Otomobil

Trending:


Mühendislik harikası eski Kahta Kalesi

Sarp kayalıklar üzerine kurulan ve fetih edilmesi neredeyse imkansız olan mühendislik harikası Eski Kahta Kalesi'nin (Yeni Kale) doğu kısmındaki su tüneli görenleri kendine hayran bırakıyor.


Fransa’dan ithal edip yetiştirdiği koyunlardan yüksek verim aldı

Fransa’dan ithal edip yetiştirdiği koyunlardan yüksek verim aldı Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY'da çiftçi Ömer Altınkaynak (40), 6 yıl önce kurduğu çiftliğinde Fransa’dan ithal ettiği ‘Ile de France' türü koyunları yetiştirip satıyor. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği azaldığı için, kendi yetiştirdiği koyunlara talebin arttığını belirten Altı...


Adana'nın en eski Türk yapısı: Ağca Mescit görkemli mihrabı ile dikkat çekiyor

15. yüzyılda Ramazanoğulları'nda bir Türk beyi tarafından inşa edilen 'Ağca Camii' Adana'nın en eski Türk yapısı... Günümüze kadar çeşitli restorasyonlarla ayakta kalmayı başaran camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından korunmaya devam ediyor.


Adana'da yetişiyor, her derde deva oluyor! Lokman Hekimin kitaplarında da geçiyor

Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan tırşik otundan yapılan çorba her derde deva oluyor. Lokman Hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.


Adana’da Karadeniz’i andıran manzara

Adana'nın Feke ilçesinde baraj göleti sahip olduğu manzarasıyla Karadeniz'i andırırken görenleri kendine hayran bırakıyor.


Oya ARMUTÇU Hayırsız evlat anneyi evden atabilir mi

A.T., 77 yaşında iki çocuklu bir anne. 60 yıllık eşi ölünce, baba evlerini satıp annelerini huzur evine yollayarak, evdeki tablo, aile yadigarı gümüşler gibi değerli ev eşyalarını almak isteyen iki çocuğuna hakkını helal etmiyor. 52 yıldır yaşadığı evde kalmak için hukuken ne yapabileceğini soruyor. Babanın üzerine kayıtlı arabanın nasıl paylaşılacağını öğrenmek istiyor.


Hayat pahalılığı vatandaşı vurdu, eşya kiralama dönemi başladı: Ayda 95 TL’ye akıllı saat, 250 TL’ye akıllı telefon

Hayat pahalılığına karşı 'eşya kiralama' dönemi başladı. Ayda 95 TL’ye akıllı saat, 250 TL’ye akıllı telefon, 160 TL’ye robot süpürge kiralanabiliyor. Özellikle yazın gelmesiyle tatil için yazlıklarına gidenler teknoloji ürünlerinden ev aletlerine, e-Mobilite ürünlerinden anne bebek ürünlerine kadar birçok ürünü dönemsel olarak kullanabiliyor. Türk...


Tavşanlı'da Ebabil Kuşu İş Yerine Uğruyor

Tavşanlı ilçesindeki bir iş yerinde her yıl misafir olan ebabil kuşu, bakımı yapıldıktan sonra doğaya salınacak.


Doğal Kudret Köprüsü manzarasıyla hayran bırakıyor

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde doğal köprü olma özelliği ile tanınan Kudret Köprüsü manzarasıyla mest ediyor.


Arkeologlar antik Roma kanalizasyonunda mermer tanrı heykeli buldu

"Başı korunmuş durumda. Çok iyi durumda. Ellerinde birkaç kırık var" diyen arkeolog ekibinin başındaki Lyudmil Vagalinski, heykelin eski bir Yunan orijinalinin Roma kopyası olduğunu da sözlerine ekledi


Muz ağaçlarını tekmeleyerek parçalayan dövüşçü, performansıyla ilgi odağı oldu

Hatay'da fitness antrenörlüğü yapan Ali Erdoğmuş'un muz ağaçlarını tekme darbeleriyle kırdığı anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu.


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Merve Özbey sahneye çıkmadı

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga'da cumartesi akşamı sahne alması planlanan sanatçı Merve Özbey, sahnede güvenlik gerekçesini öne sürerek Karabiga’yı terk etti. Konser, iptal oldu. Merve Özbey’i izlemeye gelen binlerce kişi büyük hayal kırıklığı yaşadı.


