Haber

Trending:


Diyarbakırda korkutan yangın: 4 kişi dumandan etkilendi

Diyarbakırda korkutan yangın: 4 kişi dumandan etkilendi Diyarbakırın merkez Kayapınar ilçesinde bir binada çıkan yangında 2si itfaiye eri 4 kişi dumandan etkilendi. YANGIN APARTMANIN 11. KATINDA ÇIKTI Mezopotamya Bulvarında 15 katlı binanın 11. katındaki merdiven boşluğunda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sa...


Abartı egzos seven sevimli bebek

Abartı egzos seven sevimli bebek


Feyyaz Şerifoğlu, sevgilisi Merve Dinçkol'a evlilik teklifi etti

Camdaki Kız dizisindeki rolüyle tanınan Feyyaz Şerifoğlu, uzun süredir birlikte olduğu spiker Merve Dinçkol ile evlilik yolunda ilerliyor. İtalya'da tatil yapan çift, romantik bir akşam yemeğinde evlilik teklifi sahnesi yaşadı. Şerifoğlu'nun sürpriz teklifine Dinçkol, gözyaşları içinde 'Evet' dedi.


Ebru Doğdu Pedagojilerin çocuk eğitimi üzerindeki etkisi

Eğitim, herhangi bir toplumun temel taşıdır, vatandaşlarının geleceğini şekillendirir ve ilerlemesini sağlar. Türkiye’de, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, öğretimde kullanılan yöntemler ve yaklaşımlar-pedagojiler olarak bilinir, eğitimin kalitesini ve etkinliğini belirlemede önemli bir rol oynar.


Sivas sucuğunun lezzetini bilimsel çalışmayla kanıtladı

Eskişehir'de bir profesör, en lezzetli sucuğu tespit etmek için 2 bin 500 öğrenciye Sivas, Kayseri ve Afyonkarahisar sucuklarını tattırdı, Sivas sucuğu yüzde 80 beğeni ile birinci geldi.


Hububatta biçerdöver ile hasat işlemleri sürüyor

Erzincan’da hububat tarlalarında biçerdöver ile hasat işlemleri sürüyor.


Hangisinin nüfusu daha fazladır? Ülkelerin nüfusu: Birleşik Krallık, Fransa, Türkiye, Almanya...

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ülkelerin nüfusu soruldu. Milyoner yarışmasında Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'nın nüfus sayısı gündem oldu. Peki ama Türkiye'nin mi Almanya'nın mı nüfusu daha fazla?


Poz verirken düşen kızlar

Poz verirken düşen kızlar


Kadınlar Sıcak Havaya Aldırmadan Ekmek Üretiyor

Mersin'de bir kadın girişimci açtığı dükkanda, sıcak havaya aldırmadan kadın çalışanlarla beraber günlük 900 köy yufkası üretiyor. Kadın girişimci Saliha Karak, dışarıda 30-35 derece olan hava sıcaklığına karşın, ocak başında 45 dereceyi aşan sıcaklıkta çalışan kadınlar, ürettikleri ürünleri hem marketlerde hem de evlere paket servisi yaparak müşterilere hizmet veriyorlar.


Sakarya'da 11 yaşındaki çocuk serinlemek için girdiği nehirde boğuldu

Sakarya'da serinlemek için nehre giren 11 yaşındaki Irak uyruklu çocuk, akıntıya kapılınca yaşamını yitirdi.


İkinci elde tercih bitpazarı

Erzincan’da her hafta pazartesi günü kurulan halk arasında bitpazarı olarak anılan pazarda uygun fiyata her türlü eşya bulunuyor. İhtiyaçlı vatandaşların ilgi gösterdiği ikinci el pazarında her şey 3'te bir fiyatına satılıyor.


Depresyonun soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı olduğu ortaya çıktı! ‘Tıpkı bir kişinin esnemesiyle karşısındaki kişinin esnemesi gibi...’ | Bu nasıl oluyor, nelere dikkat etmeli?

Günümüzde depresyon gibi düşük ruh hali ve çaresizlik semptomlarından şikayetçi olan insanların sayısı artıyor. Yapılan araştırmalar, her beş kişiden birinin depresif semptomlar yaşadığını gösteriyor. Finlandiya'da yapılan yeni bir çalışma ise depresyonun, soğuk algınlığı veya grip gibi bulaşıcı olabileceğini ortaya çıkardı. Bu durumun nasıl gerçekleştiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu uzman Psikolog Deniz Mutlu ile mercek altına...


Yasağa rağmen girdiği denizden cansız bedeni çıktı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yasağa rağmen girdiği denizde kaybolan şahsın cansız bedenine ulaşıldı.


Batman’da çıkan yangında alevler geceyi aydınlattı

Batman'da 9 katlı bir binanın teras katında çıkan yangın geceyi aydınlatırken, alevler TOMA desteğiyle söndürüldü.


Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin

Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin Dijitalleşen dünya, her geçen gün daha fazla mobil hale gelen finansal işlemler, akıllı telefonlarımızdan kolayca yapabildiğimiz işlemler... Tüketicilere çok fazla kolaylığı tek bir tuşla sağlarken, bir yandan da veri güvenliğini saldırılara karşı açık hale getiriyor. Özellikle birçok farklı uygulamada aynı şi...


