Sağlık & Fitness

Trending:


TikTok'ta bu kez klozet kapağı viral oldu! Bu video milyonlarca kez izlendi

Bir TikTok kullanıcısının teorisine göre klozet kapağını duş alırken açık bırakmak havadaki bakterilerin dönmesine neden oluyor ki bu da sivilce oluşumunu tetikliyor.


KÖFN dağılıyor mu? Grup üyeleri birbirini sildi

Dillere pelesenk olan Bir Tek Ben Anlarım şarkısıyla müzik listelerinden uzun bir süre inmeyen KÖFN grubundan hayranlarını üzecek olan haber geldi. Grup üyeleri Salman Tin ile Bilge Kağan Etil'in sosyal medyada hesaplarından birbirini silmesi akıllara grubun dağıldığı söylentisini getirdi.


Dijital platformlarda bu hafta en çok hangi dizi ve filmler izlendi?

Box Office Türkiye, 3 dijital platformunun en çok izlenen yapımlarını derledi. İşte haftanın enleri...


Pestilin Giresun fındığı ile buluştuğu lezzetler yurt içi ve dışında talep görüyor

Giresun'da pestil ile fındık ezmesi kullanılarak imal edilen ürünler iç ve dış pazarda alıcı buluyor.


Kırkpınar’ın geleneksel lezzeti kuzu çevirme Sarayiçi’ndeki yerini aldı

Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin simgesi olan ve asırlardır Er Meydanı'nın yanında satılan kuzu çevirme adeti bu yıl da devam ediyor.


MasterChef 2024 yarışmacısı Sezer kimdir? Sezer Dırıcan nereli?

MasterChef yarışmacısı Sezer ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Sezer'in yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Sezer hakkında bilgiler...


İstanbul'da pet şişe suyun fiyatı 10 lira oldu!

İstanbul'da son iki ayda 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı yüzde 100 artarak 10 liraya ulaştı. Birçok zincir markette farklı markalara ait sular 10 TL'den satılmaya başlandı. Bazı markaların fiyatları ise 10,70 TL'yi buluyor.


Gölbaşı’nın parklarında temizlik ve bakım çalışmaları sürüyor

Gölbaşı Belediyesi, ilçe genelindeki parklarda temizlik ve bakım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Yer Batman: Dev etçil çekirge böyle görüntülendi

Tarlalarda ve ormanlık alanlarda sıkça rastlanan, Latince ismi "Saga ephippigera" olan büyüklüğü ve sesiyle dikkat çeken etçil çekirge kimi zaman da yiyecek sıkıntısı çektiğinde yerleşim yerlerinde görülüyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/yer-batman-dev-etcil-cekirge-boyle-goruntulendi-358276


Engelli vatandaşların kullanımındaki lavaboları kırdılar

Kocael'nin Ereğli Kumyalı Halk Plajı’nda engelli vatandaşların kullanımındaki tuvaletler, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verilirken vatandaşlar olaya tepki gösterdi.


Boşanma aşamasındaki eşi ve 2 çocuğunu yaralamıştı! İğrenç detay ortaya çıktı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini ve 2 çocuğunu tabancayla ateş ederek ağır yaralayan fabrika işçisi Selahattin K. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Baba Selahattin K.'nin 2021-2023 tarihleri arasında 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilirken, olaya ilişkin yargılanan babanın duruşmadan bir gün önce ailesine faciayı yaşattığı öğrenildi.


Hadi gidelim

Çocukların yaz tatili hem öğreten hem de eğlendiren etkinliklerle renkleniyor. Tiyatro oyunları, müzikaller minikleri bekliyor.


İstanbul'da hayatı felç edecek çalışma! Bu yol 90 gün boyunca kapalı olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki metrobüs yolunda yapacağı çalışma nedeniyle D-100 kara yolu 2 şeride düşürülecek. Çalışma, 6 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 90 gün sürecek.


Hiç zahmeti yok, 15 dakikada hazır! Gerçek yaz tatlısı Parfe tarifi

Yazı ve yaz tatlılarını masada bulduğumuz günler geldi. Dondurmadan daha yoğun sütü ve krema tadındaki lezzetli soğuğu Parfe tatlısını unutulmazlar arasına sokuyor. Evinize konuk olacak Parfe aslında Fransız tatlısıdır. Gerçek tarifinde çiğ yumurta kullanılıyor. Peki tüm yaz boyu damağınızda eşsiz bir Parfe tadıyla geçirmek için ne yapmalısınız? İşte gerçek yaz tatlısı Parfe tarifi


Tavşanlı’da olta ile rekor büyüklükte balık yakalandı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden bir avcı gölet içerisinde rekor büyüklüğünde balık yakaladı.


