Trending:


Akdeniz foku tehdit altında

Dünyada nesli tükenmek üzere olan Akdeniz fokları tehdit altında. Uzmanlar, yüzlerce sub board (kürek sörfü) sporcusunun uğrak yerlerinden olan Antalya falezleri rotasının değişmesi gerektiğini söyledi.


Dünya genelinde birincil ölüm nedeni: 'Uzay fönü' ile yeni tedavi umudu

Yeni bir araştırma, baypas ameliyatından sonra uygulanan hafif şok dalgalarının hastaların kalp dokusunu yenileyebileceğini buldu. Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre dünya çapında her yıl 18 milyon kişi kalp hastalıkları ya da diğer karidyovasküler komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor.


33 yaşındaki kadının korkunç sonu! Sokakta yürürken başından vurularak öldürüldü

Diyarbakır'da 33 yaşındaki bir kadın, kimliği belirsiz kişi tarafından başından vurularak öldürüldü. Polis, kaçan cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.


Diş ağrısı canından etti

Diş ağrısı canından etti Bursada diş ağrısı nedeniyle gittiği hastane dönüşü evinde hayatını kaybeden Enda Baltanın (46) ölümüyle ilgili otopsi sonucu bekleniyor. 1 çocuk annesi kadının, diş hekimi tarafından verilen antibiyotik iğneleri vurdurmak için gittiği özel sağlık kabinindeki hemşire, DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, Baltanın iğ...


Ayı ile vatandaşın tebessüm ettiren diyaloğu

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde ayı ile diyalog kurmak isteyen aile tebessüm ettirdi. Ordu'nun doğal güzellikleri arasında gerçekleşen bu olay, yaban hayatı ile insanların huzur içinde bir arada var olabileceğini de kanıtladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/ayi-ile-vatandasin-tebessum-ettiren-diyalogu-355048


Bunaltıcı sıcaklar vatandaşı sulu meyvelere yönlendirdi

Erzincan’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar su ihtiyacını gideren meyvelerden karpuza yöneldi.


Nilüfer, neden şarkı yazmadığını açıkladı: Aşk acısı çekip tahtalıköye mi gideyim?

Şarkıcı Nilüfer, artık şarkı yazamamasının nedenini aşk acısı çekmek istememesi olarak yorumlarken,  "Aşk yok, üretkenlik yok. Olmasın da zaten. Bu yaştan sonra aşk acısı çekip tahtalıköye mi gideyim? Artık kalbim dayanmaz" dedi. Saba Tümer’in YouTube programına konuk olan Nilüfer, şarkılarını çektiği aşk acıları sonucu yazdığını söyledi.   Nilüfer...


Babadağ’dan 9 günde 6 bin 340 tatilci uçtu

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye ilçesindeki Babadağ’dan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 340 kişi yamaç paraşütü ile uçtu.


Erzincan’da dalları bastı kiraz

Kiraz üretiminde önemli bir yere sahip Erzincan’da kiraz hasadı, mevsimsel değişiklik ve sıcaklıkların artmasıyla önceki yıllara göre 15 gün önce yapıldı.


Seren Serengil evinin kapılarını ilk kez açtı! Beş katlı villa ve çift katlı köpek evi dikkat çekti

Kanal D'nin, sunuculuğunu Evrim Akın'ın yaptığı ilgiyle izlenen programı 'Evrim Akın İle Ev Gezmesi' birbirinden ünlü isimlerin evlerine sürpriz ziyaretler yapmaya devam ediyor. Evrim Akın bu hafta, açıklamalarıyla sık sık gündem olan Seren Serengil'in beş katlı villasına gitti.


İstanbullular tatilin son gününde ormanlar ile sahilleri tercih etti

İstanbullular, Kurban Bayramı tatilinin son gününde ormanlar, millet bahçeleri ve sahillerde zaman geçirdi. Sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar, Caddebostan Sahili'nde yüzdü.


22 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili akını: Hem denizin, hem de doğanın tadını çıkardılar

Kastamonu’nun Cide ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. İlçeyi ziyaret eden vatandaşlar hem denizin hem de doğanın tadını çıkardı.


Hasta çocukları çocuk servisi duvarlarındaki kocaman çizgi film karakterleri karşılıyor

Bayburt Devlet Hastanesi çocuk servisi duvarları, çocukların sevdiği çizgi film karakterleriyle, hayvan figürleriyle donatıldı, odalara da ilgilerini çekebilecekleri hayvanların ve karakterlerin isimleri verildi.


Serinlemek için kendi havuzlarını yaptılar

Düzce'de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte mahalle sakinleri bin 500 liraya 4 kişilik bir havuz yaparak serinlemeye başladılar.


Konyaaltı sahilinde caretta caretta şaşkınlığı

Antalya'nın gözde plajlarından Konyaaltı sahilinde dün gece yaşanan olay vatandaşları şaşırttı. Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, gece geç saatlerde sahile çıktı.


