Haber

Trending:


9. Yargı Paketi’yle ‘koca soyadı’ geri dönüyor

AYM’nin iptal ettiği ‘kadının bekarlık soyadını ancak eşinin soyadı ile birlikte kullanabilmesine ilişkin düzenleme’ aynı şekliyle 9. Yargı Paketi’ne girdi. AYM’nin yeniden düzenlemesi için 9 ay süre verdiği maddenin gerekçesi ise ‘aile bütünlüğü’ olarak açıklandı.


Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonu yoğunluğu

Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonu yoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden günde 21 uçak Trabzon Havalimanı'na iniyor Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


Mersin'de karakol önünde havaya ateş açan şahıs özel harekat polisi tarafından vuruldu

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, Şevket Sümer Mahallesi Siteler Polis Karakolu önünde elindeki pompalı tüfekle rastgele ateş açan Ercan A., özel harekat polisi tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralanan şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Kirada bir dönem kapandı! Ev sahipleri Temmuz'u bekledi, 6 bin lira fark var

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Uzun bir sürenin ardından kira artışında yeni bir dönem başlıyor. Kiraya zam sınırı sona erdi, yeni dönemin ilk zammı açıklandı. Konut kiralarında yıllık zam oranında yeniden TÜFE 12 aylık ortalamasına göre uygulama başladı. Buna göre ortalama 20 bin lira kira için 13 bin lira zam yapılacak. Bu oran üzerinde her türlü zam talebi ise geçersiz olacak. Peki bundan sonra kiracıları nasıl bir süreç...


3. kattan düşen kadın ağır yaralandı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 3. kattaki evinin balkonundan düşen kadın ağır yaralandı.


Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, rekor kırarak altın madalya kazandı

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda dünya ve Avrupa gençler ile şampiyona rekorunu kırarak, altın madalya kazandı.


Gazipaşa’da aşırı sıcaklıklar bayılttı: Kaldırımda yürürken yere yığıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde aşırı sıcaklıklardan bunalan yaşlı adam kaldırımda yürürken bayıldı. Yere düşen vatandaşın yardımına çevredeki vatandaşlar koşarken, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan adam, tedavi altına alındı.


Hastanede kalp krizi geçiren uzman çavuş hayatını kaybetti

Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Bahri Erciyes, tedavi için gittiği Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Erciyes, hastanenin tuvaletinde ölü bulundu ve yapılan incelemeler sonucunda kalp krizi geçirdiği tespit edildi.


KÖFN dağıldı

SALMAN Tin ve Bilge Kağan Etil tarafından 2018’de kurulan KÖFN, dağıldı.


Evleneceği kişiyi sır gibi saklıyordu! Kadir Ezildi ''Nişanımız var'' Kadir Ezildi kiminle evleniyor, Gamze Türkmen kimdir?

Ünlü sunucu ve fenomen Kadir Ezildi kısa bir süre sonra nişanlanıyor. Sosyal medya hesabından nişan hazırlığı videoları paylaşan Ezildi, aynı zamanda gelinlik ve damatlık seçimlerine de başladı. Takipçilerini meraklandıran ve heyecanlandıran Kadir Ezildi'nin evleneceği kişi ise ifşa oldu. Herkesten sır gibi sakladığı Gamze Türkmen ile nikah masasına oturacak olan Kadir Ezildi kayınçosu Fırat Türkmen ile damatlık almaya gitti. İşte Kadir...


Erzincan'da 'Köyümde Üç Gün' Projesiyle Lise Öğrencileri Köy Hayatını Deneyimliyor

Erzincan Valiliği tarafından başlatılan 'Köyümde Üç Gün' projesi kapsamında lise öğrencileri, köy hayatını uygulamalı eğitimler ve kamp programıyla deneyimliyorlar. Proje kapsamında öğrenciler, çadırlarda konaklayarak büyükbaş hayvanları besliyor, süt sağlıyor, tandırda ekmek pişiriyor ve tarlada çalışıyorlar. Öğrenciler, teknolojiden uzak bir şekilde köy yaşantısını deneyimlemenin mutluluğunu yaşıyorlar.


