Yaşam

Trending:


İstanbul-İzmir Otoyolu'nda bayram tatili dönüş yoğunluğu

Kurban Bayramı'nın ardından İstanbul-İzmir Otoyolu'nda bayram tatili dönüş yoğunluğu sürüyor.


SON DAKİKA: Mevduat faiz oranları değişti! 2 milyon TL'nin 32 günlük getirisi kaç para oldu?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bankalar, müşterilerini mevduata çekmek için faiz oranlarını güncellemeye devam ediyor. Bu güncellemelerle birlikte mevduat faiz oranları dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor. Bankalar, bu değişikliklerle müşterilerine daha cazip faiz oranları sunarak mevduat hesaplarına olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor. İşte 2 milyon liranın 32 günlük getirisi...


Samsun’un iki günlük serinleme bilançosu: 11 boğulma tehlikesi, 1 kayıp

'Denize girmeyin' uyarısının yapıldığı Samsun'da iki günde 1 kişi kayboldu, 11 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.


Anlaşmazlık pahalıya patladı! Samet ile Altay saç baş yoldurdu

A Milli Takım'ın Portekiz'e 3-0 mağlup olduğu mücadelede savunmamızda inanılmaz bir hata yaşandı. Samet Akaydin ve Altay Bayındır'ın anlaşmazlığı sonucunda millilerimiz 2-0 geriye düştü. İşte o anlar...


Op. Dr. Sinan Göker yazdı: Göz tembelliği tedavisi

.


Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarda 500’den fazla hayvan öldü, yaralı hayvanlar “satın alınarak” kesimden kurtarılmaya çalışılıyor

Önceki gün yaralı 11 hayvan, tedavi için Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği'ne nakledildi


Cami avlusuna bıraktılar! Vicdansız 'çocuk baba' ve suç ortakları gözaltında

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde dün akşam saatlerinde, bir bebeği cami avlusuna bırakan 2 zanlı ile 17 yaşındaki vicdansız çocuk baba yakalanarak gözaltına alındı.


Yaz döneminde anneler ve çocuklar sanat atölyesinde buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, yaz tatili döneminde anne ve çocukları sanat atölyesinde bir araya getirdi. Anne-Çocuk Sanat Atölyesi'nde düzenlenen etkinlikte, anneler ve çocuklar birlikte seramik şekillendirme çalışması gerçekleştirdi.


İhlas Haber Ajansı’na ‘Yılın En İyi Haber Ajansı’ ödülü

Ankara’da düzenlenen ‘Beauty Of Turkey 2024’ ödül töreninde İhlas Haber Ajansı’na (İHA) ‘Yılın En İyi Haber Ajansı’ ödülü verildi.


Antalya Büyükşehir’den Dünya Yoga Günü’ne özel etkinlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yoga Günü'nü Konyaaltı Sahilinde düzenlediği etkinlikle kutladı. Sahilin temiz havasına karşı yoga yapma imkanı bulan vatandaşlar beden ve zihinlerini dinlendirdi.


Kilis’te alternatif ürün olarak üretimine başlanan lavantanın hasadı başladı

Kilis'te alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen lavanta bahçesinde hasat başladı. Kadın girişimci Kübra Mercimek, eşinin de desteği ile hayalini gerçekleştirdi.


İpeksi, kıvamlı dondurma evde nasıl yapılır?

Yaz başında dondurma fiyatları akıl almaz noktalara çıkınca emektar dondurma makinemizi raftan indirdik. Hemen “Bizim makinemiz yok ki” demeyin! Sadece bir blender ya da mikserle bile yapılabilecek çok pratik ve lezzeti garanti tariflerim var. Külah tarifimiz de bonus!


Sürpriz nikahla evlenmişlerdi... Gamze Özçelik'ten eşine romantik kutlama

Umuda Koşanlar Derneği kurucusu eski oyuncu Gamze Özçelik, 8 Haziran'da oyuncu Reshad Strik ile nikah masasına oturmuştu.


Tatilciler gitti, geriye sadece bıraktıkları çöpleri kaldı

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek denize girmek için Hatay'a gelen tatilcilerden geriye kalan çöpler, ekipler tarafından hummalı bir şekilde toplanıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/tatilciler-gitti-geriye-sadece-biraktiklari-copleri-kaldi-354710


17 yaşındaki çocuk babasını tüfekle vurarak öldürdü

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 17 yaşındaki bir çocuk, babasını tüfekle vurarak öldürdü.


Aslan: Günlük Burç Yorumları - 23 Haziran

Aslan: 23 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Tokat'ta bir düğünde atılan havai fişek araziye düşüp yangın çıkardı

Tokat'ta bir düğün salonunda akşam saatlerinde atılan havai fişek, araziye düşerek yangına neden oldu..


Ünlü oyuncu sosyal medya hesabından duyurdu... 10 yıllık evlilik bitti...

Oyuncu Rüştü Onur Atilla, 2014 yılında Sinem Ayyıldız ile nikah masasına oturmuş; çiftin bu evlilikten iki çocuğu olmuştu. Çiftin 10 yıllık evliliği bitti.


