MüJDE UZMAN KENDINE GELDI!

Oyuncu Müjde Uzman, Instagram’daki paylaşımlarını ‘Tükenmişlik sendromuna yakalandı’ diye haber yapanlara tepki gösterdi. “Herhangi bir sendroma yakalandım demedim. Böyle haber yapanları kınıyorum, çok ayıp” diye açıklama yapan oyuncunun, astım tedavisi için yattığı hastaneden yazdıklarını okudum, salı ve çarşamba günkü videolarını izledim.

“Hayatımda ilk defa tükendim” diye yazdıktan 24 saat sonra, “Arkadaşlarım aradı, tekrar bir kendime geldim, yalnız olmadığımı anladım” diyenin ruh halini en iyi anlayacak ve anlatacak uzmanlar belli. Oyuncunun “Tükendim” sözünü ‘Tükenmişlik sendromuna yakalandım’ diye haber yapanların da aynı uzmanlara görünmesinde yarar var.

‘Kızılcık Şerbeti’nin Alev’i Uzman, şöhretle yeni tanışmış biri değil. 40 yaşındaki oyuncu, 2001’den beri birçok reklam, film ve dizide oynadı... Oyuncunun son 24 saatte yazdıklarından ve söylediklerinden anladığım şu:

Ünlü değil normal bir insan gibi yaşamak isteyen oyuncu, hakkındaki eleştirilerden acayip etkileniyor. Harici salvolar -kendi deyimiyle ‘insan zorbalığı’- Müjde Uzman’ın iç dünyasını darmadağın ediyor. Bu kanıya varmamın sebebi ise oyuncunun yazdıklarından yaptığım seçkide saklı:

“İş zor değil, yoğunluk zor değil, insanlar zor.”

“Hayatımda ilk defa tükendim... İşin kötüsü kimse inanmıyor. Herkesin bir teorisi var olmam gereken kişiyle ve sıkıntılarımla alakalı, en büyük sebep de mesleğim! Hayatım çok kolay, ışıltılı pırıltılı (ne demekse), para ve lüks içinde falan olmalıymış kesin.”

“Sahi kimin işi bu kadar konuşuluyor? Ben başka şeyler konuşamayacak mıyım hiç? Sağlık sorunlarına da inanmıyorlar.”

“30 senelik arkadaşlarım, ruhumu besleyen alışkanlıklarımı, özgürlüğümü geri verin. Ruhum o kadar sıkıştı ki, bedenimde de sıkışmayan, hastalanmayan, ağrımayan yer kalmadı. Ağaçsızlıktan, denizsizlikten ‘insanlık’sızlıktan hastayım, yastayım, hiç kimse görmüyor.”

“Bilin bakalım neyim yok? Mecalim!”

Işıl Yücesoy ayakta alkışlandı

Işıl Yücesoy’un tek kişilik müzikli oyunu ‘İzninle’nin prömiyeri geçtiğimiz salı akşamı Trump Sahne’de yapıldı. Işıl Yücesoy’un 25 yıllık hayalini gerçekleştirdiği tek kişilik oyununu izleyenler arasındaydım. İzzet Çalışlar’ın yazdığı oyunun yönetmeni de sanat dünyasının ünlü bir ismi. Arsen Gürzap’a göre yönettiği oyunun anlattığı şu:

“Her hâliyle, kadın olmanın müzikli hikâyesi... ‘İzninle’, evli ve iki çocuk annesi Açelya’nın, 45 yıllık evliliğinde aldatıldığını anlamasıyla içinde olduğu sıkışmışlıktan, toplum baskısından ve rutinlerinden kurtulmaya çalışmasını konu alan müzikli bir oyun. Ayaklarının üstünde durmayı hayal eden, buna gayret gösteren, kendi başına yetmeyi düşünebilen bir kadın görüyoruz. Keşke gerektiğinde hepimiz izninle diyebilsek.”

Yapımcılığını Vigor Sanat’ın üstlendiği oyun boyunca Işıl Yücesoy, sekiz şarkı söyledi. İki saate yakın süren ‘İzninle’de müthiş bir performans sergileyen 79 yaşındaki sanatçı, oyunun sonunda seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

GÜNÜN SÖZÜ

“İç huzurunun anahtarı, her şeyi olduğu gibi kabul etmektir, olmasını istediğiniz gibi değil.” (Marcus Aurelius)

2024-05-23T04:22:51Z dg43tfdfdgfd