Haber

Trending:


Samsung Galaxy S24 FE’nin özellikleri ve başlangıç fiyatı belli oldu

Samsung Galaxy S24 FE'nin özellikleri belli oldu. Peki fiyatı ne kadar?


Kilosu 25 TL'ye düşen 'Denizin kuru fasulyesi' için kuyruk oluştu

Rize'de bir balıkçı, istavritin kilogram fiyatını kampanya yaparak 25 TL'ye indirdi. Tezgahında uzun kuyruklar oluşan balıkçı esnafı ise satışlardan memnun olduğunu söyledi.


Çift terapistleri cevapladı: Bir kez aldatan bir daha aldatır mı?

Sizi aldatan birine bir kere daha şans vermeyi düşünüyorsunuz ama ona bir daha eskisi gibi güvenebilecek misiniz? Çift terapistleri bazı davranışların, partnerinizin aynı hatayı bir daha yapmayacağını gösterdiğini öne sürüyor. "Bir kez aldatan yine aldatır" sözüne inananlardansanız bu 5 işaret ilişkinizin geleceği hakkında size ipucu verebilir.


Ramazan ayında pideye yoğun ilgi

Zonguldak’ta Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar, Ramazan pidesi almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


İntihar etmek için çıktığı üst geçitten düştü, o onlar kamerada

Antalya'nın Alanya ilçesinde intihar teşebbüsü için köprüye çıkan bir kişi, tutunduğu korkuluklarda daha fazla dayanamayıp aşağı düştü. Ağır yaralanan genç, cep telefonları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırılan genç hakkında inceleme başlatıldı.


Prenses Kate Middleton Alışveriş Yaparken Görüntülendi

Prenses Kate Middleton'ın öldüğü iddialarına rağmen, eşi Prens William ile birlikte İngiltere'deki bir kasabada alışveriş yaparken görüntülendiği ortaya çıktı. İngiliz Kraliyet Ailesi'nden beklenen büyük açıklamanın ne olacağı merak konusu olurken, Middleton'ın sağlık sorunları olduğu ve hatta hayatını kaybettiği iddiaları da gündeme gelmişti.


Muş’ta tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 85 kişi kurtarıldı

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Hasköy-Mutki karayolunda mahsur kalan yaklaşık 85 kişi, 5 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.


Yeni çehresine kavuşan Erdemli Vadisi misafirlerini bekliyor

Kayseri Valiliğince yürütülen projeyle turizme kazandırılan Erdemli Vadisi, keşfedilmeyi bekliyor.


Alanya’da Şehitlik Alanı ve Anıt Projesi’nin temeli törenle atıldı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in projelerinden olan ve Büyükhasbahçe Mahallesi Bektaş Caddesi'nde inşa edilecek Şehitlik Alanı ve Anıt Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Atalık tohumla üretilen kerevizlere büyük ilgi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Emcelli Mahallesi'nde yıllardır dedesinden kalan ata tohumu olan kereviz ile doğal ürün alan üretici Hüseyin Karcı, kerevizlerin özellikle lezzetinden dolayı oldukça fazla ilgi gördüğünü söyledi.


"Galler Prensesi Kate, hafta sonu eşi Prens William ile bir çiftlik dükkanında görüldü" iddiası

Galler Prensi William ve eşi Prenses Kate Middleton'ın çocuklarının katıldığı bir spor müsabakasını izledikleri iddia edildi


İntihar teşebbüsü sırasında düşen genç ağır yaralandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde intihar teşebbüsü için köprüye çıkan bir genç, tutunduğu korkuluklarda daha fazla dayanamayarak düştü. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Üç hisseye kredili işlem yasağı

Üç hisseye kredili işlem yasağı Borsa İstanbul, üç hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığın duyurdu. Borsa İstanbuldan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformunu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) kararı uyarınca devreye alınan VBTS kapsamında Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret, Imas Makina Sanayi ve Jantsa Jant Sanayi ...


Apart otelde uyuşturucuyla yakalanan genç kadın tutuklandı

Samsun'da apart otelde uyuşturucu madde ve hassas teraziyle yakalanan 20 yaşındaki kadın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, apart otelde uyuşturucu sattığı bilgisine ulaştığı D.N.A.'yı takibe aldı. Genç kadın yapılan aramada 15,92 gram metamfetamin, 1 adet sentetik ecza ve 1 adet hassas terazi ile yakalandı. Tutuklanan D.N.A. cezaevine gönderildi.