Hafta sonunu doğada geçirmek isteyenler Gölcük'ü tercih etti

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, hafta sonunu doğada geçirmek isteyenlerden ilgi gördü.


iPhone 17 ‘yi daha ince hale getirmek için çalışıyor

Yeni iPad Pro’lar ince tasarımıyla dikkat çekti ve başarılı oldu. Apple şimdi bu tasarımı iPhone 17 ve farklı cihazlara taşımayı planlıyor.


"Gece müzeciliği" dönemi başladı! İşte ziyaret edebileceğiniz yerler...

Türkiye'nin en önemli turizm noktaları, müze ve ören yerleri yaz boyunca geç saatlere kadar açık olacak. Kimi saat 22:00, kimi 23:00, kimi de gece yarısına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Yerli ve yabancı turistler, diledikleri saatlerde bu müze ve ören yerlerini ziyaret edebilecek.


Antalya'da denize giren 2 turist boğuldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde birer saat arayla iki turist denizde boğularak hayatını kaybetti. İlk olayda Almanya uyruklu bir turist, ikinci olayda ise Slovenya vatandaşı bir turist boğulma tehlikesi geçirdi. Her iki turist de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Yavru karaca restoranda yemek yiyen müşterilerin masasına daldı

Malatya'da bulunan bir restoranda ilginç olay yaşandı. Yemek yemek için oturan 2 müşterinin masasına, ormanlık alandan gelen bir yavru karaca atladı. Karaca, masadaki her şeyi yere saçarak ortalığı birbirine kattı.


Bartın’da yangın paniği

Bartın'da 2 katlı bir evin bahçesinde başlayan yangın, evin mutfağına ve çatısına sıçradı.


HOW U FEEL?

Ekspresyonist sanatçı Ezgi Güneştekin, ilk kişisel sergisi HOW U FEEL? ile sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Zeynep ÖZTÜRK'ün üstlendiği sergi, DG Art Project ev sahipliğinde ziyaretçilerini bekliyor.


Hırsızlıktan aranıyordu, aynı suçu işleyeceği sırada yakalandı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde hırsızlık suçundan aranan kadın, aynı suçu işleyeceği esnada polis ekipleri tarafından yakalandı.


Kırkpınar’a ziyaretçi akını: Otellerde yer kalmadı

Edirne'de 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni takip etmek isteyen ziyaretçiler, otelleri doldurdu.


Hamilelikte de görülüyor: Büyük bir risk oluşturuyor

Vajinal mantar enfeksiyonlarının kadınlarda yaygın bir sorun olduğunu belirten Opr. Dr. Sedat Melikli, “Kadınların yüzde 5 ila 9'unda, yılda 3 veya daha fazla tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonu gelişir. Çoğunlukla üreme çağında olan kadınlarda görülür. Menopozda ve genç kız çocuklarında daha nadir ortaya çıkar. Gebelikte de hormonel düzende oluşan farklılıklar nedeniyle oluşabilir” dedi.


Kırklareli’nde ayçiçeği tarlasında 1 milyon5 bin kök halde bulundu!

Kırklareli’nde ayçiçeği tarlasında ekili 1 milyon 5 bin 200 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kenevir bitkileri olay yerinde yakılarak imha edildi. https://haberglobal.com.tr/gundem/kirklarelinde-aycicegi-tarlasinda-1-milyon5-bin-kok-halde-bulundu-354872


Bir aile yok oldu! 7 yaralı

Bir aile yok oldu! 7 yaralı İzmirin Menderes ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Yusuf Anın kullandığı otomobil, Menderes-Gümüldür kara yolu Şaşal Mahallesi yakınlarında, Rasim G. idaresindeki otomobille çarpıştı. 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ İhbar üzerine olay yerine jandarma ve s...


Prof. Dr. Güz: Estetik kaygısı aynı standart halde olma isteğiyle giderek artıyor

Prof. Dr. Güz: Estetik kaygısı aynı standart halde olma isteğiyle giderek artıyor İbrahim CANBULAT/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Güz, “Estetik kaygısı dediğimiz şey, hep aynı tip olma, aynı standart halde olma isteğiyle giderek artıyor” dedi.OMÜ Tıp Fakü...


Gaziantep’in kadın pide ustası erkeklere taş çıkartıyor

Gaziantep'te yaşayan 37 yaşındaki Sevgi Keleş, depremde ihtiyaç sahiplerine ekmek yapıp dağıtmak için başladığı işine severek devam ediyor.


Hatay'da zeytinli kahke depremzede kadınlara gelir oldu

Depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde kadınların kooperatif bünyesinde hazırladıkları zeytinli kahke aranan bir yöresel lezzet haline geldi.


Ne diyeceği merak konusuydu! Vincenzo Montella, Arda Güler'i neden yedek bıraktığını söyledi

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında karşılaşacakları Portekiz maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Arda Güler'i neden yedek başlattığını açıklayan Montella, ''Son 2 gündür koruduk Arda'yı, belirli bir yorgunluğu vardı. Onunla ve doktorla konuştuk. Riske girmek istemedik'' dedi.


