Otomobil

Trending:


Sahrap SOYSAL Yavruvatan’dan mis gibi hamurişi ikramlıklar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.


MasterChef’te 13. yarışmacı belli oldu! Mehmet, Danilo ve Somer Şef kararını verdi! İşte o isim...

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri üyeliğini yaptığı MasterChef’te ana kadroya giren 13. yarışmacı belli oldu. Şefler tadım sonrası aralarında konuştu. Beklenen açıklama Danilo Şef tarafından yapıldı. İşte MasterChef’te ana kadroya girerek Zeynep, Hakan, Onur, Ümmühan, Deniz, Çağlar, Serhat, Alper, Ayşe, Beril, Semih ve Eda'nın arasına katılan isim…


Cem Babacan: Türk piyano eserleri antolojisi hazırlamak istiyorum

İlk solo albümü Touching Universe Of Piano ile müzikseverleri buluşturan Türkiye'nin en yetenekli piyanistlerinden Cem Babacan, 'Türk bestecilerin eserlerini kayıt altına almaya başladım. Bu yıllarca sürecek bir proje. Her sene bir ya da iki bestecimizin piyano eserlerini kaydedip yayınlayacağım. Hedefim, Bir Türk Piyano Eserleri Antolojisi yapmak.' dedi.


Kars'ta doğal ve tarihi güzellikler iç içe

Doğu Anadolu'nun en özel şehirlerinden biri Kars. Hem tarihi hem de doğal güzellikler iç içe geçmiş; birbiriyle uyum içinde ziyaretçilerini kendilerine hayran bırakıyor. Geçen hafta Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen 'Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi' vesilesiyle Kars'ta idik. Bu güzelliklere yerinde şahit olduk...


Paris 2024 Olimpiyatları'nda sahne alan Lady Gaga sosyal medyayı salladı! 'İzleyenler uzun yıllar unutamayacak'

Seslendirdiği Bloody Mary, Poker Face, Bad Romance, Always Remember Us This Way gibi parçalarla 7’den 70’e birçok kişinin gönlünde taht kuran ünlü şarkıcı Lady Gaga, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde sahne aldı. Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımlarda "Büyüleyici", "İzleyenler uzun yıllar unutamayacak" gibi yorumlarda bulunarak ünlü sanatçının sahne şovunu çok beğendiklerini dile getirdi.


Adalar mutfağınıza gelsin

Yunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!


Kavurucu sıcaklara yağmur molası

DHA, AA, İHA - Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’da önceki gece saatlerinden itibaren başlayan yağış, aralıklarla devam ediyor. Anadolu Yakası’nda Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Kartal, Maltepe ve Pendik’in bazı bölgelerinde kısa süreli sağanak geçişleri etkili olurken; yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, dükkân tentelerinin altında ve toplu taşıma duraklarında korunmaya çalıştı. Avrupa Yakası’nda da etkisini gösteren sağanak...


Osman MÜFTÜOĞLU Osman Hoca’nın longevity anayasası

YENİ bin yılın yeni sağlık trendlerinden biri de hiç kuşku yok ki “LONGEVİTY YAKLAŞIMI”dır.


Bulgur yerine kinoa kullan, sanat eseri gibi sun

Geçen hafta başladığımız sofraları ‘paylaşım’ ve ‘çeşitlilik’ başlıklarında zenginleştiren meze kültürü yazımıza devam ediyoruz. Veganların payına da bu çeşitlilikten bolca seçenek düşüyor. Modern meze anlayışına yeni tariflerimle bakalım...


Peki ya güneşle buluştuktan sonra? En iyi 10 güneş sonrası ürün

Özellikle yaz mevsiminde cildimizin sağlıklı kalması için sadece güneşten koruyucu kremler yetmiyor. Güneşlendikten sonra da cildimizi nemlendirmek, rahatlatmak gerekiyor. Jürimiz en iyi güneş sonrası ürünlerini seçti.


Diyarbakır Ekspresi ve Zeyrek Çinili Hamamı harikalar listesinde

TIME dergisi ‘dünyanın en harika yerleri’ isimli bir liste hazırladı. ‘Ziyaret edilecek yerler’ ve ‘kalınacak yerler’ olarak iki kategoride hazırlanan listede Türkiye’den, Zeyrek Çinili Hamamı ve Diyarbakır Ekspresi yer aldı.