Giardiasis Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

giardiasis, giardia lamblia adlı bir parazitin neden olduğu ince bağırsak enfeksiyonudur. sulu ishal, yağlı ve kokan dışkı, yorgunluk, bulantı, iştahsızlık, karın krampları ve kilo kaybı gibi belirtilere yol açabilir. enfeksiyon, kirli su, gıda, kişisel temas veya hijyenik olmayan koşullar yoluyla bulaşabilir. tedavi için antiparaziter ilaçlar kullanılabilir. doktorunuza teşhis, tedavi ve önleme yöntemleri hakkında sorular sorun.


Sibel Berkem Muhtar Ege bölgesinin en sevilen bayram tatlılarından; zeytinyağlı kıtır kalburabastı tatlısı …

Ege’de kalburabastı çok seviliyor ve hemen hemen her bayramda bayram tatlısı olarak hazırlanıyor. Bayram tatlısı olarak evlerde ya kalburabastı ya el açması baklava ikram edilir. Çoğu evde de her ikisi birden olur. Üç gün boyunca süren bayram ziyaretlerinde bol sohbet eşliğinde yenen kalburabastı ile bayram daha bir şenlenir. Bu yıl pandemi nedeni ile çekirdek ailemizle kutlayabileceğimiz bayramda tatlı olarak benim tercihim kalburabastı olacak.


Skandalı temizlemek küçük Louis'ye düştü! Aile, büyük günde falso vermemek için plan kuruyor

İngiliz kraliyet ailesi bundan dört yıl önce yani 2020 yılının ocak ayının ilk günlerinde beklenmedik bir gelişmeyle tüm dünya gündemini işgal etmişti. O sırada bunun nedeni, Prens Harry ile karısı Meghan Markle'ın kıdemli aile üyeliğinden ayrılıp görevlerini bırakacaklarını açıklamasıydı. Çift, tam da yılın ilk ayının ilk günlerinde yapmıştı bu açıklamayı.


3 saat 15 dakikada pompalı tüfek ve bıçakla 8 kişiyi yaraladı

"Arkadaşlarımızın 4 tanesi yaralanıyor. Buradan gittikten sonra 4 kişiyi daha yaralıyor. Can güvenliğimiz yok"


Bir ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Hakkari'de yoğun kar yağışı ve yağmur nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.


Bu Ramazan balıkçıların yüzü gülüyor

SAMSUN (İHA) – Geçen yıllardaki Ramazan aylarına göre bu Ramazan ayında balığa rağbet oldukça fazla.


Erkek egemen makine sektöründe öncü kadınlar

AB destekli proje kapsamında makine sektörünün kadınlarla geleceğe taşınması amaçlanıyor. Projede öğretmenlik yapan Derya Şenyerli “Bu mesleğe ilişkin toplumsal cinsiyet algısı nedeniyle bizim gibi alanlarda kadınlar yetkinliklerini kanıtlamak için daha fazla çaba sarf etmek zorunda kalabiliyor” diyor. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut da “Kadınların başarısı barış, demokrasi, adalet ve refah için kritik öneme sahip....


Sertaç Virancık Tarihi Yarımada'daki üç köfteciden hangisini beğendim?

Bu hafta Eminönü’ndeydim. Biri Sirkeci’de olmak üzere 3 mekanda köftelerin tadına baktım. Üçü de birbirinden farklı köfteler. Şimdiden söyleyeyim. Sadece birini beğendim. Yazıma geçmeden önce ise bir konuya açıklık getireyim. Bazı okuyucularım ve mekan sahipleri bana serzenişte bulunuyorlar, beğenmediğimi yazıyorum diye. Beni bilen bilir. Bir kaç mekanda yemeğin görüntüsünden ya da tadına baktıktan sonra beğenmezsem bırakıyorum. Bunu da hem...


Gizem büyüyor… Galler Prensesi Kate nerede?

İngiltere'de Galler Prensesi Kate Middleton'ın nerede olduğuna dair iddiaların sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. Ameliyatının ardından haftalardır ortada olmayan prenses hakkında saraydan bir açıklama bekleniyor. Yakınları, açıklamayı bizzat yapacağını söyledi.


Dokuma’da 74 Otel ve DokumaPark Spor Salonu hizmete girdi

Dokuma Fabrikası’nda müze temasıyla tasarlanan 74 Otel ve DokumaPark Spor Salonu törenle hizmete açıldı.


