Trending:


Özel birey anneleri hem meslek öğreniyor hem de çocuklarıyla hoşça vakit geçiriyor

Kastamonu Üniversitesi'nde hayata geçirilen proje sayesinde özel birey anneleri, hem atölyelerde meslek öğreniyor hem de çocuklarıyla hoşça vakit geçiriyor.


Yaşlı kadın tavukları için çıktığı çatıda mahsur kaldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde tavuk beslemek için çıktığı çatıda ayağı burkularak düşen yaşlı kadının imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Düşmenin etkisiyle kolu ve ayağı incinen yaşlı kadın, itfaiye ekipleri tarafından çatıdan indirildi.


Aileler dikkat: “Çocuklarınızın omurga duruşunu kontrol edin”

Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Ersoy, skolyoz hastalığı ile ilgili verdiği bilgilerde ailelerin çocuklarının omurga gelişimini zaman zaman kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.


Annesini öldüren üvey babasını katletti

Kütahya'da Ünal Koçer (53) tartıştığı eşi Sevgi Koçer’i (48) pompalı tüfekle öldürdü. Bu sırada evde olan Mert Furkan Şenol ise annesinin öldüğünü görünce tabancayla üvey babası Ünal Koçer’e ateş ederek öldürdü.


Meram Belediyesi estetik ve konforlu parklar için aralıksız çalışıyor

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, ilçenin dört bir yanında bulunan park, bahçe, yeşil alan ve mesire alanlarında bulunan oyun-spor grupları, park yolları, banklar ile kameriyelerin bakım onarımını için yoğun bir mesaiyle çalışıyor. Başkan Mustafa Kavuş, parkların estetik ve konforu ile Meram'ın bu noktada en iyi hizmeti alması için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.


Sıcaktan bunalan hayvanlara fıskiye ve gölgeli destek

Konya’nın Karatay ilçesinde yer alan Hayvanat Bahçesi’nde hayvanları sıcaklardan korumak isteyen yetkililer, hayvanların konforunu sağlamak amacıyla farklı serinletme yöntemleri uyguluyor.


Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırılar gündüz ortaya çıktı

Antalya'nın Serik ilçesinde Suriyeli sığınmacılara yönelik gerçekleştirilen saldırıların zararı gündüz saatlerinde görüntülendi.


Güney Asya ve Hindistanın küresel gıda ve tarımsal tüketimdeki payı artacak

Güney Asya ve Hindistanın küresel gıda ve tarımsal tüketimdeki payı artacak Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO), bu yıl 20incisi hazırlanan ve 2024-2033 yıllarını kapsayan Tarımsal Görünüm raporu yayımlandı. Buna göre, son 20 yılda özellikle düşük ve orta gelirli ekonomilerdeki nüfus ve ...


UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Harran'da kilise yapısı ortaya çıkarılıyor

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarıyla 5. yüzyıla ait kilise kalıntıları ortaya çıkarıldı.


Tuvalette bulduğu 10 bin lirayı sahibine teslim etti

Edirne'de tuvaletin klozetinde bulduğu parayı eline poşet bağlayıp alan bir vatandaş, parayı zabıta gözetiminde sahibine teslim etti.


Ankara Kuaförler Salı Günü Kapalı Olacak

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası, Ticaret Bakanlığı'nın genelgesi üzerine Ankara Valiliği'nin berber, güzellik salonu ve kuaförlerin salı günü kapalı olması yönünde aldığı kararı Başkent'teki esnafa bildirdi.


Binde bir görülen sendroma sahip: 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu!

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu.


Madde bağımlısı gencin içler acısı hali kamerada

Antalya’da uyuşturucu etkisindeki madde bağımlısı bir gencin içler acısı hali kameralara yansıdı. Gözlerini dahi açmakta zorlanan genç, maddeye neden başladığı sorusuna ise sadece 'arkadaşlarım' diyebildi.


