SEYDİKEMER KAYMAKAMLIĞINDAN

SEYDİKEMER KAYMAKAMLIĞINDAN

İLAN

SEYDİKEMER KAYMAKAMLIĞINDAN (MİLLİ EMLAK MUuml;DUuml;RLUuml;ĞUuml;)

2886 SAYILI KANUN UYARINCA SATIŞ İHALESİNE Ccedil;IKARILACAK TAŞINMAZ MALLAR

SIRA NO İLCcedil;ESİ / MAHALLESİ/MEVKİ CİNSİ PAFTA NO ADA NO PARSEL NO Satışı Yapılacak Taşınmaz Yuuml;zouml;lccedil;uuml;m(m2) HAZİNE HİSSESİ İMAR DURUMU TAHMİNİ BEDELİ (TL) GECcedil;İCİ TEMİNAT (TL) İHALE TARİHİ İHALE SAATİ
1 KABAAĞACcedil; MAHALLESİ ZEYTİNLİK O22-C-21-D-1-A 190 7 11.668,77 m2 TAM 1/100.000 Ouml;LCcedil;EKLİ Ccedil;EVRE DUuml;ZENİ PLANINDA TARIM ALANI 3.600.000,00 TL 1.080.000,00 TL 30/09/2024 10:30
2 KABAAĞACcedil; MAHALLESİ TARLA O22-C-21-D-1-A 191 5 21.099,57 m2 TAM 1/100.000 Ouml;LCcedil;EKLİ Ccedil;EVRE DUuml;ZENİ PLANINDA TARIM ALANI 6.500.000,00 TL 1.950.000,00 TL 30/09/2024 11:15

İlccedil;emiz sınırları iccedil;inde bulunan yukarıda tapu kayıt bilgileri belirtilen Hazine adına kayıtlı taşınmaz malların satış ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 inci maddesine gouml;re Accedil;ık Teklif Usuluuml; ile Seydikemer Milli Emlak Muuml;duuml;rluuml;ğuuml; Muuml;duuml;rluuml;k Makam Odasında yukarıda belirtilen guuml;n ve saatte toplanacak komisyon tarafından yapılacaktır.

  1. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar
  1. Yasal yerleşim yerini gouml;sterir belgeyi,
  2. Tebligat iccedil;in Tuuml;rkiyersquo;deki adreslerini gouml;sterir belgeyi,
  3. Gerccedil;ek kişilerin T.C. kimlik numarasını iccedil;eren nuuml;fus cuuml;zdanı, suuml;ruuml;cuuml; belgesi ve pasaport ouml;rneklerini vermeleri, (Aslı ihaleye başlamadan ouml;nce ibraz edilecektir.) tuuml;zel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,
  4. Geccedil;ici teminatın yatırıldığına dair belgeyi (Tedavuuml;ldeki Tuuml;rk Parası, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri suuml;resiz teminat mektupları, Hazine Muuml;steşarlığınca ihraccedil; edilen Devlet İccedil; Borccedil;lanma Senetleri veya bu senetler yerine duuml;zenlenen belgeler veya dışarıda yerleşik kişiler ile geccedil;imini yurt dışında temin eden Tuuml;rk vatandaşlarından, teminat olarak Tuuml;rkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl douml;viz)
  5. Geccedil;ici teminat mektuplarının 2886 sayılı Kanunun 26. ve 27.maddelerine gouml;re duuml;zenlenmesi, suuml;resiz olması ve daha ouml;nce ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de teminat mektubunda gouml;sterilmesi zorunludur.
  6. Ouml;zel hukuk tuuml;zel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, 2024 yılı iccedil;inde alınmış sicil kayıt belgesi ile tuuml;zel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tuuml;zel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gouml;sterir noterlikccedil;e tasdik edilmiş imza sirkuuml;lerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tuuml;zel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tuuml;zel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tuuml;zel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale komisyonuna vermeleri şarttır. (Komisyona verilecek olan belgeler asıl ya da noter tasdikli olması gerekmektedir.)
  1. İstekliler, mesai saatleri iccedil;inde her tuuml;rluuml; bilgi ve şartnameyi Seydikemer Kaymakamlığından (Milli Emlak Muuml;duuml;rluuml;ğuuml;) uuml;cretsiz gouml;rebileceklerdir.
  2. İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla duuml;zenlenecek teklifler iadeli taahhuuml;tluuml; bir mektupla gouml;nderilebilir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden Komisyon sorumlu değildir.
  3. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
  4. Taşınmaz mal satış ihaleleri sonrasında oluşan ihale bedeli uuml;zerinden douml;ner sermaye bedeli ayrıca ihaleyi alan kişi/kurum tarafından ouml;denecektir. Souml;z konusu bedel ile ilgili ayrıntılı bilgiye taşınmaz şartnamesinde yer verilmiştir. Taşınmaz mallar iccedil;in satış bedeli peşin veya taksitle ouml;denebilir. İhale sonucu oluşacak taşınmaz satış bedelinin peşin ouml;denmek istenmesi durumunda ihale bedeline yuuml;zde yirmi (%20) peşin ouml;deme indirimi uygulanacaktır. Taksitle ouml;deme halinde, satış bedelinin en az douml;rtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda taksitlerle ouml;denir. Alacağın kalan kısmına kanuni faiz uygulanır.
  5. Satış ihalesine konu edilen taşınmazlar ile ilgili olarak mahallinde yapılan son tespitte 191 ada 5 parsel numaralı taşınmazın zeytinlik ve tasarruf edilmek suretiyle işgalli durumda olduğu gouml;ruuml;lduuml;ğuuml;nden, ihale sonucu ihaleyi alan muuml;şterice souml;z konusu tahliye işlemlerinin gerccedil;ekleştirilmesi gerekmektedir. Tahliye işlemleri ile ilgili İdaremizin herhangi bir sorumluluğu bulunmamakta olup, İdaremizden herhangi bir hak ve tazminat talep edilemeyecektir.
  6. Tuuml;rkiye genelindeki ihale bilgileri'http://www.milliemlak.gov.tr'>www.milliemlak.gov.trve'https://mugla.csb.gov.tr'>https://mugla.csb.gov.tradresinden ouml;ğrenilebilir. İrtibat Tel: 0(252) 656 21 23

İLAN OLUNUR.

#ilangovtr BASIN NO:ILN02088601

2024-09-18T00:16:28Z dg43tfdfdgfd