Garantiden tahsili gecikmiş alacak portföyleri satışı

Garantiden tahsili gecikmiş alacak portföyleri satışı Türkiye Garanti Bankası, tahsili geçikmiş alacak portföylerini sattığını açıkladı. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, bankanın takipteki krediler portföyünde yer alan ve toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 30 Ocak 2024 tarihi itibarı ile 531 milyon 835 bin 897 lira...


Hakkari'de okullara 'kar' tatili

İl genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.


Son Reha Erdem başyapıtı: Derin Anadolu'da yaşam kavgası

Has sinefillere sesleniyorum: Lütfen bu tür filmlere biraz daha ilgi gösterin


Her çocuğun ailesinden duyması gereken 10 şey

Çocukluktan gelen izler, bireylerin ilişkilerinden, kariyerlerine zorluklarla başa çıkma ve sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapma becerilerine kadar her şeyi etkileyecektir. İşte çocukların anne babalarından duyması gereken cümleler...


Tarihi Beyazıt Kulesi’ne Türk Bayrağı yansıtıldı

Tarihi Beyazıt Kulesi’ne 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde ışık boyama tekniği ile Türk bayrağı yansıtıldı.


Kayalıklara düşen yamaç paraşütündeki akademisyen öldü

Kayalıklara düşen yamaç paraşütündeki akademisyen öldü Şevki MORALI/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Edremit ilçesinde yamaç paraşütüyle kayalıklara düşen akademisyen Mehmet Faik Şenergin (57), hayatını kaybetti.Olay, Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'nde meydana geldi. Yamaç paraşütü ile uçuş yapan, Balıkesir Üniversitesi Meslek Y...


Altın fiyatları kritik tarihe odaklandı! Yeni rekor geliyor, son alım fırsatı

Altın fiyatlarında son dakika... Altın fiyatları rekorlar sonrası yerini kar satışlarına bıraktı. Ons altın fiyatı bu hafta açıklanacak Fed faiz kararına odaklandı. Peki altın gram fiyatı seyri ne olacak? Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş, o günü işaret ederek alım fırsatını duyurdu. Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi. İşte tüm detaylar...


İlkbaharın habercisi leylekler Kütahya'da konakladı

İlkbahar mevsiminin yaklaşmasıyla göç eden leylekler, Kütahya’nın Domaniç ilçesindeki arazilerde konakladı.


Erkek kimliğiyle ilk filmi hazır

Erkek kimliğiyle ilk filmi hazır Elliot Page, geçtiğimiz günlerde yeni filmi Close to Younun Londradaki galasına katıldı. 37 yaşındaki Page, kendi yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği filmde başrolü de üstlendi. Bu, ünlü oyuncunun 2017den bu yana rol aldığı ilk film olma özelliğini taşıyor. Page, cinsiyet değiştirdikten sonra 2020de yeni kimliğini a...


Kalp yetmezliği olan bebek ambulans uçakla Eskişehir’e sevk edildi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp yetmezliği olan yeni doğan bebek, ambulans uçakla Eskişehir'e sevk edildi.


Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü’nde geleneksel iftar yemeği

Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü, iftar programını düzenledi. Kurum çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, duygu yüklü anlara sahne oldu.


Çikolata severlere kötü haber! Kakao tarihi zirvesini gördü

New York borsasında kakao fiyatları, tüketicilerin çikolata maliyetlerini artırması ve Batı Afrika'daki üretimin azalmasıyla üç aydan kısa bir sürede ikiye katlandı.


Doktordan uyarı: Emziren anneler oruç tutmadan önce doktoruna danışmalı

Emziren annelerin oruç tutmasının, anne sağlığı ve bebeğin beslenmesi açısından dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu, “Emzirirken oruç tutmaya uzun süreli açlığın anne sütüne etkisi, bebeğin beslenme düzeni ve annenin kendi beslenme ihtiyaçları gibi faktörler göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. Her anne ve bebeğin durumu farklı olduğundan, oruç tutmadan önce...


Bayram tatilinde gidilebilecek 10 rota

Bayram tatiline kısa bir süre kala çoğu kişinin aklında ''Bayramda nereye gitsek?'' sorusu yer alıyor. İşte akıldaki soruları giderici doğal güzellikleriyle, tarihi yerleriyle meşhur birbirinden güzel rotalar derlendi. İşte, bayram tatilinde gidilebilecek 10 rota:


İtalya'da bir ilkokulun Ramazan Bayramı'nı tatil ilan etmesi krize neden oldu

İtalya'da bir ilkokulun Ramazan Bayramı'nı tatil ilan etmesi tartışmalara neden oldu.