Dünya Anne Şarkıları Marmaris’te yankılandı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dünyaca ünlü müzisyenimiz Fazıl Say, Serenad Bağcan’ın seslendirdiği Dünya Anne şarkıları ile unutulmaz bir konsere imza attı.


Kavurucu sıcaktan bunalıp geldikleri Erciyes'te sobayla ısınıyorlar

Kayseri'nin yanı sıra Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaz mevsiminde bunalanlar, hava sıcaklığının 8 dereceye kadar düştüğü Erciyes Dağı eteklerindeki 2200 rakımlı Tekir Yaylası'nda kamp kuruyor.


Biber tohumları bu yöntemle bir çırpıda dökülüyor! Bu kadar basit olduğunu kimse tahmin edemedi

Biberin içerisindeki çekirdeklerden kurtulmak öyle kolay değildir. Küçük oldukları için çok zahmetlidir. Ancak bu tüyo biberlerin içinde bir tane bile çekirdek bırakmıyor.


Pembe kıyafetli arıcılar, organik bal üretiminde söz sahibi olmak istiyor

Van'ın Gevaş ilçesinde kooperatif kuran pembe kıyafetli arıcı kadınlar, katıldıkları eğitim programlarında edindikleri bilgilerle bal üretimi ve arıcılıkta söz sahibi olmayı hedefliyor.


Cami tuvaletindeki sabunluğu çalıp son model arabasıyla kaçtı! Görüntüleri izleyince şoke oldular

Amasya’nın Suluova ilçesinde caminin tuvaletine giren bir şahıs sabunluğu çaldı. Yıkadığı sabunluğu beline sokup son model otomobille uzaklaşan şahsın pes dedirten o anları güvenlik kamerasına yansıdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/cami-tuvaletindeki-sabunlugu-calip-son-model-arabasiyla-kacti-goruntuleri-izleyince-soke-oldular-355052


Muş'ta çiftçiler hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak için mesai yapıyor

Muş'ta çiftçiler, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak için sıcak havaya rağmen tarlalarda mesai yapıyor.


Evin gümrük memuru kedi: Alınan ürünleri kalite kontrolünden geçirdi

Aldığı ürünlere kalite kontrolü yapmak isteyen bir kişi, evde adeta gümrük memuru gibi çalışan kedisini bu iş için kullanmasıyla dikkat çekti. https://haberglobal.com.tr/gundem/evin-gumruk-memuru-kedi-alinan-urunleri-kalite-kontrolunden-gecirdi-355046


Katili yüz giydirme işlemi sayesinde buldular

Katili yüz giydirme işlemi sayesinde buldular Bursanın Osmangazi ilçesinde 4 yıl önce ateşli silahla öldürülmüş bulunan kişinin kimliğinin "yüz giydirme" işlemi sonrası tespit edilmesinin ardından jandarma ekiplerince yakalanan katil zanlısı, tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi...


Rezidansta timsah besledi, yetmedi bir de tasma takıp sokaklarda gezdirdi

İstanbul Kartal'da rezidansta yaşayan bir kişi, sahibi olduğu timsaha hem kazak giydirip hem de tasma takarak sokakta gezdirdi. Şoke eden anları sosyal medyadan paylaşan şahıs, polis tarafından gözaltına alınırken 1.5 metrelik timsaha ise el konuldu.


Kadın yolcular saç saça baş başa kavga etti

Olay Bursa-Gemlik arasında sefer yapan 101 numaralı otobüste meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki kadın yolcu, otobüs içinde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle kadınlar saç saça baş başa kavgaya tutuştu. Kavga kadınlardan birinin otobüsten inmesiyle son buldu. Kadınlardan birinin çocuğunun ağlaması ise dikkat çekti. Otobüste yaşananlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.


Büyük İstanbul Otogarı'nda tatil dönüşü yoğunluk yaşanıyor

9 günlük bayram tatilinin ardından kente dönenler ile tatil için İstanbul'a gelenlerin dönüş yolculuğu sürüyor. Büyük İstanbul Otogarı, kentte yoğunluk yaşanan noktaların arasında bulunuyor.


Antalya son yılların en hareketli bayram tatilini geçirdi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sezonun açılışını yaptıklarını, Kurban Bayramı tatilinde ise yüksek sezonu yakaladıklarını söyledi.


Son dakika hava durumu! Sıcaklıklar düşecek mi? Termometreler 50 dereceyi gösterdi

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli...


Çocuklar, hayal dünyalarını kağıda döktü

Mersin'de, Çukurova’da üreten sanatçıların eserlerinin yer aldığı ‘Frekans C’ sergisini gezen çocuklar, sergi sonrası minderlere oturup gördükleri eserleri özgün bir biçimde resmetti.