“Yerli Wolverine” karakteriyle benzerliğini anlattı: Yaptığım tek şey saçlarıma fön çekmek

Aktör Hugh Jackman'ın canlandırdığı karaktere benzerliğiyle dikkati çeken Adanalı Özer Tetik, çevresinde "yerli Wolverine" olarak tanınıyor.


At ile arkadaşlık yapan köpek

At ile arkadaşlık yapan köpek


Su akışı durdu, Tunca Nehri yeşile döndü

Edirne'de mevsim sıcaklıkların üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla beraber yeteri kadar yağış alamayan Tunca Nehri'ndeki su akışı durdu ve nehrin rengi yeşile büründü. Nehrin yüzeyi tamamen yeşile dönerken, çöpler ise gün yüzüne çıktı. Kurumak üzere olan nehirde sokak köpeklerinin balık tutmak için kalan su üstünde avlandıkları görüldü. Tunca Nehri'nden akan su ile ürünlerini sulayan üreticiler ise yaşanan kuraklık nedeniyle büyük tedirginlik yaşıyor. Nehrin kenarında piknik yapan vatandaşlar, insanların çevre temizliği açısından daha duyarlı olmaya davet etti.


Çeşmenin sessiz yazı

Çeşmenin sessiz yazı Artan fiyatlar özellikle bu sezon yerli turistin tatil tercihlerini değiştirdi. Öncesinde lüks otel zincirlerini pahalı bulan yerli turist butik otel ve pansiyonlara yönelirken, son dönemde tüm mekan fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle rotasını farklı yerlere çevirdi. Tatil rotalarında restoranlar da pek çok kişiye oldukça tuzlu ...


Çanakkale’de cinnet getiren baba, eşini ve çocuğunu pompalı tüfekle öldürdü, intihar etti

Çanakkale'nin Biga ilçesinde cinnet getiren baba, eşini ve çocuğunu pompalı tüfekle öldürüp intihar etti.


O çalan şarkı hangisi?

Önümüzdeki günlerde sıklıkla karşımıza çıkacak yeni şarkıları önce bizden duyun istedik. Begüm Obiz’in yeni şarkısı ‘Bi Yer Bul’un nakaratı dilinize dolanacak. BLACKPINK’in LISA’sı ‘Rockstar’ ile şarkı listelerinizin algoritmasını altüst edecek.


Bodrum’da dağda insan kemikleri bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dağda insan kemikleri bulunurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Muhtardan serinleten hizmet - Mahallenin çocukları 40 derece sıcakta havuzda serinliyor

Aydın'ın Germencik ilçesinde yeni seçilen Neşetiye Muhtarı Muhat Halitoğlu, çocukları serinleten bir hizmet hayata geçirdi. Halitoğlu, evinin bahçesindeki havuzu doldurup çocukların yüzmesini sağlıyor. Mahalledeki çocuklar öğlen saatlerinde muhtarın evine gidip havuzda yüzerek serinliyor. Muhtar Halitoğlu, çocukları yüzerken yalnız bırakmıyor, onların yanında durup çocukların başına olumsuz bir şey gelmemesi için bekliyor. Havuza giren çocuklar, muhtara teşekkür ederek serinlemenin keyfini çıkarıyor.


Bodrum'da rezalet! Tekne kaptanı, kızının arkadaşına cinsel istismardan tutuklandı

Bodrum’da yaşayan kaptan Ömer Deniz K., kızı P.N.K. (17) ve kızının arkadaşı B.Y.B. (17) ile 28 Haziran'da kent merkezinde faaliyet gösteren mekana eğlenmeye gitti. Ömer Deniz K., gecenin sonunda kızı ve onun arkadaşıyla Umurca'daki evine döndü. İddiaya göre, Ömer Deniz K., kızının uyumasının ardından sabaha karşı B.Y.B.'nin kaldığı odaya gidip, cinsel istismarda bulundu. B.Y.B., durumu annesi S.B.'ye anlattı. Anne S.B., polise şikayetçi oldu. 4...


