Gündem

Trending:


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Kartal'da bir dairede tüp patladı

Kartal'da bir dairenin mutfak kısmındaki tüpün patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alırken, 4 katlı apartman tahliye edildi.


Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali’nde Melek Mosso rüzgarı esti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen, 25. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde ünlü sanatçı Melek Mosso Kaşlılarla buluştu. Mosso'nun hayranları şarkılara eşlik etmekle kalmayıp, şarkı sözlerini pankartlara yazarak sevgilerini gösterdi.


Türkiye’de 10 bin çocuk koruyucu aile yanında bulunmakta

Diyarbakır’da “30 Haziran Koruyucu Aile Günü”nde çocuklar ve koruyucu aileleriyle bir araya gelindi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, “Türkiye geneli 10 bin çocuğumuz koruyucu aile yanında bulunmakta. Toplam 8 bin 500 ailemiz, koruyucu aile” dedi.


Manisa’da 163 koruyucu aile 193 çocuğa sıcak yuva oldu

Manisa Valisi Enver Ünlü, il genelinde 163 koruyucu aile sayesinde 193 çocuğa sıcak bir yuva sağlandığını belirterek, “Yüreklerindeki sevgi ve merhamet duygularıyla, kan bağı değil can bağıyla yavrularımıza kol kanat geren koruyucu ailelerimiz, her biriniz toplumumuz için büyük birer kahramansınız" dedi.


Büyükkılıç, Yemliha’da üreticilerle bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; dünyaca ünlü Yamula Patlıcanın üretildiği ve yerinde satışının yapıldığı Kayseri-Ankara karayolu üzerindeki Yemliha bölgesinde üreticilerle bir araya gelerek, modern ve konforlu satış yerleri konusunda açıklamalarda bulundu.


Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı'nın serinliğinde doğayla buluşuyor

Türkiye'nin birçok noktasından ziyaretçi ağırlayan Erzincan'daki tabiat parkına gelen misafirler, doğa yürüyüşü, spor, piknik ve çadır ile karavan kampı yapma imkanı buluyor.


Sıcaktan kaçanlar Girlevik Şelalesi'nde serinliyor

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, sıcaktan bunalan gurbetçilerin serinlemek için tercih ettiği bir mekan haline geldi. Şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliği ve serin havasıyla dikkat çekiyor. Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor ve piknik yapmak için ideal bir yer olarak tercih ediliyor.


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


Farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizlediler

Bolu'da 2 arkadaş, örnek olması ve farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizledi.


100 yılın en sıcak haziranını yaşadık... Uzman isim gelecek hafta için uyardı!

Haziran ayında sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Türkiye 24-25 Haziran tarihlerinde Avrupa’nın en sıcak ülkesi oldu. Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.


Bodrum Gölköy su isale hattı arızası giderildi

Bodrum yarımadasının içme ve kullanma suyunun sağlandığı ana Gölköy mevkiindeki ana isale hattında yaşanan arıza Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekiplerinin sabaha kadar gerçekleştirdikleri çalışma sonrası tekrar su akışı başladı.


Baş ağrısı, mide bulantısı ve kalp çarpıntısına neden oluyor! Sürekli ve aşırı yaşanıyorsa dikkat, uzmanı uyardı!

Belirsizlik, gelecek kaygısı, tehdit algısı, olası olumsuz senaryolar… Endişeyi ortaya çıkaran nedenler farklı olsa da yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiler. Zaman zaman herkesin yaşadığı duygular arasında yer alan endişenin sürekli ve aşırı olması bir sorun. Psikiyatri Uzmanı Dr. Cemil Çelik “İnsanlar farklı nedenlerle endişe duyabilirler” diyerek endişe duygusuna ve etkilerine yönelik bilgiler verdi.


Evde saç boyamada can sıkar: Saç boyasını kıyafetten çıkarmanın 5 yolu

Saç boyamak için kuaföre gitmeyenlerin alternatifi evdedir. Ancak parlak ve ışıltılı saçlara kavuşmak zordur. Öyle ki evde saçlarınızı kendiniz boyuyorsanız bir de kıyafetlere sıçrama riski vardır. Bu da oldukça can sıkıcıdır. Kıyafetlerden saç boyasını çıkarmak için altın değerinde 5 tüyo var.


Yavru kargaya bebek gibi bakıyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki Yıldız ailesi, yuvasından düşen ve bakıma ihtiyacı olan yavru kargayı evlerin bahçesinde bebek gibi bakıyor.


