Haber

Trending:


3 günlük yasak kalkınca sahile akın ettiler

Sakarya sahillerinde uygulanan denize giriş yasağı, bugün sona erdi. Güzel havayı fırsat bilen binlerce tatilci, adeta Karasu sahiline akın etti. Cankurtaranlar ise önlemlerini arttırırken tatilciler, deniz ve güneşin tadını çıkardı. Hafta sonunu denizde geçiren Hakan Avcı, “Yasakların kalkması güzel, yasak varsa da girmiyoruz. Bugün deniz güzel ve keyfini çıkartıyoruz” dedi. “10 GÜNDÜR BURADAYIZ, BUGÜN İLK DEFA GİRİYORUZ” 10 gün sonra ilk defa...


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Babacan çifti 42 günlükken koruyucu ailesi oldukları Miran'ı şefkatle büyütüyor

Tekirdağ'da 3 yıl önce koruyucu aile olmaya karar veren Gülay ve Suat Babacan çifti, 42 günlükken aldıkları Miran'ı sıcak bir yuvaya kavuşturdu.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Tunceli'de 83 yaşındaki Şerife nene, bitmeyen enerjisiyle 2 saat halay çekti

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde bir düğüne katılan 83 yaşındaki Şerife Cebeci, 2 saat boyunca halay çekti. Adeta gençlere taş çıkaran Şerife nene, sağlığını 'Ulukale dutu'na bağladı


İstanbul'da vatandaşlar hafta sonu sahil ve parkları tercih etti

İstanbul'da, sıcak havadan bunalanlar, hafta sonu tatilinde serinlemek için sahil ve parklarda vakit geçirdi.


Mahalle ortasında patlatılan el yapımı patlayıcının görüntüleri ortaya çıktı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan el yapımı patlayıcıların gece saatlerinde mahalle içerisinde patlamasıyla vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan olayın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında Mazıdağı ilçe merkezi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, belirlenemeyen bir maddeden yapılan el yapımı patlayıcı, kimliği belirsiz kişiler tarafından Karşıyaka Camisi karşısındaki harabe bir evde patlatıldı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, patlamanın etkisiyle mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay ile ilgili inceleme sürerken olaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.


Sivrihisarlı kadınların ’El Emeği ve Göz Nuru Sergisi’ yoğun ilgi gördü

Eskişehir'de Sivrihisarlı kadınların bir sezon boyunca ürettikleri eserlerin sergilendiği ‘El Emeği ve Göz Nuru Sergisi' davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


'Roseanne' dizisinin yıldız ismi Martin Mull hayatını kaybetti!

ABD'li ünlü oyuncu Martin Mull, gelen son dakika haberlerine göre, uzun süredir mücadele ettiği hastalığına yenik düşerek 80 yaşında hayatını kaybetti.


Kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye kasap şefkati

Bayburt'ta bir kasap dükkanında kasap olarak çalışan Murat Çınar isimli vatandaş, sokak hayvanlarına göz gibi bakıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde dükkana gelen kediler Çınar'ın verdiği etleri yiyerek, karınlarını bir güzel doyuruyorlar. Karnını doyurduğu kedinin yavruları olduğunu fark eden Çınar, 'Kirli' ismini verdiği kediyi özenle besliyor.


Haziran sonunda kar sürprizi yaşandı

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ovit Yaylası'na Haziran ayında kar yağdı.


Arnavutköy’de Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu

Arnavutköy Belediyesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Karaburun Limanı'nda çeşitli yarışmalar düzenledi. Gün boyu devam eden etkinliklere katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Kutlama akşam saatlerinde ünlü grup Koliva konseriyle devam etti.


Göçer ailenin kızı Elif doğduğu yaylada şimdi öğretmenlik hayali kuruyor

Erzincanlı göçer ailenin kızı Elif Beydili, dünyaya geldiği Erzurum'daki Dumlubaba Yaylası'nda bir yandan ailesine destek olup hayvanları otlatıyor, diğer yandan da matematik öğretmeni olmanın hayalini kuruyor.


Kars'ta doğal yaşam

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü göleti sazlığında büyüyen angut yavruları yüzmeye başladı.


Barcelona, Jaden Philogene için servet teklif etti

İspanyol devi Barcelona, Championship ekiplerinden Hull City'de forma giyen Jaden Philogene için resmi teklif yaptı. İşte detaylar...


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


Eski eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşını kaybetti

Elazığ'da eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde 13 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşını kaybetti.


Geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan siyezden yapılan ekmekler, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen siyez buğdayı ile yapılan ekmekler, Türkiye’nin dört bir yanındaki diyabet hastalarından yoğun ilgi görüyor.


Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü

Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise deniz suyunun da çok sıcak olduğunu söyleyerek havanın sıcaklığından yakındı.


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Saros’ta deniz yatağında uyuyakaldı

Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Yayla köyü sahilinde, deniz yatağında uyuyakalan tatilci, yakınlarının uyarısıyla yapılan aramada yaklaşık 2 mil açıkta halen uyurken bulunarak, kıyıya getirildi. Tatilcinin açığa sürüklenme ve kurtarılma anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Hürmetçi Sazlığı'ndaki ziyaretçi merkezi hizmete açılacak

Hürmetçi Sazlığı'ndaki ziyaretçi merkezi hizmete açılacak KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'nin Hacılar ilçesinde doğaseverler ve fotoğrafçılar için yapımına başlanan ziyaretçi merkezindeki çalışmalarda sona gelindi.Kayseri'nin Hacılar ilçesinde bulunan doğa ve fotoğraf sanatçılarının uğrak noktası haline gelen Hürmetçi Sazlığı bölgesinde yerli ve yabancı tu...


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


Dragon Flame kimin atı? Dragon Flame sahibi kim? 98. Gazi Koşusu şampiyonu Dragon Flame kim biniyor? Ganyanı kaç?

Dragon Flame kimin atı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 98. Gazi Koşusu şampiyonu Dragon Flame oldu. Jokey Akın Sözen'in bindiği Dragon Flame 12.30 ganyanla Gazi şampiyonu oldu. Dragon Flame sahibi kim?


İzmir'de bir restoranda patlama meydana geldi, 5 kişi öldü

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi.


Lokiról kapta a nevét egy új dinoszauruszfaj

Így nézhetett ki a Lokiceratopsz


Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


22. İstanbul Onur Yürüyüşü Bağdat Caddesi'ne taşındı, LGBTİ+lar ellerinde gökkuşağı bayraklarıyla yürüdü

Taksim'de yapılması beklenen Onur Yürüyüşü, Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirildi.


Mimar Sinan ekolünün Ankara’daki tek örneği olan Cenab-ı Ahmet Paşa Camii’nde 5 asırdır ezan sesi yükseliyor

Klasik Osmanlı Mimarisinin Ankara'daki tek temsilcisi olan Cenab-ı Ahmet Paşa Camii'nde 5 asırdır ezan sesi yükselmeye devam ediyor.


Kayseri’nin parfüm kokan mahallesi: Erkilet

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kurulan ve içerisinde 15 bin kök lavantanın bulunduğu Erkilet Osmangazi Mahallesi’ndeki Lavanta Bahçesi, hem etrafa verdiği kokuyla hem de görsel güzelliğiyle vatandaşların uğrak yeri oldu.


Artvin Ziraat Odası Başkanı: Sahte bal satanlara karşı önlem alınmalı

Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, piyasada satılan sahte ballara karşı tüketicileri uyardı. Portakal, bal yemek isteyen kişilerin en az 500 lirayı gözden çıkarması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Artvin Arıcılar Birliği Arı Teknikeri Rahime Özçelik de sahte bal satışı yapanlara karşı daha caydırıcı önlemler alınmasını istedi. Artvin bölgesinin endemik türleri açısından zengin olduğunu vurgulayan Özçelik, Artvin'de üretilen balların dünyaca en iyi ve en kaliteli ballar olduğunu söyledi. Gıda üzerinde oynanan oyunlara karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirten Özçelik, hükümet ve devletten bu konuda destek beklediklerini ifade etti.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Pamukkale'de jandarma, "Hazal" ve "Yankı" adı verilen atlarla devriye görevine başladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de görevli atlı jandarma timi, turistlerin huzurlu ve güvenli vakit geçirmeleri için mesai harcıyor.


Cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için tuvaletleri temizlediler

Bolu’da 2 arkadaş, cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için ellerine aldıkları temizlik malzemeleri ile kirli olan tuvaletleri temizledi.


Son dakika: Paris sendromu nedir, neden olur? Paris sendromundan en çok hangi ülkeden gelen turistler etkilenmektedir?

Paris'e ilk kez gelen turistlerin yaşadıkları hayal kırıklığı sonucu baş dönmesi, kusma, halsizlik şeklinde görülen ve Paris Sendromu adı verilen durumdan en çok hangi ülkeden gelen turistler etkilenmektedir?