Efsane oyuncunun mutlu günü: Sekiz çocuğundan en gencini de evlendirdi

Magazin dünyasında ünlülerin evlilikleri kadar dikkat çeken, merak uyandıran bir başka konu daha varda o da yıldızların çocuklarının evliliği olur. Milyonlarca hayranı olan ünlülerin canlarından bir parça olan bu çocukların düğünleri de sık sık mercek altına alınır.


Kütahya’nın en güzel sokağı

Kütahya'da önceki yıllarda iş adamı Mehmet Büyükuğur tarafından peyzajı yaptırılan Merdivenli Sokak, bu yıl da belediye tarafından adeta çiçek bahçesine çevirdi.


Bodrum’da otel çalışanı 19 kişi yemekten sonra hastanelik oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, çalıştıkları otelde yedikleri yemekten sonra rahatsızlanan on dokuz kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye sevk edildi.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Dağlık bölgede bulunan insan iskeleti JASAT timlerini harekete geçirdi

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki dağlık bölgede üzerinde mavi ceket olan ve bir erkeğe ait olduğu tahmin edilen vücut bütünlüğü bozulmuş insan iskeleti bulundu. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) olayla ilgili özel ekip kurup, geriye dönük kayıp ilanlarıyla DNA eşleşmesi için çalışma başlattı.


Masaj salonunda şoke eden olay: Seni Bergen gibi yapacağım!

Olay, 26 Aralık 2023’de saat 16.00 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi'ndeki masaj salonunda meydana geldi. Ramazan Akarsu, iddiaya göre, aralarında husumet bulunan masaj salonunda çalışanı Buket Arıyel'in yüzüne kezzap atıp, kaçtı. Arıyel'in çığlıklarını duyan çevredekiler durumu 112 Acil Merkezi'ne bildirdi. Yaralı Buket Arıyel, gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İl...


Fekeli lavanta üreticileri sahte ürünlere karşı tüketiciyi uyardı

Adana'nın Feke ilçesindeki lavanta tarlalarında hasat yaklaşırken, üreticiler sahte lavanta yağlarına karşı uyarıda bulundu. Üreticiler, tüketicilerin ürünleri tarlalardan ve Feke'de kurulan kadın kooperatifinden temin etmeleri gerektiğini vurguladı.


"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı!

"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı! Adanada, kaynakçılık ve kebapçılık yapan 4 çocuk babası Burak Kayacan (36), deprem korkusu yaşayan halası Hülya Aktaşlı için evinin karşısındaki belediyenin arsasına prefabrik ev yaptı. "PARAYI ÖDEYEMEYECEĞİZ" YANITINI ALDI DHAda yer alan habere göre halası ve eniştesi Kemal Aktaşlıdan (59) 300 ...


‘Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor’

Denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketli olmasının kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığı üzerine iyileştirici etki yaptığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Yüzme vücuttaki hemen hemen her kas grubunu çalıştırarak kalp sağlığını iyileştirir, dolaşımı ve dayanıklılığı artırır” dedi.


"Kebap diyarının hastalığı" için uyarı! Özellikle erkeklerde görülüyor

Diyarbakır'da yaşayanlar, tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabını sabah kahvaltılarında bile tercih ediyor. Bu durum "gut" hastalığı riskini artırıyor, vakalar özellikle orta yaş üstü erkeklerde görülüyor. Vatandaşları uyaran Doç. Dr. Lütfi Akyol haftalık tüketim miktarını düşürmeyi tavsiye ederken, "Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır'dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz" dedi.


'Öteki kadın' bile bu evliliği yıkamadı... 25'inci yıl şerefine düğün kıyafetlerini yeniden giydiler

Onlar 1999 yılından bu yana resmen evli. Hayatlarını birleştirdikleri günden bu yana da nice fırtınalar atlattılar. İhanet de dahil birçok olayın merkezinde yer aldılar. Birlikte kurdukları "aile gemisi" kimi zaman hafif kimi zaman çok güçlü fırtınalara yakalandı. Ama öyle ya da böyle hep sağ salim kıyıya ulaşmayı başardılar.


Tarlalardaki halılar kadın işçilerin emekleriyle pastelleşiyor

Antalya'da tarlalara serilen binlerce el dokuması halı ve kilimin pastelleşme sürecine kadarki işlerin çoğu kadın işçiler tarafından yürütülüyor.


