Trending:


2 bardak nar suyuna bin 200 TL ödedi, zabıta parasını iade ettirdi

Antalya'da bir işletmeden aldığı 2 bardak nar suyu karşılığı bin 200 TL ödeyen turist, esnafı zabıtaya şikayet etti. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, turistin parasını iade ettirip dondurma satışı yapılan standı bulunduğu yerden kaldırdı. İşveren de, nar suyunu veren personelinin iş yeriyle ilişiğini kestiğini duyurdu.


4 yıl önce yeniden ibadete açılan fethin sembolü Ayasofya Camii’ni gelecek nesillere taşıyacak değişimler yapıldı

İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed’in ilk cuma namazını kıldığı ‘fethin sembolü’ Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi 24 Temmuz 2020'de yeniden ibadete açıldı. Ayasofya'nın ibadete açılmasının 4. yıldönümünde açıklamalarda bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdür Yardımcısı Levent Çetin restorasyon çalışmalarını ve ziyaretçi yönetim planını anlattı. Çetin, "Aylık bazda yüzde 30 civarında bir ziyaretçi sayısı düşüşü...


UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü sipsi ustasından gökyüzünde sipsi şov

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı doğal harikalarından birisi olan Salda Gölü'nde başlatılan sıcak hava balonu uçuşlarında UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü alan sipsi ustası Mehmet Bedel sipsi çalarak bir ilke imza attı.


Mardin’de bal porsuğu ölüsü bulundu

Mardin’in Savur ilçesinde, yol kenarında nadir görülen bal porsuğu ölüsü bulundu. Uğur Budak, “Yol kenarında ölü bir hayvan bulduk. İlk defa böyle değişik bir hayvan gördük ve daha sonra videosunu çektik." şeklinde konuştu.


Süper çekirdek kalbin ömrünü uzatıyor! Çöp değil şifa kapsülü

Kavun sevilen yaz meyvelerinden biri. Kavun çekirdeğini çöp diye atanlar ise çok pişman. Peki kavun çekirdeği kalpten başka hangi organlara iyi geliyor?


İstanbul'da Kaçak Kozmetik Ürün Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 40 milyon lira olan 575 bin sahte güneş kremi, saç spreyi ve kozmetik ürün ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı.


Artan gıda zehirlenmelerinin nedeni ne? Bize zehir mi yediriyorlar?

İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde artış gösteren gıda zehirlenmeleri endişe yaratıyor. Artan vakaların hijyen eksikliği ve gıdaların yanlış saklanmasından kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Peki şefler bu duruma ne diyor? Yeme, içme mekanlarının denetimi artmalı mı? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er, konuğu Şef Ramazan Bingöl ile aktardı.


1 milyon TL'nin getirisi değişti; işte güncel faiz oranları

Haziranda enflasyona göre en çok kazandıran yatırım aracı olan mevduat faizlerinde oranlar güncelledi. Peki şu anda 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu?


Uzmanı uyardı: Bebeklere, boncuk ve küçük taşlı takılar takmayın!

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, 3 yaşın altındaki çocukların üzerinde yutma tehlikesi oluşturabilecek nazar boncuğu, kolye, küpe gibi nesnelerin bulundurulmaması gerektiği uyarısında bulundu.


Eski karısını döverek öldüren caniye iyi hal! indirimi!

Eski karısını döverek öldüren caniye iyi hal! indirimi! Orduda eski eşi Ayşe Çetini (39) keser sapı ile döverek öldüren Mükerrem Başarmak (49) iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. DHAnın haberine göre olay, 28 Ağustos 2023te Altınordu ilçesince meydana geldi. Mükerrem Başarmak, 2 yıl önce boşandığı 4 çocuğunun annesi Ayş...


Kilitli kapıyı açmak isterken parçaladı

Gençler kilitli kaldığı odadan çıkmak için kapıyı zorladılar. Sonunda bir kapıdan oldular.


Doğa harikası Yeşilgöl’de beğeni uğruna doğa katliamına Prof. Dr. Gökoğlu’ndan tepki

Antalya'da yaşayan sosyal medya fenomeninin, Kaş ilçesinde bulunan doğa harikası Yeşilgöl'e arazi aracıyla girerek, gölü tahrip etmesine Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu tepki gösterdi.


Altında yeni rekor: Tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü

Fed'in faiz indirimine gideceğine ilişkin mesajların ardından güç kazanan altın fiyatları tarihi zirvesini yeniledi. Ons altın 2 bin 500 dolar seviyesine yaklaşırken altının gramı 2639 liraya kadar ulaştı.


Ev temizliğinde robot süpürgeler öne çıkıyor

Ev temizliği robot süpürgelerle daha kolay hale geldi. Robot süpürgeler kullanıcıların tercihlerinde öne çıkıyor.