Haziran ayında en çok dinlenen şarkılar

Dijital müzik platformu Muud'da haziran ayının listeleri açıklandı. Hande Yener'in “Ben Senin Delinim” parçası kullanıcıların haziran ayında en çok paylaştığı şarkı oldu. En çok dinlenen yabancı sanatçılar kategorisinde ise Taylor Swift haziran ayının şampiyonu oldu.


Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Ünlü çift dudak dudağa görüntülendi

Bir süredir aşk yaşayan şarkıcı Zeynep Bastık ile oyuncu Serkay Tütüncü, yakın arkadaşlarıyla birlikte tekne tatiline çıktı. İlişkilerini bir süredir göz önünde yaşayan Bastık ile Tütüncü çifti dudak dudağa görüldü.


Karadeniz'in Zeugması için çağrı! Koruma altına alınmalı

ALEYNA SEVİM -Zonguldak’ın ilçesi Çaycuma’da 2008’de bulunan ve üzerinde farklı figürler taşıyan mozaikler geçen 16 yıla rağmen hâlâ koruma altına alınmadı. Mozaiklerin korunması ve turizme kazandırılması isteklerini Milliyet’e anlatan bölge sakinleri ve Çaycuma’lı arkeolog Selahattin Aydın, Roma döneminden kaldığı düşünülen mozaiklerde bozulmalar başladığını söyledi. Arkeoloji ve yüksek saatçilik, İnsanlık tarihini değiştiren keşif! 51 bin 200...


Balıkesir'de Aromaterapi Festivali kapsamında 'Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi' semineri düzenlendi

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali'nde Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi'nin anlatımıyla 'Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi' semineri düzenlendi. Seminerde tütsünün tarihten günümüze kullanımı ve tedavi amaçlı kullanılan sistemleri anlatıldı.


Göller şehri Sivas, göllerinin güzelliğiyle mest ediyor

Göller şehri olan Sivas, içerisinde barındırdığı gölleriyle kendine hayran bırakıyor.


Tilki yavrusu emin ellerde

Erzincan’ın Çağlayan Beldesinde anneleri telef olan 3 tilki yavrusu su arkında bulundu. Açlık ve bitkinlikten yavrulardan 2’i bir süre sonra telef olurken geride tek kalan tilki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklarda hayata tutundu.


Kavurucu sıcağa karşı çözümü tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sarmakta buldu

Hatay'ın bereketli topraklarında başlayan karpuz hasadıyla birlikte damak çatlatan lezzet tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı korumaya aldı.


Uzmanlar Ağustos ayına dikkat çekti

Trabzon'da özellikle yaz mevsiminin girmesiyle birlikte hastanelere ishal, bulantı ve kusma gibi şikayetlerde artışlar yaşandığı, sıcaklarla birlikte gıda kaynaklı enfeksiyonların ortaya çıktığı belirtildi. Söz konusu şikâyetlerin Ağustos ayında artışa geçeceği endişesi yaşanırken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz,...


Dünyayı Geziyorum – Toulon / Fransa | 7 Temmuz 2024

Ekranların sevilen yüzü Özlem Tunca, Türkiye ve dünyadan renkli görüntüleri ekrana taşıyor. Oturduğunuz yerden dünyayı gezdiren program Dünyayı Geziyorum bu bölüm egzotik tatillerin adresi İtalya'yı gezmeye devam etti. Yıllardır yaptığı programlarla Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralarla evlere konuk olan Dünyayı Geziyorum yeni rotalar çiziyor. Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralar, birbirinden farklı gelenekler, binlerce yıllık tarihi eserler ve ilginç kültürler Dünyayı Geziyorum ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Adana’nın Taşköprü’sü, Maldivler’in turkuaz renkli suları, Ürdün’ün Petra Antik kenti, Nevşehir’in Kapadokya’sı… Görülmeye değer manzaralar, geçmişe ışık tutan tarihi eserler ve doğanın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri Dünyayı Geziyorum ile Kanal 7 ekranlarından evlere ulaşıyor. Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 17:00'de Kanal 7’de…


14 yaşındaki çocuk bıçaklandı, 4 çocuk gözaltında

Erzurum'da iki grup çocuk arasında çıkan kavgada 14 yaşındaki D.Y., göğsünden bıçaklanarak ağır yaralandı. Kaçan 17 yaşındaki şüpheli Ö.G. ile 3 arkadaşı yakalandı. Erzurum’un Yakutiye ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada 14 yaşındaki D.Y., 17 yaşındaki Ö.G., tarafından göğsünden bıçakla ağır yaralandı. DHA'nın aktardığına göre; olay, saat öğl...