Silahı zanlılar doğrulttu, fazla cezayı kendisi aldı

Sivas'ta patates tarlaları nedeniyle husumetlileri tarafından vurulan Mesut Özer, yoğun bakımda ölüm kalım savaşı verdi. Mahkeme günü geldiğindeyse hayatının şokunu yaşadı. Heyet, yaralanan Özer'e şüphelilerden daha fazla ceza verdi.


Dans ederken fazla dönen çiftin sonu

Dans ederken fazla dönen çiftin sonu


Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor

Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü, yatırımcıların bu hafta ABD ve Çinden gelecek önemli ekonomik verileri beklemesiyle karışık bir açılış yaparken, Fransadaki seçim sonuçları parlamentonun askıya alındığına işaret etti. Yatırımcılar, Fedin faiz oranını değerlendirmek için Perşembe gü...


Kırklareli'nde ayçiçeklerinin açması bölgeye renk kattı

Kırklareli'nde ayçiçeklerin açmasıyla sarıya bürünen tarlalar güzel görüntü oluşturdu.


Milli yüzücü Berke Saka olimpiyat kotası aldı

Milli sporcu Berke Saka, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.


Binayı saran ağır koku ihbarına gelen polis ekipleri daire sahibinin cansız bedeni ile karşılaştı

Antalya'da apartman sakinlerinin binadaki kökü koku üzerine ihbarda bulunmalarının üzerine, olay yerine gelen polis ekiplerince daire sahibi evinde ölü bulundu.


İngiltere'de Pickford'un penaltılara özel hazırlığı! Rakiplerini termosa yazmış

İngiltere’nin İsviçre’yi penaltılarla 5-3 yendiği maç sonrası kaleci Jordan Pickford’la ilgili bir paylaşım büyük ilgi gördü.


Sadece Adana'da buluyor? Birçok kişi bilmiyor, işte kadim kentle ilgili ilginç bilgiler...

Türkiye'de yaşayan hemen hemen herkesin aklına Adana deyince şöyle en acılısından kebap geliyor. Ancak Adana’nın başka birçok meşhur tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve yöresel yemekleri de var. İşte kadim kentle ilgili ilginç bilgiler...


Karasuda facia! Cansız bedenleri bulundu

Karasuda facia! Cansız bedenleri bulundu Akşam saatlerinde Karasu ilçesine bağlı Yalı Mahallesi Sahil Park Kule mevkisinde denize giren Caner İnel (31) dalgalı denizde akıntıya kapıldı. Gencin çırpındığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan bir saatlik arama çalışmasının ardınd...


Adana'da yetişiyor, her derde deva oluyor! Lokman Hekimin kitaplarında da geçiyor

Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan tırşik otundan yapılan çorba her derde deva oluyor. Lokman Hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.


Erzincan’ın en güzel ilçesi Kemaliye oldu

Yapay zeka destekli yapılan araştırmada Erzincan’ın en güzel ilçesi Kemaliye oldu.


Erzincan'da dolu yağışı sebze ve meyveyi vurdu

Erzincan'da ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü. Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan sağanak yağış beraberinde doluyu getirdi.


Sarıkamış kışın karla, yazın "kır melikesi" çiçeğiyle beyaza bürünüyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesi kışın karla, yaz mevsiminde de çiçeklerle beyaza bürünerek ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.


Eli yanmıştı! MasterChef 2024 yarışmacısı Leyla kimdir? Leyla Ünlü nereli?

MasterChef yarışmacısı Leyla ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Leyla'nın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Leyla hakkında bilgiler...


Airpods kulaklığı bu yöntemle temizleyince kutudan yeni çıkmış gibi oluyor!

Airpods temizliği, kulak kiri, tozu ve mikroplar açısından önemlidir. Ses kalitesi de buna bağlı olarak artar. İşte kulaklık temizliğinde bulunan o yöntem.


Yılın düğününde final haftası

Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani, en küçük oğlu için görülmemiş düğünü bu hafta noktalanıyor. Mart ayından beri süren düğün partilerinin son sürprizi Justin Bieber konseri oldu.


Arpa mı darı mı? ''Aç tavuk kendini'' atasözü nasıl devam eder! TDK Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü!

TDK Atasözleri ve Deyimler Sözlüğüne göre; ''Aç tavuk kendini'' şeklinde başlayan atasözü nasıl devam eder?


Aşırı sıcak hava dalgası geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre yeni haftada batı bölgelerinde yeni sıcak hava dalgası bekleniyor.


Karasu’da denize giren Moldovalı boğuldu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yasak olmasına rağmen denize giren Moldova uyruklu tır şoförü dalgalar arasında kayboldu. Tır şoförünün cansız bedeni cankurtaranlara tarafından bulundu.


3 burç için en kötü senaryo bu hafta başlıyor! Astrolog Dinçer Güner: Venüs Aslan burcunda, yaz aşkları kapıda!