Komşular arasındaki çöp kavgasında kan aktı! Yakınları sinir krizi geçirdi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre binanın önüne koyulan çöp yüzünden komşular arasından çıkan kavgada baba ve oğul tabancayla vurularak yaralandı. İlginizi Çekebilir Edinilen bilgiye ve iddiaya göre, Selimiye Mahallesi Ortahisar Sokak üzerinde bulunan binanın girişinde meydana gelen olayda; A.K. ile M.Ö.'nün arasında binanın önüne koyulan çöp nedeniyle ile tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine A.K., evde...


Antalya'da tatil için Ruslar temmuzu Almanlar ekimi tercih ediyor

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'da tatil için Rus turistlerin en fazla temmuzu, Almanların ekimi, İngiliz, Polonyalı ve Hollandalıların ise ağustosu tercih ettiğini belirterek, turizmi 12 aya yaymak gerektiğini söyledi.


Doğum sonrası vücutta görülen değişiklikler nelerdir?

Hamilelik heyecan dolu bir süreçtir. Sağlıkla bebeğine kavuşan anne bir süre sonra vücudunda bazı değişiklikler fark edebilir. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, hamilelik sonrası dönemde yapılabilecekleri anlattı.


Asansör bakımı yapan işçiler, çatı katında erkek cesedi buldu

Elazığ'ın merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bir binada asansör bakımı yapmak isteyen iki işçi, çatı katında asılı vaziyette bir erkek cesedi buldu. Hayatını kaybeden şahsın 16 yaşındaki H.A. olduğu tespit edildi.


Mersin'de kuşların yiyecek arayışı

Mersin'de günün ilk ışıklarıyla birlikte kuşlar, kentin farklı bölgelerinde yiyecek aradı.


Evinin bahçesinde hobi olarak yetiştiriyordu, şimdi taleplere yetişemiyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde oto yedek parça satışı yapan bir kişi bahçeli ev hayali kurarak aldığı 6 dönüm araziyi tropik meyve üretim merkezine dönüştürürken, siparişlere yetişemediği İstanbul'dan 1 ton sipariş aldığı öğrenildi.


Devasa gemiden inen yüzlerce turist çarşıya akın etti

Yunanistan'ın Rodos Limanı'ndan hareket eden Bahamalar bayraklı "Resilient Lady" kruvaziyeri Bodrum Limanı'na demir attı. 277 metrelik dev gemiden inen çoğu ABD'li ve İngiliz 2 bin 499 yolcu, Bodrum'un tarihi ve turistik alanlarını ziyaret etti.


Türkbükü’nde deniz dibi temizliği

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Deniz Dibi Temizliği, Türkbükü sahilinde devam etti.


D-Marin Fransız marina pazarına giriş yapıyor

Premium marinaların tercihi D-Marin, Fransa'nın Côte d'Azur bölgesinin kalbinde yer alan Camille Rayon Marinası’nın ihalesini kazanarak, Avrupa'daki varlığını daha da genişletti. Vallauris Golfe-Juan belediye meclisi, D-Marin'in Fransa'daki ilk marinası olarak yeniden imar ve işletme için imtiyaz sahibi olarak D-Marin'i onayladı.


23 yaşındaki kadın, huzurevinde tanıştığı 80 yaşındaki adamla evlendi

T24 Dış Haberler Çin'de 23 yaşındaki genç bir kadın, gönüllü olarak çalıştığı bir huzurevinde tanıştığı 80 yaşındaki adamla evlendi. Emeklilerin bakımı gibi işlerle ilgilenen genç kadın, kısa sürede aşık olduğunu söyledi. Aşklarının karşılıklı olduğu anlaşılınca evlenmeye karar veren çifte, genç kadının ailesi karşı çıktı. Taraflar arasındaki 57 ya...


Tunceli'nin zorlu tırmanışla ulaşılan saklı güzelliği doğaseverleri bekliyor

Ovacık ilçesine gelen gezi grupları, Mercan Dağları'ndaki zorlu patikalarda yaklaşık 4 saatlik tırmanış yaptıktan sonra 3 bin 100 rakımdaki Katır Gölleri'ne ulaşıyor.


Yüksek sıcaklıkta sığır eti aroması veren yapay et üretildi

Araştırmanın ilerleyen aşamalarında, üç farklı ürünle yapılan deneyler daha tuzlu, çiçeksi ve kremsi tatların doğmasını sağladı.


Serinlemek isteyenler Sinekli Yaylası'na akın ediyor

Düzce'de hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için Sinekli Yaylası'na akın ediyor. Yaz aylarında tercih edilen yaylada hava sıcaklığı 13 ila 20 derece arasında seyrediyor. Yolun zorlu olmasına rağmen vatandaşlar şelaleleri görmek ve serinlemek için bu rotayı tercih ediyor. Sinekli Yaylası, şehir merkezine göre daha serin bir bölge olduğu için yaz aylarında bile polar giyilmesi gerekiyor.