Kuş cenneti Arin Gölü'nde kuraklık tehlikesi

Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve 'kuş cenneti' olarak bilinen Arin Gölü, düzensiz sulama nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Arin Gölü, kuraklık ve düzensiz sulama sebebiyle kurumaya başladı. Bin 657 hektar alana sahip olan göl, birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Vatandaşlar, Arin Gölü'nün kurumasıyla birlikte kuşların yaşam alanlarının da tehlikeye girdiğini belirtmektedir.


Bu şehirde 4.5 milyon kişi yaşıyor! TÜBİTAK uyardı: Günden güne çöküyor! Önlem alınmazsa su basacak!

Uzman isimlerin uzun zamandır İzmir için tespit ettiği ve uyarılarda bulunduğu kritik bir konu var, İzmir her yıl milim milim çöküyor! Prof. Dr. Doğan Yaşar'ın ifadelerine göre İzmir'de zemin her yıl 1,5 santimetrelik bir çökme yaşıyor. Bu durum deniz seviyesinin de yükselme hızının da otomatik olarak artırıyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa 50 yıl sonrasında İzmir'in pek çok merkezi noktasının sular altında kalması kaçınılmaz olarak ifade...


Erzurum’da dutun pekmez ve pestile yolculuğu sürüyor

Erzurum'un Uzundere ilçesinde geleneksel yöntemlerle yapılan dut pekmezi ve pestil adeta şifa deposu olarak tüketime sunuluyor.


Yılın düğününde final haftası

Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani, en küçük oğlu için görülmemiş düğünü bu hafta noktalanıyor. Mart ayından beri süren düğün partilerinin son sürprizi Justin Bieber konseri oldu.


Bolu’da ölümlü kazaların meydana geldiği kavşak kapatılıyor: Sanayi esnafı ayaklandı

Bolu'da D-100 kara yolunun sanayi mevkiinde bulunan Sanayi Yan Yol Kavşağı, zaman zaman meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalara gelen tepkiler üzerine Valilik kararıyla kapatıldı. Sanayi esnafı kavşağın kapatılmasına tepki gösterdi.


Bu pazar berberlerde başladı, haftaya kuaförlere geliyor! Kapatma kararı gelin ve damatları kızdırdı

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı dün itibarıyla berberlerde resmen uygulanmaya başlanırken, gelecek haftadan itibaren pazar günleri kuaförler de hizmet vermeyecek. Gelin ve damatların yanı sıra esnafın da büyük tepkisini çeken kararla ilgili konuşan Kuaförler Derneği Başkanı Sabit Akkaya "Neden pazar günü? Haftanın ölü günü olan pazartesi günü yapsınlar" dedi.


Türkiye'nin ilk paralimpik olimpiyat madalyalı sporcusu Korhan Yamaç, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyor

Türkiye'nin ilk paralimpik olimpiyat madalyalı milli sporcusu Korhan Yamaç, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek. Yamaç, atıcılıkta iddialı olduklarını ve bayrağımızı tekrar 1'incilik kürsüsünde dalgalandırmak istediklerini belirtti. Türkiye'nin engelli atıcılıkta dünyada söz sahibi olduğunu vurgulayan Yamaç, Paris'te en az 3 madalya beklediklerini ifade etti.


Yazın hamileliği rahat geçirmek için 7 altın öneri

Sıcakların yükselmesi nedeniyle anne adaylarının serin, rahat ve güvenli kalma konusunda bilinçli olmaları gerektiğine değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, “Susuz kalmak kabızlık, halsizlik, erken kasılmalar, baş dönmesi ve hatta erken doğum gibi bir takım sorunlara yol açabilir. Günde 10-12 bardak su içmeyi hedefleyin” dedi.


Cezayir’de Türk ürünlerine yoğun ilgi

Cezayir'de 24-29 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen ''55. Uluslararası Cezayir Fuarı (FIA)''na ülkemiz “Onur Konuğu Ülke” statüsünde katılım gösterdi.


Kadınlar yüksek atlama dünya rekoru, 37 yıl sonra kırıldı

Ukraynalı atlet Yaroslava Mahuchikh, 1987'den beri kırılamayan rekorun yeni sahibi oldu


’Tetik parmak sendromu’nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


Fahriye Evcen ve Burak Özçivit Bodrum’da baş başa

Bodrum’dan aldıkları lüks villaya yerleşen Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, Gündoğan’da baş başa deniz keyfi yaparken görüntülendi.