Allah'a emanet bir eğitim

Kut’ül Amare'nin anılacak önemli günler arasına dahil edilmesi, mavi vatan gibi tartışmalı kavramların müfredata eklenmesi, evrimin yerini yaratılış teorisinin alması, din ve ahlak kültürü derslerinin sayısının artırılması Türk öğrencilerinin ve üniversitelerinin uluslararası sıralamalardaki yerlerinin yükseltilmesine ne gibi bir katkıda bulunacak?


Ebru Erke Sayfiyede Michelin etkisi

Biri atıksız mutfağın en iyi realize edilmiş hali, diğeri ise stilize bir Ege sofrası. Her ikisi de Michelin Rehberi’nin tavsiye listesinde olan Malva ve Elia, sayfiyede olmasını hayal ettiğimiz standartları ve lezzetleri sunarak göğsümüzü kabartıyor.


‘Mesleki eğitim sistemi gözden geçirilmeli’

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, meslek liselerinde eğitim alan gençlerin mesleklerini yapmadığını belirterek, sistemdeki sorunlara dikkat çekti.


Hayvancılığa üç yıllık destek dönemi

Hayvancılığa ilişkin üç yıl boyunca geçerli olacak destekler açıklandı. Yeni düzenlemenin odağında katsayı ve koşullara göre değişen destekler var. Büyükbaş hayvancılık yapan işletmelere 500 baş ile sınırlı olmak üzere hayvan başına 1.000 TL destek ödenecek. Düzenleme kapsamında aile işletmeleri ilk defa ilave destek alacak. Kadın ve gençlere ise bunlara ek olarak 700 TL verilecek.


Zeytinin kızartması olur mu?

Kabak, patlıcan, biber... Yazın lezzetli kızartmalar soframızdan eksik olmuyor. Peki, enginar kalbini veya zeytini kızartmayı hiç denediniz mi? İsterseniz eşlikçi, isterseniz ana yemek olarak... Şef Emre Şen’den alışılmışın dışında, farklı kızartma tarifleri aldık.


‘Zehirleyici etki yaratıyor’

Bilim insanları vücuttaki yağın dağılımıyla, Alzhaimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma riski arasındaki bağlantıyı araştırdı. Genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bu hastalıklarla ilgili son yıllarda yapılan çalışmalarda vücuttaki yağ oranının, demans ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların görülme olasılığını artırıyor. Neurology adlı hakemli dergide yayımlanan makalede yağın vücudun neresinde olduğunun, bu hastalıkların...


Uğur VARDAN Kahramanlar ‘süper’ ama film için aynı şeyi söylemek zor

'Deadpool&Wolverine’, Marvel Sinematik Evreni’nin iki üyesini bir araya getirerek seriye olan ilgiyi yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. Paralel evrenler meselesinde gezinen bir öyküye sahip film, göndermeler bombardımanı adeta. Ama bütün bu çabalar pek karşılığını bulmuyor. Ryan Reynolds’la Hugh Jackman’ın başrollerini paylaştığı yapım vasatı aşamıyor.


Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltip yazın cildimizi koruyalım

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.


Sokak hayvanları için Müslümanca düşünme rehberi: Mizan

'Sokak hayvanları, özellikle de köpekler ve kediler, toplumumuzun bir parçası olup, onların refahını sağlamak bizlere düşen dini ve insani bir sorumluluktur.' diyen Prof. Dr. İbrahim Özdemir, 'Sokak köpekleri konusundaki yasa TBMM'de tartışılırken, kamuoyunu Mizan: Dünya ile Bir Sözleşme'de sunulan anlayışa sahip çıkmaya davet ediyoruz.' dedi.


Begüm Obiz: Şarkılarım benim vitrinim, kütüphanem

İnsanları coşturmayı, sahnede olmayı seviyor, aynı zamanda sesiyle, yorumuyla yepyeni hikâyelere hayat vermek istiyor. Sahnedeyken hiçbir şeyi kaçırmıyor; kim eğleniyor, kimin modu düşük anında tespit ediyor, gerekirse ‘sataşıyor’. “Benim amacım eğlendirmek, mutlu etmek” diyen ve yeni teklisi ‘Bi’ Yer Bul’ ile 90’lara ve 2000’lerin başına selam çakan Begüm Obiz’le konuştuk: “90’lar âşığıyım.”