Bodrum'da Sıla rüzgarı esti

Bodrum'da Sıla rüzgarı esti Fırat AKAY/BODRUM(Muğla),(DHA)-ŞARKICI Sıla, Muğla Bodrum'da ikinci konserini verdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Sıla şarkılarıyla hayranlarına keyifli bir gece yaşattı. Öte yandan, konserde tüm biletler tükendi.Şarkıcı Sıla, Bodrum'da peş peşe ikinci konserini verdi. Bodrum Antik Tiyatro'da hayranlarıyla buluşan Sıla,...


Bodrum'a turist akını: Kruvaziyerler ziyaretçi taşıyor

Bahamalar bayraklı 'Resilient Lady' kruvaziyeri, 2 bin 499 yolcusuyla Bodrum Limanı'na geldi.


Bağırsak sağlığı için asla tüketilmemesi gereken 9 gıda

Araştırmalar bağırsak sağlığının kolesterol seviyelerinden ruh sağılığına kadar pek çok şeyle bağlantılı olabileceğini gösteriyor. Bazı besinler dikkatle tüketilmeli, bazılarından ise tamamen uzak durulmalıdır. İşte bağırsak sağlığı için en kötü 9 gıda...


Ankaralı esnafı canından bezdirdiler: Sen misin ucuza iş yapan

Ankaralı esnafı canından bezdirdiler


Bungalov tatilleri faciaya dönüştü: 3 yaşındaki çocuk havuzda boğuldu

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bungalov tesisinde tatil yapan Suudi Arabistanlı ailenin 3 yaşındaki kızı Almutaırı Sama Abdulrahman, bahçedeki havuza düşerek boğuldu.


10 aylık bebeğinin yakasına çengelli iğne ile dua taktı! Korkunç manzara

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, bebeğin durumuna ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine 10 aylık kız bebeğin evde aniden kusmaya başladığının anlatıldığını söyledi. Annenin bu esnada bebeğinin yakasına takılan duanınçengelliiğnesinin olmadığını fark ettiğini ve ailenin bunun üzerine hemen acil servise başvurduğunu belirten Çalışkan, "Bebeğimizin acil serviste çekilen akciğer...


Nezleden iltihaba her derde deva! Yoğurtla karıştırınca faydasını 2'ye katlıyor

Zerdeçalın sağlık faydaları saymakla bitmiyor. Yaklaşık 4 bin yıldır ilaç olarak kullanılan baharat, içeriğindeki kurkumin bileşeni sayesinde yoğurtla birleştirilince faydasını 2'ye katlıyor.


Kilo aldığını sandı, rahminden 5,5 kilo kitle çıktı

Trabzon'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden M.U. adlı kadının rahmindeki 5,5 kilogramlık kitle ameliyatla alındı. Ameliyatı gerçekleştiren uzman doktor Hasan Akyüz, hastanın kilo aldığını zannedip, muayenesini geciktirdiğini söyledi. Kentte yaşayan M.U., karın ağrısı şikayetiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'ne gitti. ...


Hem cildi hem vücudu bebek gibi yapıyor! Akne bırakmıyor, tek duşta farkı görün

Çok yönlü bir ev eşyası olan sirke, banyo rutininize mükemmel bir katkı sağlayabilir. Sadece derin bir temizlik elde etmenize yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda cildiniz, genel sağlığınız için de sayısız fayda sağlar.


Sedef Batı Dang humması, Avrupa'ya da yayılıyor. Ülkemizde durum ne?

Potansiyel olarak ölümcül olan dang humması vakaları Avrupa'yı kasıp kavururken, İngiltere’de vakaların artmasından korkan uzmanlar, tatilcilerin hem tatildeyken hem de evdeyken hastalığın belirtilerinin farkında olmaları gerektiğini konusunda uyarıda bulunuyor.Peki bizde durum ne? Ülkemiz için risk var mı?


Yaz gribinden korunmak için doğru klima kullanımının 7 altın kuralı

Yaz sıcaklarının iyice kendini hissettirdiği bugünlerde serinlemek amacıyla klima kullanımı da artıyor. Klimaların uygun şartlarda kullanılmadığında yaz gribi olarak bilinen solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Abdülkadir Dağ, yaz gribinden korunmak için klima kullanırken düzenli bakım ve temizlik, uygun sıcaklık ayarı ve nem dengesi gibi birçok faktöre dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.


AKOM, İstanbul için saat verdi: Zorunlu olmadıkça sakın dışarı çıkmayın

AKOM'dan megakent İstanbul için sıcak hava uyarısı geldi. Hafta boyunca sıcaklıkların 33-36 dereceler aralığında seyretmesi beklenirken aşırı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinde zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması istendi. Yurt genelinde ise mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların artmaya devam etmesi bekleniyor.