Aynı gün aynı saatte evlendiler: Birbirlerinin nikah şahidi oldular

Bolu'da 4 arkadaş, aynı gün, aynı saatte evlenerek birbirlerinin nikah şahidi oldu. Çiftlerin nikahını kıyan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, ilk defa böyle bir nikah merasimi ile karşılaştığını dile getirdi.


Nesli tehlike altında olan balık görüntülendi! 'Nesli dinozorlar döneminden de öncesine dayanıyor'

Nesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.


Gemz günlük kombo 4 Temmuz 2024! Gemz günlük combo 4 Temmuz nedir, Gemz günlük kombinasyon nasıl girilir? İşte Gemz günlük kart…

Gemz Günlük Kombo Kartı, her gün 5.000.000 jeton kazanmak isteyen oyuncular tarafından sorgulanıyor. 4 Temmuz 2024 Gemz günlük combo detayları sorgulanıyor. Oyunda sunulan ödülleri talep etmek için oyuncuların dört kart açması gerekmektedir. Peki, Gemz günlük kombinasyon nasıl girilir? Gemz günlük combo 4 Temmuz kartı…


Karadeniz’de keçiboynuzu ağacı yetiştirdi, görenler şaştı kaldı

Sinop'ta yaşayan Ahmet Ustabaş, bahçesine yaklaşık 12 yıl önce diktiği keçiboynuzu ağacından meyve almaya başladı.


Baz istasyonu 4 leyleğin 10 yıldır vazgeçmediği göç istasyonu oldu

Antalya'nın gökyüzünü renklendiren uzun süreli misafirleri olan 4 leylek 10 yıldır sürekli Antalya'ya gelerek aynı baz istasyonunda bulunan yuvalarında konaklayıp yavruluyor.


Ailesine dehşeti yaşatmıştı, mide bulandıran detay ortaya çıktı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini ve 2 çocuğunu tabancayla ateş ederek ağır yaralayan babayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Babanın 2021-2023 tarihleri arasında 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilirken, olaya ilişkin yargılanan babanın duruşmadan bir gün önce ailesine faciayı yaşattığı öğrenildi.


Türkiye'nin "genetik mucizesi" 18 yaşında

5 bebeğini de SMA hastalığı nedeniyle kaybeden Hataylı Arslan çiftinin, sağlıklı embriyoların ayrıştırıldığı, tüp bebek işlemiyle eş zamanlı gerçekleştirilen PGT yöntemi ile doğan 6'ncı evladı Elif, 18 yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor.


Uzmanı uyardı aşırı sıcaklarda bunlara dikkat

Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, son dönemde hava sıcaklıklarındaki aşırı artışın çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Çokluk, mide kramplarına sebep olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemesi konusunda da uyardı.


Edirne’de Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı.


Erdemli’de çocuklar yüzme kursuna akın etti

Hava sıcaklığı ile birlikte nemin etkisinin hayatı zorlaştırdığı iller arasında yer alan Mersin'in Erdemli ilçesinde çocuklar havuzlara akın etti.


Hayvan sahiplenme hastalığı: Nuh sendromu nedir, neden oluşur?

Nuh sendromu, ciddi sorunlar barındırır ve hayvan sahiplenme hastalığı olarak da bilinir.


Meteoroloji son dakika duyurdu, çok kuvvetli geliyor! Radarda göründü, İstanbul dahil 10 il için sarı kodlu uyarı: Dolu bekleniyor

Hava tersine döndü. Meteoroloji son dakika kodu ile duyurdu. Birçok ilde alarm seviyesine geçildi. Kuvvetli yağış ve fırtına için saat verildi. İller tek tek açıklandı. MGM haritalı olarak paylaştı. İstanbul için yeni uyarı geldi. Dolu yağışı bekleniyor. Sat verildi .İşte son dakika hava durumu ile ilgili detaylar...


Tur midibüsünde can pazarı! 1 ölü 20 yaralı

Alanya'daki otellerden aldığı turistleri Antalya Havalimanı'na götürmek için yola çıkan Şavki Çoban'ın kullandığı midibüs tabela direğine çarptı.


Kötü koku ihbarıyla hayatları kurtuldu, alıkoyan kadına yüzbinlerce liralık ceza kesildi

Şişli'de bir depoda istiflenmiş ve sağlıksız şartlarda bulunan 85 kedi, belediye veterinerliğine teslim edildi. HAYDİ polisi, kedileri istifleyen kadına 613 bin 360 lira ceza kesti.