Süheyla Buyrukçu Sınırları zorlayan makyaj stilleri

Doğal ama cesur bir tarzda kendini gösteren yaz makyaj trendleri, bu yıl gerçekten sınırları zorlayan görünümleriyle dikkat çekiyor.


Kültür ve eğlencenin buluşma noktası: İstanbul Festivali

Her yaştan ve her kesimden insanı bir araya getirerek kültür ve eğlencenin buluşma noktası olma hedefiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan İstanbul Festivali, 2-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Birbirinden farklı ilgi alanlarına yönelik etkinliklerin olacağı programda sevilen sanatçılar da konser verecek.


Trafik eğitimi hafife alınmamalı

Yaz tatilinde sokakta oynayan çocukların sayısının artmasıyla kaza haberlerini de daha sık duymaya başladık. Parktan ya da kaldırımdan bir anda yola fırlamamaları için trafik eğitiminin evde başlayıp okulda devam etmesi gerekiyor.


İnsanın sır kutuları!

Saygıyı hak eden herkese saygıyla...


Banu Yelkovan Bu tören artık tarihin bir parçası

“Bu töreni bir tiyatro yönetmenine emanet etmek ilk büyük cesaret göstergesiydi. İkincisi de ekibe bir tarihçi, bir romancı, bir senarist ve tiyatro yapımcısı dahil etmek. Üçüncüsü tarihte ilk kez, töreni stadyumdan şehrin içine taşımak oldu.” Çalışmaları büyük gizlilik içinde yürüyen bu küçük ekibin tarihçisi Patrick Boucheron, söze bu şekilde başlıyor.


Ahmet HAKAN Asıl köpek katliamı şuradan çıkacak

YASADAN, yasanın olası yorumlanış biçimlerinden falan bir köpek katliamı çıkmaz.


Yorgun yüreği, tüm dünyayı kucaklayacak kadar büyük bir adamı kaybettik...

-


Beyazıt’ta raylara düşen adam tramvayın altında kalarak öldü

İstanbul Fatih'te iddiaya göre dengesini kaybederek raylara düşen şahıs, tramvayın altında kalarak hayatını kaybetti.


Hem sağlıklı hem de inceltiyor

Dr. Öykü Çelen: 'Emerald lazer, mitokondrilerin enerji üretimini arttırarak, metabolizma ve bağışıklığımızı güçlendirir ve aynı zamanda yağ hücrelerine odaklandığı için yağ hücrelerini küçültür. İnsanlar bu uygulamayla, yağlarından kurtulurken genel sağlıklarına da pozitif etki elde ediyor.'


Serhat DEMİREL Ruh halimiz onları etkiliyor

Köpekler, insanlardaki stres seviyesini koklayarak tespit edebiliyor.


Son dakika sağanak yağış uyarısı Meteororloji'den geldi! 18 il için sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar uyarısı...

Sağanak yağışlar yurdun birçok bölgesinde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde, Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz ile...


Afşar Timuçin: Profesör şaire veda

PEN şiir ödüllü Afşar Timuçin 85 yaşında hayata veda etti. Prof. Dr. Timuçin, 65 yaşına girdiğinde makalelerinde ‘andropozu’ anlatıp ‘Keşke daha önce girseydim’ demişti.


Bütün kabahat o aptal tebessümde!

Bir tarihte Faulkner'den "en iyi üç roman" saymasını istemişler. Şöyle yanıt vermiş: Anna Karenina, Anna Karenina, Anna Karenina. Daha önce okumuş olsanız bile düşünün: Anna Karenina’dan daha iyi ne okuyabilirsiniz?


MASTERCHEF PARİS BREST TARİFİ: Paris Brest nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Fransız tatlısı MasterChef'te!

MasterChef’te yapılan Paris Brest tarifi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Şu hamuru, pralin ve krema ile yapılan bu eşsiz Fransız tatlısı oldukça lezzetlidir. MasterChef nedeniyle birçok kişi internette, “Paris Brest nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?” gibi sorulara yanıt arıyor. İşte Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri üyeliğini yaptığı MasterChef’te yapılan Paris Brest tarifi…


Kuşadası Belediyesi mevsim normalleri üzerinde seyrden sıcaklar nedeniyle sokak hayvanları için sulukların sayısını arttırdı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan patili can dostları için gerekli önlemleri alan Kuşadası Belediyesi, kentin pek çok noktasına yerleştirdiği su kaplarının kontrolünü ve bakımını düzenli olarak gerçekleştiriyor.