Hande Can Eski Bodrum özlemi

Çocukluğumdan beri Bodrum’a gidiyorum. zamanlar Bodrum’a 11-12 saat süren otobüs yolculuğu yapardık.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 5 Temmuz

Balık: 5 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


SÖĞÜT SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN

SÖĞÜT SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN T.C. SOuml;ĞUuml;T SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN ESAS NO :2024/4 Tereke BİLECİK ili, SOuml;ĞUuml;T ilccedil;esi, KAYABALI mah/kouml;y 23 Cilt, 31 Aile sıra no 16 sırada nuuml;fusa kayıtlı 13/02/1972 doğumlu 26/06/2017 tarihinde vefat eden muuml;teveffa NECMİ ŞEKER'nun mirası yasal mirasccedil;ılarının tuuml;muuml; tarafınd...


Gaziantep’te 61 sağlık çalışanı yemek sonrası hastanelik oldu

Gaziantep’te bazı hastanelerde görev yapan 61 sağlık personeli yedikleri yemekten sonra rahatsızlanınca bulundukları hastanelerde tedavi altına alındı.


ZİNCİRLİKUYU VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ZİNCİRLİKUYU VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLANEN TEBLİĞ Sıra No Soyadı-Adı(Unvanı) Vergi K.No Adres Vergi Douml;nemi Vergi Nevi Ceza Nevi Vergi Miktarı Ceza Miktarı 1 MAİ AJANS REKLAM ORGANİZASYON MATBAACILIK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. 6101203116 MECİDİYEKOuml;Y MAH. ATAKAN SK. BERKAN İŞ HANI 4 20 ŞİŞLİ/İSTANBUL ...


Göç İdaresinden Suriyelilerin kimlik bilgileri sızdırıldığı iddialarına cevap

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgileri sızdırıldığı iddiaları sonrası açıklama yaptı.


14 il için sarı kod! Gök gürültülü sağanak etkili olacak

14 il için sarı kod! Gök gürültülü sağanak etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale haric), Ege (İzmir ve Aydın haric), Batı Akdeniz, İç Anadolunun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Me...


Yaz spor okullarında eğitim başladı

Çayırova'da açılan yaz spor okullarında eğitimler başladı. Seçtikleri branşlara kayıt olan minikler, yaz aylarını sporla iç içe geçirecek.


Yürüyüş hakkında daha önce duymadığınız 5 gerçek

Yürümek sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda zihinsel sağlığı iyileştirebilir, yaşam süresini uzatabilir ve hatta yaratıcılığı artırabilir. İşte, yürümek hakkında duymadığınız diğer şaşırtıcı gerçekler...


Bozdoğan Yarı olimpik Yüzme Havuzu’nda ilk kulaç atıldı

Bozdoğan’da yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, kapılarını açtı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki havuzda, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında düzenlenen eğitimler, havuzun faaliyete geçmesiyle birlikte başladı.


Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,34 yükselişle 10.909,45 puandan başladı.


Binlerce örnek imha edilecek: Kimlik bilgileri karışmış

Avustralya’nın Queensland eyaletinde yapılan bir denetimde, bağışlanan sperm örneklerinin neredeyse yarısının kimlik bilgilerinin yanlış tanımlanma ihtimali olduğu tespit edilmesi nedeniyle, binlerce sperm örneğinin yok edilmesine karar verildi.


802 saat yemek yaparak rekor kırmıştı! Guinness'ten yalanma

Gana’da 802 saat 25 dakika boyunca yemek yaparak en uzun süre yemek yapma rekorunu kırdığını iddia eden Ganalı şef Ebenezer Smith, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından yalanlandı.


Eğitim Uzmanı Ünsal’dan LGS için tercih tüyoları

Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ağırladığı Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, öğrenci ve velilere LGS tercihlerinde dikkat etmeleri gerekenleri anlattı...


Güzin Abla Sevdiğimin ailesi bana baskı yapıyor

Erkek arkadaşımla sözleneceğiz ama ailesinin bana yaptığı baskıdan dolayı korkmaya başladım.


Çöllerden Karadeniz yaylalarına günde 21 sefer

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


Otellerde yer bulamayan güreş sevdalıları, cami havlularında çadırlarda uyudu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye akın eden binlerce güreş sevdalısı, otellerde yer bulamayınca çadırlarda ve cami bahçelerinde uyumak zorunda kaldı. Kent merkezindeki meydanlar ve parklar kamp alanına dönüştü. Hazırlıksız gelenler ise kartonlar ve battaniyeler üzerinde geceyi geçirdi.