Yarından sonra hepsi değişecek! Bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, yaşlılık ve engelli aylığı...

Memur ve emeklilerin gözü kulağı yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarında. Haziran ayı tüketici fiyatları verisiyle birlikte memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı belli olacak. Öte yandan memur maaşına göre pek çok ödeme ve ücrette de artışa gidilecek. Peki maaşlara ne kadar zam yapılacak? En düşük SSK ve Bağkur emeklisi ile memur emeklisinin alacağı zamlı maaş ne kadar olacak? Merak edilen soruların cevapları ve detayları...


Mahalle kahvesini yarım asırdır takım elbisesi ile işletiyor

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yarım asırdır kahvehane işleten 65 yaşındaki Ekrem Karga, işine ve insanlara olan saygısıyla örnek teşkil ediyor. 1972 yılından beri aynı dükkanın kapısını gömlek, süveter, kumaş pantolon giymeden ve tıraş olmadan açmayan Karga, disiplinli tavrıyla dikkat çekiyor.


Ümraniye'de restoranda bıçaklı tuvalet kavgası

Ümraniye'de bir pastane sahibi ile pastanenin tuvaletini kullanmak isteyen şahıs arasında kavga çıktı. Pastane sahibinin kardeşi müşteriyi bıçakladı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Meryem Uzerli'ye 'Neden evlenmediler seninle?' diye sormuştu! Hülya Avşar'dan açıklama

Şarkıcı Hülya Avşar'ın, YouTube'da yayınlanan programında ağırladığı oyuncu Meryem Uzerli'ye yönelttiği 'evlilik' sorusu gündem olmuştu. Kendi adını taşıyan tenis turnuvasının ödül törenine katılan sanatçı, tartışma konusu olan sözleri hakkında açıklama yaptı.


Bu fitne ateşini kim söndürecek?

Yıllardır özenle döşüyorlar bu fitne taşlarını, üstelik gizlice değil. Gözlerimizin önünde yaşanıyor her şey. Ülkemizde yaşayan sığınmacılar üzerinden bir iç savaş çıkarmak, Türkiye'yi coğrafyada güçsüz kılmak ve iktidarı devirmek istiyorlar. Hedefleri çok açık ve gizlemiyorlar. O kadar iyi bildiğimiz bir senaryo ki bu, acısını hâlâ çekiyoruz. Mara...


İki farklı yüzü var! Tek isteği iyileşip gülmek...

Bebekken geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde oluşan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklı yüzü varmış gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaşındaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardım etmenin hayalini kuruyor. Rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü de kaybeden Enes, tedavi olursa ilk olarak aynaya bakarak gülümseyeceğini söylüyor.


Between the Temples Fragman


Finike'de 3 gün festival coşkusu

Finike'de 3 gün festival coşkusu FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Finike Festivali ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, büyük coşku ile kutlandı. Üç gün devam eden ve Finikelilere unutulmaz anlar yaşatan festival, konserler, yarışmalar ve gösteriler ile tamamlandı.Finike Belediyesi tarafından d...


Aydın’ın Uludağ’ı Belenova Yaylası güzelliği ile mest ediyor

Huzur, ferahlık ve doğal lezzet arayanların akın ettiği Aydın'ın Kuyucak ilçesindeki bin 200 rakımlı Belenova Yaylası güzelliği ile herkesi cezbediyor.


Muğla Valiliğinden ‘Anız’ genelgesi

Muğla’da hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ve arpa, buğday gibi ürünlerin hasat dönemi olması nedeniyle Muğla Valiliği tarafından alınan tedbirler kamuoyu ile paylaşıldı. Alınan kararlar arasında biçerdöver operatörlerin sürücü belgeleri ve operatörlük belgelerinin denetlenmesi yangın söndürme cihazı bulundurmaları gibi kararlar yer alıyor.