Bu hafta Venüs Aslan burcuna geçiyor. 5 Ağustos'a kadar sürecek bu seyahat 5 burç için yaz aşkıyla tanışmak demek. Ünlü astrolog Dinçer Güner, haftanın gün gün detaylarını paylaştı. Venüs ile Neptün'ün üçgen açısıyla başlayacak yeni haftada romantik ilişkilerin de seyri değişeceğe benziyor. Ay'ın Başak burcundaki seyahati de yeni haftanın gökyüzü olayları arasında olacak ki bu da tutkulu, heyecanlı ve kırılgan bir ilişkiler yumağını birçok...


31. İstanbul Caz Festivali ikinci haftasında: Gregory Porter, R&B, Arlo Parks ve Chris Isaak sahne alacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, ikinci haftasında da cazın önde gelen isimlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Festivale bu hafta konuk olacak isimler arasında Gregory Porter; R&B, Arlo Parks; başarılı kadın saksofonculardan YolanDa Brown ve Chris Isaak y...


Bozkurt

'Tan ağarınca Oğuz Kağan'ın çadırına güneş gibi bir ışık girdi. O ışıktan gök tüylü ve gök yeleli büyük bir erkek kurt çıktı. Bu kurt Oğuz Kağan'a hitap etti ve: 'Ey Oğuz, sen Urum üstüne yürümek istiyorsun; ey Oğuz ben senin önünde yürümek istiyorum.' dedi ve gitti. Ondan sonra çadırını dürdürdü ve gitti. Gördü ki ordusunun önünde gök tüylü ve gök...


Küllerinden doğuyor

Her orman yangınından sonra ortaya atılan ‘rant için yakıldı' yalanı Marmaris'te bir kez daha çürütüldü. 3 yıl önce yanan alanlara tek bir yapı yapılmadı; ormancı ve gönüllülerin çabalarıyla yeniden yeşermeye başladı.


Yaz ortasında her taraf bembeyaz oldu! Görüntüler adeta kıştan günleri hatırlattı

Hava durumu ile ilgili son dakika gelişmesi. Yaz ayında her yer bembeyaz oldu. Yurdun bazı kesimlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı yaz ortasında yüksek kesimlerde adeta kıştan günleri hatırlattı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü. Öte yandan bazı illerde kuvvetli sağanak yağmur vardı. İşte merak edilen tüm detaylar...


Migren hastaları yazın ekstra dikkat etmeli

Türkiye'de her 5 kadından birinin ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, migrenin tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesine ciddi zarar verebileceğini söyledi.


Efsaneleşen ve balıkların kutsal sayıldığı sudan, şifa bulmak için içiyorlar

Erzincan’ın Mollaköy Beldesinde bulunan ve Şanlıurfa’daki Balıklı Gölü andıran gölün kaynak suyundan şifa bulmak için içiyorlar.


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar buzlu kokteyl ile serinliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.


Tilki yavrusu emin ellerde

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde anneleri telef olan 3 tilki yavrusu su arkında bulundu. Açlık ve bitkinlikten yavrulardan 2'si bir süre sonra telef olurken geride tek kalan tilki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklarda hayata tutundu.


Yerli girişimler yatırımcılarla buluştu

Toplumda fark yaratmak isteyen girişimcilerin ve startup’ların iş dünyasıyla buluşmasını sağlayan, Sahne XL etkinliği geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlendi.


Yazın gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü satışları arttı

Eskişehir'de yaz aylarıyla birlikte güneş gözlüğü satışlarında artış görüldü.


Sıcak havalarda isiliğe dikkat

Yaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi.


Küçükçekmece'de silahlı saldırı: 1 yaralı

İstanbul Küçükçekmece'de site içerisindeki restoranların olduğu alanda düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi ağır yaralandı.


Terme Çayı’nın debisi 805 m3 saniyeyi gördü

Samsun’un doğusunda etkili olan şiddetli yağış sonucu Terme Çayı’nın debisinin maksimum 805 m3 saniyeyi gördüğü öğrenildi.


Karadeniz'in Zeugması için çağrı! Koruma altına alınmalı

Aleyna Sevim -Zonguldak’ın ilçesi Çaycuma’da 2008’de bulunan ve üzerinde farklı figürler taşıyan mozaikler geçen 16 yıla rağmen hâlâ koruma altına alınmadı. Mozaiklerin korunması ve turizme kazandırılması isteklerini Milliyet’e anlatan bölge sakinleri ve Çaycuma’lı arkeolog Selahattin Aydın, Roma döneminden kaldığı düşünülen mozaiklerde bozulmalar başladığını söyledi. Proje çok ama... Arkeolog Selahattin Aydın, 1750 yaşındaki Roma Villası’ndaki...


İstanbul’da "Kazakistan Milli Dombra Günü" kutlandı

Kazakistan’da her yıl milli bayram olarak kutlanan ‘Milli Dombra Günü’ Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Bağcılar ve Zeytinburnu belediyelerinin açtığı dombra kursunda eğitim alan 20 öğrencinin verdiği mini konserle kutlandı.