Muğla’da yaşlı adam sulama havuzunda hayatını kaybetti

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Günlüce Mahallesi'nde yaşayan 89 yaşındaki Murat Orhan, tarım amaçlı kullanılan sulama havuzunda boğularak hayatını kaybetti.


Ndombele, Nice'e transfer oldu

Geride bıraktığımız sezonu kiralık olarak Galatasaray'da geçiren Tanguy Ndombele, Fransız ekibi Nice'e transfer oldu.


Ensesinden giren mermi ağzından çıktı... Maganda terörü

Pendik'te bir araçtan ateş açıldı; silahtan çıkan mermi yolda arkadaşıyla yürüyen Aykan Yazar'a isabet etti. Gencin boynundan giren mermi, damarlara zarar vermeyip çene kemiğine saplandı.


Sınır kapısında 114 bin adet ilaç yakalandı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan Kaptan Andreevo görevlileri tarafından, Türkiye'den Kosova'ya ülkeye giren bir tırda yaptığı incelemede 114 binin üzerinde tablet, kapsül, poşet ve solüsyonların bulunduğu gümrük kaçağı ilaç ele geçirildi.


Galatasaray yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam etti

Süper Lig devi Galatasaray'da yeni sezonun hazırlıkları devam ediyor. Sarı kırmızılı ekip, teknik direktör Okan Buruk'un liderliğinde yeni sezonun çalışmalarını sürdürdü.


AB ile İsviçre arasında finansal piyasa diyaloğu

AB ile İsviçre arasında finansal piyasa diyaloğu İsviçrenin uluslararası finans ve vergi konularından sorumlu devlet sekreterliği, AB Komisyonu ile finansal piyasa düzenlemelerine ilişkin diyaloğun tekrar başladığını açıkladı. Bu çerçevede, AB ve İsviçre yetkililerinin Bernde bir araya geldiğine işaret edilen İsviçre Devlet Sekreterliği açıklamasın...


'Adanalı Wolverine' verdiği pozlarla film sahnelerini aratmıyor! 'Dışarıya çıktığımda görenler şaşkınlık içerisinde kalıyor'

Adana'da yaşayan ve ünlü aktör Hugh Jackman'ın canlandırdığı 'Wolverine' karakterine benzetilen Özer Tetik, iş yerinde ve sokakta film sahnelerini aratmayan pozlarıyla ilgi çekiyor.


Küresel piyasalarda yeni rekor

Küresel piyasalarda yeni rekor Kritik ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi küresel hisse senetleri piyasaları rekor seviyelere yükseldi. ABDden gelen bir dizi verinin de desteğiyle MSCI Dünya Endeksi rekor kırdı. Asyada Japon Topix endeksi de gün içi rekor seviyesini görürken Kore hisseleri Samsung bilançosuyla yükseldi. ABD hisse vadelileri sabah...


BÖYLE OLUNCA GİY!

Zeynep Bastık, Harbiye tarzı ile tam not aldı. Konseri için iki kostüm giyen güzel şarkıcı ilk tercihi siyah kostümü ve ikinci buz mavisi tül taş detaylı kostümüyle böyle fiziğin varsa giy dedirtti. Öyle güzel görünüyordu ki esmer Barbie dedirtti. EN GÜZEL EN ZARİF GELİN DİYEBİLİRİZ Zeynep Mayruk amp; Tolga Sarıtaş çifti bu hafta dünyaevine girdile...


Çanakkale'de masaj salonunda çalışanın yüzüne kezzap atan sanık hakim karşısında

Çanakkale'de masaj salonunda çalışan Buket Arıyel’in yüzüne kezzap atarak yaralayan Ramazan Akarsu, ilk kez çıktığı hakim karşısında, "Asit dolu şişeyi alarak Buket’in yüzüne doğru boşalttım" dedi. Tarafları ayırırken yaralanan Tuğçe Yavuz ise 'Seni Bergen gibi yapacağım' dediğini duydum" ifadelerini kullandı.


''Dört bavulla geldim'' MasterChef 2024 yarışmacısı Serap kimdir? Serap Baytak nereli?