Tanrı varsa evrende, bunca kötülük niye?

Böyle sıkıntılı zamanlarda sihirli bir şiir, öykü, roman, şarkı ya da bir film ararım ben, hiç olmazsa bir cümle...


Stephane Rolland'ın ikonik ve sofistike tasarımları

Stephane Rolland, Paris Haute Couture Moda Haftası FW 2024'de her biri mücevher niteliğinde muhteşem tasarımlardan oluşan koleksiyonunu sergiledi.


Soframızdan eksik etmeyelim

Metro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.


Saç derinizdeki sorunu anlayın: Kepeğiniz mi var sedef hastası mısınız?

Kepek ve sedef hastalığı gibi cilt sorunları günlük hayatı zorlaştırabilir.


Vitrinde bu hafta - 27 Temmuz 2024

Birbirinden şık kıyafetler, çanta, ayakkabı ve aksesuarlar... Büyüleyici ve derin bir etki yaratmak için makyaj, parfüm önerileri, en doğru adresler ve kampanyalar için sayfamıza bir göz atın, habersiz kalmayın!


Balık: Günlük Burç Yorumları - 27 Temmuz

Balık: 27 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Kruvaziyerde hedef büyüyor... Tek vizeyle 4 Yunan adası

Türkiye’ye gemiyle gelen turist sayısı artıyor. Bu yıl 2 milyon yolcunun aşılması tahmin edilirken yerli turistin ilgisinde artış var. Bunun bir nedeni de Yunan adalarına kapıda vize kolaylığı. Normal şartlarda tek bir adaya bir haftalık vize verilirken cruise gemilerinin önceden yaptıkları anlaşmalar sebebiyle dört adaya tek vizeyle seyahat edilmesi mümkün kılınıyor.


Gece de akın ettiler

Gece de akın ettiler Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı 213 müze, 145 ören yeri bulunuyor. 417 de özel müzeye sahibiz. Ülkemize en çok turist, yaz aylarında geliyor. Ne var ki özellikle sahil bölgelerimizdeki hava sıcaklığının bir hayli yüksek olması, daha fazla turistin müze ve ören yerlerini ziyaret et...


Dinçer Güner Aslan’daki yeniayla iş de, aşk da, eğlence de güzel

4 Ağustos’taki yeniay, hobilerimize ve sanatsal faaliyetlere vakit ayıracağımız, cesaret edemediğimiz adımları atmak için güç bulacağımız, aşkta hareketli bir dönemi beraberinde getirecek. Eğlenmek, sosyal etkinliklere katılmak, güzel seyahatler de cabası...


Berrin Yiğit Suyu, çayı, dondurmasıyla bu meyveler bir şölen

Karpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.


Olimpiyata giden sporcularımız için tasarlanan kıyafete yapılan yorumlar bomba

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılan Türk sporcular için tasarlanan kıyafetler tepkileri de beraberinde getirdi. Ünlü moda markası Vako'nun tasarladığı kıyafetlere, "Pijamaya benziyor" eleştirileri yapıldı.


Fuat BOL ‘Laikçi’ kafa

İnsanlar, her türlü inanç veya inançsızlık sahibi, diğer bir ifade ile dinli ya da dinsiz olabilirler. Bu durum yalnızca kendilerini ilgilendirir.


Vedat MİLOR ‘Bizden bahsedersen adanın en kötüsü falan de’

Eşimle bir hafta geçirdiğim Patmos’ta akşamları ayağım beni hep To Tsipouradiko mas’a çekti. Füzyon müzyon, öyle trend yemekler değil, nefis meze ve deniz ürünleri var. Ama artık aşırı popüler oldukları için rezervasyon alamıyorlar.


Mucizevi güzellik sırrı! '3 malzemeyle 15 dakikada gözeneklerden kurtulun'

Ciltteki gözeneklerin büyümesi, akne ve siyah nokta gibi problemlere davetiye çıkarır. Stres, trans yağ içeren besinler, makyaj temizliği yapamama, stres, vitamin ve mineral eksikliği gibi faktörler gözeneklerin büyümesine yol açmaktadır. Bu sorundan doğal yöntemlerle de kurtulmak mümkün. Onlar arasında biri var ki sadece 3 malzemeyle hazırlanıyor ve 15 dakika gibi bir sürede etki ediyor. İşte genişleyen gözeneklerden kurtulmanın en etkili...