Ağızda kaymak gibi eriyen un helvası tarifi! Koyulaşana kadar kavurun

Un helvasının ağızda erimesi için iyice kavrulması gerekiyor. Lezzetli un helvasını cevizle süsleyebilirsiniz. Peki un helvası nasıl yapılır? Un helvasının püf noktaları neler?


Çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren üniversite temizlik malzemesi üretiyor

Yerleşkesindeki kullanılmayan çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren Iğdır Üniversitesi, ekimden elde edilen bitkiyle temizlik ürünleri üretiyor.


Beşiktaş, eski yıldızı Talisca için harekete geçti! Bonservisi...

Trendyol Süper Lig'in yeni sezonunda hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen Beşiktaş, transferde de büyük oynuyor!


Araba sahipleri dikkat! Zorunlu hale getirilecek, usulsüz fatura tarih olacak

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) gelecek yıldan itibaren vergi mükellefi kişi ve kuruluşlar için zorunlu hale gelerek, akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan yıllık yaklaşık 15 milyar liralık vergi kaybının da önüne geçecek.


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Ayşe Ateş: Bu kumpas tiyatrosunu başlarına yıkacağız

Ayşe Ateş, Sinan Ateş duruşmasında yaşananla ilgili paylaşım yaptı: "Bilsinler ki kurdukları darağacını un ufak ederiz, o urganı dişlerimizle parçalarız! Bu kumpas tiyatrosunu başlarına yıkacağız, beklesinler!" Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili dava sürerken, eşi Ayşe Ateş sosyal medya hesabından mesajlar verdi. Sanık ...


Yolu kapatan konvoydaki gelin arabası zikzak çizerek ilerledi

Karabük'te düğün konvoyunda yer alan gelin arabası, 3 şeritli yolu kapatarak zikzak çizerek ilerledi. O anlar cep telefonuyla görüntülendi. Başka bir düğün konvoyu ise yolun iki şeridini trafiğe kapattı.


Faciadan geriye acı hikayeler kaldı... Çocuklarına ayakkabı alacaktı

İzmir'de bir işyerinde tüpün patlaması sonrası hayatını kaybeden 5 kişinin, alışveriş için evlerinden çıktığı öğrenildi. Hayatını kaybeden Ruken Çağur'un eşi, Çocuklarımıza ayakkabı almaya gitmişti dedi.


Eline bıçağı alıp Arap turistlere tehditler savuran saldırgan hakkında karar

İstanbul'da elindeki bıçakla restoranda yemek yiyen Arap müşterileri tehdit edip, "Benim ülkem lan burası, delikanlınız gelsin, ben Türk'üm Türk. Arap marap anlamam." diyen şahıs evinde gözaltına alındı. Şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


Retinada saklı gerçek: Gözleriniz ne kadar ömrünüzün kaldığını ele veriyor

British Journal of Ophthalmology tarafından yayınlanan bir çalışma gözlerin yaşam süremiz hakkında bilgiler verdiği ortaya kondu.


Customs Frontline Fragman


Kapsül hapların doldurulma yöntemi

Kapsül hapların doldurulma yöntemi


Araştırma: İnsanlar kendilerine denk çekicilikteki kişilerle evleniyor

Araştırmacılar, erkeklerin ve kadınların kendi fiziksel çekiciliklerini değerlendirmede oldukça objektif olduklarını ve kendi güzellikleri konusunda benzer görüşlere sahip eşleri seçme eğiliminde olduklarını bildiriyor.


Düzce’de 75 gram uyuşturucu ele geçirildi

Düzce’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 71 gram bonzai, 4 gram metamfetamin ele geçirildi, uyuşturucu kullanan 13 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Dini törende izdiham faciası: 87 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı

Hindistan'ın kuzeyinde düzenlenen bir dini toplantıda 87 kişi ezilerek hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor.