MasterChef yarışmacısı Serap ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Serap'ın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Serap hakkında bilgiler...


Tokat’ta iş kazası: Elini makineye kaptırdı

Tokat'ta fabrikada yaşanan iş kazasında bir işçinin eli koptu.


Sedef Batı Makyajını temizlemeden uyuyanlar dikkat! Yüzünüzde, kirpiklerinizde çok sayıda minik böcek yaşıyor

Çoğumuzun yüzünde, kirpiklerimiz de dahil olmak üzere minik böcekler yaşıyor. Bazı insanlar daha az sayıda mayta sahipken bazılarında çok daha fazlası var. Özellikle yağlı bir cilde sahip olanlar ve makyajını temizlemeden uyumayı alışkanlık haline getiren kişilerde daha fazla sayıda mayt ciltlerine akın edebilir.


Yengeç Yeni Ayı, 5 Temmuz 2024'te Sirius Geçidi'nin kalbine ulaşacak

Koç: Güneş Yükselen ve Ay burcu Koç olanlar, gökyüzü aileniz arkadaşlarınızla ilişkilerinizin bir hayli önem kazanacağı bir hafta da olduğunuza işaret etmekte. Sorunlarınızı aşmanıza engel olan her türlü durumdan uzaklaşacak ve doğru kararlar alıp başarıyla uygulayacaksınız. Sevdiklerinizle huzuru birliği sağlayacağınız ilişkilerinizin güçleneceği ...


YÜZDE 92'Sİ SU! Yiyen sıcaklardan olumsuz etkilenmiyor!

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. İçeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz etkilenmemek için karpuz tüketilmesini önerdi.


Beton mikserinin yola beton döktüğü anlar kamerada

Hatay'da bir beton mikserinin yola beton döktüğü anlar kameraya yansırken, bölge halkı sıklıkla yaşanan bu duruma tepki gösterdi. Mikserlerden dökülen betonun donmasıyla birlikte sert bir kütle haline geldiğini ve yolu kullanan araçlara zarar verdiğini dile getiren vatandaşlar, bu durumun önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


Kuşadası Belediyesi’nin orman yangınından kurtardığı can dostlar her geçen gün iyileşiyor

İzmir'in Selçuk ilçesinde başladıktan sonra Kuşadası'na sıçrayan orman yangınından Kuşadası Belediyesi Haybulans ekipleri tarafından kurtarılan 11 köpeğin Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavileri sürüyor. Sağlık durumları her geçen gün düzelen köpekler, tamamen iyileştikten sonra sıcak bir yuvaya kavuşmaları için sahiplendirilecek.


Öldürmek isterken ölümden döndü

Nevşehir'de eski kız arkadaşını öldürmek isteyen şahıs ölümden döndü. İddiaya göre arkadaşı ile yol kenarında oturan eski sevgilinin üzerine kamyonetini süren kişi uçuruma düşen aracını bırakıp kaçtı.


Yürüyen merdiven faciası: 3 yaralı

Yürüyen merdiven faciası: 3 yaralı Diyarbakırda hacıları karşılamak için gelenlerin havalimanında oluşturduğu yoğunluk nedeniyle fazla yüke dayanamayan yürüyen merdiven durunca, üstündekiler birbirlerinin üzerine düştü. Olayda 1i hamile 3 kişi hafif yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Diyarbakır Havalimanında meydana geldi. Hacıları karşılamak için ...


Uyuşturucu üretmek için fabrika kurmuş

Tekirdağ’da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şahsın tekstil atölyesini uyuşturucu yetiştirmek için özel iklimlendirme sistemleriyle donattığı tespit edildi.


Kuyucak’ta incir bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından incir bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrolü gerçekleştirildi.


Meteoroloji paylaştı! 14 ilde sarı kodlu alarm.... Orhan Şen'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı

Yaz aylarını yaşadığımız günlerde yağışlı havalar kısa da olsa etkisi gösterdi. Dün Bursa ve çevresinde gökgürültülü sağanak yağış sele neden oldu. Bugün de Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 ile sarı kodlu uyarı verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için saat verdi. Ayrıca Şen, önümüzdeki haftaya doğru sıcaklıkların tekrardan yükseleceğine ve orman yangınlarına dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ülkemizdeki...