Topkapı Sarayı gece turları: Topkapı Sarayı gece turları hangi günler? 2024 Topkapı Sarayı ziyaret saatleri

Topkapı Sarayı, 2024 yılında ziyaretçilerini gece turlarıyla ağırlayacak. Bu eşsiz deneyim, ziyaretçilere sarayın büyülü atmosferini farklı bir perspektiften keşfetme fırsatı sunuyor. Peki, Topkapı Sarayı gece turları hangi günler ve saatler arasında yapılacak? İşte 2024 yılı için Topkapı Sarayı'nın ziyaret saatleri


Dulkadiroğlu’nda park ve bahçelerin temizliği

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçelerin temizliği ve bakımını artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye ekipleri, bundan böyle her gün düzenli olarak park ve bahçeleri temizleyecek, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.


Yüzde 1’lik dilimden öğrencilere burs

Özel müfredatıyla öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zekâ, robotik kodlama ve yazılım dersleriyle hazırlayan okulda, 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor. Öğrencilere ayrıca kıyafet, kitap desteği ile 3 öğün yemek olanağı sunuluyor. Demirören Medya ve...


Beykoz’da gecekondu alev alev yandı

Beykoz’da bir gecekondunun çatısında yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm gecekonduyu sardı. Yanan gecekondu kullanılamaz hale geldi.


Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.


Yengeç burcunda Yeni Ay! Astrolog Dinçer Güner: Dedikoduya kurban etmeyin, dedi 3 burç için sırrı verdi! 1-7 Temmuz haftalık burç yorumları

1-7 Temmuz 2024 haftalık burç yorumlarını paylaşan Astrolog Dinçer Güner, bu hafta gerçekleşecek Yeni Ay'ın Yengeç burcunda olacağını belirtti. 12 burç için yeni ayın etkilerini yazan Dinçer Güner, 3 burç için de sır dolu bir ifade verdi. İşte yeni haftada Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


Kocaeli’de kekik hasadı başladı

Kocaeli'de TABİP kapsamında 37 hektar alana dikilen ve elde edilen yağları ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılacak kekiklerin ilk hasadına başlandı.


20 gün önce boşanmıştı...Rüştü Onur Atilla'nın ünlü aşkı ortaya çıktı

10 yıllık evliliğini 10 Haziran’da bitiren Rüştü Onur Atilla’dan boşanma sonrası şarkıcı Nez ile sarmaş dolaş poz…


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


Öğrenciler yıl boyu yapılan eserleri sergide sundu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde 'Yıl Sonu Öğrenci Çalışmaları' adlı resim sergisinde öğrenciler tebrik edildi.


Karadeniz'de 225 bin yunus

5 Karadeniz ülkesinde 225 bin yunusun yaşadığını tespit eden bilim insanları, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna'nın kara sularında üç türe rastladı.


LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’te

LGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.


Muş'ta sahipsiz köpek dehşet saçtı: iki kardeş yaralandı

Muş'ta sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan iki kardeş, çevredekilerin müdahalesiyle kurtarıldı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırıldı.


Arda Kural yeni işini açıkladı: Evimin bir odasını atölyeye çevirdim, beş yıla zengin olacağım

2000'li yılların başında 'Yerli Leonardo DiCaprio' lakabıyla anılan Arda Kural, uzun süre sağlık sorunlarıyla mücadele etti. Yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakıp kendini toparlayan oyuncu, Uzman Psikolog Esra Ezmeci'nin programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


3 günlük yasak kalkınca sahilde adım atacak yer kalmadı

3 günlük deniz yasağının kalkmasının ardından Sakarya'nın Karasu ilçesinde sahillerde adeta adım atacak yer kalmadı. Sahillere akın eden tatilciler, deniz ve güneşin tadını çıkardı.


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Mutluluklarının adı koruyucu aileliğini üstlendikleri "Yusuf" ve "Çınar" oldu

Aksaray'da yaşayan Kurt çifti, 1 yaşındayken koruyucu ailesi oldukları Yusuf'un kardeş isteği üzerine evlerinin kapılarını açtıkları Çınar ile mutluluklarını katladı.


Babacan çifti 42 günlükken koruyucu ailesi oldukları Miran'ı şefkatle büyütüyor

Tekirdağ'da 3 yıl önce koruyucu aile olmaya karar veren Gülay ve Suat Babacan çifti, 42 günlükken aldıkları Miran'ı sıcak bir yuvaya kavuşturdu.


Meryem Uzerli ve Hülya Avşar arasında dikkat çeken diyalog

Meryem Uzerli ve Hülya Avşar arasında dikkat çeken diyalog


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


(Özel) Uludağ eteklerinde kurulan alabalık çiftliğinde yetiştirilen balıklar rağbet görüyor

Bursa'da Uludağ'ın güney yamacına kurulan çiftlikte yetiştirilen alabalıklar rağbet görüyor. Bin 300 rakımda buz gibi sularda yetiştirilen taze balıklar müşterilerin beğenisine sunulurken, Uludağ manzarası ise gelenleri mest ediyor.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Antalya'da orman yangını

Antalya'da orman yangını Antalya'nın Lara bölgesinde orman yangını çıktı.