Kemer'de lavanta hasadı

Kemer'de lavanta hasadı ANTALYA, (DHA) - Kemer Belediyesi'nin lavanta tanıtım ekinlikleri kapsamında Gedelme Yaylası'nda oluşturduğu lavanta bahçesinde hasat başladı. Belediye araçlarıyla lavanta bahçesine götürülen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti. Turizmi çeşitlendirmek amacıyla 700 rakımlı Gedelme Yaylası'nda Kemer Belediyesi'ne ait 2650 metre...


Kızını kurtarmak için kendini siper edince can vermiş! Damat vahşetinde dehşete düşüren ayrıntılar... 'Katliamdan önce böyle bağırmış!

Bolu'da 2 çocuğunun annesi, 16 yıllık eşi Meltem Zengin (35) ile kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i (63) bıçaklayarak öldürüp, araya giren kayınvalidesi Emine Doğanyiğit'i yaralayan Serkan Zengin (36) hakkında 1'i ağırlaştırılmış olmak üzere 2 kez müebbet ile 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, ifadesine yer verilen Emine Doğanyiğit, "Birkaç kere Meltem'e bıçağı soktu. Serkan, kızımı bıçakladığı sırada eşim kendini siper edip, kızıma...


Altın fiyatlarında son durum: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Gram altın 2 bin 446 liradan işlem görüyor.


Mutluluk onlara haram oldu... Aşk yuvasındaki eşyaları birer birer satıyorlar

Sadece gösteri dünyasında değil her anlamda çok sorulan ve yanıtı bir türlü net olarak bulunamayan bir soru var: İnsan, aradan yıllar geçtikten sonra eski sevgilisiyle tekrar bir araya geldiğinde bu kez mutluluğu bulabilir mi? Ya da daha yaygın ifadesiyle söylersek "ex'ten next olur mu?


Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden şehre estetik dokunuş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin estetiğine katkı sunan dekoratif peyzaj, bakım ve onarım çalışmalarını vatandaşların yoğun olarak kullandığı sosyal donatı alanları, kavşaklar, yürüyüş alanları, işlek caddeler ve sahilleri güzelleştiriyor.


Turizm cenneti Antalya'da boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde günlük maliyet 1500 lira!

Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya'da tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği, yaz-kış boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde 1 günün maliyeti, 1500 liradan başlıyor. Loca tercih edilirse maliyet, bu rakamın 3 katını geçebiliyor.


Karısını dövüyordu, o esnada bir babayiğit yetişip haddini bildirdi

Diyarbakır'da karısını gündüz vakti sokak ortasında yumruklayan adam, yoldan geçen başka biri tarafında atılan yumruk darbesiyle yere yığıldı. O anlar güvenlik kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.


Ziraat odasından çiftçilere ’anız yangını’ uyarısı

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, hasadın devam ettiği bu günlerde çiftçilere anız yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.


Yüzünde bir anda ortaya çıktı: Başta sivilce sandılar ama bu yumruların sebebine doktorlar bile şaşırdı!

Güzellik standartları sosyal medyanın da desteğiyle artık arşa çıktı. Ancak bu birçok kişiyi de görünür kılmaya yetti. Bazı kuralların yerle bir olması onları daha iyi görmemizi sağladı. Bu örneklerden birisi de Libby Huffer oldu. Yüzündeki değişimle herkese ne kadar güzel olduğunu kanıtlamış durumda.


Elazığ'daki Kent Müzesi'nde Sona Gelindi

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Müzesi, şehrin kültür ve turizmine yeni bir değer katacak. Müze, Elazığ'ın tarihi dönemlerini, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısını, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve geleneksel yaşam kültürünü sergileyecek.


Zeynep Bastık dans performansıyla gündeme oturdu! Hünerlerini böyle sergiledi

Yaz sahnelerine hız kesmeden devam eden Zeynep Bastık, İstanbul’da uzun bir aradan sonra verdiği konserle unutulmaz bir geceye imza attı. Konser sonrası arkadaşıyla yaptığı dans performansı ise sosyal medyada gündem oldu.