Kitaplardan hatıralara uzanan yolculuk: Sahaflık

Eskişehir’de sahaflık yapan Devran Gökay, kitaplar sayesinde tesadüfen de olsa farklı insanların hayatlarına ve hatıralarına şahit olduğunu belirterek başına gelen ilginç hikâyeleri anlattı.


Camide çıplak poz veren Eda Taşpınar İtalya’yı çok sevdi

Skandal hareketleri ve fotoğrafları ile adından sık sık söz ettiren sosyetik güzel Eda Taşpınar, dünyanın gözde tatil beldelerini sırayla ziyaret etmeye devam ediyor. Gündemden düşmemeyi çok seven ve bunun için toplumun hassas noktalarına bile dokunmaktan çekinmeyen Taşpınar, son olarak Sultanahmet'te bulunan Four Seasons Otelinin bahçesindeki camide verdiği müstehcen pozla gündeme gelmişti. Eda Taşpınar İtalya'nın ünlü tatil beldelerindeki...


Özel çocuklar, kendi elleriyle yaptıkları aşureyi dağıttı

Meram'da Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin (DOSD) özel çocukları, anlamlı ve renkli bir etkinliğe daha imza attı. Aşure Günü dolayısıyla mutfağa girip aşçı önlüklerini giyen özel çocuklar, kendi elleriyle aşure pişirdiler. Çocuklar, özenle süsledikleri aşureleri, arkadaşlarına, öğretmenlerine, ailelerine ve komşularına dağıttı.


İlk kez memleketlerini ziyaret edip doyasıya eğlendiler

İstanbul'da yaşayan Kastamonulu gençler, düzenlenen düzenlenen turizm gezisiyle memleketlerinin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek kamp yaptı.


Zirvenin eşsiz doğasında sağlıklı beslenme kampı başlıyor

Uludağ Milli Parkı'nın muhteşem ormanlarıyla çevrili Kirazlıyayla'da hizmet veren Swissôtel Uludağ Bursa, misafirlerine sağlık ve zindelik odaklı yeni bir program hazırladı. Prof. Dr. Yunus Yavuz ve Uzman Psikolog Zaza Yurtsever tarafından Uludağ'ın eşsiz doğası eşliğinde uygulanacak sağlıklı beslenme kampı, 26 Temmuz ve 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Daha 3 yaşındaydı... Bungalov tesisinde büyük acı!

Daha 3 yaşındaydı... Bungalov tesisinde büyük acı! Sakaryada yürek yakan olay, sabah saatlerinde Sapanca ilçesi Nailiye Mahallesindeki bir bungalov tesisinde meydana geldi. ÇOCUK TESİSİN HAVUZUNA DÜŞTÜ Tatil için ilçeye gelip, bungalov kiralayan Suudi Arabistan uyruklu ailenin kızları Almutaırı Sama Abdulrahman (3), tesisin bahçesindeki havuza düşt...


İstanbul'da termometreler 41 dereceyi gösterdi

İstanbul'da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar bunaltıcı sıcaklardan korunmak için gölgelik alanları tercih etti.


Tatil yerine sanayiyi tercih ettiler

Mersin'de 'Geleceğin Yıldızları Sanayide' projesi kapsamında yaklaşık 50 çocuk pense tutmadan çivi çakmaya, marangozluktan pasta yapmaya kadar değişik deneyimler yaşadı. İki hafta süren proje çerçevesinde eğitime katılan yaşları 11 ila 13 arasındaki çocuklara alet çantası hediye edildi.


Parkta bir yaz günü aşka geldiler... Kendini sevgilisinin kollarına bıraktı

Bir dönem Türk sevgilisi Alev Aydın ile yaşadığı aşkla ve sahip oldukları evlatlarıyla konuşulan Halsey, şimdi kelimenin tam anlamıyla bambaşka bir alemde yaşıyor... Aydın ile yollarını ayıran ünlü şarkıcı, bir süredir Kanadalı oyuncu Avan Jagia ile romantizmin doruklarına çıktı. Üstelik son görüntüleri de haklarında ortaya atılan "nişanlandılar" söylentilerini doğrulayacak türden.


Polonya'nın endemik hayvanat bahçesi: Wroclaw Hayvanat Bahçesi

Polonya'nın Wroclaw kentindeki hayvanat bahçesinde, ormansızlaşma ve avlanma nedeniyle tehdit altında olan hassas bir tür olarak değerlendirilen Palawan Boynuzgaga kuşu türünün çoğaltılması için çaba harcanıyor.


Gastro İnegöl mutfağından aşure ikramı

İnegöl Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla hoşgörünün, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure ikram etme geleneğini bu yıl da sürdürdü.