE'NİN GİZLİ CENNETİ

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfer sunan Limni, Ege'nin gizli cennetlerinden bir diğeri. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan zengin tarihi ve kültürel mirası ile ziyaretçilerine büyüleyici bir seyahatin kapısını açan ada, eşsiz plajları, turkuaz denizi ve sakin koylarıyla keşfedilmesi gereken yerlerden. Ada üzüm ve zeytin yetiştiriciliği konusunda oldukça meşhur. Çatı yerine doğal görünümlü kayalık bir kubbeye sahip olan Panagia Kakaviotissa Kilisesi, Sigri Köyü ve adanın en büyük şehri unvanına sahip Hephastia Antik Kenti adada mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

EN SAKİNİ LEROS

Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Leros, Yunan adaları arasında belki de en sakin olanı. Sadece 8 bin nüfusa sahip olan ada; kıvrımlı sahil şeridi ve sakin sokaklarıyla huzur arayanların beklentilerini fazlasıyla karşılayan yerlerden. Adanın dini önemini yansıtan mimarisi ve iç tasarımıyla ziyaretçilerini etkileyen Agia Marina Kilisesi, küçük balıkçı köyü olan Panteli ve tepedeli konumuyla gözlerden kaçmayan Leros Kalesi adada mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Vromolithos ve Xirokampos gibi plajlar ise temiz suları ve doğal güzellikleriyle keyifli vakit geçirmek isteyenler için oldukça ideal.

ZENGİN BİR TARİHE SAHİP KALİMNOS

Sünger dalgıçlarının adası' olarak da bilinen Kalimnos; zengin bir tarihe, etkileyici manzaralara ve eşsiz denizcilik geleneklerine sahip en güzel Yunan adalarından biri. Kos ve Leros arasında yer alan bu ada; tarihi ve dini anıtların, geleneksel ürünlerin ve mükemmel plajların harika bir kombinasyonunu oluşturuyor. Pothia, Chrysocheria Kalesi, Diliou Apollo Tapınağı, Kalimnos Arkeoloji Müzesi, Neoclassiko Koleksiyon Binası, Kalimnos Denizcilik Müzesi, Agios Savaş Manastırı ve Papachatzis Sünger Fabrikası adada mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

TÜRKİYE'YE EN YAKIN ADALARDAN BİRİ

Doğal güzellikleri ve altın kumlu plajlarının yanı sıra antik çağlardan kalma tarihi anıtları ve görkemli tarihinin kalıntıları ile Kos Adası, Türkiye'ye en yakın adalardan biri. Modern tıbbın kurucusu Hipokrat'ın doğduğu ve yaşadığı yer olarak bilinen, bize yakın kültürü ve sempatik mimarisi ile sımsıcak ve 'evde gibi' hissetiren ada; sakin, mütevazı ve doğayla baş başa bir Ege tatili geçirmek isteyenler için benzersiz bir destinasyon! 14. yüzyıldan kalan Şövalye Şatosu'ndan Hipokrat Heykeli'ne uzanan derin tarihi; uzunluğu 300 km'yi bulan kumsalları ile doğayı; jet-ski, para-sailing, rüzgar sörfü ile macerayı Kos Adası'nda mutlaka yaşamalısınız.

SÖMBEKİ MUHTEŞEM PLAJLARIYLA ÜNLÜ

Rodos Adası'nın 41 km kuzeyinde bulunan Symi Adası, Yunan adaları içinde romantizmin en yüksek olduğu adalardan biri. Ada, kıyıya dizilmiş rengarenk evleri, hareketli liman bölgesi ve muhteşem plajlarıyla harika bir atmosfere sahip. Sessizliği, sakinliği, huzuru, bozulmamış doğası, eğlenceli aktiviteleri ile bulunduğu coğrafyayı çok güzel özetleyen bir ada burası. Adını deniz tanrısı Poseidon'un eşinden alan ada, Neo-klasik evlerin tablo havası verdiği eşsiz silueti ile misafirlerine unutamayacakları bir tatilin kapısını açarak, masal gibi bir tatil deneyimi için sizleri bekliyor.

2024-07-13T07:04:06Z dg43tfdfdgfd