OKULDA üRETEREK öğRENIYORLAR

Adana'da bir köy okulundaki atıl tuvaletler, kuluçka merkezine dönüştürüldü. Her çocuğun bir kümes hayvanı ve zeytin ağacı olduğu okulun 10 dönümlük arazisinde de tarım yapılıyor.

Adana Sarıçam'daki Hocallı Türk Kadınları Birliği Ortaokulu'nda öğrenciler, sıra dışı bir eğitim alıyor. 9 ayrı köyden 45'i kız 104 çocuk bir yandan eğitim-öğretim görürken, diğer yandan üretime teşvik ediliyor; tarım ve hayvancılık yapıyor.

ÖNCE KÜMESE, SONRA DERSE

Her şey atıl vaziyetteki tuvaletlerin onarılıp kuluçka merkezine çevrilmesiyle başladı. Sonra da her çocuk bir kümes hayvanı sahiplendi; ayrıca okul bahçesine 150 zeytin fidanı dikildi. 19 dönümlük bir arazi üzerine kurulan okulda, 10 dönümlük alan tarıma ayrıldı. Çocuklar, her sabah derse girmeden önce bahçedeki kümesin yolunu tutup kendi hayvanını besliyor.

SIRADA SERACILIK VAR

Portakal, mandalina, limon, nar ve şef tali fidanlarını da toprakla buluşturan öğrenciler, şimdi ise okul bahçesine kurdukları serada domates, biber ve patlıcan yetiştirmeye hazırlanıyor.

4 YILDA 12 BİN CİVCİV

Okuldaki kuluçka merkezinde günlük ortalama 30 civciv ve 20 bıldırcın üretiliyor. Çocukların 4 yılda 10 bin tavuk ve 2 bin de bıldırcın ürettiği öğrenildi.

YUMURTAYI BAKKALDAN DEĞİL OKULDAN ALIYORUZ

AKŞAM'a konuşan Okul Müdürü Bülent Olgun, '4 yıl önce bu köye geldiğimde; insanların kendi yetiştirmek yerine bakkaldan yumurta aldığını gördüm. Kuluçka makinesini okula getirip, burada öğretmen ve öğrencilerle birlikte günlük tavuk ve bıldırcın üretmeye başladık. Üreten bir nesil yetiştirmek istiyoruz' dedi.

2024-09-17T04:16:04Z dg43tfdfdgfd