Bu çiçeğin kolonyası baş ağrısını gideriyor, sabunu gençleştiriyor

Baş ağrısı gideren kolonyası ve cildi gençleştiren sabunuyla sağlık ve güzellik alanında iddialı olan akzambak çiçeğinden


Biz bu tatile niye çıktık!

Dokuz günlük tatil için yola çıkanlar saatlerce yoğun trafikte kaldı. Adım atacak yerin kalmadığı sahillerde ‘tatil' yapanlar, yine aynı manzara eşliğinde eve döndü.


Yılanı vurmak isterken çocukları yaraladı

Yılanı vurmak isterken çocukları yaraladı Mardinin Dargeçit ilçesinde okul bahçesindeki yılanı vurmak isteyen şüphelinin tüfeğinden çıkan saçmalar 4 çocuğa isabet etti. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken, şüpheli gözaltına alındı. Olay, öğleden sonra Dargeçit ilçesi kırsal Yoncalı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, okulun bahçesinde ...


Yüzme performansı ile ağızları açık bırakan kedi, sosyal medyayı salladı

Kedinin denize atladığı ve profesyonelce yüzdüğü görüntülere beğeni yağdı. Yetenekli kedinin şaşırtan atlayış ve yüzme performansı kamerada. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzme-performansi-ile-agizlari-acik-birakan-kedi-sosyal-medyayi-salladi-354838


'İki teyze sohbet ediyor' dediler... Metroda ünlü varmış bilemediler!

Gösteri dünyasının ünlü yıldızlarının servetlerinin ne kadar göz doldurduğunu bilmeyen yok elbette. Rol aldıkları film başına milyonlar kazanan bu ünlülerin her türden lüks hayat sürecek olanakları da var üstelik. Zaten onlar da bütün bu olanaklardan sonuna kadar yararlanıyor.


Gizli hamilelik: 'Hiç mantıklı değildi, doğaüstü bir durum gibiydi'

29 yaşındaki Tawana bir gün dışarıda bayıldığında başına ne geldiği hakkında hiçbir fikri yoktu. Yapılan tetkikler dört hafta içinde bebek sahibi olacağını gösterdi.


Antalya'da dehşete düşüren olay! Eski eşini boğazından bıçaklayıp, ölene kadar başında bekledi

Antalya'da Abdülkadir Kocaoğlu (48), tartıştığı eski eşi Ayten Çağıran'ı (44) boğazını kesip öldürdü. Abdülkadir Kocaoğlu, polis gelene kadar eski eşinin cesedinin başında bekledi.


Ebru Erke Bodrum’da otantik bir İtalyan

Edition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.


Parkta tartıştığı 2 kişiyi bıçakladı: Kaçarken yakalandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir parkta çıkan tartışmada, şüpheli tarafından bıçaklanan 2 kişi yaralandı. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


Tartıştığı husumetlilerini tabancayla vurdu: Baba- oğul öldü, bir oğul da ağır yaralı

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde R.D. (41), aralarında husumet bulunan Hamza (55) ve oğulları Şahin (30) ile Murat Taş'ı tabancayla vurdu. Hamza olay yerinde, oğlu Şahin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, ağır yaralı Murat Taş ise tedaviye, şüpheli R.D. de gözaltına alındı.


Aleyna Tilki: Kıyafeti eleştirmek tacizdir

Aleyna Tilki önceki akşam İstanbul Havaalanı’nda görüntülendi.


Yangında mahsur kalan aile kurtarıldı

Samsun’da bir evde çıkan yangında aile bireyleri alevlerin arasından çıkartıldı.


İşyerinde ölü bulundu

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir işyerinde erkek cesedi bulundu.


Her seferinde çöpe atıyorduk! Meğer meyvesinden yararlıymış! 'Ciltte botoks etkisi gösteriyor'

Uzmanlar; bazı alışkanlıkların cildin erken yaşlanmasına neden olduğunu belirtiyor. Güneşten korunmamak, tütün mamulleri tüketmek, az su içmek, yanlış beslenme düzeni, makyajı temizlemeden yatmak bunlardan yalnızca birkaçı. İlerleyen yaşlarda cilt sarkmaya başlar. Bu nedenle birçok kişi botoks ve benzeri yöntemlere başvuruyor. Doğal yöntemler de cildin yapısına fayda edebilmektedir. Bir meyve var ki, o içeriğinde bulunan antioksidan, vitamin ve...


Mersin’de limon yüklü kamyon devrildi: 6 yaralı

Mersin'de limon yüklü kamyon devrildi, 6 kişi yaralandı. Devrilen kamyondaki limonlar yola saçılırken, kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat ulaşıma kapanan yayla yolu, aracın kaldırılmasıyla açıldı.


Annesi ve eşi içerideyken evi ateşe verdi! Kapıyı kilitleyerek kaçtı

Mardin'in Midyat ilçesinde bir adam, annesi ile eşi içerideyken evi ateşe verip, kapıyı kilitleyip kaçtı.