Bakan Uraloğlu: “İstanbul Havalimanı metrolarında, metrolarda ilk defa kullanılan demiryolu hat altyapı sistemini kullandık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı metrolarında İstanbul'da ve Türkiye'de, metrolarda ilk defa kullanılan demiryolu hat altyapı sistemini kullandık. Beton fabrikasında özel olarak üretilen beton plaklar hassas bir şekilde tünele yerleştirildi” dedi.


Sertaç Virancık Lezzetli ‘Şırdan’ın 3 adresi

Adana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve...


El Salvadorlu Mena ailesi geleneksel heykeltıraşlığa yeni bakış açısı sunuyor

El Salvador'un başkenti San Salvador'da faaliyet gösteren Mena ailesi üyeleri, nesiller boyunca figür ve mezar taşı heykeltıraşlığı alanında önemli çalışmalara imza atıyor.


Emel Müftüoğlu'ndan Sezen Aksu paylaşımı! Bileğindeki hasta künyesi dikkat çekti

Seslendirdiği 'Hovarda', 'Gönülden Gönüle', 'Gel Günaha Girelim' ve 'Eğlenilecek Kızlar Evlenilecek Kızlar' gibi parçalarla bir döneme damga vuran ünlü şarkıcı Emel Müftüoğlu, sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Müftüoğlu, Instagram’da ‘Minik Serçe’ lakaplı ünlü şarkıcı Sezen Aksu’nun fotoğrafına yer verdi. Sezen Aksu’nun bileğindeki hasta künyesi sevenlerini endişelendirdi.


Şüpheli şahsın üzerinde esrar ve metamfetamin ele geçirildi

Tekirdağ’da jandarma ekiplerinin şüphe üzerine arama yaptığı şahsın üzerinde esrar ve metamfetamin maddesi ele geçirildi.


Turgutlu’da çocuk kültür sanat merkezinin ikincisi açıldı

Turgutlu Belediyesi, okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını ücretsiz verilerek Türkiye’de bir ilke imza attığı çocuk kültür sanat merkezinin ikincisini Albayrak Mahallesi’ne kazandırdı.


Bir bacağı kesilen İbrahim tedavi olabilmek için saatlerce yol gidiyor

Yakalandığı kemik kanseri rahatsızlığı nedeniyle bir bacağı kesilen yabancı uyruklu çocuk, diğer bacağının kurtarılabilmesi için zorlu bir tedavi süreci yaşıyor. Saatlerce yolculuk yaparak hastaneye gidip gelen çocuk, tedavisine ağabeyiyle birlikte yaşadıkları Denizli’de devam etmek istiyor.


Van'ın güzellikleri havadan fotoğraflandı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Van'ın tarihi ve doğal güzellikleri helikopterden fotoğraflandı. Fotoğrafta Van Kalesi, Van Gölü ve Süphan Dağı görülüyor.


1 yemek kaşığı yetiyor! Şişkinlik kabusunuz olmasın, deneyin farkı görün

Karın şişkinliğinin başlıca sebepleri kabızlık, hazımsızlık, enfeksiyon ve ince bağırsakta bakteri üremesidir. Gıda intoleransı, gazlı içecekler ve gıdaları öğütmeden yemek de karın şişkinliğine neden olabilir. Sindirim sorunu yaşayanlarda zehirli madde ve atıklar birikirse çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. İşte, şişkinlik sorununu ortadan kaldırmak için en etkili bağırsak boşaltma kürü tarifi…


Duygusal zekanın gelişmesi neden önemli?

Hayatında akademik olarak önemli başarılara imza atan birçok insan, kişisel ve sosyal yaşamında aynı çıtayı yakalayamayabiliyor.


"Aferin kız Bahar"

"Aferin kız Bahar" SHOW TVnin, MF Yapım imzalı dizisi Bahar: Uyanmaya Hazır Mısın?ın 6ncı bölümünden yeni bir tanıtım daha yayınlandı. Haftalık reytinglerde de adını zirveye yazdıran diziden yayınlanan yeni tanıtım, karakterlerin arasındaki dinamiklerin değişeceğine dair ipuçları verdi. Tanıtımda; Evren ve Çağlanın tanışma sahnesi dikkat çekerken, ...