VR etkinliğiyle Mersin’i yeniden keşfettiler

Hem öğretici hem de keyifli etkinliklere imza atan Sayapark Alış Veriş Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, kentin gözde yerlerini VR teknolojisi ile ziyaretçilerini buluşturdu.


7 Yaşındaki Çocuğun Göğsündeki Çukur Vakum Tedavisiyle Azaldı

Ankara'da 7 yaşındaki Ataberk Hakverdi'nin göğsünde 1,8 santimetrelik çukur belirlendi ve halk arasında 'kunduracı göğsü hastalığı' olarak bilinen 'pektus' tanısı konuldu. Ataberk'in göğsündeki çukur, vakum tedavisiyle 5 ayda 1,4 santimetre azalarak, 4 milimetreye kadar geriledi.


‘Bağımlılık kötü alışkanlık değil, hastalıktır’

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla geçen hafta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’le bir araya geldik. Dinç’e göre Türkiye’de bağımlılık ya kötü alışkanlık olarak hafife alınıyor ya da sulandırılıyor: “Oysa bağımlılık bir hastalık ve tedavisi şart!”


Saplantılı olduğu kadını pompalı tüfekle öldüren şahıs intihar etti

Eskişehir'de meydana gelen olayda, yaklaşık 2 yıl önce evlenmek istediği fakat reddedilmesi üzerine saplantı haline getirdiği Hatice Usalan'ı pompalı tüfekle vurarak öldüren Necmettin Tepecik, olaydan birkaç saat sonra intihar etmiş halde bulundu.


Koruyucu aile yanında büyüyen Merve: Dünyanın en şanslı kızıyım

Bugün 30 Haziran Koruyucu Aile Günü. Biz de koruyucu aile yanında büyüyen çok güzel bir genç kızla, 23 yaşındaki Merve Avcı ile konuştuk. İyi bir üniversite eğitimi alıp havacı olan Merve, “Ben şanssız doğan şanslı çocuklardanım. Çünkü koruyucu ailem, gerçek ailem oldu. Onlar mükemmel” diyor.


Çakal Bit pazarından kıyafet alıp sattım

Çakal’ın yeni albümü “Summerland” 5 Temmuz’da dinleyicisi ile buluşuyor. Ünlü rap’çi ile albümle ilgili konuştuk. Çakal, aldığı eleştirilerin müziğini ve kendisini beslediğini açıkladı.


Virajı alamayan beton mikseri düğün arabasının üzerine devrildi! Bir çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Kağıthane'de virajı alamayan beton mikseri, yol kenarında duraklayan düğün konvoyunda gelin arabasının üzerine devrildi. Korkunç kazada gelin arabasının önünde bekleyen bir çocuk hayatını kaybetti. Öte yandan beton mikserinin devrildiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.


Kadınlar Eskimiş Ürünleri Sanat Eserine Dönüştürüyor

Rize'de kadınlar, eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürüyor. Ev hanımları, boya ve yenileme işlemleriyle eskimiş pencereler, masalar, sandalyeler, vazolar, şişeler ve gitarları geri dönüştürerek el emeğiyle sanat eseri haline getiriyor. Bu kurslar, ev hanımları için birer terapi niteliği taşıyor ve aynı zamanda ekonomiye katkı sağlıyor.


200 metreden dereye uçtu!

200 metreden dereye uçtu! Siirtin Eruh ilçesinde 200 metrelik uçurumdan dereye düşen otomobilin sürücüsü Ali Özkan (64), yaşamını yitirdi. DHAnın haberine göre kaza, sabah saatlerinde Eruh ilçesine bağlı Yanılmaz köyü yakınlarında meydana geldi. Ali Özkanın kontrolünü yitirdiği plakası öğrenilemeyen otomobil, 200 metre yüksekliğindeki uçurumdan der...


Mimar Sinan ekolünün Ankara’daki tek örneği olan Cenab-ı Ahmet Paşa Camii’nde 5 asırdır ezan sesi yükseliyor

Klasik Osmanlı Mimarisinin Ankara'daki tek temsilcisi olan Cenab-ı Ahmet Paşa Camii'nde 5 asırdır ezan sesi yükselmeye devam ediyor.


‘Gerçekten Düşe’ sergisi Misi’de sanatseverlerle buluştu

Reha Akçakaya'nın kızılötesi tekniğini kullanarak elde ettiği eserlerinden oluşan ‘Gerçekten Düşe' sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi'nde açıldı.