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Adana’da 3 kadın hırsız girdikleri evden 360 bin TL ziynet eşyası çaldı

Adana'da 9'uncu kattaki apartman dairesine giren 3 kadın hırsız, 360 bin TL değerinde ziynet eşyası çaldı. Kadınları apartmana giriş ve çıkışı güvenlik kamerasına anbean yansırken olayla ilgili bir kadın yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Sadece site dışında ‘hayvansever'

Maltepe'de sokak köpeklerini beslediği için yaşlı bir çiftin saldırısına uğrayan Belma Uzun'un, yönetiminde olduğu lüks sitede hayvanlara yönelik katı kurallar uygulandığı ortaya çıktı. Uzun, Köpek besliyoruz diye sitede insan sağlığını ikinci plana atamayız dedi.


İzmir’in kadın müzisyenleri klasik Türk müziğini günümüze uyarladı

İzmir'de bir araya gelen ve kendilerine Ervah-ı Zenan ismini veren kadın müzik grubu, klasik Türk müziğini günümüze uyarlayarak gençlerin ilgisini çekti, binlerce kişiye ulaştı. İzmir'in müzisyen kadınları, yeni nesil klasik Türk müziğini daha fazla geniş kitlelere ulaştırmak için destek bekliyor.


İkinci elde tercih bitpazarı

Erzincan’da her hafta pazartesi günü kurulan halk arasında bitpazarı olarak anılan pazarda uygun fiyata her türlü eşya bulunuyor. İhtiyaçlı vatandaşların ilgi gösterdiği ikinci el pazarında her şey 3'te bir fiyatına satılıyor.


Çocuğunuza konserve kutu gıdaları verirken dikkatli olun: Erken ergenliğe neden olabilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.


Ioniq 5 N'in bu seferki rakibi, bir Aventador SV!

Beklendik bir sonuç.


Arda Sayıner Ünlülerin Capri rotası

Audrey Hepburn’den Grace Kelly’ye jet-set isimlerin asırlardır yazlık mekânı olan Capri, bu yaz için Türk iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ismin tatil ajandasında. Ben de adanın yolunu tuttum ve trend noktaları keşfettim. İşte İtalya’nın bu meşhur tatil adasındaki en popüler ziyaret rotası...


Kars hayvancılığında “Hastalıktan Ari İşletme” dönemi başlıyor

Kars'ta hayvancılığın gelişimi ve sağlıklı sürülerin oluşturulması adına büyük bir adım atılıyor. Sarıkamış’ta bir işletmeye ‘Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası’ verildi.


Erzincan'da dolu yağışı sebze ve meyveyi vurdu

Erzincan'da ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü. Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan sağanak yağış beraberinde doluyu getirdi.


Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin

Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin Dijitalleşen dünya, her geçen gün daha fazla mobil hale gelen finansal işlemler, akıllı telefonlarımızdan kolayca yapabildiğimiz işlemler... Tüketicilere çok fazla kolaylığı tek bir tuşla sağlarken, bir yandan da veri güvenliğini saldırılara karşı açık hale getiriyor. Özellikle birçok farklı uygulamada aynı şi...


Erzincan’ın en güzel ilçesi Kemaliye oldu

Yapay zeka destekli yapılan araştırmada Erzincan’ın en güzel ilçesi Kemaliye oldu.


O bina gibi komşuları da ‘kaçak’ çıktı

Bahçelievler’de, çatırtı seslerinin ardından hızla tahliye edildikten 10 dakika sonra kendi kendine çöken 7 katlı binanın, çevresindeki 3 binada da kaçak kat olduğu ortaya çıktı.


Muş ve Ordu'da sel 2 can almıştı! Meteoroloji'den 13 ile uyarı... Aşırı yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 ili sarı, 1 ili de turuncu kodla beklenen gök gürültülü sağanağa karşı uyardı. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Dün Ordu ve Muş'ta sağanak yağış sonrası oluşan sel sularına kapılan Hatice Kocakoç (83) ve Nazar Karataş(20) hayatını...


Sakarya'da 11 yaşındaki çocuk serinlemek için girdiği nehirde boğuldu

Sakarya'da serinlemek için nehre giren 11 yaşındaki Irak uyruklu çocuk, akıntıya kapılınca yaşamını yitirdi.