Eve gelen kız arkadaşı cesedi ile karşılaştı! 36 yaşındaki öğretmenin sır ölümü

Olay, Didim ilçesi Efeler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan 36 yaşındaki Erhan E., kız arkadaşıyla tartışma yaşadı. Olayın ardından Erhan E.'den haber alamayan kız arkadaşı eve geldi. Erkek arkadaşı Erhan E.’yi evde asılı halde bulan, kız arkadaşı durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk incelemesinde...


Çocukluktaki ateşli hastalık kısır yapıyor

Çocukluk çağında geçirilen ateşli hastalıklar kısırlığa neden oluyor.


Tekne battı, facia yaşandı!

Tekne battı, facia yaşandı! Konyada Beyşehir Gölünde alabora olan teknedeki Yakup Kılıç (36) yaşamını yitirdi. DHAnın haberine göre Dudu A. ile kızları A.A. (12) ve E.A (8) ise çocuklardaki can yelekleri sayesinde su yüzeyinde kalıp, arama- kurtarma ekiplerince bir gün sonra kurtarıldı. ANNE VE ÇOCUKLARI KURTULDU İnşaat sektörüyle uğraşan Yakup Kıl...


Fransa’da kadınlar aşırı sağa karşı yürüdü

Fransa’nın başkenti Paris’te kadın dernekleri, aşırı sağa karşı yürüyüş düzenledi.


MELMEK kurslarında el sanatları öğrenen kadınların yüzü gülüyor

Melikgazi Belediyesi’nin MELMEK kapsamında düzenlediği El Sanatları Kursu, yoğun ilgi gösteren kadın kursiyerlerin yüzünü güldürüyor.


10. Trans Onur Yürüyüşü kutlandı: Yaşam hakları ellerinden alınan tüm transların faili devlet!

T24 Haber Merkezi Trans Onur Yürüyüşü tüm yasaklara rağmen bu yıl da İstanbul’un farklı bölgelerinde kutlandı. LGBTİ+’lar şehrin farklı noktalarında buluşarak Okmeydanı Köprüsü’ne ve Mecidiyeköy’deki metrobüs durağına trans bayrakları astı. 10. Trans Onur Yürüyüşü başlamadan önce iki kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. LGBTİ+'lar, sosyal medy...


"Flörtümle vakit geçirme fırsatım olmadı"

"Flörtümle vakit geçirme fırsatım olmadı" Nilüfer, SHOW TVde Pazar Sürprizi programında Ömür Sabuncuoğluna özel açıklamalar yaptı. "SANATÇI OLMAYI ÇABUK KABULLENDİM" 15 yaşında katıldığı ve Sezen Aksunun önünde birinci olduğu Altın Ses adlı yarışmanın kendisine şöhreti getirdiğini söyleyen Nilüfer, erken yaşta ünlü olmasının gençliğini yaşamamasına...


Van'ın göz kamaştıran şelalesine yoğun ilgi

Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan ve her mevsim ziyaretçilerin akınına uğrayan Muradiye Şelalesi'nde hafta sonu nedeniyle büyük yoğunluk yaşandı. https://haberglobal.com.tr/gundem/vanin-goz-kamastiran-selalesine-yogun-ilgi-355041


Tatilciler gitti, Bodrumda çöpleri kaldı

Tatilciler gitti, Bodrumda çöpleri kaldı 9 günlük bayram tatilini Bodrumda geçiren yerli turist geride 7 bin 800 ton çöp bıraktı. Arefe günü Bodruma 250 bin araç girişi olurken, ilçenin nüfusu 1 milyonu aştı. 9 gün boyunca bayram tatilini doya doya yaşayan yerli turist Bodrumdan ayrıldı. Bayram tatilinin son gününde sahiller çöplerle doldu. Çöpleri...


Hakan Peker'den sorulara yanıt yok: Psikolojik olarak müsait değilim

Hakan Peker önceki gün yeni taşındığı Cihangir sokaklarında köpeğini gezdirirken görüntülendi. Sayit DURMAZ'ın haberi...


3 burç için aşk haftası, Satürn'de gerileme dönemi! Astrolog Dinçer Güner: Ruhları hovarda ve çapkın dedi, 4 burç saydı

Yeni haftanın tek gündemi Satürn'nde başlayacak gerileme dönemi diyen astrolog Dinçer Güner, Kasım ayına kadar geçmiş meselelerle uğraşabileceğimiz uyarısında bulundu. Aşk için en güzel zamanların geldiğini dile getiren Güner, Salı günü Ay Kova'da, Perşembe Ay Balık burcunda olacak dedi. Merkür ile Şiron arasındaki kare açının bizi travmatize eden durumların açığa çıkabileceği zamanlar. İşte Dinçer Güner'den 24-30 Haziran 2024 haftalık Koç,...


