YENI EVDE ILK BAYRAM

Afet bölgesinde konutları teslim edilen depremzedeler, Kurban Bayramı'nda misafirlerini yeni evlerinde ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında inşa edilen konutların teslimatı devam ediyor. Çekilen kuraların ardından konutları teslim edilen depremzedeler, yeni evlerine alışmaya çalışıyor.

'GÜZEL ANILAR BİRİKTİRECEĞİZ'

Adana'nın Şambayadı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan konuta yerleşen Semine Çoban, bayram öncesi evine kavuşmanın sevincini yaşıyor. 17 Mayıs'ta yeni evine taşındığını anlatan Çoban, 'Şimdi yeni bir hayat kurmaya çalışıyoruz. Burada da güzel anılar biriktirmek istiyoruz' dedi.

'BEKLEDİĞİMİZE DEĞDİ'

Hatay'da da kurayla konutuna kavuşan afetzedeler yeni evlerine yerleşiyor. Evinin anahtarını alan depremzede Hülya Güngör (47), 'Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Cumhurbaşkanı'mızın yaptığı açıklamalarla bir nebze de olsa mutlu oldum, güvendim ve inandım. Sonuç çok güzel oldu. Beklediğime değdi. Çocuklarıma ve sevdiklerime açık bir kapımın, yanan bir ışığımın olması çok güzel bir duygu' diye konuştu.

2024-06-16T05:24:06Z dg43tfdfdgfd