Muğla'daki İztuzu Sahili'nde caretta caretta yuvası sayısı 700'e ulaştı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi.


‘Trans Erkek/Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekolojik Kontrollerin Neresinde?’

“Trans Erkek / Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde? Araştırması” raporunu hazırlayan Kapsama Alanı ekibinden Baran, kadın doğum poliklinikleri ve jinekoloji alanının cis-heteroseksist patriyarkal oluşunu; araştırmaya katılımcılarının cinsiyet uyum süreci kapsamında neler yaptığını; jinekoloğa hiç gitmeme oranının bu kadar yüksek olmasının sebeplerini; jinekolojik muayeneye gitme ve hazırlık sürecinde neler olduğunu; jinekolojik muayeneye giden katılımcıların muayenelerde yaşadıkları sorunları; cinsel yolla aktarılabilen enfeksiyonlara dair katılımcıların bilgisini; jinekolojik muayenelerde veya anonim test merkezlerinde yaşanılan herhangi bir ayrımcılığı şikayet etmek için başvurulabilecek mekanizmaları; trans kapsayıcı jinekolojik muayeneyi ve trans erkek, trans maskülen ve nonbinarylerin öz örgütlenmelerinin olmayışının sağlık hakkına erişimde yarattığı engelleri anlattı. Araştırma Raporu: https://drive.google.com/file/d/1iEvkNhh9KwERhccDSGg-TK63EsfJtT-6/view Kapsama Alanı: https://www.instagram.com/kapsamaalanii/


Yaylalarda kaçak yapılar yıkılıyor

Yaylalarda kaçak yapılar yıkılıyor TRABZON,(DHA)- TRABZON'da Sultan Murat, Öküzlü, Mavreyas, Yurt ve Eğrisu yaylaları olmak üzere birçok yaylada kaçak yapılar yıkıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği'nin yaylalarda izinsiz açılan ev yerlerinin kapatılması ve yapımına başlanılan kaçak yapıların yıkılma kararının hayata geçirilmesine ...


Kendi çocuklarını dünyaya getirmek yerine koruyucu aile olmayı tercih ettiler

Gülerhan ve Murat Tosun çifti, biyolojik olarak çocuk sahibi olmalarına engel bulunmamasına rağmen koruyucu aile olmayı tercih etti.


Bodrum Gölköy su isale hattı arızası giderildi

Bodrum yarımadasının içme ve kullanma suyunun sağlandığı ana Gölköy mevkiindeki ana isale hattında yaşanan arıza Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekiplerinin sabaha kadar gerçekleştirdikleri çalışma sonrası tekrar su akışı başladı.


Kuaförlüğü bırakıp keçi yetiştiriciliğine başlayan kadın sürü sahibi oldu

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde kuaförlüğü bırakıp 5 yıldır Halep keçisi yetiştiren Kezban Ayyer, haftanın 7 günü hayvanlarıyla ilgileniyor.


Antalya’da sokak hayvanlarına klimalı konfor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez Kirişçiler Mahallesi'nde hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, yaz sıcaklarında can dostların korunması için çeşitli önlemler alıyor. Kedi ve köpekler, sıcak günlerde konforlu ve korunaklı alanlarda yaşamlarını sürdürüyor.


Evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan kadın yakalandı

Kayseri'de bir kadın, evlilik vaadiyle bir kişiyi dolandırarak altın, elbise ve nakit para aldı. 39 ayrı suç kaydı bulunan kadın, polis tarafından yakalandı.


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Seyhan Belediyesi ücretsiz yaz kursları başladı

Seyhan Belediyesi’nin, yaz tatilinin daha verimli ve eğlenceli geçmesi amacıyla planladığı yaz kursları Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Dışarıda çok az insanın kendi imkanlarıyla alabileceği, toplumda gençler arasında fırsat eşitliği oluşturmak adına düzenlenen ücretsiz kurslar hafta içi her gün yoğun katılım ile gerçekleşiyor.


Yıldız Tilbe konserini peruksuz bitirdi

Yıldız Tilbe önceki akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Deniz Boy'un haberi...


Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

Kağıthane'de virajı alamayan beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere konvoyun önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkıştı.


Muhteşem göl manzarasının 1 günü time-lapse tekniğiyle kaydedildi

Erzincan'da şehir stresinden uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Dumanlı Tabiat Parkında bulunan göl, time-lapse tekniğiyle kaydedildi.