Elazığ'daki höyük, manzarası ile dikkat çekiyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan höyük, konumu ve manzarası ile dikkat çekiyor. Köylüler, kazı çalışması başlatılarak alanın turizme kazandırılmasını istiyor. Urartu ve Romalılar dönemine ait olduğu tahmin edilen höyük, kaçak kazılarla tahrip edilmiş durumda. Köy sakinleri, höyüğün turizme kazandırılması için kazı çalışması yapılmasını talep ediyor.


İstanbul'da Pakistanlı şahsa kapkaç kamerada: Adamın kovaladığı şahsı polis yakaladı

Beyoğlu'nda gece saatlerinde ara sokakta yürüyen Pakistan uyruklu bir adam kapkaça uğradı. Cep telefonu çalınan adam, şahısları bir süre kovaladı ancak yakalayamadı. Yaşananlar kameralara yansırken, polisler tarafından kapkaççı tutuklandı.


Ayda bir kere cildinizi kontrol edin

Yazın güneş ışınlarına maruz kalma cilt kanserine davetiye çıkarıyor. Uzmanlar uyarıyor: Aydınlık bir ortamda el aynasıyla sırt, avuç içi, ayak tabanı, kafa derisi, göz, genital bölge ve tırnaklara bakılmalı


Cami tuvaletinden sabunluk çaldı, lüks aracına binip gitti

Olay, Suluova Toki Camii'nde meydana geldi. Caminin tuvaletine giren bir şahıs ellerini temizledi. Bir süre dolaştıktan sonra gözüne kestirdiği sabunluğun dışını yıkadı. Sonra da sabunluğu beline sokup üstünü elbisesiyle kapattı. Dışarı çıkan şahıs, son model otomobile binerek uzaklaştı. Cami ve çevresinin 24 saat kamerayla izlendiğinin belirtildiği levhayı da fark etmeyen şahsın o anları saniye saniye kaydedildi. Şeker Mahallesi Muhtarı Ömer...


Mahalleli itfaiye talep etti

Mudanya ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Tirilye Mahallesi ve civar mahallelerde yaşan vatandaşlar, her an çıkabilecek bir yangında düşecekleri mağduriyeti giderecek itfaiye birimi eksikliğinin biran önce giderilmesini istedi.


Bin 500 liraya 4 kişilik havuz yaptı

Düzce’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredince, serinlemek isteyen mahalle sakinleri bahçeye bin 500 liraya 4 kişilik havuz yaptı.


Bulaşıklarda kokuyu bir çırpıda yok ediyor! Deterjana bir kaşık koyun, soğuk suda dahi inci gibi parlayacak

Bulaşıklar ne yaparsanız yapın kir ve yağdan arınmayabilir. Tuz ve bulaşık deterjanı formülü yağ ve kirden eser bırakmıyor. Ayrıca bardak ve tabaklardaki kokuyu da yok ediyor.


Prof. Dr. uyardı: Önlem alınmazsa müsilaj riski, Marmara Denizi'nin başının üstünde kılıç gibi sallanmaya devam edecek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilaj sonrası 22 maddeden oluşan Marmara Eylem Planı'nın yaşama geçirilmediğini söyledi. Marmara Denizi'ndeki kirliğin her geçen gün arttığını ifade eden Prof. Dr. Sarı, "Marmara'nın çevresinde 25 milyon insan yaşıyor. Bunların atıklarının sadece yarısını arıtıyoruz. Geri kalan yarısını ne yazık ki denize boca etmeye devam ediyoruz. Marmara Eylem Planı'nın 14 maddesi denizin korunmasıyla ilgiliydi. Bunu başaramadık. Denizdeki kirlilik, 2021 yılında olduğu gibi devam ediyor. Önlem alınmazsa ekosisteminin ömrünü önceden kestiremeyeceğimiz Marmara Denizi, yararlanılamaz bir hale gelebilir" dedi.


Bu nasıl evlat? 'Beni rezil ediyorsun' dediği felçli babasını darbetti!

Bahçelievler'de, iddiaya göre eşiyle kavga ettikten sonra evden ayrılan ve yaklaşık bir haftadır sokakta yaşayan 57 yaşındaki felçli Zeyni Başaran, kendisini eve götürmek isteyen oğlu Ferhat Başaran tarafından darbedildi. Baba Zeyni Başaran eve gitmek istemediğini belirterek, oğlunun kendisine şiddet uygulamadığını ileri sürdü. Oğlunun babasına yumruk attığı anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.


Kol ve bacaklardaki her şişlik selülit değil

‘Selülit' zannediliyor, oysa yağ birikmesi, şişlik ve ağrı lipödem habercisi olabilir Vücudun her iki tarafını simetrik olarak etkileyen lipödem hastalığına diyet ya da egzersiz çare olmuyor, sistematik tedaviye ihtiyaç duyuluyor.